It Must Be Sunday

Darrell Scott - It Must Be Sunday

In dit programma bijzondere aandacht het fraaie nieuwe album “Long Ride Home” van Darrell Scott samen met een aantal muzikale vrienden. Maar zoals tijd beginnen met de bluegrass met deze keer Alecia Nugent als “Hillbilly Goddess” in de schijnwerpers, die o.a. op woensdag, 23 mei zal optreden in Café de Vriendschap, Wadway in de buurt van Hoorn Noord-Holland.

Vervolgens uit de jaren ‘70 de singer/songwriter en violist Benny Martin met een aantal gasten onder wie John Hartford en Lester Flatt en muziek van zijn album “Tennessee Jubilee”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng in dit programma door de Leo Koster Band en vervolgens de Country Trail Band met een song van hun nieuwe album “A Thing Called Love”.

Daarna terug voor de hedendaagse countrymuziek naar Nashville TN met Craig Morgan en een song van zijn nieuwe album “This Ole Boy” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma met deze keer een eerbetoon aan Levon Helm, de legendarische drummer en zanger van “The Band”, die de vorige week donderdagmiddag in New York overleed.

Alecia Nugent - The Last Greyhound

Zoals reeds aangekondigd “Hillbilly Goddes of wel Alecia Nugent  hier met de titelsong van haar album, dat op 24 maart 2009 werd uitgebracht door Rounder Records.

Van dit album in dit programma ook nog de songs “The Last Greyhound” en “The Writing’s All Over the Wall”met vokale ondersteuning door de bekende bluegrasszanger Bradley Walker en Carl Jackson.

Tijd voor de eerste video-clip  en hiervoor naar een optreden van Alecia Nugent in de Station Inn in Nashville Tn met de song  “Somewhere Else to Fall” vokaal ondersteund door Bradley Walker en Carl Jackson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alecia Nugent , geboren in Hickory Grove in de staat Louisiana, groeide op in een omgeving van traditionele bluegrassmuziek. Haar vader begon met de “Southland Bluegrass Band” op de dag dat zij werd geboren en toen ze oud genoeg was, ging zij ook deel uitmaken van deze groep.

En toen ze ongeveer 20 jaar werd, was zij inmiddels de “lead-zanger” van The Southland Bluegrass Band” met de pittige stijl van haar favoriete zangeres Reba McEntire. Je kunt mindere uitzoeken.

Tegen het eind van de jaren ’90 had zij inmiddels een aantal trouwe fans in en in de omgeving van haar thuis staat Louisiana. Bluegrasspromotor Johnny Stinger was ook 1 van haar fans en hij bracht Alecia Nugent via z’n vriend en de Grand Ole Opry presentator Eddie Stubbs in contact met Rounder Records.

Alecia Nugent - A Little Girl ....A Big Four-Lanee

Dat leidde in 2004 tot haar 1ste album met haar naam als titel en dus in 2006 tot dit 2de album “A little girl …. A big four-lane” en in 2009 dus het album “Hillbilly Goddess”. Zij wordt op dit album bijgestaan door tal van bekende musici zoals Carl Jackson met zang en hij trad ook op dit album weer op als “producer” . Tom Stafford op gitaar, Adam Steffey op mandoline, Rob Ickes op dobro, Andy Leftwich op viool, Thomas Wywrot en J.D. Crowe op de banjo, Kevin Grant op de bas en Tony Creasman op drums.

Ook de bekende Sonya Isaacs, Valerie Storey en Jennifer Strickland verleenden nog vokale ondersteuning. Zoals altijd vindt in de maand mei weer the European World of Bluegrass plaats met een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met “live’ bluegrassmuziek. Alecia Nugent & Band treden o.a. op woensdag 23 mei in partycentrum “De Vriendschap” georganiseerd door m’n collega bluegrass DJ Loek Lamers van o.a. het programma WL Country via Radio Purmerend.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Alecia Nugent met de titelsong van haar album Hillbilly Goddess tijdens een “live” optreden in de Celtic Connections Show voor de BBC in 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Benny Martin - Sunny Side of the Mountain

Dan nu naar de jaren ‘70 met violist en zanger Benny Martin hier met de traditional “Sunny Side of the Mountain” gevolgd door “One Drink Too Many” en de instrumental “Crag Rock Pass”.

Muziek, die staat op het album “Tennessee Jubilee”, ooit in 1975 op LP uitgebracht en vervolgens in 1993 door Flying Fish Records op CD uitgebracht.

Violist, zanger/schrijver Benny Martin hier met een aantal gasten zoals John Hartford op banjo en met zang, Lester Flatt op gitaar en met zang en tal van andere musici zoals Kenny Ingram op de banjo, Curley Seckler op mandoline, gitaar en met zang, Buddy Emmons op dobro en steel gitaar en Buddy Spicher op viool.

Ook wil ik nog even de naam van de pianist Hargus “Pig” Robbins vermelden, want zo direct op het nieuwe album van Darrell Scott speelt hij ook een belangrijke rol.

Benny Martin, bijgenaamd “The Big Tiger” , vanwege zijn omvang en uitbundige persoonlijkheid, kwam in 1948 als violist spelen bij Bill Monroe en maakte later deel uit van Flatt & Scruggs’s Foggy Mountain Boys, waar ook Josh Graves als dobrospeler actief was.

Benny Martin, die in 2001 op 72-jarige leeftijd in Nashville TN. overleed, stond niet alleen bekend als een zeer begaafde bluegrass vioolspeler van het eerste uur, maar was ook als songschrijver en zanger bekend.

In de periode 1997-1998 werden nog een aantal opnames met Benny Martin gemaakt, waarvan een tweetal albums werden uitgebracht, waarvan de eerste “The Big Tiger Roars Again Pt. 1” op 27 juli 1999 werd uitgebracht en twee jaar later op 27 november 2001.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar deze AA-song “One Drank Too Many” of wel “One Drank Is Too Many and a Thousand Is Not Enough” met lead-zang door Benny Martin!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darrell Scott

Dan zoals reeds aangekondigd nu zanger/schrijver/gitarist darrell Scott hier met de songs “Hopkinsville”, “It Must Be Sunday” en “The Country Boy”.

Songs, die staan op z’n album “Long Ride Home” op 31 januari van dit jaar uitgebracht door “Full Light Records”.

Voor u als lezer een solo-optreden van Darrell Scott met de song “Hopkinsville” op vrijdag 24 februari j.l. in de studio van het publieke radiostation WNCW in Spindale North Carolina.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Darrell Scott zou zijn zevende album gemakkelijk kunnen hebben gevuld met een aantal songs, die hij heeft geschreven voor countrymuziek sterren, maar hij houdt teveel van de kunst van liedjesschrijven en trouwens ook zijn fans om zich er op een gemakkelijke manier van af te maken.

Evenals zijn vorige album “A Crooked Road”, dat in 2010 werd uitgebracht, werd dit album “Long Ride Home” op genomen in z’n eigen studio in z’n huis, maar waarvoor hij deze keer wel een aantal muzikale vrienden uitnodigde om hem te helpen met z’n songs.

Darrel Scott,Dennis Crouch, Kenny Malone and Hargus Robbins on Darrel's Porch

From left to right : Kenny Malone, Dennis Crouch, Hargus “Pig” Robbins and Darrell Scott.

Natuurlijk met Scott zelf op de gitaar en z’n naaste groep bestaande uit Dennis Crouch op de staande bas, drummer en percussionist Kenny Malone en Hargus “Pig” Robbins , de zeer bekende blinde sessie-pianist van o.a. George Jones, Bob Dylan, Alan Jackson, Merle Haggard en zoals reeds opgemerkt in 1973 samen met violist Benny Martin.

Echt Nashville “professionals”, die zelf ook al hebben meegewerkt aan tal van hits.

De titel van het album “Long Ride Home” ofwel “Lange Reis naar Huis” geeft het al een beetje aan : Terug naar huis en de vroegere jaren met mooie songs over z’n familie, vrienden, moeilijke tijden en mooie oude countrymuziek. “Hopkinsville,” een echte honky tonk rocker over zwaar werk en een moeilijk leven, waarbij Scott vokaal wordt geholpen door Rodney Crowell en mooi bluesachtige pianowerk van Hargus “Pig” Robbins.

Op dit album ook nog de fraaie song “Out in the Parking Lot”, die hij schreef samen met de zanger/schrijver/gitarist Guy Clark en die hem op dit album ook vokaal bijstaat.  Verder ook nog een paar andere virtuoze collega’s als Lloyd Green op pedal steel, Wayne Scott (Darrell’s pa) op gitaar en met zang,  Tim O’Brien op mandoline, Charlie McCoy en Mickey Raphael op mondharmonica en als extra zangers ook nog John Cowan, Marcus Hummon en Kathy Chiavola.

“Long Ride Home” van Darrell Scott zeer aanbevelenswaardig!

U kunt ook nog even luisteren naar Darrell Scott hier met de song “It Must be Sunday”, die als eerste track staat op het vermelde album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leo Koster Band - My 911

Na de agenda met de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer weer eens de Leo Koster Band hier met de eerste track “My 911” van het album “Heading for the Promise land” in 2008 uitgebracht door More!!! Records.

Uit de songtekst geschreven door Leo Koster hebben de luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up” inmiddels wellicht begrepen, dat het gaat om een fraaie auto en voor de niet kenners meld ik nog even dat het gaat om een Porsche 911 en inderdaad dat is een heerlijke auto om over de snelwegen in Duitsland te bruisen.

Tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Leo Koster Band hier tijdens het DCMA Award festival 2011 met hun song “Two-tone Blue” , die ook staat op hun album “Heading for the Promise Land”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Country Trail Band - The Greatest Cowboy of Them All

Vervolgens “The Greatest Cowboy of Them All” ooit geschreven door Johnny Cash maar hier gespeeld en gezongen door The Country Trail band”.

Deze song staat op hun nieuwe album “A Thing called Love” dit voorjaar uitgebracht door Living Water Music.

The Country Trail Band speelt op dit album niet alleen gospelsongs van voornamelijk Johnny Cash, maar ook van o.a. Carl Perkins, Billy Joe Shaver, Terry Smith en Allen Reynolds.

Voor de echte fans van Johnny Cash en trouwens ook voor hen, die de fraai film “Walk the Line’ uit 2005 hebben gezien, zal het niet onbekend zijn, dat Johnny Cash aan het begin van zijn muzikale carriere in de mid-jaren ‘50 bij Sun Records aanklopte met een aantal gospel-songs.

Alhoewel zij daarmee geen voet aan de grond kregen, heeft Cash nooit zijn voorliefde voor de gospelmuziek in de steek gelaten.

O.a. het dubbelalbum “The Gospel Road” en “My Mother’s Hymn Book” getuigen daarvan.

U kunt als lezer ook nog eens luisteren naar Johnny Cash met z’n song “Help Me” middels een indrukwekkende video-clip.

Johnny Cash - Help Me

Deze song staat op z’n laatste album “American V: A Hundred Highways op 4 juli 2006, waarvan de opnames met Cash waren gemaakt in de periode 2002-2003 vlak voor z’n overlijden op 12 september 2003.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Country Trail Band hier op dit album met 18 songs uit het rijke gospel repertoire van Cash en waarbij zoals altijd het batig saldo van de verkoop weer gaat naar een goed doel.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar The Country Trail Band hier met de mooie Ronnie Hinson country gospelsong “Once Upon a Hill”met lead-zang door Astrid Langeland.

Deze song en hun optreden staan op hun fraaice DVD/CD Silver, dat in augustus 2010 werd uitgebracht ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Craig Morgan - Fish Weren't Bitin'

Dan nu naar Nashville TN voor countryzanger/schrijver Craig Morgan hier met de song “Fish Weren’t Bitin’, die staat op z’n album “This Ole Boy” op 28 februari van dit jaar uitgebracht door Black River Entertainment.

Ik krijg de indruk, dat Craig het helemaal niet erg vond, dat de vissen niet beten in het aas en dat hij zich met heel andere zanken bezig hield.

In ieder geval een aardig album bestaande uit 12 songs met veel “Honky Tonkers” .

U kunt ook nog even maken met de titelsong van het album “This Ole Boy” van Craig Morgan middels een grappige video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Levon Helm - Ophelia

Vervolgens “Ophelia” geschreven door Robbie Robertson en hier gezongen en op drums door Levon Helm tijdens zijn “live” concert met de titel “Ramble At The Ryman op 17 september 2008.

Van dit concert is vorig jaar mei door Vanguard Records een album uitgebracht met 15 tracks, waarvan 6 songs ooit door “The Band” waren uitgebracht.

Aan dit album werd de “Grammy Award” for the Best Americana Album 2012” toegekend, nadat Levon Helm in 2009 deze Award ook werd toegekend voor z’n album “Electric Dirt”.

Tot slot van dit bericht nog een eerbetoon aan Levon Helm hier met de song “Ophelia” tijdens z’n show “Ramble at the Ryman”, dat in augustus 2009 werd uitgezonden door the Public Broadcasting Service.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Band - The Last Waltz

Levon Helm is donderdagmiddag, 19 april overleden in z’n huis in Woodstock New York.

De drummer en zanger van The Band is 71 jaar geworden, nadat bij hem in 1998 keelkanker vastgesteld en hoewel zijn stem hierdoor werd aangetast, bleef hij naast drummen ook zingen.

Levon Helm maakte deel uit van The Band als lead-zanger en drummer, maar tevens speelde hij ook mandoline.

De Amerikaanse band bestond van 1965 tot 1976 onder die naam en van hen verscheen in 1968 het inmiddels klassieke album Music From Big Pink met nummers als “The Weight”, “Lonesome Suzie” en “I Shall Be Released”.

The Band heeft onder meer grote invloed gehad op Bob Dylan en was ook enige tijd zijn begeleidingsgroep. Levon Helm uit Arkansas was de enige Amerikaan in “The Band”.

De andere leden kwamen uit Canada en waarvan pianist en zanger Richard Manuel en gitarist en zanger Rick Danko al in de vorige eeuw zijn overleden, terwijl de groep verder bestond uit de inmiddels 69-jarige Robbie Robertson (zanger/schrijver en gitarist) en de 75-jarige Garth Hudson (de multi-instrumentalist op o.a. keyboard, accordeon en saxofonist.

Ver terug in de tijd naar het officiele afscheid van The Band met hun show “The Last Waltz” tijdens “Thanksgiving Day”, 25 november 1976 in de Winterland Ballroom te San Francisco Cal., waarbij drummer Levon Helm hier met lead-zang bij de song “Ophelia”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 24 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 28 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Alecia Nugent   ***   The Last Greyhound   ***   Rounder Records

3. Alecia Nugent   ***   Hillbilly Goddess   ***   Rounder Records

4. Alecia Nugent & Bradley Walker ***   The Writing’s All Over the Wall   ***   Rounder Records

5. Benny Martin, John Hartford & Lester Flatt   ***   Sunny Side of the Mountain   ***   Flying Fish Records

6. Benny Martin   ***   One Drink Too Many   ***   Flying Fish Records

7. Benny Martin   ***   Crag Rock Pass   ***   Flying Fish Records

8. Darrel Scott   ***   Hopkinsville   ***   Full Light Records

9. Darrel Scott   ***   It Must Be Sunday   ***   Full Light Records

10. Darrel Scott   ***   The Country Boy   ***   Full Light Records

11. Leo Koster Band   ***   My 911   ***   More!!! Records

12. Country Trail Band   ***   The Greatest Cowboy of Them All   ***    Living Water Music

13. Craig Morgan   ***   Fish Weren’t Bitin’  ***   Black River Entertainment

14. Levon Helm   ***   Ophelia   ***   Vanguard Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *