One Night at a Time

Ben Bedford - One Nightat a Time

In dit programma bijzondere aandacht voor folkmuziek door Ben Bedford, de singer/songwriter uit Springfield Illinois, die o.a. op 17 april a.s. zal optreden in Sociëteit Engels te Den Haag.

Vervolgens ook nog fraaie traditionele Honky Tonk muziek door Alan Kennedy met muziek van zijn album “Mobile Baby”.

Maar zoals altijd beginnen we weer met de bluegrass en deze keer met het oog op de a.s. “European World of Bluegrass”  zijn we daarvoor aanwezig bij een optreden van “Whiskey and Dynamite in hun eigen huis en studio te Degerfors Zweden.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma door de jonge Tessa Walraven uit Limburg en ook nog de singer/songwriter Dirk-Wim In ‘t Hof uit de omgeving van Nijmegen samen met Mariska Petrovic met de song “No Guarantee”.

Vervolgens naar de hedendaagse pop-countrymuziek uit Nashville door Billy Dean hier met de 1ste track van zijn nieuwe album “A Man of Good Fortune” gevolgd door Emmylou Harris samen met Rodney Crowell met de song “Here We Are” en treden The Pistol Annies op als uitsmijter met hun nieuwe single “Hush Hush”.

Whisky and Dynamite - Sharp Dressed man

We beginnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Sharp Dressed Man”, “Bluegrass & Whiskey” en “You’ll Think of Me” ooit geschreven door Darrell Brown en bekend geworden van de vertolking door Keith Urban, maar hier dus op fraaie wijze door de Zweedse bluegrassgroep “Whisky and Dynamite” .

Deze drie songs staan op hun tweede album “Live ‘n Pickin’” in 2008 in eigen beheer uitgebracht door Soundstation Records.

De groep “Whisky and Dynamite” uit de uitgestrekte bossen van Degerfors, dat ten noordoosten ligt van het Vaener Meer in de provincie Örebro Zweden, begon in 2005 met hun muziek, die mede door de bluegrass is beïnvloed.

Whisky and Dynamite

De groep bestaande uit Linda Dahl als leadzangers en een klein beetje mandoline, Peter Dahl op gitaar en banjo, Tomas Brink op gitaar, Stefan Larsson op gitaar, Krilla Jonson op de staande bas en tenslotte Jimmy Glavå op dobro en allemaal zingen zij dus.

Zij hadden zoveel plezier in het muziek maken, dat ze besloten een aantal songs te schrijven en een album uit te brengen. In December 2005 verscheen dan ook hun eerste album “Lilla Texas” of te wel “Klein Texas”, waarna zij hun kennis en kunde met de muziek en de instrumenten nog meer op peil brachten.

Sinds de zomer van 2006 treden zij met veel succes op tijdens tal van festivals in Scandinavië, maar natuurlijk vooral Zweden. Maar niet alleen op festivals, maar inmiddels ook tijdens huwelijksfeesten, kerkdiensten enz.

Naast hun eigen songs, zoals Bluegrass and Whiskey” inmiddels dus ook een aantal covers zoals de bekende “Thank God I’m a Country Boy”, “Aces of Spades” van Motorhead en “Sharp Dressed Man” van ZZ Top in hun eigen zeer persoonlijk stijl.

In mei van 2008 dus dit album “Live’n Pickin”, die acht songs bevat, die zijn opgenomen in een huiskamer en 3 songs tijdens een studiosessie. “Whisky and Dynamite” hier met hun 2e album “Live’n Pickin’ en voor meer informatie even naar hun website! 

Voor u als lezer even de gelegenheid kennis te maken met de Zweedse groep “Whiskey and Dynamite” hier tijdens een “live”-optreden in “Uddaholms Ladan” te Hagfors Zweden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben Bedford - Cahokia

Vervolgens gaan we naar Cahokia Illinois met Ben Bedford hier met een eerbetoon aan Cahokia Illinois, nu een klein plaatsje aan de Mississippi Rivier tevens de grens met aan de andere kant een van de grootste steden van de staat Missouri, St Louis.

Maar in dit geval Ben gaat in zijn lied ver terug in de tijd toen er alleen nog Indianen woonden in dat gebied met diezelfde Mississippi (wat in de plaatselijke Indiaanse taal “groot water” betekent en dat klopt wel, want deze rivier is met z’n bijna 3800 km op de rivier de Missouri na de grootste rivier van Noord-Amerika. In de 12 eeuw was Cahokia de grootste stad ten noorden van de Rio Grande, woonden er naar schatting in de agrarische samenleving zo’n 10 tot 12 duizend Indianen en staat op de Werelderfgoedlijst als “National Historic Landmark” met op dit moment nog z’n 80 aangelegde heuvels.

De song “Cahokia” staat op het album “What We Lost”, dat vorig jaar op 1 oktober officieel werd gepresenteerd door Waterbug Records.

Een album met 11 songs, die allen zijn geschreven door Ben hier zelf met lead-zang en op de akoestische gitaar, medeproducer en dobro-speler Chas Williams, David Spicher op staande bas, Joey Schmidt op de accordion en Kari Abate met achtergrondzang.

Dan ook nog “One Night at a Time” door Ben Bedford hier met een song, die staat op z’n album “What We Lost” in 2009 uitgebracht door Hopeful Sky Records uit Springfield Illinois, het grote en uitgestrekte Mid-Westen van de Verenigde Staten van Amerika.

Het album bevat 10 songs, waarvan er 9 zijn geschreven door Ben Bedford en van de song “The Ballad of Harlington Wood” werd de muziek gecomponeerd door Chas Williams, terwijl de tekst afkomstig is van Ben.

Ben op akoestische gitaar en met zang, Chas Williams op electrische gitaar, Kari Bedford met achtergrondzang, Peter Young op drums en percussive, Adam Gardner op de bas, Dennis Wage op Hammond B3orgel en tenslotte Ron de la Vega op cello. “What We Lost” een aanbevelenswaardig fraai singer/songwriters album van Ben Bedford in de Americana sfeer.

Woensdag, 17 april a.s. treedt hij op in Sociëteit Engels in Den Haag, waarover straks in de agenda meer informatie.

U kunt ook nog eens aanwezig zijn bij een “Music Under the Pines” huiskamerconcert in Okemos Michigan van Ben en Kari Bedford hier met de song “One Night at a Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Alan Kennedy - Smoke Goes Up

Dan nu naar de traditionele honky tonk country door Alan Kennedy hier met de songs “Feed the Cat”, “Mobile Baby” en “Smoke Goes Up”.

Deze songs staan op z’n album “Mobile Baby” vorig jaar oktober in eigen beheer uitgebracht. Een album met 12 fraaie traditionele Honky Tonks songs, die ik voor de liefhebbers deze muziek van harte aanbeveel.

Dit was voor mij ook de eerste kennismaking met deze zanger/gitarist uit Tennessee, waarvan ik hoop in de nabij toekomst iets meer te kunnen vertellen.

Ook voor de lezer nog even de gelegenheid om eens iets te horen van Alan Kennedy hier met de song “Smoke Goes Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tessa Walraven & World of Chances

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma door de jonge zangeres Tessa van Walraven uit Ewijk, even ten westen van Nijmegen, hier met de song “No One needs to Know” en die staat op haar album “Wishes”.

Tessa trad vorig jaar op tijdens de DCMA Ledenvergadering op met een akoestic optreden.

 De toen 15 jarige Tessa Walraven vormt samen met oude rotten Karel Mombarg en Jan Gerrits een muzikaal trio waarbij de nadruk ligt op 3 stemmig zang. Hun repertoire bevat o.a. liedjes van Crosby, Stills & Nash, The Eagles, The Beatles, Bruno Mars en Miley Cyrus. World of Chances is: Tessa Walraven-leadvocal, bas; Karel Mombarg-vocal, cajon;Jan Gerrits-vocal, gitaar en mondharmonica.

Tijd om eens kennis te maken met Tessa Walraven hier tijdens een optreden met de Dolly Parton song “Coat of many Colors”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use th Link!

Vervolgens “No Guarantee” door Dirk-Wim in ‘t Hof samen met Mariska Petrovic hier met een song, die door de DCMA is geplaatst op het album met de titel “Country Music 2013” ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem in de breedste zin van het woord.

In’t Hof, in het dagelijkse leven beleidsmedewerker bij de gemeente Oss, is daarnaast ook heel actief bezig met de muziek.

Niet alleen al heel lang met z’n optreden als singer/songwriter, maar ook z’n deelname in de muziekgroep “Het Kaf” en kindervoorstellingen met “Het Kleintje Kaf” met leuke liedjes voor jong en oud.

Ook singer/songwriter Mariska Petrovic uit Nijmegen is niet alleen zeer actief o.a. met haar groep The Fatbastards uit Druten, maar ook maakt zij deel uit van de akoestische damesgroep “Dolly, I Beg Your Pardon”

U kunt ook nog even luisteren naar Dirk-Wim in ’t Hof en Mariska Petrovic met de song “No Garantee” middels de website van Dirk-Wim.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Dean - I Can't Leave

Nu weer snel naar Nashville TN voor  Billy Dean met de song, “I Can’t Leave”, die staat op z’n album “A Man of Good Fortune” op 25 September vorig jaar uitgebracht door RainMan Records.

Billy Dean sinds de jaren ‘80 actief in de countrymuziek met veel ups en downs en dan toch weer tevoorschijn gekomen spetember vorig jaar met een fraai countrymuziek album.

Speciaal voor de lezer nog een akoestische versie van de song “I Can’t Leave” door Billy Dean vanuit z’n eigen onderkomen.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Emmylou Harris and Rodney Crowell - Here We Are

Dan nog eens op herhaling “Here We Are” door Emmylou Harris samen met de schrijver van de song Rodney Crowell en die staat op hun gezamelijke album “Old Yellow Moon”, dat officieel op 26 februari j.l. uitgebracht door Nonesuch.

Old Yellow Moon” het langverwachte album geproduceerd door de bekende Canadees, Brian Ahern, en waarvan de start van dit project plaatsvond aan de keukentafel van Brian.

Emmylou Harris en Brian Ahern kennen elkaar zeer goed, want ze zijn ooit in 1977 getrouwd en hebben samen een dochter, Meghann, die in 1979 werd geboren, maar het huwelijk strandde in de begin jaren ‘80.

Rodney Crowell is trouwens ook een zeer goede vriend, want zij kennen elkaar ook al zo’n 40 jaar.

De start van die vriendschap begon toen Emmylou Harris Rodney’s song “Bluebrid Wine” wilde gebruiken voor haar nieuwe album.

Na 40 jaar alle drie weer samen met een schitterend album vol met herinneringen en muzikaal bijgestaan door tal van “cracks” en vrienden zoals Vince Gill, Stuart Duncan, Bill Payne en een aantal leden van originele Emmylou Harris “Hot Band”.

Mocht u als lezer de uitvoering van de song “Here We Are” door Emmylou Harris en Rodney Crowell hebben gemist dan is het nu de gelegenheid om nog eens te luisteren middels deze fraaie “slide-show” van dit duo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pistol Annies - Hush Hush

En met een kijkje op de klok is het al weer tijd voor onze uitsmijters van dit programma de “Pistol Annies” hier met hun single “Hush Hush” uitgebracht door RCA Nashville.

De single werd begin van de maand maart door RCA werd uitgebracht en alvast een kennismaking is met hun nieuwe album  “Annie Up”, dat op 7 mei a.s. zal worden gepresenteerd.

De “Pistol Annies”worden gevormd door Ashley Monroe , Miranda Lambert en Angeleena Presley en zij hebben in 2011 het succesvolle album “Hell on Heels” via Sony Music Entertainment uitgebracht.

Tot slot van dit bericht natuurlijk nog onze uitsmijters de “Pistol Annies” hier tijdens de opname van hun song “Hush Hush” in de gezellige studio. Echt even de moeite nemen om te kijken te luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-ookay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 2 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 6 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Whiskey and Dynamite   ***                Sharp Dressed Man  ***   Soundstation Records

3. Whiskey and Dynamite   ***                Bluegrass and Whiskey   ***   Soundstation Records

4. Whiskey and Dynamite   ***                You’ll Think of Me   ***   Soundstation Records

5. Ben Bedford   ***   Cahokia   ***   Waterbug Records

6. Ben Bedford   ***   One Night at a Time   ***   Hopeful Sky Records

7. Alan Kennedy   ***   Feed the Cat   ***   Alan Kennedy

8. Alan Kennedy   ***   Mobile Baby   ***   Alan Kennedy

9. Alan Kennedy   ***   Smoke Goes Up   ***   Alan Kennedy

10. Tessa Walraven   ***   No One Needs to Know   ***   DCMA/Nash Music

11. In ‘t Hof ft. Mariska Petrovic   ***   No Guarantee   ***   DCMA/ Nash Music

12. Billy Dean   ***   I Can’t Leave   ***   RainMan Records

13. Emmylou Harris and Rodney Crowell   ***   Here We Are   ***   Nonesuch

14. Pistol Annies   ***   Hush Hush   ***   RCA Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *