The Blue Hills of Brefni

I Love Ireland

Zondag, 17 maart j.l. was het niet alleen feest in partycentrum “Amicitia” te Lekkerkerk bij het optreden van “Change of Key” en “The Good Brothers” met ook nog een verrassend gastoptreden van Ilse de lange, maar ook in Ierland, want 17 maart betekent daar “Saint Patrick’s Day” ook wel “Paddy’s Day” genoemd en dat is een nationale feestdag in Ierland en ook in sommige delen van Amerika.

Natuurlijk dus bijzondere Ierse country & folkmuziek met Mick Flavin en verderop in het programma ook nog uit de mid-jaren ‘60 een “live’ optreden van The Clancy Boys en Tommy Makem met fraaie Irish Pub-songs.

Ook aandacht voor het nieuwe album “Like a Rose” van Ashley Monroe evenals de net uitgebrachte single “Hush Hush” van Pistol Annies en waarvan Ashley ook deel uitmaakt.

Maar zoals altijd beginnen we met

de bluegrass deze keer door The Gibson Brothers met songs van hun nieuwste album “They Called It Music”.

Natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna nog The Jolly Beggars uit Bergen op Zoom, die a.s. zondag zullen optreden in Het Gebouw in Ammerstol.

Daarna gaan we gelijk door naar Canada voor de hedendaagse countrymuziek met Gord Bamford met een song van zijn album “Is It Friday Yet?” .Vervolgens Dean Brody met z’n nieuwe single “Underneath the Apple Trees” en treden Terri Clark en Dean Brody op als uitsmijters met de toepasselijke klassieker “I’m Movin’ On”.

The Gibson Brothers - Buy a Ring, Find a Preacher

Het programma “Countrymusic Round-Up”  wordt gestart met de songs “Buy a Ring, Find a Preacher” ,“I Will Always Cross Your Mind” en “Home on the River” door de Gibson Brothers, die staan op hun nieuwe album “They Called It Music”, dat op 26 maart a.s. officieel zal worden gepresenteerd en uitgebracht door Compass Records.

Het album omvat naast covers van songs van o.a. Mark Knopfler, The Delmore Brothers en Loretta Lynn ook een aantal eigen songs, zoals de titelsong “The Called It Music”

Bluegrassmuziek heeft een lange en rijke  geschiedenis van broers-duo’s en Eric en Leigh Gibson mogen dan een nieuwe aanvulling op die groep zijn, maar hun samenzang behoort inmiddels tot de beste, die je op dit moment kunt vinden in de bluegrass of andere soort muziek.

Dit nieuwe album van The Gibson Brothers “They Called It Music” zal zeker een kandidaat zijn voor de “Album of the Year”Award mede dankzij die schitterende samenzang en fraaie arrangementen van de vijfmans formatie

De groep heeft hun muziek prima op elkaar afgestemd middels de honderden shows en duizende afgelegde mijlen.

Mike Barber, al twintig jaar de bassist achter Eric’s banjo en Leigh’s gitaar, al zo lang, dat hij ook wel eens wordt aangesproken als de derde Gibson broer, vervolgens Clayton Cambell op de viool en die ook al 8 jaar bij hen speelt, terwijl het nieuwste lid van Joe Walsh al vier jaar de mandoline speelt bij de groep.

The Gibson Brothers met hun nieuwe album “The Called It Music” uitgebracht door Compass Records.

Een fraai album, dat zeker weer hoge ogen gooit in de bluegrassmuziek en het IBMA Award Festival in het najaar van dit jaar.

Tijd voor de eerste video-clip in dit bericht met om te beginnen een fraaie introductie door The Gibson Brothers over hun nieuwe album “They Called It Music” in de studio van Compass Records. Zeer informatief met leuke muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mick Flavin - I Love Ireland

Dan nu aandacht door Saint Patrick en dat betekent dus op naar Ierland in dit geval voor Ierse countryzanger/gitarist Mick Flavin hier met de songs “I Love Ireland”en “The Blue Hills of Brefni”.

Deze songs staan op z’n album “As Good as I Once was” in 2012 uitgebracht door Dolphin Records.

Het album bevat 2 CD’s met elke CD 20 songs en dat betekent dus, dat bij aanschaf van dit album u gelijk beschikt over 40 mooie country en Ierse songs, waarbij Mick Flavin op een tweetal songs ook nog wordt bijgestaan door de bekende Ierse zangeres Philomena Begley.

Mick is dus een Ierse countryzanger geboren in 1955 Ballinamuck County Longford Ierland en al sedert 1976 bezig met de countrymuziek.

Hij maakte zijn eerste album in Athlone in juni 1986. Zijn eerste grote hit was “I’m Gonna Make It After All” en nu inmiddels in 2013 zo’n 27 jaar later ontzettend veel albums uitgebracht en de laatste tien jaar over het algemeen in eigen beheer plus een aantal DVD’s , waarvan de laatste een verzamel DVD met oa.  muziek van dit album bestaande uit 3 DVD’s .

Fraaie activiteiten van Dolphin Records, die een werkelijk unieke verzameling songs van de afgelopen jaren uit de carriere van Mick Flaving heeft verzameld en op deze dubbelaar heeft uitgebracht.

Happy Saint Patrick's Day

En dit natuurlijk allemaal ter ere van Saint Patrick, , de beschermheilige van Ierland.

St. Patrick stichtte veel kloosters, scholen en kerken. 30 jaar was hij actief als bisschop en zijn sterfdag 17 maart 461 AD is thans niet alleen meer een katholieke feestdag, maar wordt meer beschouwd als een algemene feestdag in Ierland en delen van Amerika.

De viering van Saint Patrick’s Day kwam in 1737 naar Amerika, want dat was het 1ste jaar dat deze dag publiekelijk werd gevierd in Boston Massachesetts.

Via een fraaie jukebox kunt u nog even luisteren naar Mick Flavin, want iemand heeft € 0.20 in de jukebox gedaan en gekozen voor “The Blue Hills of Brefni”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pistol Annies - Hush Hush

Vervolgens naar Nashville TN voor de “Pistol Annies” hier met hun single “Hush Hush”, die begin van deze maand maart door RCA werd uitgebracht en dat alvast een kennismaking is met hun nieuwe album  “Annie Up”, dat op 7 mei a.s. zal worden gepresenteerd.

En natuurlijk nu reeds te beluisteren via uw lokale omroep Vrolek in het programma Countrymusic Round-Up”.

Zoals reeds in de aankondiging vermeld vormt Ashley Monroe samen met Miranda Lambert en Angeleena Presley de “Pistol Annies”, waarvan in 2011 het succesvolle album “Hell on Heels” via Sony Music Entertainment werd uitgebracht.

U ook nog even kennismaken en luisteren naar de nieuwe en stevige single “Hush Hush” van The Pistol Annies.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ashley Monroe - Like a Rose

Deze song vormt vervolgens een mooi bruggetje naar  “Like a Rose” door Ashley Monroe hier met de titelsong van haar album, dat op 18 december vorig jaar werd uitgebracht door Warner Brothers.

Van dit album in dit programma ook nog de duo-song “You Ain’t Dolly(and You Ain’t Porter)” met natuurlijk een duidelijke verwijzing naar de samenwerking van Dolly Parton en Porter Wagoner.

Bij deze song wordt Ashley Monroe vokaal bijgestaan door de huidige nr. 1 countryzanger van Amerika, Blake Shelton.

Countryzangeres en schrijfster Ashley Monroe had al veel ervaring in de “showbusiness toen zij op 19-jarige leeftijd in 2007 haar eerste album met haar eigen naam als titel via Columbia Records uitbracht.

Ze komt uit een muzikale familie met een voorliefde voor de countrymuziek, is afkomstig Knoxville Tennessee en deed al op 11-jarige leeftijd succesvol mee aan een talentencontest in Pidgeon Forge, de woonplaats van Dolly Parton.

Een persoonlijk ernstig drama overkwam haar op 13-jarige leeftijd, toen haar vader overleed en dat verhaal is te beluisteren in haar titelsong “Like a Rose”.

De vokale bijdrage van countryzanger Blake Shelton is ook en beetje voor de hand liggend van hij is getrouwd met de huidige Amerikaanse countryzangeres van het jaar, Miranda Lambert.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van Ashley Monroe hier met haar song “Like a Rose”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Jolly Beggars - William Taylor

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer aandacht voor de groep “The Jolly Beggars”, die a.s. zondagmiddag tijdens de “Ierse middag”zullen spelen in Het Gebouw te Amerstol, maar hier in dit programma met de song “William Taylor”, die staat op hun album “It’s a Long Way in eigen beheer in 2007 uitgebracht.

Deze opname is gemaakt tijdens een live-optreden van de groep in de katholieke kerk van Goes in 2012, maar het geluid van de songs op hun album klinkt aan aanzienlijk beter.

De folkband heeft inmiddels drie albums in eigen beheer uitgebracht en die zullen a.s. zondagmiddag wel zijn aan te schaffen.

Tijd om eens kennis te maken met nederlandse “Jolly Beggars” hier met de Ierse traditional “William Taylor.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Clancy Brothers - Reunion

Dan nogmaals allemaal ter ere van Saint Patricks Day, 17 maart j.l. de songs“Beer, Beer, Beer, tijdens een live optreden van The Clancy Brothers samen met Tommy Makem met een tweetal Ierse pub-songs met om te beginnen “Beer, Beer, Beer” en “Bold O’Donahue”, die u ook terug kunt vinden op het album “Reunion” destijds uitgebracht door RCA, maar inmiddels ook staan op albums uitgebracht door Sony en Sanachie.

Tommy Makem - Bold O'Donahue

In “Bold O’Donahue” hoorde u Tommy Makem in de vokale hoofdrol en deze song staat ook op hun album “The Boys Won’t Leave the Girls Alone” in 1962 uitgebracht door CBS.

Nog een klein maar uitbundig “na”-feestje van Saint Patrick’s Day met The Clancy Brothers en Tommy Makem hier met de song “Bold O’Donahue” tijdens een optreden in Ierse “The Late Late Show” op hun “Reunion Tour” op 28 april 1984.

Gewoon even doorschakelen/Just Use te Link!

Gord Bamford - Farm Girl Strong

Dan nu weer eens naar Canada voor de hedendaagse countrymuziek met om te beginnen Gord Bamford hier met de song “Farm Girl Strong”, die staat op z’n 5e album “Is It Friday Yet”, dat vorig jaar maart werd uitgebracht door Sony Music Canada.

Gord in Australie verhuisde op 5-jarige leeftijd naar Lacombe in Alberta en bracht in 2001 z’n eerste album “God’s Green Earth” uit.

Hij is inmiddels ook al een paar keer in Canada genomineerd als “Countryzanger van het Jaar”.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de Canadese countrytopper Gord Bamford hier tijdens een “live” optreden met de song “Farm Girl Strong”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Underneath the Apple Trees

Vervolgens “Underneath the Apple Trees” door Dean Brody uit Smithers British Columbia Canada hier met een song, die staat op z’n album “Dirt” vorig jaar april uitgebracht door Open Road Recordings.

Deze song is op 8 januari j.l. ook als single uitgebracht.

Het album “Dirt” is het derde album van Dean en eveneens genomineerd voor “Album of the Year” voor de canadese Juno Awards 2013.

Als lezer moet u echt even de moeite nemen om nog even te kijken en luisteren naar de schitterende ballade “Underneath The Apple Trees” van Dean Brody.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terri Clark - I'm Moving On

Dan nu naar onze uitsmijters de bekende Canadese Terri Clark hier samen met Dean Brody en de Hank Snow klassieker “I’m Moving On”, die heel toepasselijk staat op haar 9e studio album “Classic” op 13 november 2012 officieel uitgebracht en gepresenteerd in Canada door Bare Track Records.

Terri, geboren in Montreal Quebec en opgegroeid in Medicine Hat Alberta met de countrymuziek steeds dicht in de buurt. Op 19-jarige leeftijd vertrok zij naar Nashville TN om haar countrymuziek carriere een betere kans te geven en begon met optredens in “Tootsie’s Orchid Lounge” tegenover “The Ryman Auditorium”. In 1994 verkreeg zij via Keith Stegall een contract bij Polygram/Mercury Records, waarna haar countrymuziekcarriere goed op gang kwam met haar eerste single “Better Things to Do”, die zeer succesvol werd en het uitbrengen van haar eerste album met haar eigen naam “Terri Clark”, waarvan zij de meeste songs had meegeschreven.

Ondanks haar woonplaats in Nashville werd Canada niet vergeten met tal van optredens en kon zij ook diverse Canadese Awards in ontvangst nemen voor o.a. “Song of the Year”, “Album of the Year” en meerdere malen “Female Artist of the Year”.

Inmiddels is zij de enige Canadese countryzangeres, die als “Member of the Grand Ole Opry” is benoemd.

Terri Clark, inmiddels 44 jaar, hier met haar album “Classics” met country-klassiekers als “Gentle in My Mind”, “Leaving on Your Mind” en zoals hier “I’m Movin’ On” met medewerking van vrienden zoals Reba McEntire, Dierks Bentley, Tanya Tucker, Jann Arden en Dean Brody. Zeer aanbevelenswaardig!

Tot slot voor u nog Terri Clark hier met haar uitleg over de keuze van de song “Moving On” voor haar nieuwe album “Classics”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar.19 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar.23 ‘13 12.00 -13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Gibson Brothers   ***     Buy a Ring, Find a Preacher   ***   Compass Records

3. The Gibson Brothers   ***   I Will Always Cross Your Mind   ***   Compass Records

4. The Gibson Brothers   ***   Home on the River   ***   Compass Records

5. Mick Flavin  ***   I Love Ireland   ***   Dolphin Traders Ltd

6. Mick Flavin  ***   The Blue Hills of Brefni   ***   Dolphin Traders Ltd

7. Pistol Annies   ***   Hush Hush   ***   RCA

8. Ashley Monroe & Blake Shelton   ***   You Ain’t Dolly(and You Ain’t Porter)   ***   Warner Brothers

9. Ashley Monroe   ***   Like a Rose   ***   Warner Brothers

10. The Jolly Beggars   ***   William Taylor   ***   The Jolly Beggars

11. The Clancy Brothers   ***   Beer, Beer, Beer   ***   Vanguard

12. Tommy Makem   ***   Bold O’Donahue   ***   CBS

13. Gord Bamford   ***   Farm Girl Strong   ***   Sony Music Canada

14. Dean Brody   ***   Underneath the Apple Trees   ***   Open Road Recordings

15. Terri Clark & Dean Brody   ***   Moving On   ***   Baretrack Records

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *