Three Sides to Every Story

Three Sides to Every Story

In dit programma niet alleen bijzondere aandacht voor de Western swing, een oude stroming binnen de Country & Western muziek, uitgevoerd door The Time Jumpers, maar ook voor de folk/roots muziek door Geoff Bartley.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer weer eens door de Larry Stephenson Band met een paar songs van hun nieuwe album “What Really Matters”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door de Goudse countrygroep “Change of Key” met twee songs van hun dubbel-album “When Music Calls My Name”.

Daarna gaan we naar Nashville TN voor Brad Paisley met een song van zijn album “Who Needs Pictures” en Lee Ann Womack met de song “A Little Past Little Rock” en vervolgens  de nr. 1 van The American Country Countdown Top 40  van week 43 “Blown Away” door onze uitsmijtster van dit programma,  Carrie Underwood.

Larry Stephenson Band - My Heart Is on the Mend

We begonnen dit programma met de songs “My Heart Is on the Mend” of te wel “Het Gaat Beter met Mij” en “On the Jerico Road” een fraaie bluegrassgospel door de Larry Stephenson Band hier met songs van hun album “What Really Matters” op 29 mei van dit jaar uitgebracht door Compass Records.

Larry Stephenson komt uit een muzikale familie, want hij leerde gitaar en mandoline spelen van zijn vader en vormde z’n eerste bluegrassgroep toen hij op de middelbare school zat. Nadat hij enige tijd bij Cliff Waldron en Bill Harrell & His Virginians had gespeeld en vervolgens ook nog vier jaar bij de zeder bekende “Bluegrass Cardinals” van Don Parmley van 1983-1989 begon hij aan een solo-carriere.

Webco Virginia bracht hij  de albums “Everytime I Sing a Lovesong” en “Timber” uit en vervolgens met de Larry Stephenson Band via het bekende bluegrasslabel Pinecastle Records zijn album “Can’t Stop Myself” uit gevolgd door tal van andere albums.

Zanger/schrijver en mandolinespeler Larry heeft één van de meest gevoelige stemmen van de huidige bluegrassmuziek en blijft met tijdloze arrangementen toch dicht in de buurt van de traditionele stijl van z’n jeugd.

Z’n huidige groep bestaat uit Kenny Ingram op banjo met achtergrondzang, lead gitarist en zanger Kevin Richardson, Danny Stewart op de bas en met zang.

De groep krijgt eveneens nog hulp door o.a. Aubrey Haynie  hier op de viool en de legendarische Sam Bush met leadzang bij de bekende song “Philadelphia Lawyer”.

Het album werd opgenomen in oktober 2011 in de opnamestudo van Compass in Nashville TN, waarbij Larry Stepheson en Ben Surratt als producers optraden.

Tijd voor de eerste video-clip met een optreden met de fraaie samenzang van The Larry Stephenson Band hier met de song “Give This Message to Your Heart” tijdens een “live” optreden op het legendarische Joe Val Bluegrass Festival opzondag, 20 februari 2011 in Framingham Mass.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Geoff Bartley - High on a Mountaintop

Dan nu naar Massachusetts voor zanger/schrijver/gitarist Geoff Bartley hier met de songs “Long Way Down to Harlan” en de bekende “High on a Mountaintop” hier met zijn versie van Ola Belle Reed song, die staan op z’n album “Mercy for the Dispossessed” dit jaar uitgebracht door Magic Crow Records.

Multi-instrumentalist Geoff hier met lead-zang op akoestische gitaar, resonator mandoline en electrische staande bas samen met Jenni Lyn Gardner op mandoline en met achtergrondzang.

Geof wordt hier geholpen door Lauck Benson op banjo, Kimber Ludiker op viool.

Natuurlijk kunt u als lezer  kennis te maken met Geoff Bartley hier tijdens een “live” optreden met zijn bluessong “Everything They Told Me Was a Lie”  in de Cantab Lounge Central Square te Cambridge Massachusetts.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Harlan is een gebied in het oosten van Kentucky, die bekend staat om z’n steenkolen industrie, soms in dagbouw, waarbij hele bergtoppen worden verwijderd om op die manier gemakkelijker te kunnen delven, maar waarbij er in vaak sprake is van ernstige water vervuiling, gezondheidsproblemen en armoede.

Deze song gaat trouwens over een populaire praktijk om zelf sterke drank of te wel “moonshine whiskey” te destileren.

“Mercy for the Dispossessed”, een album met twaalf songs, waarvan er zes zijn geschreven door Geof Bartley, die het album ook zelf heeft geproduceerd.

Naast, dat hij veelal optreedt in het Zuiden van New England zoals Massachussets, Rhode Island en Connecticutt,  assisteert Bartley ook regelmatig de bekende folksinger/songwriter Tom Paxton als die in de omgeving optreedt.

Voor de countrymuziek liefhebbers voor u ook nog Geoff Bartley met een fragment van zijn versie van de song “Sitting on Top of the World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

On the Outskirts of Town

Dan nu naar een heel andere soort countrymuziek de “Western Swing” terug in de tijd met de Time Jumpers hier met de songs “On the Outskirts of Town”, Three Sides to Every Story” en “Someone Had to Teach You”.

De Time Jumpers hier met songs, die staan op hun album met eigen naam en die op 11 september j.l. werd uitgebracht door Rounder Records.

In een stad, die zoveel uitstekende musici herbergt als Nashville TN moet je toch wel van goede huize komen om een plaatselijke legende te worden.

Inmiddels hebben de Time Jumpers een grote en loyale groep aanhangers verworven in Music City door hun voorliefde voor en enthousiaste vertolking van de inmiddels klassieke “Western swing” en ouderwetse countrymuziek

Opgericht door een paar top sessie muzikanten, die het hardtikke leuk vonden om deze muziek te maken, treden de Time Jumpers al sedert 1998 op de maandagavond op in de inmiddels ook beroemde club “Station Inn” te Nashville.

The Time Jumpers Rush on In

Zij brachten in 2007 hun eerste “live’ album uit met de titel “Jumpin’ Time”, dat een weergave was van een concert op de maandagavond voor een enthousiast publiek.

Dit album “Time Jumpers” is hun eerste studio album zit een beetje anders in elkaar met negen eigen geschreven songs plus nog drie covers.

Een bijzonder fraaie video-clip over de geschiedenis van The Time Jumpers en de muziek van hun nieuwe album met een toelichting door alle leden van de groep. Alle liefhebbers van de Texas Swing en tradional countrymuziek moeten echt even de tijd nemen om te kijken en te luisteren. Zeer aanbevelenswaardig!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook de samenstelling van de groep heeft sindsdien een paar belangrijke wijzigingen ondergaan doordat de legendarische pedalsteel-speler John Hughey kort na het uitbrengen van hun “live” album overleed.

Zijn plaats is ingenomen door Paul Franklin en heel belangrijk ook is dat top singer/songwritergitarist Vince Gill nu eveneens deel uitmaakt van de Time Jumpers

En dat heeft u natuurlijk ook al kunnen horen in de fraaie ballade “Three Sides to Every Story”. 

Het album “The Time Jumpers” met niet alleen herinneringen aan de Western Swing van “Bob Wills & The Texas Playboys”en “Spade Cooley & His Western Swing Orchestra”, maar ook schitterende traditionele country.

Natuurlijk ook nog even terug in de tijd met fraaie Western Swing door The Time Jumpers tijdens een optreden in The Station Inn zo’n vijf jaar geleden met de song “All of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Wrong Time at the Wrong Place

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer weer eens aandacht voor de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de songs “The Wrong Time at the Wrong Place” en de titelsong van het album “When Music Calls My Name”.

 “When Music Calls My Name” in dit geval de versie, die staat op de tweede CD van hun album  in eigen beheer uitgebracht en op 21 april j.l. officieel gepresenteerd in theater “Concordia”te Haastrecht.

Het album bestaat uit twee CD’s waarva de eerste gevuld met akoestische muziek, terwijl het 2e album elecktrisch wordt gespeeld met muzikale medewerking van bekende Nashville musici als zangeres Rhonda Vincent, Tim Crouch  op viool, mandoline en akoestische gitaar, Doug DeForest op de bas met achtergrondzang ,Jeff Taylor eveneens reeds eerder te horen bij de “The Time Jumpers” ook weer op accordion, Buddy Greene van Gaither Music op harmonica, Randy Kohrs op Dobro.

Jeff Taylor, Guestplayer for Change of Key

Kenny Loggains op drums & percussion, Robby Springfield  op pedalsteel- & electrische gitaar, Dan Schafer  met achtergrondzang en uit Nederland nog Peter Vermeer & Arie Poot  eveneens met achtergrondzang.

U kunt als lezer van dit bericht nog even naar het “live” concert van Change of Key hier met de titelsong van hun fraaie album “When Music Calls My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Me Neither

Dan nu  weer terug naar Nashville voor de succesvolle en zeer actieve Brad Paisley hier met de song “Me Neither”, die staat op z’n album Who Needs Pictures” in 1999 uitgebracht door Arista Nashville.

Op 20 september j.l. bracht Brad Paisley een nieuwe single uit met de titel “Southern Comfort Zone”, die deze week op de 22ste plaats staat in American Country Count Down Top 40 en die naar verwachting zal staan op z’n eerstvolgende album, dat wordt vewacht in april 2013.

Voor de liefhebbers alvast even de aankondiging, dat in het programma van 30 oktober “Southern Comfort Zone” op de speellijst van het programma “Country Music Round-Up”staat vermeld.

Natuurlijk zoals altijd ook een leuke levendige video-clip van gitaarvirtuoos Brad Paisley hier met de song “Me Neither”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Ann Womack - A Little Past Little Rock

Vervolgens “A Little Past Little Rock” door Lee Ann Womack hier met een song, die staat op haar album “Some Things I Know” in 1999 uitgebracht door Decca Records onderdeel van MCA Nashville.

Lee Ann Womack uit Jacksonville Texas is een countryzangeres en tevens schrijftser van tal van songs, die in 1997 doorbrackt met haar debuutalbum “Lee Ann Womack”.

Een jaar later kwam haar tweede album uit, Some Things I Know, waarmee Womack de poprichting van de countrymuziek op was gegaan.

De nummers “A Little Past Little Rock” en “I’ll Think of a Reason “ werden Womacks derde en vierde nummer 2-hit in de Hot Country Singles & Tracks en verschenen ook in de Billboard top 200 op de respectievelijk 43ste en 38ste plaats.

Het album zelf bereikte een twintigste positie in de Top Country Albums en werd goud.

Inmiddels nog veel meer succesvolle albums uitgebracht en ook bezig om in toneelstukken mee te doen.

Voor u als lezer ook nog even de gelegenheid om nog weer eens kennis te maken met die mooie ballade “A Little Past Little Rock” middels een video-clip met Lee Ann Womack.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Blown Away

En dat brengt mij gelijk naar onze uitsmijtster van dit programma, Carrie Underwood, hier met de song “Blown Away”, die staat op de 1ste plaats van de eerder vermelde Top 40.

Deze song staat op het 4e studio album “Some Things I Know”, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht door Arista Nashville.

Tot slot onze uitsmijtster Carrie Underwood met een fraai verzorgde video-clip met herinneringen over ernstige familieproblemen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 23 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 27 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***             BGO Records

2. The Larry Stephenson Band   ***   My Heart Is on the Mend   ***   Compass Records

3. The Larry Stephenson Band   ***   On the Jericho Road   ***   Compass Records

4. Geoff Bartley   ***   Long Way Down to Harlan   *** Magic Crow Records

5. Geoff Bartley   ***   High on a Mountaintop   ***   Magic Crow Records

6. The Time Jumpers   ***   On the Outskirts of Town   ***   Rounder Records

7. The Time Jumpers   ***   Three Sides to Every Story   ***   Rounder Records

8. The Time Jumpers   ***   Someone Had to Teach You   ***   Rounder Records

9. Change of Key   ***   The Wrong Time at the Wrong Place  ***   Change of Key

10. Change of Key   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

11. Brad Paisley   ***   Me Neither   ***   Arista Nashville

12. Lee Ann Womack   ***   A Little Past Little Rock   ***   Decca Records/MCA

13. Carrie Underwood   ***   Blown Away   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *