The Good Times

Gro - Double Shot

“In Nederland houdt de recesssie aan!”. Dramatisch jammer, maar daarom kunnen we nog wel naar bijzondere en leuke countrymuziek luisteren in dit programma met speciale aandacht voor “The Great Recession Orchestra” uit Texas.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass door o.a. Alison Krauss en Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Vervolgens ook nog uit Saskatoon Canada de alternatieve country groep “The Deep Dark Woods” met een drietal tracks van hun album “The Place I Left Behind”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng met uit Kampen Kayleigh Leith met een song van haar album “Miles Away en uit Nijmegen en omgeving ook nog eens de groep Dix met een song van hun album “Sayonara”.

Daarna terug voor de hedendaagse countrymuziek naar Nashville TN door Marty Stuart & His Fabulous Superlatives met de song “Going, Going Gone” van hun nieuwe album“Tear the Woodpile Down”, dan Don Williams met een song van zijn nieuwe album “And So It Goes”.

En dan is het jammer genoeg ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma en daarvoor  gaan we naar Texas en Pat Green hier met de song “Austin”.

Alison Krauss - Endless Highway

We begonnen dit programma met “Endless Highway” door Alison Krauss hier met een song, die staat op haar album “I’ve Got That Old Feeling” , dat in 1990 werd uitgebracht door Rounder Records.

Voor dit derde album met 12 fraaie bluegrass songs verkreeg zij de Award “Bluegrass Album of the Year” en waarbij zij muzikaal werd bijgestaan door o.a. Sam Bush op mandoline, Alison Brown op banjo, Jerry Douglas op dobro, Stuart Duncan eveneens op mandoline, Jef White op gitaar en Suzanne Cox met vokale ondersteuning.

Bluegrass artieste Alison Krauss en haar band Union Station met Jerry Douglas gaan op tournee en doen naast Antwerpen ook Amsterdam aan en zullen een optreden verzorgen in Carré op woensdag 11 juli a.s.

Haar live shows zijn een adembenemende ervaring, die haar vele fans voor geen goud zullen willen missen, dus mis dit niet!

Mocht u de uitzending gemist hebben of nog eens die fraaie zang van Alison Krauss en haar muzikale begeleiders met de song “Endless Highway” willen horen? Dat kan!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys - Katy Daley

Vervolgens ook nog Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de bluegrass traditional “Katy Daley”, die staat op het album “1971-1973”, een periode van Ralph Stanley met de mooiste bluegrass muziek met o.a. Keith Whitley.

Het album bestaat vier CD’s met bijna alle muziek uit die verbazingwekkende periode.

Zeer de moeite waard.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even luisteren naar deze fraaie uivoering van Katy Daley door Ralph Stanley & His Clinch Mountain Boys.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Dolly Parton - Marry Me

Voor de bluegrass muziekliefhebbers dan tenslotte “Marry Me” door Dolly Parton hier met een song, die staat op haar album “Little Sparrow” in 2001 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Ofschoon Dolly Parton gedurende de jaren ‘90 al vaker haar muzikale achtergrond had verkend en was afgeweken van de haar succesvolle pop-countrymuziek, kwam haar werkelijke terugkeer naar de basis met het uitbrengen van het bluegrassalbum “The Grass Is Blue”, waarvoor zij een Grammy Award ontving en deze opvolger “Little Sparrow”.

In 2003 verscheen ook nog nummer drie van de serie met bluegrass met de titel “Halos & Horns” eveneens uitgebracht door Sugar Hill Records.

Voor de song “Shine”  van het album “Littel Sparrow” won Dollly de “2002 Grammy Award for Best Female Country Vocal Performance”.

Dolly Parton werd op deze albums bijgestaan door een aantal zeer ervaren en kundige bluegrassmusici en leden van alternatieve bluegrassgroepen als Nickel Creek, Alison Krauss & Union Station en leden van Ierse traditionele groep “Altan”.

Verder ook nog vokaal aanwezig o.a. Carl Jackson,Sonya Isaacs, Becky Isaacs Bowman, Rebecca Lynn Howard, Dan Tyminski, Rhonda & haar broer Darrin Vincent, Keith Little, Claire Lynch (background vocals).

Voor u ook nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Dolly Parton hier met de song “Marry Me” middels een aardige “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Deep Dark Woods - Back Alley Blues

Dan nu naar Saskatoon, de hoofdstad van de canadese provincie Saskatchewan, voor de Canadese groep The Deep Dark Woods hier met de songs “Sugar Mamma”, Virginia en “Back Alley Blues”.

Deze songs staan op hun album “The Place I Left Behind” vorig jaar uitgebracht door Sugar Hill Records in Amerika en dit jaar hier in Europa en door Six Shooter Records in Canada.

Tijd om eens kennis te maken met The Deep Dark Woods hier met de song “Sugar Mamma” tijdens een “live’ optreden in de Big Lounge voor het RTV-station KINK.FM te Portland Oregon.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Deep Dark Woods

Dit Canadese quintet bestaat uit Ryan Boldt en Burke Barlow op gitaar en met zang, Geoff Hilhorst op piano en Hammond, Chris Mason op bas en met zang en tenslotte Lucas Goetz op drums en met zang.

De heren laten duidelijk horen beïnvloed te zijn door The Byrds, The Grateful Dead, Gram Parsons, Neil Young en Whiskeytown maar ook door traditionele bluegrass artiesten als The Stanley Brothers.

Hun muziek is dan ook aan aangename mix van folk, country, rock, psychedelica en bluegrass.

Met name door de toevoeging van orgelpartijen klinkt The Deep Dark Woods soms bijna als familie van de Canadees-Amerikaanse rock-band “The Band” met mooie herinneringen aan Garth Hudson.

Prachtige harmonieuze samenzang, pedal steel, fiddle, ingetogen gitaarpartijen en de donkere stem van Ryan Boldt maken The Deep Dark Woods tot aanrader.

“The Place I Left Behind” door The Deep Dark Woods uit Canada zeer aanbevelenswaardig en in het najaar van dit jaar komen zij voor een aantal optredens naar Nederland waarover t.z.t. natuurlijk meer informatie.

Just Go There for Fine Music

Het album werd mij toegezonden door Peter Holmstedt, een Zweed die met zijn bedrijf Hemifrån cd’s distribueert over Europa.

Het gaat dan om Amerikaanse singer/songwriters en americana-artiesten en een aantal Scandinavische artiesten,die vaak ook dit soort muziek maken.

En aan de promotie van mooie en bijzondere country, folk en Americana werken wij graag mee in dit programma “Countrymusic Round-Up” hierbij uw lokale omroep  Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard”.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar “The Deep Dark Woods” hier met een akoestische versie van de song “Two Time Loser” tijdens een optreden op het Music Fog podium tijdens de SXSW of te wel “South by Southwest” muziek week 2010 in Austin TX.

Deze song staat op hun album “Winter Hours”, dat in 2009 werd uitgebracht door Fontana North.

Op dit album ook de Stanley Brothers song “Polly”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Double Shot - The Stars

“Nederland al drie kwartalen in de recessie”, maar wellicht een schrale troost, dat wij nu en in het verre grijze verleden niet het enige land zijn, die zoiets overkomt.

Herinneringen uit de jaren ’40 uit Forth Worth Texas  “The Damon Gray & The Great Recession Orchestra” met Western swing hier met songs “The Stars” en “Boogie Baby”

The Great Recession Orchestra ook wel bekend onder de afkorting “GRO” hier met een songs, die staan op hun album “Double Shot” op 12 april van dit jaar uitgebracht door NewTex Records.

Fraaie hedendaagse Western Swing met mooie herinneringen aan de muziek uit de jaren ‘40 en die ook een beetje voort borduurt op hun eerste album “Have You Ever heard of Milton Brown? ”.

Ever Heard of Milton Brown?

Milton Brown woonde vanaf 1918 in Fort Worth, waar hij naar school ging. Daarna verkocht hij sigaretten, tot de crisis toesloeg. In 1930 begon zijn muziekcarrière na een toevallig optreden met de groep van Bob Wills waarin hij St.Louis Blues zong, Wills nodigde Milton en diens broer Durwood uit bij de band te komen.

In 1932 verlieten Milton en Durwood Brown de groep en richtte er zelf een op: de “Musical Brownies”.

Door de line up was het de eerste echte swing-band, met een staande bas, piano, tenor-banjo en twee violen. In 1934 kwam daar gitarist Bob Dunn bij en hij zorgde voor innovatie met zijn elektrisch versterkte steel guitar.

De groep had veel succes met optredens op een radiostation en in volle zalen in Texas.

In 1934 namen de Brownies op voor Bluebird Records en in 1935 kreeg de band een contract bij Decca Records, waarvoor ze daarna 36 songs opnamen. De uitgekomen platen zorgden ervoor, dat de Brownies de beroemdste en meestgevraagde swingband van Texas werd. Bij volgende plaatopnames werd de band versterkt door Cliff Bruner.

In april 1936 kreeg Milton Brown een auto-ongeluk en overleed vijf dagen later aan een longontsteking. Zijn broer nam de leiding van de band voor een periode van twee jaar over en nam voor Decca nog veertien songs op.

GRO - Back in the Forty's

Terug naar de GRO met hun album “Double Shot” bestaande uit twee collecties namelijk “The Forties in Forth Worth” met songs uit die periode en “Shaking the Sheiks” met herinnering aan “The Mississippiu Sheiks” een bijzondere familiegroep van vroegere slaven zo rond 1890 en waarvan de muziek gemakkelijk kan worden herkend als hillbilly of countrymuziek.

Het album “Double Shot” is opgedragen aan de onlangs overleden pianist van the Great Recession Orchestra, Michael Hamilton.

Voor meer informatie over The Great Recession Orchestra en muziek van deze groep kunt u even gebruik maken van de website van New Tex Records.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Kayleigh Leith - Outside

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer nog eens Kayleigh Leith uit Kampen hier met de song “Outside”, die staat op haar album “Miles Away”

Schrijfster/zangeres en gitariste Kayleigh Leith, van oorsprong uit een voorstad van Pittsburgh, is verzeild geraakt in het Nederlandse landschap van klompen, tulpen en polders en woont al enige tijd  in Nederland.

Met behoud van eigen identiteit heeft zij het album “Miles Away” gemaakt en in eigen beheer uitgebracht, die haar roots en nieuwe leefomgeving op een bijzondere manier combineren.

Kayleigh was dit jaar al te horen bij Giel Beelen op 3FM en het TROS Muziekcafé. Ook stond ze op de NS/3FM Serious Request Fair in Leiden.

In het recente verleden stond ze al op de podia van o.a. 013, Mezz en Bevrijdingsfestival Zwolle.

Dit komend voorjaar zal Kayleigh met haar gloednieuwe band te zien zijn op verschillende podia door heel Nederland.

De song “Outside” is door de DCMA opgenomen op hun verzamelalbum met de titel “Country Music 2012”.

Nog even terug naar het Bevrijdingsfestival Breda 2012, waarbij Kayleigh Leith als eerste optrad met de song “Outside”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dix - Damned

Vervolgens “Damned” door de Nijmeegse groep Dix hier met een song, die staat op hun album “Sayonara”  in 2010 in eigen beheer uitgebracht.

Dix is een band uit Nijmegen en omgeving, die americana en roots speelt. 

De groep bestaat uit Erik van Oijen op akoestische gitaar en met zang, Raymond van Haalen op electrische en akoestische gitaars, Johan van Haalen op drums, Johhny Ariens op staande bas en met zang en tenslotte Tom Ensink op pedalsteel en dobro.

Als lezer kunt u ook nog even een optreden van Dix met de song “Damned” bijwonen tijdens het radioprogramma “Blueprint” van Thomas Kaldijk in Grandcafe Rembrandt en uitgezonden via Radio Parkstad te Veendam

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart and His Superlatives - Going, Going, Gone

Dan nu terug naar Nashville TN voor de song “Going, Going, Gone” geschreven, gezongen en gespeeld door Marty Stuart hier samen met z’n Fabulous Superlatives bestaande uit Kenny Vaughan op lead-gitaar en die vorig jaar herfst z’n debuut solo-album “V” via Sugar Hill Records uitbracht.

Verder ook nog Harry Stinson op de snare drums en Brian Glenn op de bas.

Fraaie countrymuziek door de ervaren countryzanger/schrijver/musicus en eveneens historicus Marty Stuart, die ergens in het boekje bij het album verzucht, dat het ergste wat je kennelijk kunt doen in Music City, Nashville Tennessee, is echte countrymuziek spelen.

Voor u als lezer aangekondigd door Eddie Stubbs ook nog een optreden van Marty Stuart & His Fabulous Superlatives in z’n eigen show met de song “Sundown in Nashville”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Don Williams - Imagine That

Vervolgens“Imagine That” door Don Williams hier met een song, die staat op z’n album “And So It Goes” op 30 april van dit jaar beschikbaar voor o.a. DJ’s en dat op 19 juni a.s. officieel zal worden gepresenteerd.

Net als het album van Marty Stuart kreeg ik ook dit album al vast ter promotie aan de luisteraars van Radio Vrolek toegezonden via de Zweedse distributeur, Peter Holmstedt, die met zijn bedrijf “Hemifran” muziek distribueert over Europa.

Eigenljk al sedert de eind jaren ‘90 met pensioen, maar toen de inmiddels 72-jarige Don Williams te kennen gaf nog wel weer eens een album te willen maken, kwamen de beste songschrijvers van Nashville onmiddellijk met hun mooiste songs te voorschijn, waar hij uit kon kiezen.

Tezamen met de hulp van een aantal prima sessiemusici en o.a. ook Alison Krauss is dus het album “And So It Goes” met 10 songs geproduceerd.

Een bijzondere verrassing voor de bezoekers van het jaarlijkse “All for the Hall” concert in de bridgestone Arena op 10 april j.l. door het onverwachte optreden van Don Williams met de song “Imagine That”.

Dit concert bracht enkele honderdduizenden dollars op voor de “Country Music Hall of Fame and Museum”, waarbij Vince Gill en Keith Urban tijdens iedere song eveneens optraden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pat Green - Austin

Dan nu naar onze uitsmijter van dit programma, Pat Green hier met de Jon Randall song “Austin” die staat op z’n album “Songs We Wish We’d Written II” op 8 mei j.l. uitgebracht door Sugar Hill Records.

Dit album is eigenlijk een vervolg op het album “Songs We Wish We’d Written”, dat hij samen met Cory Morrow in 2001 had uitgebracht.

Pat is actief als singer/songwriter/gitarist in de countrymuziek sedert 1995 en heeft zo’n tien albums uitgebracht.

Jon Randall eveneens uit Texas vertrok al op jonge leeftijd naar Nashville waar hij al snel werk vond als zanger/gitarist in Emmylou Harris band “The Nash Ramblers” heeft niet alleen een viertal countrymuziek albums uitgebracht en waar de groep in 1992 de “Award for the for Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocal” verkreeg voor het album “Live at the Ryman”.

Maar vooral heeft hij naam gemaakt als schrijver van tal van schitterende en succesvolle songs als “Whiskey Lullaby”, dat hij trouwens samen schreef met Bill Anderson.

Tot slot van dit bericht nog even naar een optreden van Pat Green met de song “Austin” in ”Texas Music Scene” een TV-serie met als gastheer Ray Benson en die door diverse TV-stations o.a. in Dallas, Houston, San Antonio en natuurlijk Austin wordt uitgezonden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 15 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op mei 19 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Alison Krauss   ***   Endless Highway   ***   Rounder Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Katy Daley   ***   Rebel Records

4. Dolly Parton   ***   Marry Me   ***   Sugar Hill Records

5. The Deep Dark Woods   ***   Sugar Mamma   ***   Six Shooter/Sugar Hill

6. The Deep Dark Woods   ***   Virginia   ***   Six Shooter/Sugar Hill

7. The Deep Dark Woods   ***   Back Alley Blues   ***   Six Shooter/Sugar Hill

8. The Great Recession Orchestra   ***   The Stars   ***   New Tex Records

9. The Great Recession Orchestra   ***   Boogie Baby   ***   New Tex Records

10. Kayleigh Leith   ***   Outside   ***   Kayleigh Leith/DCMA/Nash Music

11. Dix   ***   Damned   ***   Dix/DCMA/Nash Music

12. Marty Stuart & His Fabulous Superlatives   ***   Going, Going, Gone   ***   Sugar Hill Records

13. Don Williams   ***   Imagine That   ***   Sugar Hill Records

14. Pat Green   ***   Austin   ***   Welk/Sugar Hill Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *