Somebody’s Someone

In dit programma weer een aantal juweeltjes op het gebied van de countrymuziek met o.a. Robin & Linda Williams & Their Fine Group met geschiedenis uit Stonewall Country.

Vervolgens uit Texas, James Hand met Honky Tonk van zijn nieuwe album “Mighty Lonesome Man”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer weer eens door Janie Fricke met een paar songs van haar album “Country Side of Bluegrass”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met net als de vorige week Dick van Altena & Cor Sanne met een song van hun nieuwe album evenals Dick van Altena & Sandra Vanreys met een song van hun  DCMA Award Winning “Album van het Jaar”. Daarna gaan we naar Nashville TN waar Dwight Yoakam weer terug is by Warner Brothers met het fraaie album “3 Pears”en dan naar de Country Billboard Top 30 songs voor o.a. Taylor Swift en onze uitsmijter Tim McGraw.

Janie Fricke & The Roys - Goodbye broken Heart

We begonnen dit programma met de songs “Goodbye Broken Heart” , “He’s a Heartache” en “Down to My Last Broken Heart” door Janie Fricke hier met songs, die staan op haar album “Country Side of Bluegrass’ op 2 februari van dit jaar opnieuw uitgebracht door New Music Deals.

Hetzelfde album werd in 2004 voor het eerst werd uitgebracht, maar kreeg toen toch onterecht onvoldoende aandacht.

“Country Side of Bluegrass” van Janie Fricke dit jaar opnieuw in de herkansing. Janie was éé n van de meest populaire countryzangeres van de jaren ‘80. Tussen 1982 en ‘84 had zij zes nummer één hits, maar sinds die tijd is haar populariteit verminderd en nu is zij terug met een experiment, waarbij een aantal van haar grootste hits in bluegrass stijl zijn uitgevoerd.

Voor onze eerste video-clip van Janie Fricke gaan we naar een “live” optreden van haar, The Roys en hun begeleidingsband tijdens de Station Inn Sessions op 9 februari 2012 met de song “Goodbye Broken Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1982 en 1983 ontving zij  van de “Country Music of AmericA” de CMA “The Female Vocalist of the year” Award.

Onder leiding van Bill Vorndick, de populaire Nashville bluegrass producer van o.a. een aantal albums van Rhonda Vincent, nam Janie Fricke onder zijn hoede samen met een aantal gerenommeerde bluegrassmusici als Randy Kohrs op dobro, Andy Leftwich op viool, Glen Duncan en Jimmy Mattingly op mandoline en viool met ook nog vokale ondersteuning door Lee en Elaine Roy.

Ook heel fraai is het optreden van de legendarische gitarist Johnny Hiland nu eens op de akoestische gitaar, die in vroegere tijden ook op de albums van Janie Fricke speelde.

In het voorjaar van dit jaar toerde Janie Fricke samen met het bluegrass duo “The Roys” door Amerika ter promotie van dit album, terwijl zij daarnaast ook nog deel neemt aan tal van andere concerten met als thema “Country Legends in Concert” met Jeannie Seely, Jim Ed Brown, Helen Cornelius en Moe Bandy.

WL-Country in goede tijden

Het album “Country Side of Bluegrass” van Janie Fricke heb ik dit voorjaar heb ik ontvangen van mijn muziekvriend en country DJ Piet van Mourik van het radioprogramma WL Country, dat iedere maandagavond van 20.00-22.00 wordt uitgezonden, maar heel erg spijtig zeer ernstig ziek is.

Zijn collega country DJ’s  Dick de Groot en Loek Lamers proberen hem zo goed mogelijk te vervangen bij Radio Purmerend. Voor u als lezer dus hierbij nog een goed advies : Voor goede countrymuziek op de maandagavond gewoon eens even luisteren naar hun programma via het internet.

Tijd voor een “live” optreden van Janie Fricke hier samen met The Roys en hun groep hier met de klassieker “He’s a Heartache” in The Station Inn (WSM Radio) Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robin and Linda Williams and Their Fine Group

Dan nu naar de geschiedenis van Stonewall Country in dit programma muzikaal verwoordt door Robin & Linda Williams and Their Fine Group met de titelsong “Stonewall Country”, de songs “Exile” en “Somebody’s Someone”

Deze songs staan op hun nieuwe album met de titel “Stonewall Country * Songs From the Musical* ” vorig jaar juli uitgebracht door het gerenommeerde label Red House Records.

In 1984 werden Robin en Linda Williams gevraagd om een musical te schrijven over het leven en de tijd van Generaal Thomas “Stonewall” Jackson.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even aanwezig bij een optreden van Robin & Linda Williams en een lid van Their Fine Group met de song “Somebody’s Someone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na een grondig onderzoek naar de geschiedenis rond de Amerikaanse burgeroorlog en de rol van “Stonewall” Jackson hierin werd door hen de gedenkwaardige en onderhoudende musical geschreven “Stonewall Country”, die zo dicht mogelijk bij de waarheid bleef.

The Stonewall Jackson Brigade - bladmuziek uit 1863

Een verhaal over die historische generaal van de zuidelijke staten, die voor de Burgeroorlog in Lexington VA woonde en les gaf aan de militiare opleiding aan de “Virginia Military Institute”.

De musical “Stonewall Country” werd gedurende 20 jaar tot 2005 regelmatig opgevoerd in het Lime Kiln Theater eveneens in Lexington.

In 2009 bliezen Robin en Linda Williams de musical nieuw leven in en de muziek hiervan werd tevens op een album uitgebracht met eigenlijk een muzikale les in geschiedenis van het leven van Jackson in de Shenandoah Valley en de beroemdste acties tijdens de Burgeroorlog tijdens de “Valley Campaign van 1862”.

De Amerikaanse Burgeroorlog, die voor het Zuiden ook wel “The Lost Cause” werd genoemd komt vooral tot uiting in songs als “Proud Valley Boys” en “Let Us Cross Over the River”, het drama van het overlijden van Stonewall Jackson als gevolg van longontsteking opgelopen na verwondingen door eigen geweervuur en waarbij dit Jackson’s z’n laatste woorden zouden zijn geweest.

Een schitterende song met dubbele betekenis door Robin en Linda Williams met hulp o.a. va Chris Brashear, Jimmy Gaudrau, John Jennings en John Watson. Als verteller Garrison Keillor en dit gezelschap kennen we natuurlijk ook van de jarenlange productie van de theaterserie “A Prairie Home Companion”.

Voor u ook nog even naar de “Cook Shack” in Union Grove NC voor een optreden van Robin & Linda Williams en Their Fine Group hier met de song “Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

James Hand - Please Me When You Can

Dan nu naar de Lone Star State Texas voor de Honky Tonker James Hand hier met de songs “Please Me When You Can”, “The Drought” en “Please Me When You Can”.

Deze songs staan op z’n  nieuwe album met 14 tracks, waarvan twee bonus tracks, “Mighty Lonesome Man”, die vandaag 16 oktober officieel zal worden gespresenteerd bij de platenmaatschappij “Hillgrass Bluebilly Records”.

James Hand - Mighty Lonesome Man

Vervolgens ook nog op zaterdag, 20 oktober middels een hartstikke leuk dansfeest in  The Austin Moose Lodge aan de Franklin Avenuete Austin en het begint om 8.00 PM

Dus u kunt er nog tijdig zijn en James Hand komt met z’n volledige band met o.a. Cindy Cashdollar op steelgitaar, Bobby Flores op viool Earl Poole Ball op piano en daarnaast ook nog Alvin Crow en Speedy Sparks.

Zij hebben namelijk ook meegespeeld op het album “Mighty Lonesome Man”.

De inmiddels Texas legende James Hand geboren in Waco halverwege Dallas/Fort Worth en Austin is al jarenlang omgeven door rodeos en countrymuziek van Lefty Frizzell en Hank Williams, maar wellicht nog meer van invloed op z’n muziek en z’n optredens is het leven zelf.

Alhoewel al meer dan 40 jaar aanwezig in de traditionele countrymuziek, was hij tot voor enige jaren onopgemerkt gebleven voor het grote publiek m.u.v. natuurlijk het plaatselijk publiek en een aantal country DJ’s over de hele wereld zoals bijvoorbeeld Dick Groot van het radioprogramma WL-Country via Radio Purmerend, die mij opgetogen informeerde, dat James Hand weer een album ging uitbrengen  en dat hij die had besteld , evenals trouwens ook Leen van der Hoeven van het radioprogramma “Country Express” op de donderdagavond bij Gouwestad Radio.

En inderdaad het album “Mighty Lonesome Man” van James Hand vandaag officieel uitgebracht in Austin Texas en ook vandaag reeds te horen in het programma “Countrymusic Round-Up” hierbij uw Radio Vrolek.

De echte “Honky Tonk” door James Hand hier met de titelsong van z’n nieuwe album “Mighty Lonesome Man”. Voor de liefhebbers van deze genre countrymuziek : Onmiddellijk aanschaffen is mijn advies”.

Gewoon even luisteren/Just Use the Link!

Dick van Altena en Cor Sanne - Ways of a Woman in Love

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor het nieuwe album van Dick van Altena en Cor Sanne hier met de song “Ways of a Woman in Love”.

Een CD met zeven prachtige country songs uitgebracht met covers van songs uit het verleden. Ook weer eentje uit de serie “One Take Only”, maar nu nummer 6.

“Ways of a Woman in Love” oorspronkelijk geschreven door Charlie Rich is ook zeer bekend van de vertolking door Johnny Cash.

Voor deze versie moet u als lezer van dit bericht even terug in de tijd naar 1958 en “Ways of a Woman in Love” door Johnny Cash.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Dick van Altena en Sandra Vanreys - When My Baby Swings

Vervolgens “When My Baby Swings” door Dick van Altena en Sandra Vanreys en die staat op een album uit de serie singer/songwriters sessions van Dick van Altena in 2011 met de aanduiding OneTakeOnly 0005 uitgebracht door Continental Record Service.

Dit album werd tijdens het DCMA Award Gala op 9 september j.l. uitgeroepen tot “Album van het Jaar”

In dit najaar kunt u hopelijk natuurlijk nog wel een concert van beide heren  danwel samen met Sandra Vanreys verwachten en ik zal u daarover tijdig informeren.

Natuurlijk voor u ook nog even weer de mogelijk om nog eens te luisteren naar Sandra Vanreys en Dick van Altena en de leuke song “When My Baby Swings”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dwight Yoakam - Dim Lights Thick Smoke and Loud Loud Music

Dan nu naar Dwight Yoakam met zijn nieuwe versie van de song “Dim Lights, Thick Smoke”,die staat op z’n nieuwe album “3 Pears” op 28 september j.l. uitgebracht door Warner Brothers.

Dwight weer terug gekeerd van z’n Independent labels van de afgelopen jaren naar Warner Brothers met een fraaie mix van wel heel bijzonder “independent countrymuziek”.

“Live” vanuit de legendarische “Billy Bob’s Texas” te Fort Worth op 18 augustus j.l. Dwight Yoakam hier met de song “Dim Lights, Thick Smoke ( And Loud Loud Music). De Bakersfield Sound voor u!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Taylor Swift - Red

Uit de Country Bill Board Top 30 songs voor u  Taylor Swift hier met de song “Red” en die op dit moment als single is uitgebracht en binnenkort zal staan op het eveneens getitelde album “Red”.

 Deze song staat op dit moment op de 2e plaats van de Billboard Top  30 Country Songs, terwijl op de eerste plaats eveneens Taylor Swift staat met de song “We Are Never Ever Getting Back Together”. Ook deze song zal deel uitmaken van het eerds eerder vermelde album “Red uitgebracht door Big Machine Records.

Hedendaagse pop-countrymuziek, waarmee de gehele Country Billboard bijna vol staat. Dit is dan ook het genre muziek, waar mee in Amerika het meeste geld wordt verdiend.

Maar zoals al eens eerder vermeld er is ruimte voor alle soorten countrymuziek en dus vaak van alles wat, van bluegrass, folk, Americana, traditionele country, Honky Tonk teveel soorten om op te noemen en ook dus de hedendaagse pop-country voor de liefhebbers.

Hedendaagse pop-country en als lezer van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar een fraai voorbeeld hiervan middels “live’ optreden van Taylor Swift op 7 oktober j.l. tijdens de TV-show “Teen Awards” via BBC Radio 1.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw - Truck Yeah

Voor onze uitsmijter dan toch maar weer terug naar de 15ste plaats van de Country Billboard Top 30 voor Tim McGraw hier met de song “Truck Yeah”, die op dit moment als single is uitgebracht door Big Machine Records

Tot slot nog onze uitsmijter Tim McGraw met zijn stevige “Truck Yeah” middels een video-clip met fraaie “oversized” trucks.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down fro Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 16 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 20 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Janie Fricke   ***   Goodbye Broken Heart   ***   New Music Deals

3. Janie Fricke   ***   He’s a Heartache   ***   New Music Deals

4. Janie Fricke   ***   Down to My Last Broken Heart   ***   New Music Deals

5. Robin & Linda Williams & Their Fine Group   ***   Stonewall Country   ***   Red House Records

6. Robin & Linda Williams & Their Fine Group   ***   Exile   ***   Red House Records

7. Robin & Linda Williams & Their Fine Group   ***   Somebody’s Someone   ***   Red House Records

8. James Hand   ***   Please Me When You Can   ***   Hillgrass Bluebilly Records

9. James Hand   ***   The Drought   ***   Hillgrass Bluebilly Records

10. James Hand   ***   Now Not Later   ***   Hillgrass Bluebilly Records

11. Dick van Altena & Cor Sanne   ***   Ways of a Woman in Love   ***   Continental Record Service

12. Dick van Altena & Sandra Vanreys   ***  When My Baby Swings   ***   Continental Record Service

13. Dwight Yoakam   ***   Dim Lighs, Thick Smoke   ***   Warner Brothers

14. Taylor Swift   ***   Red   ***   Big Machine Records

15. Tim McGraw   ***   Truck Yeah   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *