Here We Are

Emmylou Harris & Rodney Crowell - Here We Are

Vandaag 26 februari 2013 de officiele presentatie van het album “Old Yellow Moon” van Emmylou Harris & Rodney Crowell in Nashville TN en vanavond ook al drie fraaie songs van dit album in het programma “Countrymusic Round-Up” bij uw lokale omroep Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard!

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer door Jerry Salley met tracks van zijn album “New Songs, Old Friends”.

Vervolgens gaan we nog verder terug in de tijd naar 1985 voor een tweetal songs door Bill Price & z’n Country Pardners.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse muzikale bijdrage aan dit programma met deze keer aandacht voor de groep “Smokey & The Bandits” en ook weer eens The Country Trail Band met de song “Great Speckled Bird”

Dan terug naar Nashville TN voor een aantal toppers uit de “Billboard # 1s Top 60 Country Songs 2012” met o.a. Brad Paisley met een song van zijn album ”This Is Country Music”,  de groep “Little Big Town” en hun succesvolle “Pontoon” en tot slot treedt Thomas Rhett met z’n song “Something to Do with My Hands” op als uitsmijter van dit programma.

Jerry Salley - Under the Lonesome Moon

Zoals reeds aangegeven de start met fraaie bluegrass songs “Flat Rock Road”, John in the Jordan en  “Under the Lonesome Moon” door Jerrey Salley.

Deze songs staan op z’n album “New Songs, Old Friends” in 2007 uitgebracht door Mountain Home Records en waarbij Jerry in de 1ste song wordt bijgestaan door Jamie Johnson en Lisa Shaffer.

In de bluegrassgospel “John in the Jordan” hulp van “The Oak Ridge Boys” en in “Under the Lonesome Moon” vokale hulp van de bekende bluegrass tenorzanger Del McCoury

Tijd om eens kennis te maken Jerry Salley samen met als gastmusici Carl Jackson en Larry Cordle tijdens een “live” optreden met de song “Paper and Pen” gedurende “Live at the Colonial” concert series van Balsam Range.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Door Billboard Magazine aangeduid als “One of Music Row’s greatest veteran tunesmiths”, Jerry Salley, tevens de 2003 “SESAC Country Music Songwriter of the Year” heeft meer dan 340 songs opgenomen gedurende  z’n multi-award winnende carriere.

De vroegere SESAC staat voor “Society of European Stage Authors and Composers” en was bedoeld om Europese schrijvers en componisten beter onder de aandacht van  Amerika te brengen, maar staat tegenwoordig meer voor de bewaking van de auteursrechten met het hoofdkantoor in Nashville.

Jerry Salley afkomstig uit Chillicoth, een klein stadje in het zuiden van de staat Ohio, trad al op 18-jarige leeftijd toe tot SESAC als singer/songwriter en heeft meerdere hits geschreven in de country, bluegrass, gospel muziek en meer recent ook Americana.

Dat hij niet slecht scoort blijkt wel uit het feit, dat op dit moment meer dan 14 miljoen albums verkocht met zijn songs.

In 2007 bracht Jerry z’n eerste solo album “New Songs, Old Friends”uit via het Mountain Home Records, waarbij hij muzikaal en vokaal wordt geholpen door tal van oude en bekende vrienden, zoals ook Rhonda Vincent, Vince Gill, The Oak Ridge Boys,  Ricky Skaggs & Sharon White en z’n naaste vrienden Carl Jackson en Larry Cordle

Dit project “New Songs, Old Friends” werd trouwens in 2007 genomineerd voor de IBMA “Recorded Event of the Year” Award.

Jerry Salley, Larry Cordle & Carl Jackson - Life Goes On

Voor de lezer ook nog de fraaie bluegrass-gospel “Life Goes On” door Jerry Salley en een aantal muzikale vrienden, zoals Larry Cordle en Carl Jackson met hun bijdrage aan de MACC 2012(  Musicians Against Childhood Cancer)

Dit jaarlijks concert werd vorig jaar werd vorig jaar door de IBMA uitgeroepen tot “Recorded Event of the Year”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bill Price & The Country Pardners - Spectacular Bluegrass

En dan nu iets verder terug in de tijd naar 1985 met Bill Price hier met de songs “Bluegrass Spectacular”en “Possum Holler”.

Deze songs door Bill Price samen met de Country Pardners staan op het verzamelalbum “Classic Bluegrass Vol.2 “ in 2005 uitgebracht door Smithsonian Folkways.

Van dit bijzondere verzamelalbum met bluegrassmuziek van de afgelopen 40 jaar met toch wel de belangrijkste artiesten, die de bluegrassmuziek bekend hebben gemaakt, zoals natuurlijk “The father of Bluegrass” Bill Monroe, Doc Watson, , Hazel Dickens, The Country Gentlemen, Red Allen, Frank Wakefield, John Hartford en vele anderen zoals ook Bill Price.

Een bijzonder album tezamen met een informatief boekwerk van 32-bladzijden, met 28 tracks en in totaal 73 minuten muziek.

Deze twee songs van Bill Price stonden van oorsprong op z’n album “Blue Grass Hill”, dat in 1985 eveneens door Folkways Records op een LP was uitgebracht.

Bill Price, een singer song/writer, die op zeer jonge leeftijd deel uitmaakte van o.a. Bill Monroe’s Bluegrass Boys en later als mandoline-speler en zanger Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys.

Nog later vormde Bill z’n eigen groep de “Country Pardners, waarbij hijzelf op lead-gitaar en zang, Clarence Green op gitaar en mandoline, Rick Norris op banjo, Donnie Scott op dobro, Jim Atkins op de staande bas, Steve Thomas op viool en Gloria Coffey met zang/achtergrondzang en tambourijn.

“Classic Bluegrass Vol.2” een fraaie bluegrassalbum voor de liefhebbers van deze muziek.

U kunt nog even luisteren naar George Jones met zijn vertolking van de Bill Price song “Possum Holler”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rodney Crowell & Emmylou Harris - Old Yellow Moon

Dan nu naar Emmylou Harris en Rodney Crowell hier met de Roger Miller song “Invitation to the Blues”, Rodney Crowell’s song “Here We Are” en de schitterende wals “Dreaming my Dreams” ooit geschreven door Allen Reynolds en wereldberoemd gemaakt door Waylon Jennings, maar hier dus als een duet gezongen door Emmylou Harris en Rodney Crowell.

Deze songs staan dus op hun nieuwe album “Old Yellow Moon”, dat vandaag, 26 februari, officieel zal worden gepresenteerd door Nonesuch Records.

Als lezer van dit bericht hierbi nog een link naar een leuk een zeer informatief interview, die Emmylou Harris en Rodney Crowell gaven over hun nieuwe album “Old Yellow Moon” tijdens een BBC-show op 21 januari 2013 met natuurlijk ook nog een paar fragmenten van hun nieuwe CD.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmylou Harris & Rodney Crowell - Old Yellow Moon

“Old Yellow Moon” het langverwachte album geproduceerd door de bekende Canadees, Brian Ahern, en waarvan de start van dit project plaatsvond aan de keukentafel van Brian.

Emmylou Harris en Brian Ahern kennen elkaar zeer goed, want ze zijn ooit in 1977 getrouwd en hebben samen een dochter, Meghann, die in 1979 werd geboren, maar het huwelijk strandde in de begin jaren ‘80.

Rodney Crowell is trouwens ook een zeer goede vriend, want zij kennen elkaar ook al zo’n 40 jaar.

De start van die vriendschap begon toen Emmylou Harris Rodney’s song “Bluebrid Wine” wilde gebruiken voor haar nieuwe album.

Een jaar later speelde Rodney Crowell als rhythm-gitarist en achtergrondzanger in Emmylou Harris “Hot Band”, terwijl hij ook op de solo-tour was met een contract bij Warner Bros. En in die tijd het album “Ain’t Living Long Like This” eveneens geproduceerd door Brian Ahern uitgebracht.

Na 40 jaar alle drie weer samen met een schitterend album vol met herinneringen en muzikaal bijgestaan door tal van “cracks” en vrienden zoals Vince Gill, Stuart Duncan, Bill Payne en een aantal leden van originele “Hot Band”.

Nogmaals “Old Yellow Moon” een schitterend album van Emmylou Harris & Rodney Crowell met  12 songs, waaruit moeilijk een keuze is te maken, welke te kiezen voor dit programma.

U kunt ook nog even luisteren naar Emmylou Harris & Rodney Crowell hier met Hank DeVito’s song “Hanging Up My Heart”, die natuurlijk ook hun fraaie album “Old Yellow Moon” staat.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Smokey & the Bandits - If You Are Leaving Me

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer  de groep “Smokey & The Bandits” hier met de song “If You’re Leaving”.

Deze song staat niet alleen op de promotie CD “Country Music 2013” uitgebracht door de DCMA in samenwerking met Nash Music, maar ook op een mini-album van de groep met de titel “Red Dirt Honky Tonk” dit jaar in eigen beheer voor promo-doeleinden uitgebracht.

Voor meer informatie gewoon even naar de website van deze jonge groep! .

Smokey & The Bandit(s) roept natuurlijk onmiddellijk herinneringen op aan de zeer bekende en populaire filmreeks met natuurlijk ook de bijpassende leuke muziek.

Even terug in de tijd naar 1977 met Burt Reynolds als Bandit, Jerry Reed als truckchauffeur Cledus en de eveneens onvergetelijk Jackie Gleason als sheriff Buford T. Justice

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Country Trail Band Line-Up

Vervolgens “Great Speckled Bird” door de nederlandse countrygospel groep “The Country Trail Band”, hier met een song, die staat op hun album “A Thing Called Love” “ The Country Trail Band plays gospel songs of Johnny Cash “.

De Country Trail Band koos 18 nummers uit het rijke gospelrepertoire van Johnny Cash en daar zitten klassiekers bij zoals “A thing called love”, “Man in black” en “Daddy sang bass”.

Maar ook repertoire van The Gospel Road, van andere gospelalbums en oude hymns, die Cash graag zong.

De liedjes zijn meestal eenvoudig van structuur en tekst, maar ze vertellen het evangelie zoals het verteld hoort te worden: recht uit het hart.

The Country Trail Band kan zelf inmiddels bogen op 27 jaar ervaring in de country gospelmuziek, maar in “A thing called love” klinkt diep respect door voor de grote country- en gospelpionier die Johnny Cash was.

De aanpak van de band is eigenlijk dezelfde als van Cash: puur en oprecht.

The Country Trail Band - Dwars door de Storm

Zeer recent heeft “The Country Trail Band” weer een album uitgebracht en nu met de titel “Dwars door de Storm”. Deze is uitgebracht ter gelegenheid van het  40-jarig jubileum van Wim Pols en omvat 18 Nederlandstalige liedjes, waarvan de inhoud betrekking heeft op de soms zware geestelijke, lichamelijke en/of materiële stormen, die mensen doormaken en hoe God mensen wil leiden dwars door de stormen van het leven.

Voor meer informatie gewoon even naar hun website en naar verwachting binnenkort ook te horen in dit programma “Countrymusic Round-Up”.

In 1994 bracht The Country Trail Band het album “In the Eye of the Storm” uit via het Dureco label en als lezer kunt u nog even luisteren en kijken naar de titelsong.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Toothbrush

Dan nu naar Brad Paisley hier met de song “Toothbrush”, die staat op z’n album “This Is Country Music” vorig jaar mei uitgebracht door Arista en waarbij Brad Paisley op dit fraaie album met 15 songs door tal van countrymuziekvrienden wordt bijgestaan zoals Marty Stuart, Sheryl Crow, Carrie Underwood, Blake Shelton, Carl Jackson en zelfs nog “good old” filmacteur Clint Eastwood.

U kunt als lezer van dit bericht toch ook nog even luisteren naar Brad Paisley hier met de song “Toothbrush”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Little Big Town - Pontoon

Vervolgens “Pontoon” door Little Big Town hier met de huidige nr. 1 Country Billboard Top 30 Song “Pontoon”, die staat op hun album “Tornado”, dat op 11 september j.l. werd gepresenteerd door Capitol Records.

Op naar het fraaie weer met Little Big Town hier nog even terug met hun vakantiehit van 2012 “Pontoon”.

Gewoon even door schakelen!

Thomas Rhett - Something to Do with My Hands

Dan nu snel naar onze uitsmijter Thomas Rhett hier met z’n single “Something to Do with My Hands” vorig jaar uitgebracht door Valory.

Alle drie laatst vermelde songs stonden trouwens vorig jaar ook in het Billboard’s # 1’s Top 60 Country muziekoverzicht.

Tot slot de laatste video-clip in dit bericht met onze uitsmijter Thomas Rhett met z’n steveige uitsmijter “Something to Do with My Hands”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Feb. 26 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 2 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presenatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Jerry Salley   ***   Flat Rock Road   ***   Mountain Home Records

3. Jerry Salley   ***   John in the Jordan   ***   Mountain Home Records

4. Jerry Salley   ***   Under the Lonesome Moon   ***   Mountain Home Records

5. Bill Price  ***   Bluegrass Spectacular ***   Folkways Records

6. Bill Price   ***   Possum Holler   ***   Folkways Records

7. Emmylou Harris & Rodney Crowell   ***   Invitation to the Blues   ***   Nonesuch

8. Emmylou Harris & Rodney Crowell   ***   Here We Are   ***   Nonesuch

9. Emmylou Harris & Rodney Crowell   ***   Dreaming My Dreams   ***   Nonesuch

10. Smokey & The Bandits   ***   If You’re Leaving  ***   DCMA/Nash Music

11. The Country Trail Band   ***   Great Speckled Bird   ***   Living Water Music /DCMA/Nash Music

12. Brad Paisley   ***   Toothbrush   ***   Arista/RCA

13. Little Big Town   ***   Pontoon   ***   Capitol Records

14. Thomas Rhett   ***   Something to Do with My Hands   ***   Valory

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *