Honky Tonk Singer

Billy Don Burns - Honky Tonk Singer

In dit programma weer eens uw aandacht voor bijzonder fraaie countrymuziek door minder bekende artiesten, zoals de “Honky Tonker”, Billy Don Burns en uit Californie de singer/songwriter Eleni Mandell met een drietal songs van haar album “Country for True Lovers”.

Maar zoals altijd beginnen we weer met de bluegrass en zijn we daarvoor aanwezig bij een “live-optreden” van de Chatham County Line in The Fletcher Opera House in Raleigh, hun “hometown”, in North Carolina .

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Terry White Band uit Limburg en ook nog de singer/songwriter Eddy Gee uit Culemborg met een song van zijn EP “I Need You”.

Vervolgens naar de hedendaagse pop-countrymuziek uit Nashville door Blake Shelton met hulp van de “Pistol Annies” hier met de 1ste track van zijn nieuwe album “Based on a True Story”en tradionele countrymuziek door de zanger/schrijver/gitarist Ray Scott.

De bekende Tim McGraw treedt op als uitsmijter met een song van zijn nieuwe album “Two Lanes of Freedom”.

Chatham County Line - Nowhere to Sleep

In het programma “Countrymusic Round-Up” beginnen we met de songs “Nowhere to Sleep”, “Wildwood”en “Let It Rock”  door The Chatham County Line hier tijdens een “live” optreden op 20 augustus 2010 in het Fletcher Opera House in Raleigh hun “hometown” in North Carolina.

Van dit schitterende optreden werd door Yep Roc Records een fraai album gemaakt bestaande uit een CD met 16 songs en een DVD met 13 opnames van hun optreden en in juli van vorig jaar uitgebracht

Chatham County Line komt dus uit Raleigh North Carolina en de groep bestaat uit gitarist en lead-zanger  Dave Wilson, Chandler Holt op de banjo, Greg Readling op de staande bas en John Teer is een multi-instrumentalist o.a. op de mandoline.

Zij ontmoeten elkaar in 1996 en maakten destijd ook nog deel uit van de “Carbines”, de “backing” groep van Merritt Tift, maar inmiddels dus via Yep Roc Records in 2003 hun eerste album met hun eigen naam

Vervolgens in 2005 het album Route 23 in 2006 gevolgd door “Speed of the Whippoorwill” of te wel “De snelheid van een nachtzwaluw”

Vervolgens in 2008 hun vierde album met de toepasselijke naam “IV” en weer twee jaar later het album “Wildwood”, waarvan in dit programma dus een “live”-versie van de titelsong.

De meeste songs zijn geschreven door gitarist Dave Wilson en een paar door Chandler Holt en John Teer.

De kwaliteit van de songs zijn van een hoog gehalte met bijzondere onderwerpen zoals “Route 23”, “Cloing Town”en “The Carolinian”.

“Chatham County Line”, die toch wel als een bijzondere bluegrassgroep kunnen worden aangemerkt hier met hun “live” album met de toepasselijke titel “Sight & Sound” zeer aanbevelenswaardig!.

Tijd voor de eerste video-clip in dit bericht met een “live” optreden van Chatham County Line hier met de laatste track van hun CD “Sound & Vision”, “Let It Rock”, die van oorsprong staat op hun album “IV”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Don Burns - Honky Tonk Singer

Maar in dit programma “Countrymusic Round-Up” nog meer bijzondere countrymuziek door minder bekende artiesten zoals nu Billy Don Burns, een echte Honky Tonker,  hier met de songs “Wouldn’t Have It Any Other Way”, “It Would Kill Mama” en “Honky Tonk Singer”.

Billy Don Burns met een stem uit het verleden en heden hier met songs, die staan op z’n album “Nights When I’m Sober” een “Portait of a Honky Tonk Singer” op 10 juli 2012 uitgebracht door Rusty Knuckles Music.

Tijd om eens uitgebreid op een fraaie manier kennis te maken met Billy Don Burns hier tijdens een “live” optreden in de historische “Exit/In” te Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Burns hier op akoestische gitaar en met lead-zang met ook een grote rol voor Aaron David Rodgers niet alleen als producer en technicus, maar eveneens als multi-instrumentalist op akoestische en electrische gitaar, dobro, piano en key-board met achtergrondzang met o.a. ook nog  Robby Turner op steel-gitaar, Brannon Macaled op de banjo, Clinton Gregory op viool.

Billy Don Burns, geboren in Arkansas, verhuisde in 1970 naar Palm Desert in California nadat hij in het leger had gediend.

Daar ging hij werken bij een uitgever van muziek en alhoewel hij ook een aantal song had opgenomen, vertrok hij in 1972 naar Nashville en zag kans via vrienden in 1973 niet alleen op te treden in Opryland, maar ook om twee van zijn songs door bekende countryartiesten als Connie Smith met zijn song “Be  Alright in Arkansas” en Mel Tillis met de song “I Always Come Back Loving You”.

In de jaren ‘80 toerde hij door de V.S. en was zo succesvol in Arkansas, dat de toenmalige goeverneur Bill Clinton, 27 maart 1983 uitriep tot “Billy Don Burns Day”.

Billy Don Burns - Long Lost Highway

In 1995 bracht hij z’n debuutalbum “Long Lost Highway” uit, dat goed werd ontvangen in Noord-Amerika en Europa, terwijl zijn song “Honky Tonk Boots” door Sammy Kershaw werd vertolkt. In 1996 ging hij samen werken met Hank Cocrhan en brachten zij samen het album “Desperate Men” uit

In 2002, verscheen het tweede album van hem met de titel “Train Called Lonesome” uitgebracht door Cody Creek, in 2005 via Rust Records het album  Heroes, Friends and Other Troubled Souls en vorig jaar juli dus het doorleefde honky tonk album “Nights When I’m Sober…” door Rusty Knuckles Music”. Zeer de moeite waard voor de liefhebbers van traditionele honky-tonk countrymuziek.

U kunt ook nog even luisteren naar Billy Don Burns hier met de Honky Tonk-song “It Would Kill Mama” en ondertussen even kijken naar de bouw van een banjo bij de muziekinstrumentmaker.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eleni Mandell - Another Lonely Heart

Dan nu naar Californie voor Eleni Mandell hier met songs “You’re All Bad(And That’s Why You’re All Invited), de Merle Haggard song “I’ve Got a Tender Heart en “Another Lonely Heart”.

Deze songs staan op haar album “Country for True Lovers” in 2003 uitgebracht door de Canadese uitgeversmaatschappij Zedtone uit Toronto.

Van dit album met twaalf songs zijn tien songs, waaronder de twee eerder genoemde liedjes door haar zelf geschreven, terwijl de song “It’s Raining is geschreven door Noami Neville.

Eleni Mandell uit Sherman Oaks regio van de San Fernando Vallei in de Californie werd stevig geïnspireerd door de muziek van Tom Waits, meer Americana dus, begon met haar muziek carriere toen ze student was aan de Berkeley Universiteit Cal.

Eleni Mandell - Wishbone

In 1998 bracht zij in eigen beheer haar eerste album “Wishbone” uit met veel invloed van de muziek Tom Waits en PJ Harvey.

Haar volgende twee albums “Thrill” en “Snakebite” met nog steeds de smaak van de vermelde singer/songwriters, maar met haar vierde album “Country for True Lovers” ging Eleni Mandell meer de richting op van de klassieke countrysongs zoals Tammy Wynette’s “Your Girl’sGonna Go Bad” uit 1967.

Samen met gitarist Tony Gilkyson en een aantal top country-rock musici uit L.A. zoals ook de drummer Don Heffington werd dit album met zeer fraai resultaat opgenomen.

Inmiddels heeft zij nog vier albums opgenomen, waarvan in 2012 “I Can See the Future” door Yep Roc Records werd uitgebracht.

In dit programma “Countrymusic Round-Up” wellicht uw eerste kennismaking met Eleni Mandell zonder glamour en glitter met haar album “Country for True Lovers” uitgebracht door Zedtone.

U kunt als lezer nog luisteren naar Eleni Mandell hier met de song “Another Lonely Heart” door Eleni Mandell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terry White Band - Don't Stop in My World

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor  de nederlandse inbreng in dit programma deze keer door de Terry White band hier met de song “Don’t Stop in My World”, die staat op hun debuut dubbel-album “Feel Right”, dat vorig jaar juli werd uitgebracht.

Eind jaren ’80 maakten zangeres Gerry van Wout (artiestennaam Terry White) en drummer Wout van Koot deel uit van de bekende Limburgse groep “The Aces”, later nog bekender onder de naam “Dixie Aces”. Deze muziekgroep onder leiding van Louis Smeets hield in juli 2010 op te bestaan, waarna het echtpaar Gerry enWout van Koot samen met Danny Berkelie de pedal-steelguitarist besloten om een nieuwe countryband op te richten.

Vervolgens kwamen Eppo Franken, als lead-gitarist, Frank Smith, basgitaar en achtergrondzang en Dick Koopman op rhythm-gitaar bij de nieuwe groep, die met algemene instemming werd “gedoopt” als “Terry White Band” (TWB). Zeker bij de country-linedance groepen is de Terry White Band zeer geliefd.

Op Koninginnedag, 30 april a.s. spelen zij weer op verzoek van de “Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana) tijdens een countrylinedance evenement en braderie bij het winkelcentrum “De Schoof” aan de Graaf Wilemlaan in Hendrik Ido-Ambacht.

Nu alvast even een voorproefje met een “live” optreden van de Terry White Band met “Who Did You Call Darling” en “Walk of Life” tijdens het bekende Floralia Country & Western Festival te Oosterhout op 12 augustus 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddy Gee - I Need You

Vervolgens “I Need You” door Eddy Gee hier met de titelsong, die staat op z’n zeer recent uitgebrachte EP met vier songs in eigen beheer uitgebracht.

De uit Culemborg afkomstige Eddy Gee begon al zeer jong eleeftijd met de countrymuziek

In 2008 presenteerde Eddy Gee zijn nieuwe single “A Beautiful Memory” aan het publiek met “Couldn’t Sleep At All” als 2e song en dus eind 2012 z’n fraaie mini album “I Need You”. Voor meer informatie gewoon even z’n fraaie website raadplegen!

Voor u als lezer nog even terug naar het optreden van Eddy Gee en Frans Bogaard tijdens het DCMA Gala Award festival 2009 in Theater De Lievekamp te Oss hier met z’n lied “Little Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Boys Boud Here

Dan nu snel door naar Nashville TN voor  de huidige Amerikaanse countryzanger van het jaar, Blake Shelton, hier met song “Boys Bound Here”, waarbij hij vokaal wordt bijgestaan door de “Pistol Annies”.

Deze song staat op z’n nieuwe en inmiddels zevende album “Based on a True Story….” officieel vandaag gepresenteerd door Warner Bros. en nu ook al reeds te beluisteren in dit programma “Countrymusic Round-Up” via de lokale omroep “Vrolek” in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

 De muziek van dit album zal zeker in de komende weken nog wel vaker in dit programma zijn te beluisteren.

U kunt natuurlijk nog even luisteren naar Blake Shelton met z’n song “Boys Round Here”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Scott - One of Those Jeans

Dan door naar Jay Scott hier met de song “Those Jeans”, die staat op z’n 3e album “Rayality”in 2011 uitgebracht door Jethropolitan en waarvan deze song in 2012 eveneens als single werd uitgebracht.

In de jaren ’70 werd de countrymuziek gekaapt door de “Outlaws”, die meer dan genoeg van al die grote muziekuitgevers, die voorschreven hoe de countrymuziek moest worden gemaakt. De countrymuziek moest meer zijn dan alleen maar “mode” en “gewoontes” en meer gebaseerd zijn op emoties in goede en slechte tijden.

We hebben het hier dan over singer/songwriters als Waylon Jennings en Hank Williams Jr.

Jay Scott kan worden beschouwd als een hedendaagse “Outlaw” en dat heeft hij niet van een vreemde, want zijn vader was eveneens countryzanger met een voorliefde voor de muziek van Willie Nelson en Kris Kristofferson.

Na enige tijd met z’n eigen band in North Carolina te hebben gewerkt, vertrok Jay naar Atlanta om een opleiding in de muziekindustrie af te ronden en vervolgens naar het “Walhalla” van de traditionele countrymuziek te vertrekken en te gaan werken bij muziekuitgever Tom Collins. Z’n eerste succes kwam als liedjesschrijver, nadat Randy Travis zijn song “Pray for the Fish” in z’n repertoire opnam en Clay Walker zijn song “A Few Questions” vertolkte.

Het duurde niet lang daarna, dat Warner Brothers aan de voordeur stond en hem een contract aanbood, waarna in 2005 z’n eerste album “My Kind of Music” uitbracht.

Een ware verademing voor de echte countrymuziekliefhebbers.

Voor de lezer een akoestische versie van de song “Those Jeans” door Ray Scott in de studio van TV en radiostation WBKO – Bowling Green, Kentucky, die is aangesloten bij ABC Televisie Netwerk voor het zuiden van Centraal Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw - One of Those Nights

Dan is het nu toch tijd voor onze uitsmijter Tim McGraw hier met de song “One of Those Nights”, die staat op z’n album “Two Lanes of Freedom”, dat op 5 februari j.l. werd uitgebracht door Big Machine Records.

Na een jaren lange juridische strijd om het contract met Curb Records te beindigen is Tim McGraw hier weer ontspannen terug met een fraai album met de toepasselijke titel “Two Lanes of Freedom” voor iedere countrymuziek liefhebber wel wat en waarhij nog vokaal wordt bijgestaan door Taylor Swift en een meer dan uitstekende gitaar-solo van Keith Urban.

Tot slot van dit bericht voor u nog de fraaie video-clip van Tim McGraw hier in de studio met z’n song “One of Those Nights”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 26 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 30 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Chatham County Line   ***    Nowhere to Sleep   ***   Yep Roc Records

3. Chatham County Line   ***   Wildwood   ***   Yep Roc Records

4. Chatham County Line   ***   Let It Rock   ***   Yep Roc Records

5. Billy Don Burns   ***   Wouldn’t Have It Any Other Way   ***   Rusty Knuckles Music

6. Billy Don Burns   ***   It Would Kill Mama   ***   Rusty Knuckles Music

7. Billy Don Burns   ***   Honky Tonk Singer   ***   Rusty Knuckles Music

8. Eleni Mandell   ***   You’re All Bad (That’s Why You’re All Invited)   ***   Zedtone/Trocadero

9. Eleni Mandell   ***   I’ve Got a Tender Heart   ***   Zedtone/Trocadero

10. Eleni Mandell   ***   Another Lonely Heart   ***   Zedtone/Trocadero

11. Terry White Band   ***   Don’t Stop in My World   ***   TWB/DCMA/Nash Music

12. Eddy Gee   ***   I Need You   ***   Eddy Gee Productions

13. Blake Shelton ft. Pistol Annies  ***   Boys Bound Here   ***   Warner Brothers

14. Ray Scott   ***   Those Jeans   ***   Jethropolitan

15. Tim McGraw   ***   One of Those Nights   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *