Badly Bent

JP Harris and The Tough Ones - Badly Bent

Net als de vorige week ook in dit programma weer aandacht voor een aantal nieuwe albums, zoals bijvoorbeeld van de Darrell Webb Band met een mix van bluegrass op hun album “Breaking Down the Barriers” .

Vervolgens uit Engeland aandacht voor het nieuwe album van “The Coal Porters” en daarna uit Nashville TN JP Harris & The Tough Choices met Honky Tonk muziek van hun album “I’ ll Keep Calling.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door “Cash on Delivery” met de song “Baby in the dark” en de Goudse countrygroep “Change of Key” met een song van de 2de CD van hun album “When Music calls My Name”.

Daarna gaan we voor de verandering eerst even naar Malta voor Marty Rivers met de titelsong van zijn album Midnight Sky en dan de Country Billboard Top 30 songs voor o.a. Dustin Lynch, de Zac Brown Band en onze uitsmijter Luke Bryan.

Darrell Webb Band - She's  Out There

Zoals altijd starten we met de bluegrass en deze keer met de songs “She’s Out There”, “This Old Town” en “Always Leave ‘Em a Smiling”( When You’re Gone)  door de Darrell Webb Band.

Deze songs staan op hun nieuwste album “Breaking Down the Barriers”op 28 augustus j.l. uitgebracht door Rural Rhtyhm Records.

“Breaking Down the Barrier” is het tweede album van de Darrell Webb Band, dat door Rural Rhythm Records is uitgebracht.

De muziek van deze groep staat synoniem voor bluegrass van een zeer hoog gehalte  en dat je niet zo maar kunt overslaan.

Tijd voor de eerste video-clip met de Darrell Webb Band hier met de video-clip van hun song “Pistol and Pen” eveneens van hun nieuwe album “Breaking Down the Barriers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darrell Webb Band - Bloodline

Darrell Webb heeft gedurende de laatste 20 jaar deel uitgemaakt van tal van bluegrassgroepen met grote naam zoals “The Lonesome River Band”, J.D. Crowe and the New South, Rhonda’s Vincent The Rage en Michael Cleveland & Flamekeeper.

Naast Darrell Webb op mandoline en met leadzang tevens  top-bluegrassspelers zoals Jim VanCleve op viool en tevens producer van dit album, Jake Joines op gitaar en slide-gitaar, Jared Hensley op gitaar en achtergrondzang, Jeremy Arrowood op de bas eveneens met zang, Chris Wade op de banjo met nog Katie Floyd en Jackie Hensley met zang.

De song “She’s  Out There” , die reeds als single werd uitgebracht, moet de Darrell Webb band toch wel terug plaatsen in de bluegrassmuziek overzichten net zoals zij in de afgelopen jaren vele malen aanwezig waren met songs van hun debuut album “Bloodline”.

Voor u ook nog even een kijkje tijdens het optreden van de Darrell Webb Band in the Ernest Tubb Record Shop op 25 september j.l. met de song “False Idols” van hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Coal Porters - Find the One

Dan nu naar de Engelse groep The Coal Porters hier met de song “You Only Miss Here When She’s Gone” en “Farmer Hands”, die staan op hun nieuwe album “Find the One” uitgebracht door Prima Records.

Sid Griffin, de leider van de groep is een “alternatieve” musicius sedert de jaren ‘80, toen hij in de omgeving van Los Angeles met zijn groep “The Long Ryders” alternatieve countrymuziek produceerde.

Griffin komt oorspronkelijk uit Kentucky, maar woont al sinds jaar en dag in Londen Engeland.

Sid Griffin, meestal op mandoline, harmonica en autoharp, schrijft zelf ook de songs, maar is trouwens ook schrijver van radiodocumentaires voor de BBC en van verscheidene boeken over artiesten als bijvoorbeeld Bob Dylan.

The Coal Porters - - Sid Griffin left

The Coal Porters hier met hun vijfde album met 12 songs met daarbij ook nog een korte video-documentaire van deze groep, bestaande uit John Breese op banjo, Carly Frey op de viool en met zang, Neil Robert Herd op gitaar, dobro en met zang, Tali Trow en Andrew Stafford op de bas.

Er zijn ook nog een aantal gastspelers aanwezig vanwie ik de folk zanger/schrijver/gitarist Richard Thompson niet onvermeld wil laten.

Even voorstellen “The Coal Porters” tijdens een optreden met de song “Let’s  Say Goodbye”

Tijdens een “live” optreden op 21 februari 2011 in de studio van het TV & radiostation KDHX aan de Magnolia Avenue in St. Louis Missouri.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

JP Harris - credit Patricia Overstreet

Dan nu op naar de Honky Tonk van vandaag door JP Harris & The Tough Choice hier met de songs “Two for the Road” en “Badly Bent” of te wel “Flink beschadigd”.

Deze songs staan op het album “I’ll Keep Calling”, dat de vorige maand werd uitgebracht door Cow Island Music.

Een fraai countrymuziek album met echte Honky Tonk muziek.

Er zijn gelukkig nog independent labels, die het aandurven om hedendaagse echte country op een schijfje te zetten.

Cow Island Music is er zo een. In het verleden werd de country liefhebber door deze platenmaatschappij al verblijd met het uitbrengen van albums van onder meer de zangeres Teri Joyce uit Austin Texas, de Honky Tonker Arty Hill en de band Stone River Boys eveneens uit Texas met een mix van “Hard Country” en “Texas Funk”.

Nu wordt onder het motto van “The Next Generation of Hardcore Honky Tonkers”  de 29 jarige JP Harris met zijn band Tough Choices gelanceerd.

JP Harris komt oorspronkelijk uit Alabama, maar woont nu in Nashville. Al vanaf zijn 14e jaar is hij “On The Road” en met het album I’ll Keep Calling” verrast hij ons met een wervelende debuutschijf.

Harris nam het album op in een studio in Eunice, Louisiana, waarbij hij gebruik maakte van de cajun-ritmesectie van Red Stick Ramblers, aangevuld met de gitaarkiller Chris Hartway (The Dixons), fiddler Joel Savoy en waarbij de steelspeler Asa Brosius zich ontpopt met een geweldige traditionele country-sound, die de countryliefhebber kent van onder meer Wayne Hancock en Dale Watson.

JP Harris schreef alle 12 liedjes zelf. Emotierijke songs vol liefdesverdriet passeren regelmatig de revue.

Maar ook de hang naar vrijheid en het ‘on the road-gevoel’ zijn klassieke country-thema’s, die Harris vol verve brengt, zoals in “Take It Back”.

In het slotnummer “Take It All” geeft hij zijn ultieme statement: “If There Ain’t No Honky Tonk In Heaven, I’m Staying Here”.

Tijd voor wellicht voor u als lezer de eerst kennismaking met JP Harris & The Though Choices met hun song “Badly Bent” tijdens een optreden op 17 maart 2011 in de 11 O’Clock Rock TV-Show van het inmiddels “opgedoekte”Knox IVI”, dat werd uitgezonden in samenwerking met via radio & tv station WBIR-TV10.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - I Married Her

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als regelmatige gast “Cash on Delivery” hier met de song “Baby in the Dark, die staat op hun album “Echoes of Leaving” destijds uitgebracht door Rounder Europe.

Hier met Jaqueline van der Griend, de huidige” Nederlandse countryzangeres van het Jaar” op rhythm gitaar met leadzang en Wim van de Vliert de huidige “Nederlandse countryzanger van het Jaar” op lead-gitaar en achtergrondzang.

U kunt ook nog evenkijken en luisteren naar een “live”-optreden van Cash on Delivery hier met de song “I Married Her”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - If This Were My Movie

Vervolgens de song “If This Were My Movie” door de Goudse countrygroep “Change of Key’ hier met een song, die staat op de 2e CD van hun album “When Music Calls My Name”.

De Goudse formatie Change of Key ,bestaande uit Marijke de Jong, Joop de Jong en Daniëlle Poot, levert country met sterke bluegrass-invloeden.

Zij kregen de afgelopen periode terecht veel aandacht mede dankzij de dubbel-cd “When Music Calls My Name”. Aan het project deden grote Amerikaanse namen mee, waaronder die van Rhonda Vincent waarschijnlijk het meest in het oog springt.

Andere gastmusici als Tim Crouch, Randy Kohrs en Jeff Taylor genieten meer bekendheid als sessie musici, maar behoren wel degelijk tot de groten in hun vak.

Daarnaast mocht de groep uit Gouda op 9 september j.l. tijdens het DCMA –Award Gala ook weer de “Award Trio/Duo van het Jaar” in ontvangst nemen.

Voor u als lezer ook nog een leuke video-clip van Change of Key gemaakt in de studio Gouwestad met de song “ Those Memories”.

Gewoon evendoorschakelen/Just Use the Link!

Dustin Lynch - Cowboys and Angels

Dan nu voor de verandering eens naar Malta voor Marty Rivers hier met de song “Midnight Sky” en uit de Country Bill Board Top 30 Songs voor u “Dustin Lynch” hier met de song “Cowboys & Angels” tevens de titelsong van het album, dat is uitgebracht door Broken Bow”.

Hedendaagse pop-countrymuziek, waarmee de gehele Country Billboard bijna vol staat.

Dit is dan ook het genre muziek, waar mee in Amerika het meeste geld wordt verdiend.

Voor u ook nog de officiele video-clip van Dustin Lynch hier met de song “Cowboys & Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Rivers - Midnight Sky

Geen traditionel countrymuziek zoals bijvoorbeeld door Marty Rivers uit Malta met de titelsong van zijn album “Midnight Sky” in eigen beheer door Amberstar Records uitgebracht.

Net zo’n constructie als bij de Nederlandse groep “Change of Key”, waarbij de muziek in digitale vorm “ heen en weer” wordt gestuurd en waarbij Amerikaanse top musici hun bijdrage zoals hier in de GC Studios en Smokehouse Studio van Lonnie Ratliff leveren. studio in Nashville.

In de Temple Studios te Malta werd vervolgens de laatste geluidscontrole gedaan.

Voor de lezer ook nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Marty Rivers hier met de song “Midnight Sky” met o.a. Jeff Taylor op accordeon en Gary Carter op steel gitaar en dobro.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown Band = The Wind

Vervolgens de Zac Brown Band hier met de song “The Wind”, die staat op hun album “Uncaged”op 12 juli van dit jaar uitgebracht door Atlantic/Southern Ground.

Toen de Zac Brown Band werd gevormd in 2002 door Brown op akoestische gitaar met leadzang bijgestaan door een drummer en bassist.

Zij direct met een behoorlijk overladen agenda van 200 optredens per jaar in het gehele land.In 2003 begon Brown als Independent artiest ook met zijn eigen platenmaatschappij “Home Grown”, dat later om juridische redenen van naam veranderde in “Southern Ground”.

In 2004 opende hij een muziekclub/restaurant “Zac’s Place” samen met z’n vader in de omgeving van  Lake Oconee in Georgia. Een project-ontwikkelaar kocht later het restaurant, waarna dde Zac Brown Band een tourbus kocht, waarmee de groep vervolgens op stap ging voor het spelen in rock en countryclubs als ook tijdens festivals in U.S.

In 2004 werd hun eerste album “Far from Einstyne” uitgebracht en inmiddels in 2012 hun 13e album “Uncaged” en inmiddels een grote naam opgebouwd met tal van countrymuziek Awards en nominaties met o.a.  in 2010 de CMA Award “New Artist of the Year” en in datzelfde jaar o.a. ook nog de Academy of Country Music Award voor de “Top Vocal Event of the Year – “As She’s Walking Away (samen met Alan Jackson)”.

Luke Bryan - Kiss Tomorrow Goodbye

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Luke Bryan hier met de song “Kiss Tomorrow Goodbye”, die staat op z’n album “Tailgates and Tanlines” of te wel “Auto achterbakken en de lijnen tussen bruine en witte huid”, die vorig jaar augustus werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Deze song staat op dit moment op de 17e plaats van de Country Billboard Top 30.

Luke Bryan -Tailgates and Tanlines Party

Thomas Luther “Luke” Bryan is een Amerikaanse  country zanger/schrijver/gitarist, die in de begin jaren 2000  begon met het schrijven van songs voor o.a.  Travis Tritt en Billy Currington.

In 2007 tekende hij een platencontract bij Capitol Nashville en werd vervolgens z’n album “I’ll Stay Me” uitgebracht, waarvan de songs “All My Friends Say”, “We Rode in Trucks” en “Country Man” eveneens als single werden uitgebracht.

Het vervolgalbum “Doin’ My Thing” met de topper “Do I”, dat Bryan samenschreef Charles Kelley van de countrygroep Lady Antebellum en de nr1. 1 singles “Rain Is a Good Thing” en “Someone Else Calling You Baby” verscheen in 2009.

In 2011 dus het album “Tailgates & Tanlines” met o.a. “Country Girl (Shake It for Me)” en de nr.1 singles “I Don’t Want This Night to End” en “Drunk on You”, maar in dit programma gekozen voor

“Kiss Tomorrow Goodbye” op dit moment op de 17e plaats van de Billboard Top 30 Countrysongs.

Tot slot kunt u nog even kijken en luisteren naar de video-clip van Luke Bryan hier met de song “Kiss Tomorrow Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 2 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 6 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Darrell Webb Band   ***   She’s Out There   ***   Rural Rhythm Records

3. Darrell Webb Band   ***   This Old Town   ***   Rural Rhythm Records

4. Darrell Webb Band   ***   Always Leave ‘Em Smilin’ (When You’re Gone)   ***   Rural Rhythm Records

5. The Coal Porters   ***   You Only Miss Her When She’s Gone   ***   Prima Records Ltd.

6. The Coal Porters   ***   Farmer’s Hand   ***   Prima Records Ltd.

7. JP Harris & The Tough Choices   ***   Two for the Road   ***   Cow Island Music

8. JP Harris & The Tough Choices   ***  Badly Bent   ***   Cow Island Music

9. Cash on Delivery ***               Baby in the Dark   ***   Rounder Europe

10. Change of Key   ***   If This Were My Movie   ***   Change of Key

11. Marty Rivers   ***   Midnight Sky   ***   Amberstar Records

12. Dustin Lynch   ***   Cowboys & Angels   ***   Broken Bow

13. Zac Brown Band   ***   The Wind   ***   Atlantic

14. Luke Bryan   ***   Kiss Tomorrow Goodbye   ***   Capitol Records

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet