Wish I Had Answered

The Mystix - Wish I Had Answered

Net als de vorige week ook in dit programma weer aandacht voor een aantal nieuwe albums, zoals bijvoorbeeld van The Mystix uit Boston MA met een mix van country blues op hun album “Mighty Tone” . Vervolgens uit Austin Texas aandacht voor het nieuwe dubbel album “Smoke & Mirrors” van Bob Cheevers.

Maar zoals altijd beginnen we de bluegrass deze keer uit de eind jaren ‘70 door Charlie Moore met Bill Napier & The Dixie Partners.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Dick van Altena & Cor Sanne met een song van hun nieuwe album evenals Dick van Altena & Sandra Vanreys met een song van hun  DCMA Award Winning “Album van het Jaar”.

Daarna gaan we voor de verandering eerst even Zweden voor stevige country-rock door de groep Hion Martell en dan naar de Country Billboard Top 30 songs voor o.a. Jana Kramer en onze uitsmijter Blake Shelton.

Charlie Moore and Bill Napier - Friends in Baltimore

“If That’s the Way You Feel” door Charlie Moore met Bill Napier and The Dixie Partners met een song, die staat op het album “Collectors Edition” of te wel “Een uitgave voor verzamelaars” in 1978 uitgebracht door de latenmaatschappij “Old Homestead Records”.

Van dit album in dit programma ook nog de  songs “Today I’m Broken Hearted” en de door Charlie Moore geschreven song “Friends in Baltimore”.

Terug naar de jaren ’70 en kunt u nog even luisteren naar de song “The Fiddler” door Charlie Moore & The Dixie Partners.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terwijl in die tijd heel veel bluegrasszangers probeerden of ze net zo hoog konden zingen als Bill Monroe of misschien nog wel hoger zoals bijvoorbeeld Hylo Brown gaven Charlie Moore en Bill Napier er de voorkeur aan om op een comfortabele toonhoogte hun songs met veel gevoel en emotie te spelen en te zingen.

Charlie Moore hier met lead-zang op gitaar, terwijl Bill Napier eveneens op lead-gitaar met baritonzang aanwezig is. All (Towser)Elliott tevens schrijver van een aantal songs op mandoline met tenorzang met o.a. ook nog  Bill Richmond, Steve Whalen en Terry Beaucom op viool, Ron Rigsby op de banjo en Larry Jefferson op mandoline.

Zowel Charlie Moore als Al Elliott hadden samen gespeeld met The Stanley Brothers.

Charlie Moore en Bill Napier hebben ongeveer zo’n 10 jaar samen gewerkt en namen zo’n 108 songs op. Charlie Moore heeft trouwens ook in Nederland opgetreden samen met de Nederlandse bluegrassgroep “The Bluegrass Clodhoppers” en de Belgische groep “Smoketown Strut” met gitarist Jan Michielsen wellicht is wel eens leuk om in dit programma weer eens van hen iets uit het verleden te horen.

Charlie Moore overleed onverwacht in de Kerstnacht van 1979 op 44-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Maryland en werd begraven in z’n geboorteplaats Piedmont South Carolina.

Bill Napier overleed in 2000 op 64-jarige leeftijd.

Voor u als lezer ook nog even een kort uniek fragment van een optreden van Charlie Moore en Lois Wiseman Constable in Nederland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Mystix - HighTone

Dan nu verder met de Americana met The Mystix hier met de songs “Wish I Had Answered” en “Mighty Tone” de titel song van hun 4e album, dat zeer recent in eigen beheer werd uitgebracht door Mystix Eyes Records.

The Mystix bestaat uit een groep doorgewinterde legendarische musici, die hebben samengespeeld en platen opgenomen met een aantal gerenommeerde country-artiesten.

Leadzanger Joe Lily tevens op gitaar en eerder de  frontman van de in Boston zeer populaire groep “Duke & the Drivers”, Bobby B. Keyes op gitaar speelde ooit voor Mary J. Blige, Li’l Wayne, Robin Thicke en Jerry Lee Lewis,

Marty Richards op drums en gespeeld bij o.a de J. Geils Band

Marty Ballouop de bas en die heeft gespeeld bij John Hammond en Edgar Winter en tenslotte Tom West op toetsenbord en die heeft gespeeld bij o.a Susan Tedeschi.

The Mystix werd bij de productie van dit album nog bijgestaan door aan aantal gast musici

The Mystix - Whish I Had Answered

De groep treedt met hun Americana en vertolkingen van de muziek van het platteland van de US of te wel “rootsmuziek” veel op op belangrijke podia in New England, de vijf noordoostelijke staten van Amerika.

De New England groep “The Mystix” hier met de titelsong van hun album “Down to the Shore”, dat in 2009 eveneens werd uitgebracht door Mystix Eyes Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bob Cheevers - Turn Around

Dan nu naar Austin Texas voor de singer/songwriter Bob Cheevers hier met de songs “Turn Around” en “Vaya Con Dios”, die staan op de eerste CD van z’n album “Smoke & Mirrors” en dat is eigenlijk een metafoor voor “Een bedrieglijke frauduleuze dan wel onvolledige beschrijving” en dat komt regelmatig ook terug in songs van dit dubbelalbum.

Bob zelf zegt hierover, dat volgens hem het soms moeilijk is om de zaken goed te kunnen doorgronden door de vele afleidingen.

Met z’n vorige twee CD’s had Bob al een plaats in de Top 20 verdiend in de Americana muziek.

De hedendaagse singer/song-writer Bob Cheevers werd geboren en groeide op in Memphis TN en verhuisde na zijn schoolopleiding naar Californie en waar hij een platen contract kreeg bij Dot Records na z’n optreden als leider van de Peppermint Trolley Company gedurende de eind jaren ‘60.

De groep kreeg vooral bekendheid van hun theme songs voor bekende TV-comedies als “Love”, American Style en “The Brady Bunch”

Nadat de groep werd opgeheven ging Bob werken als schrijver voor uitgevers als MCA Music en Cobra Music en waarbij toch eveneens regelmatig optrad. In 1991 vertrok hij naar Nashville en maakte in de loop van de jaren 10 albums en waarvan er twee in de Europese top 10 terecht kwamen.

In 2011 werd Bob tijdens het “Texas Music Awards Festival “uitgeroepen tot “Singer/Songwriter Of The Year” ontving een Emmy Award als tekstschrijver tijdens het Kerrryville and Napa Valley Festival.

Het album “Smoke & Mirrors” van Bob Cheevers een fraaie countryfolk album om te luisteren.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Bob Cheevers hier samen met Rand Bishop met de song “Texas Is an Only Child” , een stukje geschiedenis van de Lone Star State.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena en Cor Sanne - I Think I'll Say Goodbye

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor het nieuwe album van Dick van Altena en Cor Sanne hier met de song “I Think I’ll Say Goodbye”.

Een CD met zeven prachtige covers van country songs uit het verleden.

Ook trouwens weer eentje uit de serie “One Take Only”, maar nu nummer 6.

I Think I’ll Say Goodbye is van een onbekende zangeres uit Nashville, Marshall Chapman.

Dit nummer is ooit door haar opgenomen ergens in de 70’ er jaren en ook Olivia Newton-John nam het ooit op.

In dit najaar kunt u wellicht  nog wel een concert van beide heren verwachten danwel samen met Sandra Vanreys.

U kunt ook nog even terug naar een mooie luisteravond in Nieuwkoop met Dick van Altena en Cor Sanne hier met de song “Knoxville Girl”. Deze song uit het verre verleden is vooral in de mid-jaren ’50 bekend geworden van de vertolking door The Louvin Brothers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena en Sandra Vanryes - Save the Last Dance for Me

Vervolgens “Save the Last Dance for Me” die in de jaren ‘60 zeer bekend werd van de vertolking door The Drifters vanavond in dit programma in een country-uitvoering door Dick van Altena en Sandra Vanreys en die staat op eent album uit de serie singer/songwriters sessions van Dick van Altena in 2011 met de aanduiding OneTakeOnly 0005 uitgebracht door Continental Record Service.

Dit album werd tijdens het DCMA Award Gale op 9 September uitgeroepen tot “Album van het Jaar”

Nog zo’n mooie luistersessie van Dick van Altena maar nu samen met Sandra Vanreys hier met de song “When My Baby Swings”, die ook staat op hun album met de aanduiding “OneTakeOnly005”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hion Martell - High on Martell

Dan nu naar Zweden voor stevig country-rock door de Independent groep “Hion Martell” hier met de song “High on Martell”en volgens mij heeft dat iets met Franse cognac te maken.

Ook deze groep maakt er een sport van om de grenzen van de countrymuziek te verkennen met invloeden van blues en stevige rock muziek.

Het begon allemaal in de zomer van 1992 toen zanger/schrijver gitarist Christer Nilsson een aantal musici bij elkaar bracht in een opname studio in z’n woonplaats Ljusdal in het hart van Zweden en een aantal songs opnam.

Het jaar daarop werd hun eerste album “…For Your Exquisite Delight” uitgebracht, waarbij de samenstelling van de groep voortdurend wisselde.

Met de huidige formatie van “Hion Martell” uit 2009 werd in 2010 het album “Will Cure Any Disease” en in 2011 de single “Water” uitgebracht.

Het verzamelalbum “Hion on Martell” werd dit jaar ter viering van hun 20-jarig jubileum in eigen beheer uitgebracht en bevat 14 songs voornamelijk in de rock-sfeer, waarvan een aantal afkomstig van hun eerste zes albums en ook nog een paar songs, die nog niet eerder waren uitgebracht.

Tijd om even kennis te maken met “Hion Martell” hier met een korte video-clip met de promotie van hun verzamelalbum “Ultimate High”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jana Kramer - Why You Wanna

Uit de Country Bill Board Top 30 songs vervolgens voor u “Jana Kramer” hier met de song “Why You Wanna” en die staat op het album met haar naam als titel.

Hedendaagse pop-countrymuziek, waarmee de gehele Country Billboard bijna vol staat. Dit is dan ook het genre muziek, waar mee in Amerika het meeste geld wordt verdiend.

Maar zoals al eens eerder vermeld er is ruimte voor alle soorten countrymuziek en dus vaak van alles wat, van bluegrass, folk, Americana, traditionele country, Honky Tonk teveel soorten om op te noemen en ook dus de hedendaagse pop-country voor de liefhebbers.

Voor u als lezer van dit bericht ook Jana Kramer met haar pop-country lovesong “Why You Wanna” op de fiets in een mooie idylische omgeving.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Over

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter de huidige “CMA Vocalist of the Year” Blake Shelton hier met de song “Over”, die staat op z’n album “Red River Blue”, dat vorig jaar juli werd uitgebracht door Humphead/Warner Bros.

Deze song staat op dit moment op de 8ste plaats van de Country Billboard Top 30.

Tot slot van dit bericht nog een video-clip van onze uitsmijter Blake Shelton hier met de song “Over”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 9 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 13 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Charlie Moore with Bill Napier & The Dixie Partners   ***   Friends in Baltimore   ***   Old Homestead Records

3. Charlie Moore with Bill Napier & The Dixie Partners   ***   Today I’m Broken Hearted   ***   Old Homestead Records

4. Charlie Moore with Bill Napier & The Dixie Partners   ***   If That’s the Way You Feel   ***   Old Homestead Records

5. The Mystix   ***   Wish I Had Answered   ***   Mystix Eyes Records

6. The Mystix   ***   Mighy Tone   ***   Mystix Eyes Records

7. Bob Cheevers   ***   Turn Around   ***   Back 9 Records

8. Bob Cheevers   ***   Vaya Con Dios   ***   Back 9 Records

9. Dick van Altena & Cor Sanne   ***   I Think I’ll Say Goodbye   ***   CRS/OneTakeOnly

10. Dick van Altena & Sandra Vanreys   ***   Save the Last Dance for Me   ***   CRS/OneTakeOnly

11. Hion Martell   ***   High on Martell   ***   Viskningar & vra/ Plugged

12. Jana Kramer    ***   Why You Wanna   ***   Elektra/Warner

13. Blake Shelton   ***   Over   ***   Humphead/Warner

Be There Next Week, Same Time, Same Frequency and via the Internet