Right Out of This World

Kelly Spinks - Right Out of This World

In dit programma speciale aandacht voor de “Honky-Tonk”  recht uit het hart van Texas door violist en zanger Kelly Spinks met een aantal songs van z’n album “Right Out of This World.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer door The Cumberland Highlanders met tracks van hun album “Cumberland Mountain Home”. Vervolgens ook weer eens aandacht voor The Old Time countrymuziek nu door de groep “Country Ham”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse muzikale bijdrage aan dit programma met deze keer tijd voor de Tex-Mex-muziek van Dwayne Verheyden uit Montfort Limburg en uit Zuid-Beijerland de groep Woodwind met hun versie van de Townes VanZandt song “Pancho & Lefty”.

Dan terug naar Nashville TN met speciaal voor de line-dansers Vince Gill met een song van zijn album ”I Still Believe” en vervolgens Dierks Bentley met zijn succesvolle “Tip It on Back”.

En dan zijn we ook al weer aan het einde van dit uurtje countrymuziek en treedt Toby Keith met z’n song “Beers Ago” op als uitsmijter van dit programma .

The Cumberland Highlanders - Cumberland Mountain Home

We begonnen dit programma met de titelsong van het album “Cumberland Mountain Home” en de bekende Hank Williams song “Next Sunday Darling Is My Birthday” door The Cumberland Highlanders, dat in 2000 werd uitgebracht door het label “Black Mountain Home” en tezamen met Rural Rhythm gepubliceerd.

Vervolgens ook nog de fraaie bluegrass gospel “What More Do You Need?”, die eveneens staat op hun album “Cumberland Mountain Home” met in totaal 15 songs.

De kenners van de bluegrassmuziek onder de luisteraars van het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” hebben hem wellicht al herkend jawel jawel Dr. Ralph Stanley deed ook mee en behoorde deze keer tot een zeer gewaardeerde gast van de show.

Deze bluegrass en “Old Time” muziekgroep vindt zich zelf meer een orkest dan een “band” met z’n meer dan ongeveer tien leden, die tezamen een ervaring hebben enige honderden jaren aan optredens.

Hoog tijd om eens kennis te maken met “Cumberland Highlanders Show” door het orkest “Cumberland Highlanders” met de traditional “Blue Ridge Mountain Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Cumberland Highlanders

De groep werd in 2000 opgericht om muziek te maken voor de “Cumberland Highlanders Show”, een televisie programma, dat werd geproduceerd vanuit London, Kentucky en uitgezonden op de “Outdoors Channel”. En dat is natuurlijk helemaal niet zo gek, want de bluegrassmuziek komt van oorsprong uit de landelijke omgeving van de staat Kentucky.

Gedurende het eerste jaar van de show en bij het uitbrengen van hun debuutalbum “Cumberland Mountain Home” trad Ralph Stanley ook op met de groep, evenals vier vroegere leden van Bill Monroe’s Bluegrass Boys, zoals Tater Tate op viool, Wayne Lewis op gitaar en met lead-zang, violist Jimmy Campbell en Billy Rose, een virtuoos op de banjo en mandoline.

Daarnaast nog met het “brother-duo” Russell en Curnie Lee Wilson (The Wilsons), bas-violiste en zangeres Julie Ann Mercer, mandolinespeler Jack Kincaid, ook wel bekend onder de naam “Preachin’ Jack” en tenslotte banjospeler en zanger Travis Brown maken het gezelschap kompleet.

Dus eigenlijk niets teveel gezegd : Het orkest “The Cumberland Highlanders” hier met hun fraaie album “Cumberland Mountain Home” uitgebracht door Rural Rhythm.

En nog even rechtstreeks vanuit het hart van de Cumberland Mountains voor u de “Cumberland Highlanders” hier met de instrumental “Banjo Signal”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Country Ham - Pig in a Pen

Dan nu naar de “Old Time”muziek door Country Ham hier met “Pig in a Pen” gevolgd door de instrumental “Sweet Bunch of Daisies” en nog zo’n fraaie gospel in dit programma met de titel “The We’ll All Sing “We Are Marching to Zion””.

Deze muziek staat  hun album “Diamonds in the Rough” in 2001 in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestaat uit Julie Pagter op de autoharp en met lead-zang, Carl Pagter op de banjo en eveneens met lead-zang, M.D. Mallory op gitaar en met zang, Joe Meadows, die in 2003 overleed, hier nog op viool, Bob White op akoestische bas, Wanda Shelton eveneens op akoestische bas en tenslotte als gast aanwezig Alan Stark op mandoline.

Uit een periode “lang, lang geleden” uit de tijd van de LP’s hier nog een opname van “Country Ham” hier met een medley van bekende songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit album met 16 tracks ontving ik trouwens van mijn muziekvriend en country DJ Dick Groot van Radio Purmerend met het programma  “WL-country” en trouwens ook nog van Radio Enkhuizen met het programma “Herringtown Country” samen met een aantal collega’s, zoals Loek Lamers.

De programma’s zijn te beluisteren via de website van RTV Purmerend op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 en Radio Enkhuizen op de woensdagavond van 19.00-21.00.

Country Ham - mid-years '70

Nog even terug naar “Country Ham” de bluegrass en ‘old time stringband” , die in de mid-jaren ‘70 werd opgericht in  Washington, D.C.

In 2006 bestond de groep nog steeds Julie Pagter en  Carl Pagter (banjo, vocals) met M.D. Mallory en Wanda Shelton versterkt met Pete Vigour (op viool en gitaar) en Ellen Vigour (op mandolin, viool en eveneens zang) De groep heeft inmiddels zo’n 15 albums uitgebracht en de meeste leden van “Country Ham wonen in de staat Virginia.

Toch ook nog even kennis maken met Pete en Ellen Vigour (Pete op viool en Ellen op mandoline) tijdens een leuke thuis sessie met o.a. Walt Koken (violist met pet), enige weken geleden in dit programma met muziek van “The High Woods String Band”hier met de melodie “Rocky Pallet”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kelly Spinks - Right Out of This World

Dan nu naar het hart van Texas voor Kelly Spinks samen met z’n groep “Miles of Texas” hier met de Honky Tonkers “Aint It Funny We Got Over You Know Who” , “Barmaids & Barstools” en de titel song van het album “Right Out of this World”, dat vorig jaar oktober in eigen beheer werd uitgebracht.

Kelly Spinks is geboren en opgegroeid in Mullin, Texas en dat ligt echt midden in de Lone Star State en speelt al zo’n 25 jaar als countrymuziek als zanger/violist.

Hij is trouwens als de derde generatievioolspeler en die alle kanten van de countrymuziek door en door kent en zoals de luisteraars inmiddels hebben kunnen horen.

En natuurlijk gaat het over “verloren liefdes” en “liefdesverdriet” in door neon-verlichte Honky Tonks.

Hij treedt vaak op in de omgeving in Lone Star State, zoals bijvoorbeeld vrijdag, 8 maart a.s. in “Pearle’s DanceHall & Saloon” in Fort Worth Stockyard.

De laatste twee jaar heeft Kelly twee stevige countryalbums uitgebracht, die ook zeer succesvol waren in Europa en Nieuw-Zeeland/Australie en daarnaast samen gespeeld met o.a. Tony Douglas en Johny Bush

Kelly Spinks & Miles of Texas

Kelly Spinks en Miles Of Texas bestaat uit :Kelly Spinks met lead-zang en viool, Pete Jones op rhythm-en lead-gitaar, Chip Bricker eveneens op lead-gitaar, bas en piano met achtergrond-zang, Johnny Cox op steel-gitaar, Dixie Hankins op drums, Reggie Rueffer op viool, Chuck Nelson nog met achtergrond-zang. Het album werd geproduceerd door Chip Bricker.

Samen met z’n begeleidingsgroep kan hij met zijn “Honky-Tonk” muziek en in de stijl van Johnny Bush en Mark Chesnutt een hartstikke leuke avond verzorgen in de zogenaamde dance-halls, honky tonks en natuurlijk op de talrijke festivals.

Tijd om eens kennis te maken met Kelly Spinks hier met de song “Time I Am Going Home to An Angel”, die staat op z’n album met z’n eigen naam als titel “Kelly Spinks”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dwayne Verheyden - Anselma

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer  aandacht voor de jonge Tex-Mex accordionist Dwayne Verheyden & The Texmexplosion uit het Limburgse Montfort hier met de song “Anselma”.

Deze song staat op het Country Music 2013 album, dat als promotie-album door de DCMA aan z’n leden is overhandigd en natuurlijk is bedoeld om de countrymuziek van eigen bodem te promoten en daar doen wij in dit programma graag aan mee.

Wilt u nog meer van de TexMex, dan wel Conjunto -muziek van Dwayne horen, dan kunt u beter z’n nieuwe album “Cojunto Tracks” aanschaffen, dat op 12 september vorig jaar werd uitgebracht door het label HKM.

De jonge Dwayne is voor zijn muziek ook al regelmatig in Texas geweest met o.a. het optredens op het Tejano Conjunto Festival in San Antonio.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om eens een optreden van Dwayne Verheyden mee te maken hier tijdens een “Benefiet-concert” in het glazen P&M Hoes in het winkelcentrum van Panningen met de song “Anselma”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Woodwind - Pancho & Lefty

Vervolgens “Pancho & Lefty” door Woodwind en deze song staat op hun album “Faces” in eigen beheer uitgebracht en via hun website (www.woodwind.ontheweb.nl) dan wel tijdens een optreden meestal in de omgeving van de Hoekse waard aan te schaffen.

Ook deze song staat op het reeds eerder vermelde promotie-album uitgegeven door de DCMA.

Tijd voor een gezellige avond met “Woodwind” hier tijdens een optreden in “De Vrije Wereld” te Numansdorp. “Hartstikke gezellig”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor u als lezer van dit bericht toch ook nog de dramatische vertolking van “Pancho & Lefty” door Willie Nelson en Merle Haggard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - One More Last Chance

Dan nu naar Nashville Texas en ook special voor de line-dansers Vince Gill hier met de song “On More Last Chance”, die staat op z’n album “I Still Believe” in 1996 uitgebracht door MCA Nashville.

Door diezelfe maatschappij werd voor de line-dansers ook een fraaie “line-dans” verzamelalbum “Toe the Line ” uitgebracht, waarop deze song ook staat teezamen met nog 19 andere stevige nummers door o.a. Mark Chesnutt en Trisha Yearwood.

Inmiddels zijn in deze serie nog veel meer albums uitgebracht.

Één van de hoogtepunten in dit programma is toch ook wel het optreden van Vince Gill met een aantal gerenommeerde “guitar-slingers” hier tijdens een optreden gedurende “CrossRoads Guitar 2010” met de Vince Gill song “One More Last Chance”. Dit moet u echt even meemaken!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - Tip It on Back

Vervolgens meer naar de hedendaagse country met “Tip It on Back” door Dierks Bentley hier met een song, die staat op z’n album “Home” vorig jaar uitgebracht door Capitol/EMI.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de fraaie video-clip van Dierks Bentley hier met de song “Tip It on Back”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toby Keith - Beers Ago

Aansluitend is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Toby Keith met zijn “Honky Tonker” met de titel “Beers Ago”, die staat op z’n album “Clancy’s Tavern” uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij Show Dog Nashville”.

De laatste twee vermelde songs stonden trouwens vorig jaar ook in het Billboard’s Top 60 Country muziekoverzicht.

Tot slot kunt u als lezer nog even luisteren naar onze uitsmijter Toby Keith hier met z’n song “Beers Ago” en kunt u gelijk met de tekst meezingen.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 5 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 9 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Cumberland Highlanders   ***   Cumberland Mountain Home   ***   Black Mountain Records /Rural Rhythm

3. The Cumberland Highlanders   ***   Next Sunday Is My Birthday   ***   Black Mountain Records /Rural Rhythm

4. The Cumberland Highlanders   ***   What More Do You Need?   ***   Black Mountain Records /Rural Rhythm

5. Country Ham   ***   Pig in a Pen   ***   CHR

6. Country Ham   ***   Sweet Bunch of Daisies   ***   CHR

7. Country Ham   ***   Then We’ll Sing “We Are All Marching to Zion   ***   CHR

8. Kelly Spinks   ***   Ain’t It Funny We Got Over You Know Who   ***   SMART Prod./Krista Records

9. Kelly Spinks   ***   Barmaids & Barstools   ***   SMART Prod./Krista Records

10. Kelly Spinks   ***   Right Out of This World   ***   SMART Prod./Krista Records

11. Dwayne Verheyden & Texmexplosion   ***   Anselma   ***   HKM/DCMA/Nash Music

12. Woodwind   ***   Pancho & Lefty   ***   Woodwind/DCMA/ Nash Music

13. Vince Gill   ***   One More Last Chance   ***   MCA Nashville

14. Dierks Bentley   ***   Tip It on Back   ***   Capitol/EMI

15. Toby Keith   ***   Beers Ago   ***   Show Dog Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *