Without Love (We’re Just Wastin’ Time)

Ray Wylie Hubbard - Without Love (We're Just Wastin' Time)

In dit programma neem ik u nog eens mee naar een optreden van zanger/schrijver/gitarist/verhalen verteller Ray Wylie Hubbard met een tweetal songs van z’n album “Live at Cibolo Creek Country Club. Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met uit de mid-jaren ’80 The Osborne Brothers met muziek van hun album “Once More” en helemaal uit Anchorage Alaska de bluegrass/folk groep “Bearfoot” ook met een drietal songs van hun recent uitgebrachte album “Follow me”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng van de Panhandle Swing met de Texas Swing song “Roly Poly”.

Vervolgens ook nog eens Jannet Bodewes met een song van haar album “Here I Am”.

Daarna terug voor de hedendaagse countrymuziek naar Nashville TN door Justin Moore met een song van zijn album “Outlaws Like Me”, Chris Young met de titelsong van z’n album “Neon” en treedt Craig Morgan op als uitsmijter van dit programma met “Better Stories”.

The Osborne Brothers - Each Season Changes You

We begonnen dit programma met de songs “Listening to the Rain” , “Each Season Changes You” en Kentucky” door The Osborne Brothers.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Once More” Vol1 & II” in 1991 uitgebracht door Sugar Hill Records.

“Once More, Vols. 1 & 2” combineert twee albums uit dezelfde opname periode in de mid-jaren ‘80 destijds op vinyl uitgebracht maar hier dus op 1 CD geperst en dat betekent van het gaatje tot aan de rand vol met bijzondere bluegrass

Uit het grijze verleden van The Osborne Brothers met een opname uit 1966 van hun optreden bij de “Bobby Lord Show” in de Grand Ole Opry Nashville TN hier met een medley van hun songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdens de opnames vernieuwden The Osborne Brothers een groot aantal songs van hun vroegere repertoire met daarbij ook songs, die ooit waren opgenomen uit hun Decca en MGM periode.

De uitvoering hiervan op dit album zijn meer in bluegrass stijl dan de oorspronkelijke uitvoering, waarbij zo nu en dan ook wel eens electrische muziek instrumenten werden gebruikt.

Op dit album zul je geen hits van de groep tegenkomen, daarvoor moet je ergens anders zoeken.

Volume I & II is geheel geconcentreerd op pure bluegrass door The Osborne Brothers, bestaande uit de banjospeler en zanger Sonny Osborne, z’n broer Bobby mandolinespeler en sublieme tenorzanger, Blaine Sprouse op de viool, Paul Brewster op gitaar en met zang en tenslotte Jimmy D. Brock op de bas.

En voor u als lezer van dit bericht uit Renfro Valley in de Bluegrass State, Kentucky  een “live-optreden” van The Osborne Brothers een eerbetoon deze staat met de song “Kentucky”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bearfoot - Deep River Blues

Dan nu naar Anchorage Alaska voor de bluegrassgroep “Bearfoot” hier met de song “Deep River Blues”, Follow Me en “Just Stay”.

Deze songs staan op hun album “Follow Me” in 2006 uitgebracht door Glacier Records, maar in 2010 nogmaals via het bekende label Compass Records.

Bluegrassgroepen bestaan op een paar uitzonderingen na vaak alleen uit mannen, maar de vrouwen in “Bearfoot Bluegrass’ zoals de groep ook wel wordt genoemd, hebben hier de overhand.

Annalise Tornfeit speelt niet alleen op de viool, maar neemt ook de lead-zang voor haar rekening en heeft ook zeven van de twaalf aanwezige songs van dit album geschreven.

Kate Hamre hier op bas en met tenor zang, terwijl Angela Oudean eveneens op viool speelt met bariton zang.

De mannen in de groep zijn Jason Norris en Mike Mickelson op gitaar en ook met zang.

Zoals reeds vermeld komen alle bandleden uit de Noordelijke staat Alaska, waar zij elkaar ook ontmoetten tijdens muzikale bijeenkomsten.

Hun benadering van de bluegrassmuziek is toch iets anders dan die van de groepen uit Kentucky, Virginia, Tennessede en “New England”. Het doet iets meer “old-timey” en Celtisch aan.

Bearfoot doet het gewoon wat rustiger aan met de bluegrass en iets meer naar de “swing en shuffle” kant van de traditionele songs.

Dit album werd geproduceerd door de Nashville Bluegrass Band bekende Gene Libbea en opgenomen in Denver Colorado in de “Notably Fine Audio” studio.

Bearfoot Bluegrass hier dus met een vernieuwende benadering van de bluegrass, die zowel jonge als oude liefhebbers zou kunnen aanspreken. De groep heeft trouwens in de loop van de jaren een aantal albums uitgebracht zoals in 2002 Only Time Knows, in 2004 Back Home en vorig jaar het album “American Story”.

Tijd om eens kennis te maken met Bearfoot hier met de song “Deep River Blues” tijdens een “live-optreden” in Don Quixote’s Int. Music Hall in Felton CA. op 13 september 2006.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Wylie Hubbard - Loco Gringo's Lament

Dan nu terug naar 1998 en San Antonio Texas voor een “live”optreden van Ray Wylie Hubbard in de Cibolo Creek Country Club en we beginnen gelijk met de start van het concert met Loco Gringo Lament.

“Loco Gringo’s Lament” het bijzonder droevige lied van de “Gekke Amerikaan”, want dat is de vertaling van de titel van deze song met een even bijzondere introductie naar het volgende lied met de titel “Without Love (We’re Just wastin’ Time).

Voor u een fraaie Nederlandse akoestische vertolking van Ray Wylie Hubbard’s “Loco Gringo’s Lament” door zanger/schrijver/gitarist Rob Dokter. Voor meer informatie hierover even naar z’n website! dan wel z’n promotiesite bij youtube!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1998 speelden Hubbard en een aantal vrienden een intiem semi-akoestisch concert in de jammer genoeg inmiddels opgeheven Cibolo Creek Country Club in San Antonio TX en gelukkig was er iemand zo slim om opname apparatuur mee te nemen en alles op te nemen.

Ray Wylie hier met de helaas op 11 mei 2009 overleden multi-instrumentalist Steve Bruton, topsnaren tovenaar Lloyd Maines, Chris Maresh op staande bas, Lisa Mednick op accordion en achtergrondzang en Paul Pearcy op percussie.

Een schitterend concert met zoals Ray zelf ergens vertelt tal van “donkere songs”, die staan op het album “Live at Cibolo Country Club” in 1998 uitgebracht door “Misery Loves Company” en vervolgens in 1999 door Continental Song City. Aanschaffen is het devies!

Ray Wylie Hubbard - The Messenger

“Loco Gringo’s Lament” is trouwens tevens de titelsong van zijn album, dat reeds eerder in 1994 werd uitgebracht door Dejadisc en vervolgens in 1999 nog eens door het reeds eerder vermelde label “Misery Loves Company”.

Op dit album ook nog een aantal andere fraaie songs als “Dust of the Chase” en “The Messenger” .

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog luisteren en kijk naar Ray Wylie Hubbard hier met de song “The Messenger” tijdens een “live” optreden in the Loveless Cafe in Nashville TN op 12 mei 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Panhandle Swing - Roly Poly

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen inde regio is dan is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer “Panhandle Swing” met de song “Roly Poly”, die staat op hun album “Play the Hits of Bob Wills & His Texas Playboys” in 2005 uitgebracht door Starsound.

Een fraai staaltje van “Texas Swing”  in Nederland op meer dan uitstekende wijze vertolkt door de groep Panhandle Swing uit Overijssel bestaande uit Antoon Aukes-drums; Jeroen Sweers-piano vocals; Raymond Nijenhuis- guitar; Harm van Sleen-steelguitar fiddle; Peter van den Bos- fiddle vocals

Roelof Klijn- bass en woordvoerder Berry Selles- fiddle en mandolin vocals.

Het album “Panhandle Swing Play the Hits of Bob Wills & His Texas Playboys” bevat 14 fraaie songs, waarbij de groep vokaal wordt geassisteerd door Anita Langereis, Cor Sanne en Ruud Hermans.

Het album werd weer geproduceerd door Ruud Pennings van de Starsound Studio in Oss met Sven Derix als arrangeur en technicus.

Voor u vanuit de kleine zaal van Paradiso Amsterdam een “live” optreden van Panhandle Swing hier met de song “You’re from Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jannet Bodewes - Cowboy Come Home

Vervolgens “Cowboy Come Home” door Jannet Bodewes hier met een song, die staat op haar mini-album “Here I Am” in eigen beheer uitgebracht.

Zij komt van oorsprong uit Emmen en heeft jarenlang deel uitgemaakt van de groningse countrygroep “Eemscreek”, maar treedt nu of solo dan wel samen met Alex Freij, dan wel met de countrygroep “Sundown” uit Meppel.

De song “Cowboy Come Home” staat ook op het verzamelalbum “Country 2012” ter promotie van de nederlandse countymuziek en artiesten uitgebracht door de DCMA of te wel The Dutch Country Music Association, waar u natuurlijk ook lid van kunt worden en dan krijgt u dit fraaie album met 22 songs trouwens als welkomsgeschenk.

Vanuit het Drentse land geheel in countrystijl een video-clip van Jannet Bodewes hier met de song “Cowboy Come Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin Moore - Till My Last day

Dan nu naar Nashville TN voor de hedendaagse pop-countrymuziek met hier Justin Moore met de song “Till My last Day”, die staat op z’n album “Outlaws Like Me” op 21 juni 2011 uitgebracht door Valory Reecords.

Het tweede album van de 28-jarige Justin Moore uit Arkansas, die in 2008 z’n professionele carriere als countryzanger/schrijver/gitarist begon met z’n groep als openingsact voor o.a. Trace Adkins en “Brooks & Dunn”.

In 2009 bracht hij z’n eerste album “Small Town USA” uit, die ook in het Top 40 countrymuziek overzicht kwam.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Justin Moore en luisteren naar de song “Till My Last Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Young - Neon

Vervolgens “Neon” door de Amerikaanse countryartiest Chris Young hier met de titelsong van z’n 3e studio album, dat op 12 juli vorig jaar werd uitgebracht door RCA.

Young is mede-schrijver van 7 van de 10 songs, die op dit album staan. De titelsong “Neon’ werd trouwens op 26 maart van dit jaar ook als single uitgebracht.

In 2006 werd hij winaar van het televisie programma “Nashville Star”, een soort zangcompetitie zoals wij die hier ook wel in Nederland kennen.

Hierna kreeg hij onmiddellijk een contract bij RCA Records Nashville, waarbij het eerste album met z’n eigen naam in 2006 werd uitgebracht, vervolgens in 2009 het album “The man I Want to Be” en nu dus z’n derde “Neon”

Nog even terug naar de “Release Party” of wel de “CD Presentatie” van Chris Young t.b.v. z’n album “Neon” met natuurlijk een paar muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Craig Morgan - Better Stories

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Craig Morgan”,  hier met de song “Better Stories” of te wel “betere verhalen”, die staat op z’n album “This Ole Boy” op 28 februari van dit jaar uitgebracht door Black River Entertainment.

Craig Morgan geboren en getogen in nashville had eerst enige tijd in het Amerikaanse leger gewerkt en trad daar ook al regelmatige op als zanger/gitarist, voordat hij in 2000 definitief voor de countrymuziek koos met een contreact bij Atlantic, waar hij z’n 1ste album uitbracht en vervolgens 3 albums via Broken Bow Arrows. In 2012 nu z’n eerste album via Black River Entertainment.

Tot slot kunt u als lezer ook nog even luisteren naar de mooie verhalen van Craig Morgan hier met de song “Bettter Stories”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Detais

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 08 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op mei 12 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Osborne Brothers   ***   Listening to the Rain   ***   Sugar Hill Records

3. The Osborne Brothers   ***  Each Season Changes You   ***   Sugar Hill Records

4. The Osborne Brothers   ***   Kentucky   ***   Sugar Hill Records

5. Bearfoot   ***   Deep River Blues   ***   Compass Records

6. Bearfoot   ***   Follow Me   ***   Compass Records

7. Bearfoot   ***   Just Stay   ***   Compass Records

8. Ray Wylie Hubbard   ***   Loco Gringo’s Lament   ***   Continental Song City 

9. Ray Wylie Hubbard   ***   Without Love (We’re Just Wastin’ Time)   ***   Continental Song City 

10. Panhandle Swing   ***   Roly Poly   ***   Starsound

11. Jannet Bodewes   ***   Cowboy Come Home   ***   Jannet Bodewes/DCMA/Nash Music

12. Justin Moore   ***   Til My Last Day   ***   Valory Records

13. Chris Young   ***   Neon   ***   RCA

14. Craig Morgan   ***   Better Stories   ***   Black River Entertainment

Be There next Week! same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *