Whiskey Lullaby

Alison Krauss - A Hundred Miles or More

De afgelopen twee weken was ik er even niet en heeft u tijdens het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” kunnen luisteren naar non-stop hedendaagse country pop– en rock muziek, maar nu dus weer “live” in de studio met alvast een muzikale vooruitblik op het optreden van Alison Krauss & Union Station op woensdag 11 juli a.s. in theater Carré in Amsterdam.

In dit programma ook nog de schijnwerpers op Alison Krauss in samenwerking met andere countryartiesten, zoals Don Williams en Brad Paisley.

Verder gaan we nog terug in de tijd naar de eind jaren ’70 met een fraaie bluegrass gospel muziek door Lester Flatt & The Nashville Grass.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng met uit de omgeving van Utrecht The Bluegrass Boogiemen .

Daarna terug voor de hedendaagse countrymuziek naar Nashville TN door het trio “Edens Edge” met hun single “Too Good to Be True” dan The Band Perry met hun “Postcard from Paris” of wel een “ansichtkaart uit Parijs” en vervolgens gaan we naar Texas voor onze uitsmijter van dit programma, Brian Milson hier met de song “Country Life”.

Alison Krauss and Union Station - Dustbowl Child

We begonnen dit programma met de songs “Dustbowl Children” met leadzang door Dan Tyminski, “Lay My Burden Down” met lead-zang door Alison Krauss en weer terug naar lead-zang door Dan Tyminski voor de ballade “Bonita & Bill Butler”.

Alison Krauss & Union Station hier met hun album “Paper Airplane”, het lang en gespannen verwachte album, dat op 12 april vorig jaar werd uitgebracht door Rounder Records.

En jawel hoor, het is nog steeds een fraai album met 11 met zorg uitgekozen songs en ook alweer het 14e album van Alison Krauss & Union Station en het vervolg op het album “Lonely Runs Both Ways”, dat in 2004 werd uitgebracht en waarvoor zij drie “Grammy’s” ontvingen.

Het was voor Alison Krauss haar eerste album sedert haar internationaal veel geprezen en multi-platina samenwerking met Robert Plant, dat resulteerde in het album “Raising Sand” en waarvoor het duo zes “Grammy’s “ ontving, waaronder “Record of the Year” en “Album of the Year”.

Daarnaast treedt Alison ook regelmatig op samen met andere bekende countryzangers als Brad Paisley, Alan Jackson en zeer recent nog op het nieuwe album van Don Williams, maar daarover straks meer.

Alison hier natuurlijk met lead-zang  en op viool, Dan Tyminski op gitaar, mandoline en ook met lead-zang, Barry Bales op de bas, Ron Block op gitaar en banjo en “last but not least” Jerry Douglas op dobro en de drie laatstgenoemden allen ook met achtergrondzang aanwezig.

Op woensdag, 11 juli a.s. zullen zij optreden in theater Carré te Amsterdam tijdens hun Europese promotie toer van het album Paperplane.

Ik heb begrepen, dat de kaarten voor dit concert reeds zijn uitverkocht, maar u kunt zich nog wel op de reserve-lijst laten plaatsen.

Maar mocht u dus jammer genoeg niet bij het concert aanwezig kunnen zijn, dan is het toch nog mogelijk via uw lokale omroep “Vrolek” in het Groene Hart van de Krimpenerwaard de muziek van Alison Krauss & Union Station middels het programma “Countrymusic Round-Up” te kunnen beluisteren.

Natuurlijk kunt in dit bericht ook alvast even kennisnemen met een “live”optreden  van Alison Krauss & Union Station hier met de song “Bonita & Billy Butler” op 27 augustus 2011 in The Ryman Auditorium te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lester Flatt & The Nashville Grass -Little Brown Church (In the WShite Oak Grove)

Dan nu naar de bluegrass gospel muziek met Lester Flatt & The Nashville Grass hier met de song “Little Brown Church (In the White Oak Grove) ”, de instrumental “I’ll Fly Away” en tenslotte “Tramp on the Street” met de bekende gospelzangeres Betty Jean Robinson.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Essential Bluegrass Gospel” van Lester Flatt & The Nashville Grass in 2004 uitgebracht door CMH Records.

De opname van de song “Little Brown Church” is uit 1978, terwijl de andere twee uit 1981 waren met in die periode een dramatische wisseling in de bluegrassgroep, want op 11 mei 1979 overleed Lester Flatt op 64-jarige leeftijd na een lange periode van ernstige hartklachten.

In 1978 bestond The Nashville Grass nog uit Lester Flatt op rhythm-gitaar met lead-zang, Kenny Ingram op de 5-snarige banjo, Clarence “Tater” Tate op de viool, Curly Seckler op rhythm-gitaar, Marty Stuart op mandoline en lead-gitaar, Charles Nixon op dobro en tenslotte Jervis “Pete” Corum op de bas.

Ook nog even terug in de tijd naar 1976 met een “live-optreden” van Lester Flatt & The Nashville Grass hier met lead-zang door Marty Stuart met de song “You’re Gonna Miss When I’m Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na het overlijden van Lester Flatt nam Curly Seckler de leiding over en ging de groep verder onder de naam “Curly Seckler & The Nashville Grass” en waarbij Johnny Warren op viool, de bekende Gene Wooten op dobro en Ray Edenton op de rhythm gitaar.

Deze groep bestond totdat  Curly in 1994 op 73-jarige leeftijd met pensioen ging.

Nog even terugkomend op Betty Jean Robinson uit Brentwood TN en haar gastrol als zangeres hierbij de Nashvill Grass.

Zij was in die jaren en nu nog steeds trouwens al zeer bekend van haar TV-show “Up On Melody Mountain” en deze wekelijkse show met gospel is nog steeds te bekijken en te beluisteren nu ook via het internet.

Zij werd door de Billboard Magazine ook al eens uitgeroepen tot “Female Countrysongwriter of the Year”.

Voor u als lezer de bijzondere versie van “Tramp on the Street” door Curly Seckler & The Nashville Grass met lead-zang door Betty Jean Robinson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Williams and Alison Krauss - I Just Come Here fro the Music

Dan nu weer terug naar Alison Krauss nu samen met andere countryzangeres met om te beginnen Don Williams hier met de song “I Just Come Here for the Music”, die staat op het album “And So It Goes” en dat officieel op 19 juni a.s. zal worden gepresenteerd.

Dit album kreeg ik toegezonden via de Zweedse distributeur, Peter Holmstedt, die met zijn bedrijf “Hemifran” muziek distribueert over Europa. Het gaat dan om Amerikaanse singer/songwriters en americana-artiesten en een aantal Scandinavische artiesten, die vaak ook dit soort muziek maken.

Just Go There!

Ook hier in het “Groene Hart van de Krimpenerwaard” kunt u op deze manier kennismaken met de nieuwste producties en in dit geval een hernieuwde kennismaking met gitarist/zanger Don Williams.

Don Williams, bijgenaamd “The Gentle Giant” uit Texas, die in vooral de jaren 70 tot begin ‘90 een groot aantal pop-countrymuziek albums uitgebracht, waarmee hij over de gehele wereld grote successen boekte.

Zijn country-pop songs kwamen niet alleen ook terecht in de top van de Amerikaanse popmuziek, maar bezorgden hem ook een groot aantal fasn in Engeland en de rest van Europa.

Alison Krauss dus ook op dit album aanwezig en in de komende weken zal ik nog meer van die bijzondere samenwerkingen van haar met andere artiesten, zoals James Taylor, Led Kaapana en John Waite dan wel haar zang in films, zoals “Cold Mountain”, “Twister” en “The Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood” laten horen.

Nog even terug naar de promotie video van Don Williams voor z’n nieuwe album “And So It Goes” met medewerking van o.a. Keith Urban, Vince Gill en Alison Krauss.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss and Brad Paisley - Whiskey Lullaby

Vervolgens “Whiskey Lullaby” door Brad Paisley en Alison Krauss hier met een song, die niet alleen staat op het album “Mud on the Tires” van Braid Paisley in 2004 uitgebracht door Arista Nashville, maar ook op het album “A Hundred Miles or More : A Collection” van Alison Krauss in 2007 uitgebracht door Rounder Select.

Deze song geschreven door Bill Anderson en Jon Randall en in de uitvoering door Brad Paisley en Alison Krauss werd in 2005 door de Country Music Association uitgeroepen tot “Song of the Year” en had natuurlijk ook hoge noteringen in de Billboard “Hot Country Singles” evenals  de Billboard “Hot 100”.

Brad Paisley hier samen met een aantal musici van zijn eigen groep evenals Alison Krauss met de dobrospeler Jerry Douglas en Dan Tyminsky van Union Station.

Voor u ook nog het dramatische verhaal “Whiskey Lullaby” verwoord in een schitterende video-clip door Brad Paisley en Alison Krauss.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bluegrass Boogiemen - Cajun Baby

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer een hernieuwde kennismaking met de Bluegrass Boogiemen hier met de Hank Williams song “Cajun Baby”, die staat op hun tweede album “Hits of hank Williams”, dat in 2009 werd uitgebracht

De groep werd bijgestaan door twee leden van de Nederlandse Cajun groep “Captain Gumbo”.

Wie ooit een optreden van de Nederlandse formatie Bluegrass Boogiemen heeft meegemaakt weet dat ze nooit te beroerd zijn om iets van Hank Wiliams te doen.

Graag zelfs, ze zijn namelijk fan van zijn werk. En wat de Bluegrass Boogiemen betreft zijn eigenlijk alle liedjes van Hank Williams hits. Dus hebben ze naast een paar bekende als Jambalaya (on the bayou), Weary Blues From Waitin’ en Cold, Cold Heart ook wat obscuurder werk op de plaat gezet, die in totaal maar liefst 17 nummers herbergt.

Uiteraard zijn die allemaal in bluegrassvorm gegoten, al klinkt er af en toe nog wel een flinke vleug country doorheen.

Hillbilly Boogieman - Lost to a Stranger

Vervolgens ook nog “Lost to a Stranger”door de Hillbilly Boogiemen” hier met de “Hylo Brown”  song, die staat op hun eerste album “Rockin’ and  Cloggin’” in 1998 uitgebracht door Marlstone Recordings. Het album bevat 16 songs met songs van o.a. hun favoriete “King of Bluegrass” Jimmy Martin,natuurlijk Hank Williams en Grandpa Jones.

Leider van de groep Arnold Lasseur op mandoline, lapsteel en gitaar, Robert Jan Kanis op akoestische en electrische gitaar, Bart van Strien op de 5-snarige banjo en akoestische gitaar en tenslotte Aart Schroevers op de staande bas en allemaal zingen ze ook nog eens.

Deze promotie video-clip van The Hillbilly Boogiemen opgenomen in het centrum van Utrecht met de Dom op de achtergrond moet u echt even bekijken. Zeer de moeite waard!

Met nu Bart van Strien op gitaar, Robert Jan Kanis op drums en zoals reeds eerder vermeld Arnold Laseur op mandoline en Aart Schroevers op staande bas.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Edens Edge - Too Good to Be True

Dan nu naar de hedendaagse Nashville country pop & rock muziek met hier “Edens Edge” en de song “Too Good to Be True” uitgebracht door Big Machine Records.

Een country-pop-folk trio van oorsprong uit Arkansas en bestaande uit Hannah Blaylock met lead-zang, Dean Berner op gitaar en dobro met achtergrondzang en Cherril Green op mandoline, banjo en gitaar eveneens met achtergrondzang.

“Too Good to Be True” of wel “Te mooi om waar te zijn” is een verhaal, dat een beetje doet denken aan “Good Girl” van Carrie Underwood en is een vervolg op hun single “Amen”, dat in 2011 werd uitgebracht en in de Top 20 terecht kwam. Een trio met mooie samenzang, waarvan wij in de toekomst naar verwachting nog wel meer zullen horen.

Tijd om eens kennis te maken met “Edens Edge” en hun single “Too Good to Be True”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Band Perry - Postcard from Paris

Vervolgens “Postcard from Paris” door Band Perry hier met een song, die staat op het album met hun eigen naam in oktober 2010 uitgebracht door Republic Nashville.

Kortgeleden werd bekendgemaakt, dat de Band Perry is genomineerd voor de CMA Awards 2012, dat “live” vanuit Nashville werd uitgezonden op woensdag 6 juni j.l. op CMT en via CMT.com

De groep ontving een nominatie in de groep “Video of the Year” van hun song “All Your Life”, die twee weken op de nr.1 plaats heeft gestaan.

Carrie Underwood werd trouwens tijdens het CMA Award festival uitgeroepen tot “Awardwinner” van de “Video of the Year” met de song “Good Girl”.

Natuurlijk voor u in dit bericht ook nog de fraaie video-clip van The Band Perry hier met de song “Postcard from Paris”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brian Milson - Country Life

Dan is het nu toch tijd voor onze uitsmijter de Texaan Brian Milson & The Short Road Band hier met zijn single “Country Life” uitgebracht door Permian Records en ik vermoed, dat dit betekent in eigen beheer uitgebracht.

Brian, uit Odessa in het Verre Westen van de staat Texas in de buurt van de grens met New Mexico, volgde z’n opleiding aan de Permian High School en het was in die tijd, dat hij gitaar leerde spelen en z’n toekomst zag in de muziek.

In Lubbock Tx vervolgde hij z’n opleiding op de Technische Hogeschool, die hij niet alleen succesvol beeindigde, maar inmiddels ook naam had gemaakt en al plaatselijk bekend als zanger/gitarist.

In 2008 bracht hij via Smith Entertainment het album “Walkin’a Thin Line” uit.

Tot slot kunt u nog even kijken en luisteren naar Brian Milson hier samen met z’n muzikale collega tijdens een “live” optreden in de studio van het radiostation KNWR “Washington State University Ellensburg” Washington.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 05 ‘12 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Juni 09 ‘12 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Alison Krauss & Union Station   ***   Dustbowl Child   ***   Rounder Records

3. Alison Krauss & Union Station   ***   Lay My Burden Down   ***   Rounder Records

4. Alison Krauss & Union Station   ***   Bonita & Bill Butler   ***   Rounder Records

5. Lester Flatt & The Nashville Grass   ***   Little Brown Church (In the White Oak Grove)   ***               CMH Records

6. Curly Seckler & The Nashville Grass   ***   I’ll Fly Away   ***   CMH Records

7. Curly Seckler and The Nashville Grass ft. Betty Jean Robinson   ***   Tramp on the Street   ***   CMH Records

8. Don Williams & Alison Krauss   ***   I Just Come Here for the Music   ***   Welk/Vanguard Records

9. Brad Paisley & Alison Krauss   ***   Whiskey Lullaby   ***   Arista Nashville

10. Bluegrass Boogiemen   ***   Cajun Baby   ***   CRS

11. Hillbilly Boogiemen   ***   Lost to a Stranger   ***   Marl Stone Recordings

12. Edens Edge   ***   Too Good to Be True   ***   Big Machine Records

13. Band Perry   ***   Postcard from Paris   ***   Republic Nashville

14. Brian Milson   ***   Country Life   ***   Permian Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *