I Just Come Here for the Music

Don Williams - I Just Come here for the Music

In dit programma alvast een voorproefje op een aantal nieuwe countrymuziek albums, waarvan er een een paar binnenkort officieel worden zullen worden gepresenteerd.

Wie kunt verwachten?

Marty Stuart & His Fabulous Superlatives en hun nieuw album “Nashville, Vol. 1 : Tear the Woodpile Down” en Don Williams na een periode van 8 jaar onverwacht toch weer met een nieuw album.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer countryzangeres Janie Fricke met een hernieuwde uitgave van haar album “Country Side of Bluegrass”

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng met de Country Trail Band met een song van hun nieuwe album “A Thing Called Love”.

Vervolgens ook nog even terug in de geschiedenis van Wim Pols met een optreden van Judy Carrier & Rens Vreeburg in zijn countryprogramma “Country Trail” destijd bij de EO.

Daarna terug voor de hedendaagse countrymuziek via Nashville TN met Ricky van Shelton naar Austin Texas voor Pat Green met zijn nieuwe album en ook nog de Texaanse groep Heybale met een song hun album “The Last Country Album”.

Janie Fricke - Goodbye Broken Heart

We begonnen dit programma met de songs “Goodbye Broken Heart” , “He’s a Heartache”  en “Down to My Last Broken Heart” door Janie Fricke hier met een song, die staat op haar album “Country Side of Bluegrass” op 2 februari van dit jaar opnieuw uitgebracht door New Music Deals.

Dit album werd in 2004 voor het eerst uitgebracht, maar verkreeg toen toch onterecht onvoldoende aandacht.

Het album “Country Side of Bluegrass” van Janie Fricke dit jaar opnieuw in de herkansing.

Tijd voor de eerste video-clip  en een kennismaking met “He’s a Heartache” door Janie Fricke hier met “The Roys” op 9 februari 2012 tijdens een optreden in The Station Inn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Janie Fricke was een van de meest populaire countryzangeres van de jaren ‘80.

In 1982 en 1983 ontving zij  tijdens het CMA Award festival “The Female Vocalist of the year” Award.

Tussen 1982 en ‘84 had zij zes nummer een hits, maar sinds die tijd is haar populariteit verminderd, maar nu is terug met een experiment, waarbij een aantal van haar grootste hits in bluegrass stijl zijn uitgevoerd.

Bill Vorndick, de populaire Nashville bluegrass producer van o.a. een aantal albums van Rhonda Vincent nam Janie Fricke onder zijn hoede en samen met een aantal gerenommeerde bluegrassmusici als Randy Kohrs op dobro, Andy Leftwich op viool, Glen Duncan en Jimmy Mattingly op mandoline en viool kwam dit fraaie album tot stand. Vokale ondersteuning ook nog door Lee en Elaine Roy.

Ook heel bijzonder is het optreden van de legendarische gitarist Johnny Hiland nu eens op de akoestische gitaar, die in vroegere tijden ook op de albums van Janie Fricke speelde.

The Roys - Trailblazer

Op dit moment toert Janie Fricke samen met het bluegrass duo “The Roys’ door Amerika ter promotie van dit album, terwijl zij daarnaast ook nog deel neemt aan tal van andere concerten met als thema “”Country Legends in Concert” met o.a. Jeannie Seely, Jim Ed Brown, Helen Cornelius en Moe Bandy.

Het album “Country Side of Bluegrass” van Janie Fricke heb ik ontvangen van countrymuziek programmamaker en DJ Piet van Mourik van het radioprogramma WL Country, dat iedere maandagavond van 20.00-22.00 wordt uitgezonden.

Op dit moment i.v.m. een medische behandeling even langs de zijlijn, maar hopelijk spoedig weer in staat om zelf z’n programma te presenteren.

Tijdens het eerder vermelde optreden van Janie Fricke met o.a. Elaine en Lee Roy ook nog de song “Goodbye Broken Heart” en daar kunt u natuurlijk ook nog even naar kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Don Williams - And So It Goes

Dan nu toch wel uw speciale aandacht voor Don Williams hier met de songs “Better Than Today”, Heart to Hearts en de laatste “I Just Come Here for the Music” door Don Williams hier trouwens samen met Alison Krauss die staan op het album “And So It Goes”, dat officieel op 19 juni a.s. zal worden gepresenteerd.

Hemifran - a Musical Place to Be!

Dit album kreeg ik toegezonden via de Zweed Peter Holmstedt, die met zijn bedrijf “Hemifran” muziek distribueert over Europa. Het gaat dan om Amerikaanse singer/songwriters en americana-artiesten en een aantal Scandinavische artiesten, die vaak ook dit soort muziek maken.

Ook hier in het “Groene Hart van de Krimpenerwaard” kunt u op deze manier kennismaken met de nieuwste producties en in dit geval een hernieuwde kennismaking met gitarist/zanger Don Williams.

Don Williams, bijgenaamd “The Gentle Giant” uit Texas, die in vooral de jaren 70 tot begin ‘90 een groot aantal pop-countrymuziek albums uitgebracht, waarmee hij over de gehele wereld grote successen boekte.

Zijn country-pop songs kwamen niet alleen ook terecht in de top van de Amerikaanse popmuziek, maar bezorgden hem ook een groot aantal fasn in Engeland en de rest van Europa.

Don Williams - You're My Best Friend

Naast z’n Top 10 Hits als “You’re My best Friend”, “Amanda”, “Tulsa Time”, “I Believe In You” en “Some Broken hearts Never Mend”, won hij ook een aantal countrymuziek onderscheidingen met als hoogtepunt in 1978 toch wel de toekenning van de CMA Award “Male Vocalist of the Year” en de toekenning van de Award “Single of the year’ voor de song “Tulsa Time”.

Gedurende de begin jaren ’80 moest hij vanwege rugproblemen een stapje terug doen, maar was toch nog steeds succesvol tot de begin jaren ‘90 toen hij eigenlijk met pensioen ging en zich terugtrok op z’n boerderij in de omgeving van Nashville.

Toen de inmiddels 72-jarige Don Williams te kennen gaf nog wel weer eens een album te maken, kwamen de beste songschrijvers van Nashville onmiddellijk met hun mooiste songs te voorschijn, waar hij uit kon kiezen.

Tezamen met de hulp van een aantal prima sessiemusici en o.a. ook Alison Krauss is dus het album “And So It Goes” met 10 songs geproduceerd en zal op 19 juni a.s. officieel worden gepresenteerd door Welk/Vanguard Records.

Er is een fraaie video-clip gemaakt, waarbij een aantal bekende musici, die hun medewerking verleenden aan het nieuwe album en Don Williams zelf hun motieven en achtergrond vertellen met natuurlijk de muziek van Don Williams op de achtergrond. Zeer de moeite waard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart and His Fabulous Superlatives - Sundown in Nashville

En dan nu naar Marty Stuart & His Fabulous Superlatives hier met de songs “Sundown in Nashville”en “A Matter of Time”, die staan op het album “Nashville, Vol. 1 : Tear the Woodpile Donw” op maandag, 24 april uitgebracht door Sugar Hill Records.

Natuurlijk voor u ook nog even de mogelijkheid om kennis te maken met een song van het nieuwe album “Sundown in Nashville” met lead-zang door Marty Stuart en met Gary Carter op pedal-steel.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Marty Stuart kent de countrymuziek als geen ander. Hij heeft een naam opgebouwd als historicus in de countrymuziek en dat begon al op 13-jarige leeftijd toen hij in 1972 werd uitgenodigd door Roland White om eens te komen spelen bij Lester Flatt’s Nashville Grass.

Hij werd daarop, vanwege z’n jonge leeftijd, opgenomen in het gezin van Lester Flatt en speelde vervolgens nog jaren mee in de bluegrassgroep “The Nashville Grass” van Flatt.

In al die jaren heeft hij zich niet alleen verdiept in alle soorten van countrymuziek, maar maakte o.a. ook nog eens deel uit van de begeleidingsgroep van Johnny Cash, die ook nog eens een periode z’n schoonvader was.

De reden, dat hij zoveel weet van de countrymuziek is, omdat hij er van houdt of het nu gaat om de folk, gospel en blues kanten van de countrymuziek.

Net als in dit programma “Countrymusic Round-Up” verkent Marty Stuart ook alle grenzen van de tijd van de rockabilly en traditionele countrymuziek tot de hedendaagse uitvoering van deze muziek genre.

U kunt als lezer voor de verandering ook nog eens aanwezig zijn bij de “Marty Stuart” Show met “Cousin” Kenny Vaugh in de hoofdrol tijdens de song “Country Music Got a Hold on Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart and His fabulous Superlatives (Courtesy of the Fort lewis College)

Daarnaast hij is ook nog eens een ras artiest vaak zeer herkenbaar door zijn kleding met “glimmers” in de countrysfeer aangeduid als  “A Rhinestone Suit” en vooral bekend van de kleding van Elvis Presley, Porter Wagoner, maar ook onze eigen Gerard Joling is regelmatig op deze wijze tijdens een optreden gekleed.

Dit album door Sugar Hill Records uitgebracht met de titelsong “Tear the Woodpile Down” als stevige opener van het album gevolgd door 10 andere songs, waarvan de luisteraars er dus inmiddels twee hebben gehoord.

De meeste songs zijn geschreven door Marty Stuart, maar er is er ook nog eentje van Mark Chesnut en de laatste song is met gevoel voor de geschiedenis nog de fraaie countrygospel “Picture from Life’s Other Side” van Hank Williams, waarbij Marty Stuart vokaal wordt bijgestaan door Hank Williams IIIrd.

Voor u als lezer ook nog even een bijzondere extra met een optreden van Marty Stuart & His Fabulous Superlatives in de David Letterman TV-Show met de song “Country Boy Rock & Roll”, die staat op z’n album “Ghosttrain: The Studio B Sessions” op 24 augustus 2010 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Country Trail Band - I'n Just an Old Chunck of Coal

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenmenten in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer net als de vorige  The Country Trail Band maar nu met de Billy Joe Shaver song “”I’m Just a Old Chunk of Coal”.

Deze song staat op hun nieuwe album “A Thing called Love” dit voorjaar uitgebracht door Living Water Music.

The Country Trail Band speelt op dit album niet alleen gospelsongs van voornamelijk Johnny Cash, maar ook van o.a. Carl Perkins, Billy Joe Shaver, Terry Smith en Allen Reynolds.

Voor de echte fans van Johnny Cash en trouwens ook voor hen, die de fraai film “Walk the Line’ uit 2005 hebben gezien, zal het niet onbekend zijn, dat Johnny Cash aan het begin van zijn muzikale carriere in de mid-jaren ‘50 bij Sun Records aanklopte met een aantal gospel-songs. Alhoewel zij daarmee geen voet aan de grond kregen, heeft Cash nooit zijn voorliefde voor de gospelsongs in de steek gelaten. O.a. het dubbelalbum “The Gospel Road” en “My Mother’s Hymn Book” getuigen daarvan.

Voor u als lezer hierbij de versie van The Honky Tonk Heroes met lead-zang door Willie Nelson met ook nog de oorspronkelijke schrijver/zanger/gitarist Billy Joe Shaver, Kris Kristofferson en Waylon Jennings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Judy carrier and rens Vreeburg - Hem of His Garment

Vervolgens aangekondigd door Wim Pols “Hem of His Garment” door Judy Carrier & Rens Vreeburg tijdens een optreden in de mid-jaren ‘80 in het countrymuziek programma van de EO  “Country Trail” via toen nog genoemd Hilversum 3 van Wim Pols.

Judy Carrier & Rens Vreeburg speelden in die tijd met de Noord-Brabantse bluegrass groep “Relaxation” countrygospelmuziek in bluegrass stijl  tijdens een aantal optredens in Nederland

De groep bestond uit de broers Ad en Rens Vreeburg, Henri de Ridder op de banjo en Eric Hoogstad op de mandoline.

Van deze opnames heeft inmiddels het echtpaar Judy Carrier en Rens Vreeburg in 2004 in eigen beheer het album “Oh Lord I’m Searching” uitgebracht.

Judy Carrier en Rens Vreeburg inmiddels terug in Portland Tennessee tijdens “The Dutch Woodpecker Bluegrass Jamboree” op 5 mei 2007 met een optreden, waarnaar u natuurlijk nog naar kunt luisteren middels een fraaie ‘slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ricky van Shelton - Backroads

Dan nu naar Nashville TN voor zanger/schrijver/gitarist Ricky van Shelton met de song “Backroads”, die staat op het nieuwe verzamelalbum met de muziek van twee van z’n vroegere albums “RVSIII” en “Backroads” uit resp. 1990 en ‘91.

Ricky, actief in de countrymuziek gedurende de periode 1986-2006, beleefde z’n succesvolste periode in de eindjaren ’80 met een aantal albums uitgebracht door Columbia voor hem allemaal de “platina” status verkregen.

Daarnaast schreef hij in de begin jaren ’90 een serie kinderboeken.

In 1992 verminderde het succes van Shelton, maar hij bracht in dat jaar nog wel een country gospelalbum uit met de titel “Don’t Overlook Salvation”, waarvoor wel veel belangstelling bestond. Inmiddels had hij echter een groot persoonlijk “alcohol”probleem met ernstige gevolgen voor z’n gezin, maar waarvoor hij zelf een professionele behandeling zocht, die gelukkig goed uitpakte.

In 1994 verliet hij Columbia Records en startte in 1997 z’n eigen RVS Records en bracht het album “Making Plans” uit, maar al met al bracht dat weinig succes.

In 2006 nam hij het besluit om op 54-jarige leeftijd met de countrymuziek optredens te stoppen en dus eigenlijk muzikaal met pensioen te gaan.

Nog even terug in de tijd met de titelsong van het album “Backroads” door Ricky van Shelton middels een mooie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heybale - Mr. Record Man

Vervolgens in het programma “Country Music Round-Up” “Mr. Record Man” door de Texaanse groep “Heybale” met de bekende gitarist Redd Volkaert hier op gitaar met lead-zang  en die de bekende “Continental Club” in Austin Texas als thuisbasis hebben.

Voor u als lezer van dit bericht kunt u nog even luister naar “Mr. Record Man” door de schrijver van deze song, Willie Nelson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op hun album “The Last Country Album”, dat in 2008 werd uitgebracht door het label Shuffle

In 2003 werd van de groep het album “Continentalive” uitgebracht.

De drijvende krachten van de groep zijn wel de reeds vermelde Redd Volkaert op electrische gitaar en Earl Pool Ball als pianist en zanger, die beiden ook speelden in de begeleidingsband van Merle Haggard.

Verder maken nog de veteranen bassist Kevin Smith en drummer Tom Lewis deel uit van de groep. De veelbelovende zanger Gary Wayne Claxton was al tien jaar het geheime wapen van Heybale, toen hij op 6 januari 2011 op 50-jarige leeftijd een einde aan z’n leven maakte.

Natuurlijk ook nog even luisterenen kijken middels een “slide-show” naar de Texaanse groep “Heybale” hier met hun versie van de Tom T. Hall song “That’s How I Got to Memphis” met lead-zang door Gary Glaxton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pat Green - All Just to get to You

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Pat Green uit San Antonio Texas, hier met de song “All Just to Get to You” van zijn nieuwe album “Songs We Wish We’d Written II” , dat op 8 mei a.s. zal worden gepresenteerd door Sugar Hill records.

Dit album is eigenlijk een vervolg op het album “Songs We Wish We’d Written”, dat hij samen met Cory Morrow in 2001 had uitgebracht.

“All Just to get to You” is geschreven door zanger/schrijver gitarist Joe Ely, niet alleen bekend van de Joe Ely Band, maar vooral ook van “The Flatlanders”

Pat is actief als singer/songwriter/gitarist in de countrymuziek sedert 1995 en heeft zo’n tien albums uitgebracht.

Uit Texas tot slot natuurlijk onze uitsmijter Pat Green hier met de stevige song “All Just to Get to You” middels een fraaie slide-show!

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium! 

info@el-okay-ranch.nl

                   

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 01 ‘12 19.00 – 20.00 uur Hruitzending op Mei 05 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Janie Fricke   ***   Goodbye Broken Heart   ***   New Music Deals

3. Janie Fricke   ***   He’s a Heartache   ***   New Music Deals

4. Janie Fricke   ***   Down to My Last broken Heart   ***   New Music Deals

5. Don Williams   ***   Better Than Today   ***   Welk/Vanguard Records

6. Don Williams   ***   Hearts of Hearts   ***   Welk/Vanguard Records

7. Don Williams ft. Alison Krauss   ***   I Just Come Here for the Music   ***   Welk/Vanguard Records

8. Marty Stuart & His Fabulous Superlatives   ***   Sundown in Nashville   ***   Sugar Hill Records

9. Marty Stuart & His Fabulous Superlatives   ***   A Matter of Time   ***   Sugar Hill Records

10. The Country Trail Band   ***   I’m Just an Old Chunk of Coal   ***   Living Water Music

11. Judy Carrier & Rens Vreeburg   ***   Hem of His Garment   ***   Judy Carrier & Rens Vreeburg  

12. Ricky van Shelton   ***   Backroads   ***   T-Bird Americana Records

13. Heybale   ***   Mr. Record Man   ***   Shuffle

14. Pat Green   ***   All Just to Get to You   ***   Sugar Hill Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *