Farewell Party

Russell Moore & IIIrd Tyme Out - Farewell Party

In dit programma weer eens aandacht voor “Heart of Texas” en Amber Digby met haar Midnight Flyers en nu met haar nieuwe album “The World You’re Living In”.

We gaan ook nog even naar Atlanta, Georgia, voor de bijzondere groep “Whiskey Gentry” met twee songs van hun debuut-album “Please Make Welcome”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer door Russell Moore & IIIrd Tyme Out en een drietal songs van hun nieuwe album “Timeless Hits from the Past…Bluegrassed”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse muzikale bijdrage aan dit programma met deze keer aandacht voor de nr.1 countrygroep Savannah en vervolgens ook nog The Southerns Stars Theater Company met Amy Lee Bennett.

Dan terug naar Nashville voor Hank Williams Jr. samen met Brad Paisley met de echte Honky Tonker “I’m Gonna Get Drunk and Play Hank Williams” vervolgens Rick Monroe met de titelsong van zijn EP “Crazy Not To” en treedt Laura Bryna met haar song “Same Dog” op als uitsmijtster van dit programma “Countrymusic Round-Up”.

Russell Moore & IIIrd Tyme Out - Modern Day Bonnie and Clyde

“Farewell Party”  ooit geschreven door Lawton Williams en zeer bekend van de uitvoering door Gene Watson en Waylon Jennings, maar hier gezongen en gespeeld door Russell Moore & IIIrd Tyme Out.

Deze song staat op het album “Timeless Hits from the Past ….Bluegrassed”, dat op 7 januari van dit jaar werd uitgebracht door Cracker Barrel Old Country Store.

Dan is het nu tijd voor de eerste video-clip in dit bericht met natuurlijk Russell Moore & IIIrd Tyme Out hier tijdens een “live” optreden met de song “Old Home Place”, die ook staat op het album “Timeless Hits from the Past …. Bluegrassed”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We begonnen dit radioprogramma trouwens met de songs “Modern Day Bonnie and Clye” en John Denver’s “Take Me Home Country Roads”, die eveneens op dit album staan.

Gedurende de periode van meer dan twintig jaar, waarbij Russell Moore optreedt als leider van de groep “IIIrd Tym Out”,  hebben zijn hun fans verwend met meer dan uitstekende blugerassmuziek.

Zo nu en dan werden ook wel eens songs uit andere genres door hen bewerkt, maar nog nooit zoveel als op dit album “Timeless Hits from the past …Bluegrassed”.

Russell Moore & IIIrd Tyme Out - Farewell Party

De titel van dit album spreekt eigenlijk voor zichzelf. Een groot aantal countrysongs met eveneens nog een paar van hun favoriete bluegrasssongs zijn terug te vinden op dit album met twaalf songs.

Als een van de laatste muziekgroepen, die een samenwerkingsverband hebben gesloten met de “Cracker Barrel Old Country Store”,  hebben Russell Moore & IIIrd Tyme Out zeer zeker een hoop te bieden aan zowel oude als nieuwe fans.

Bekende songs zijn op fraaie wijze in bluegrassstijl bewerkt zoals de bekende John Hartford song “Gentle on My Mind”, Travis Tritt’s “Modern Day Bonnie and Clyde” en Merle Haggard‘s “Mamma Tried”.

Voor u als lezer ook nog hun versie van de “Merle Haggard” song “Mamma Tried”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op het album ook nog twee draaie duetten met o.a. Sonya Isaacs samen met Russell Moore in hun versie van “Golden Ring”, de zeer bekende countryhit van George Jones en Tammy Wynette en ook nog Pam Tillis samen met Russell Moore met de IIIrd Tyme Out favoriet “John and Mary” uit de jaren ‘90

Timeless Hits from the Past… Bluegrassed door Russell Moore and IIIrd Tyme Out met weer sublieme instrumentele en vokale prestaties, die hun in het verleden al meerdere IBMA Awards hebben opgeleverd.

Toch ook nog even de tijd nemen om nog eens te kijken en luisteren naar een “live”-optreden van Gene Watson hier met de song “Farewell Party” in aanwezigheid van tal van bekende countrymuziekvrienden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Whiskey Gentry - Queen of My Heart

Dan nu de groep Whiskey Gentry uit Atlanta,Georgia, hier met de songs “Queen of My Heart” en “Such a Long Time Ago”, die staan op hun debuutalbum “Please make Welcome”, dat in eigen beheer in augustus 2011 werd uitgebracht en nu dan ook eindelijk de Krimpenerwaard heeft bereikt.

“Queen of My Heart” met aan het begin fraaie herinneringen aan een opname uit de “oude doos” met originele krassen en tikken van de grammofoonplaat.

Whiskey Gentry

“Whiskey Gentry” een 6-mans formatie bestaande uit Lauren Staley op gitaar en met lead-zang, Jason Marrow op gitaar, Chesley Lowe op banjo en accordion, Walter Ray op mandoline en mondharmonica, Sam Griffin op de bas en Price Cannon op drums.

Whiskey Gentry met een basis van tradionale country en bluegrass in een nieuwe stevige stijl, die ook de jeugd van tegenwoordig enthousiast kan maken voor de hedendaagse countrymuziek en waarvan trouwens het plezier vanaf spettert.

Tijd om eens kennis te maken met Whiskey Gentry tijdens een “live”optreden in Music City Roots vanuit  de Loveless Cafe op 17 oktober 2012 met de song “Hard to Find”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amber Digby & Midnight Flyers - I't a Long Way from Haven

Dan nu van Georgia naar Texas voor Amber Digby en haar Midnight Flyers hier met de titelsong van haar nieuwe album “It’s a Long Way from Heaven (To the World You’re Livin’ In)”.

 Vervolgens ook nog “The One I Can’t Live Without” door Amber Digby hier samen met Vince Gill met de song, die staat op haar album “The World You’re Livin’ In” op 15 januari van dit jaar uitgebracht door “Heart of Texas Records”.

Van dit album in dit programma ook nog de “instrumental” Little Darlin’ met de bekende pedalsteelspeler “Lloyd Green”, die u 14 dagen geleden ook al bij uw lokale omroep “Vrolek” hoorde samen met Eric Brace & Peter Cooper.

Zoals u inmiddels ook al heeft kunnen lezen met een aantal gasten, zoals Vince Gill en nog een aantal leden van “Nashville’s legendarische muzikale “A-Team”, waaronder Pig Robbins en Pete Wade.

Het albums is geproduceerd door de bekende Texaanse zanger/gitarist Justin Trevino en Amber Digby.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Amber Digby hier samen met Vince Gill en haar song “The One I Can’t Live Without”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dutch Country Music Association - Countrymusic 2013

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementenin de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer de bekende nr.1 countrygroep Savannah hier met de song “I Like My Country Music” en vervolgens “Home to Louisiana” door  de “Southern Stars Theatre Company met medewerking van Amy Lee Bennett.

De “Southern Stars Theatre Company” bestaat uit een groep musici en dansers, die behoort tot de besten ter wereld en zijn zowel individueel en als groep te vinden op grote festivals Europa. Optredens in de show worden verzorgd door  zanger Jeroen Welsh (bekend van Holland’s Got Talent) en de uit Engeland afkomstige Simon Burridge,  gecompleteerd met twee getalenteerde jonge zangeressen. 

Zij worden begeleid door musici uit de formatie Texas Renegade behorende tot de top in het Americana/country genre.

Een fantastische dansgroep onder leiding van 2-voudig wereldkampioene Ivonne Verhagen en 7-voudig wereldkampioen Marlon Ronkes en met deze keer dus een optreden van de Belgische Amy Lee Bennett.

Tijd om eens kennis te maken met de Southern Stars Theatre Company middels een “promo”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - I Like My Country Music

Deze song staat op een promotiealbum van de DCMA, die ik afgelopen zondag tijdens de jaarvergadering ontving. Zoals gezegd dus een promotiealbum met 22 bijdragen van verschillende Nederlandse countrymusici, waaronder ook de groep “Savannah” met de song “I Like My Country Music”, die trouwens ook staat op hun laatste album “Savannah”. 

Voor u als lezer nog weer eens een fraaie video-clip van Savannah tijdens een “live” optreden met de “Merle Haggard” song “Sing Me Back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Williams Jr. & Brad Paisley - I'm Gonna Get Drunk and Play Hank Williams

Dan nu naar Nashville voor Hank Williams Jr. samen met Brad Paisley met de song”I’m Gonna Get Drunk & Play Hank Williams”.

Deze song staat op z’n album “Old School New Rules” vorig jaar uitgebracht door z’n eigen label Bocephus Records. “Bocephus” is de bijnaam van Randall Hank Wiliams, die hij kreeg van z’n beroemde vader.

Deze song behoort tot de Billboard Top 60 countrysongs van 2012.

Voor u ook nog een “live”  optreden van Hank Williams Jr. en Brad Paisley met de song “I’m Gonna Get Drunk and Play Hank Williams” tijdens het CMA Award Festival 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rick Monroe - Crazy Not To

Vervolgens “Crazy Not To” door Rick Monroe hier met een song, die staat op z’n EP met zelfde titel uitgebracht door Render Records.

Nog niet zo bekend hier in dit programma, maar ondertussen heeft hij wel opgetreden met een “openings-act” voor o.a Charlie Daniels, Dwight Yoakam, Patty Loveless en Sammy Kershaw.

Hij heeft de laatste drie jaar ook in Europa opgetreden en gedurende de laatste twee jaar zo’n 100 concerten per jaar in Amerika.

En als hij dan eindelijk een keer thuis is in Nashville treedt hij vervolgens regelmatig op in de bekende “Wildhorse Saloon”.

Voor de lezer van dit bericht een akoestische versie van de song “Crazy Not To” rechtstreeks vanuit de studio van Render Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Laura Bryna - Same Dog

Dan nu snel naar onze uitsmijtster Laura Bryna uit MountAiry Marylad hier met de song “Same Dog”, die staat op haar album “Trying to Be Me” in januari 2008 uitgebracht door Equite Music Group.

Dit label van Clint Black sloot trouwens eind van dat jaar de deuren en sedertdien treedt Laura nog wel zo nu en dan op, maar zij heeft het drukker met haar werk als gastvrouw bij GoTv Neworks.

Op 25 januari van dit jaar werd door Country Roads het verzamelalbum “New Country Rock Vol.6” uitgebracht, waarop deze song als eerste track staat vermeld.

In Europa wordt dit album met 18 zeer verschillende songs uitgebracht door ZYX Music.

Tot slot natuurlijk toch ook nog een video-clip van Laura Bryna hier met de song “Hometown Heroes”, die ook staat op haar album “Trying to Be Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 19 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 23 ‘13 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***   Modern Day Bonnie and Clyde   ***   Cracker Barrel Old Country Store Records

3. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***   Take Me Home Country Roads   ***   Cracker Barrel Old Country Store Records

4. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***  Farewell Party   ***   Cracker Barrel Old Country Store Records

5. Whiskey Gentry   ***   Queen of My Heart   ***   Whiskey Gentry

6. Whiskey Gentry   ***   Such a Long Time   ***   Whiskey Gentry

7. Amber Digby   ***   It’s a Long Way from Heaven   ***   Heart of Texas Records

8. Amber Digby ft. Lloyd Green   ***   Little Darlin’  ***   Heart of Texas Records

9. Amber Digby ft. Vince Gill   ***   The One I Can’t Live Without   ***   Heart of Texas Records

10. Savannah   ***   I Like My Country Music   ***   M.O.D. Record Label

11. Southern Stars Theatre Company   ***   Home to Louisiana   ***   Sweden Songs

12. Hank Williams Jr. & Brad Paisley   ***   I’m Gonna Get Drunk and Play Hank Williams   ***   Bocephus Records

13. Rick Monroe   ***   Crazy Not To   ***   Render Records

14. Laura Bryna   ***   Same Dog   ***   Equity Music Group

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *