Here’s a Quarter (Call Someone Who Cares)

The Dixie Chicks - Tonight the Heartaches on Me

In dit programma weer eens bijzondere aandacht voor de Honky Tonk middels een aantal fraaie ”Done Me Wrong” en “Drinking” Songs door o.a. Toby Keith, Travis Tritt, The Dixie Chicks, Garth Brooks en zelfs ook nog The Eagles met hun “Tequilla Sunrise”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer uit de jaren ’70 Mac Wiseman en Benny Martin samen met Josh Graves

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma met uit Rotterdam Mark Blomsteel en de song “Barbed Wire” van z’n debuutalbum en met het oog op hun concert a.s. zaterdag en zondag in Haastrecht de countrygroep “Change of Key”.

Daarna weer eens terug naar de Independent countrymusici met Steve Garner uit de V.S. en z’n song “Every Sinner, Every Saint”, vervolgens uit Londen Engeland Belle Cannon en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter met deze keer Ross McGregor uit Gosford New South Wales Australie en de song “What Was My Heart Thinking” van z’n album “Here to Forget”.

Mac Wiseman - Shackles and Chains

We begonnen de uitzending trouwens met de toch wel heel bekende song uit de jaren ’30  “Love Letters in the Sand” zeer bekend van de vertolking door Pat Boone, maar in dit programma samen met  de Jimmie Davis song “Shackles & Chains” vertolkt door Mac Wiseman.

Deze songs staan op het mooie verzamelalbum “50 Years of Bluegrass Vol. 1” in 2005 opnieuw uitgebracht door CMH Records.

50 Years of Bluegrass Vol.1

In totaal zijn er naast deze uitgave nog drie verzamelalbums uitgebracht en mogen wel worden aangemerkt als een viering van Amerika’s eigengemaakte kunstvorm met de meest fraaie en populaire songs gespeeld door de beste akoestisch spelende musici van deze planeet.

Schitterende samenzang, bliksemsnel snarenspel en betoverende arrangementen staan op de vermelde albums “50 Years of Bluegrass”. Een verzameling, die nog jaren meegaat.

Even terug naar Macolm B. Wiseman, beter bekend als Mac Wiseman en die ook bekend staat met z’n bijnaam “De Stem met een Hart”.

Inmiddels toch wel de grootvader van de bluegrass, want hij werd geboren op 23 mei 1925 in Crimoria Virginia en met z’n 86 jaar onmiddels toch wel zeer kras te noemen.

Hij studeerde klassiek muziek op de Shenandoah universiteit in Dayton Virginia en begon z’n carriere als DJ bij het radiostation WSVA-Am in Harrisonburg Virginia. Zijn muzikale carriere begon hij als basspeler in de band van de bekende countryzangeres Molly Ol Day. Toen Lester Flatt en Earl Scruggs met hijn eigen “Foggy Mountain Boys” begonnen, startte hij daar als gitaarspeler.

Later speelde hij trouwens ook nog bij Bill Monroe’s Bluegrass Boys. In de jaren ‘50 ging hij op de solo-tour als zanger/gitarist en werkte vervolgens samen met het “crème de la crème” van de bluegrassmusici en trad veelvuldig op in tal van shows. In 1993 werd hij geïntroduceerd in de Internationale Bluegrass Music Hall of Honor.

Tijd voor de eerste video-clip uit het grijze verleden met een ‘live’ optreden van Mac Wiseman hier met de song “Love Letters in the Sand”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nebby Martin - The Big Tiger Roars Again Pt.2

Vervolgens in het programma nog de bekende “Salty Dog Blues” hier instrumentaal vertolkt door violist Benny Martin samen met dobrospeler Josh Graves.

Benny Martin, bijgenaamd “The Big Tiger” , vanwege zijn omvang en uitbundige persoonlijkheid, kwam in 1948 als violist spelen bij Bill Monroe en maakte later deel uit van Flatt & Scruggs’s Foggy Mountain Boys, waar ook Josh Graves als dobrospeler actief was.

Benny Martin, die in 2001 op 72-jarige leeftijd in Nashville TN. overleed, stond niet alleen bekend als een zeer begaafde bluegrass vioolspeler van het eerste uur, maar was ook als songschrijver en zanger bekend.

In de periode 1997-1998 werden nog een aantal opnames met Benny Martin gemaakt, waarvan een tweetal albums werden uitgebracht, waarvan de eerste “The Big Tiger Roars Again Pt. 1” op 27 juli 1999 werd uitgebracht en twee jaar later op 27 november 2001.

Op dit laatstvermelde album ook nog een mooie vertolking van de song “Another World Ago” door Alison Krauss.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bluegrass Cardinals - Just a Little Talk with Jesus

En natuurlijk mag in het bluegrass gedeelte van het programma “Countrymusic Round-Up” ook de bluegrass gospel niet ontbreken en daarvoor de bekende “Bluegrass Cardinals” met vader en zoon Don en David Parmley hier met de song “Just a Little Talk with Jesus”, die staat op hun album “Sunday Mornin’ Singin’” in 1980 uitgebracht door CMH.

Het album werd in 2003 opnieuw uitgebracht met zeven extra tracks met in totaal 18 songs met schitterende gospels in bluegrass-stijl.

Voor u ook nog een video-clip met een ‘live” optreden van The Bluegrass Cardinals hier a cappella met de gospel “That Home Above”. Deze song staat trouwens op hun album “Cardinal Class” in 1983 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toby Keith - How Do You Like Me Now

Dan nu naar de meer hedendaagse Honky Tonk muziek met drietal songs, waarin het thema “Done Me Wrong” of te wel “Ondervonden slechte behandeling” centraal staat met hier de song “How Do You Like Me Now” door Toby Keith.

Het is de titelsong van zijn zesde studio album en z’n eerste voor “Dreamworks”, die op 2 november 1999 werd uitgebracht door Dreamworks Nashville.

“How Do You Like me Now”. Even herinneringen ophalen aan Toby Keith, die nog even verhaal komt halen  over het onrecht, dat hem is aangedaan in z’n jonge jaren! Dat had ze dus nooit gedacht!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Travis Tritt - Here's a Quarter (Call Someone Who Cares)

Vervolgens in dit programma Travis Tritt met nog zo’n drama “Here’s a Quarter, Call Someone Who Cares”.

En zoiets betekent toch wel, dat de liefde geheel voorbij is. “Hier is een kwartje, bel iemand, die wel geïnteresseerd is”.

Deze song staat op het album “It’s All About to Change” van Travis Tritt in 1991 uitgebracht door Warner Brothers.

Een fraai album met 10 songs, waarbij Travis op een tweetal songs zoals ook deze “Here’s a Quarter” wordt geholpen door Marty Stuart.

Tijd voor de lezer om eens kennis te maken met zo’n fraaie Honky-Tonker “Here’s a Quarter (Call Someone Who Cares) door Travis Tritt middels een schitterende video-clip. Dus echt even kijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Martina Mcbride - Independence Day

Dan ook nog “Independence Day” ooit geschreven door de bekende singer/songwriter Gretchen Peters, die een paar weken geleden nog voor een aantal zeer succesvolle optredens in Nederland was. Zij ontving trouwens in 1994 hiervoor de Award “Song of the Year”.

Maar in dit programma vertolkt door Martina McBride en deze song staat op haar album “Way That I Am” in 1993 uitgebracht door RCA.

Met deze song bereikte Martina niet alleen in 1994 de top in de countrymuziekoverzichten, maar toen deze song in 2003 en 2004 werd opgenomen in CMT’s 100 Greatest Songs of Country Music en CMT’s 100 Greatest Videos of Country Music werd zelfs de tweede plaats gehaald.

Dan gaan we snel door met een ander thema in de Honky Tonk “de drank” met als eerste de Dixie Chicks met de song “Tonight The Heartache’s On Me”, die staat als laatste song op het album “Wide Open Spaces” in 1999 uitgebracht door Monument Records.

Met deze song kwamen deze drie dames uit Texas in de BillBoard Top 100.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij een “live”-optreden van The Dixie Chicks met hun song “Tonight the Heartache’s On Me” tijdens de “Sessions at West 54th” , een televisieprogramma gemaakt in de Sony Music Studio in de West 54th Street in Manhattan en waarvan ook een aantal DVD’s  zijn aan te kopen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Garth Brooks - Two Pina Coladas

Vervolgens Garth Brooks met de song “Two Pina Coladas”, die staat o.a. op zijn fraaie verzamelalbum “The Limited Series” in 1998 uitgebracht door Capitol Records.

Een verzamelalbum bestaande uit zes albums voor de liefhebbers van Garth Brooks.

Van oorsprong stond deze song trouwens op z’n album “Sevens” en bereikt in 1998 de nr. 1 plaats van de Billboard Hot 100.

Nog even voor de liefhebbers in 2007 werd er van Garth Brooks opnieuw een verzamelalbum uitgebracht, maar nu met de titel “The Ultimate Hits”. Nog steeds zeer de moeite waard natuurlijk!

The Eagles - Tequilla Sunrise

Vervolgens als laatste “drankklapper” “Tequilla Sunrise” door The Eagles” hier met de song, die staat op het tweede album van The Eagles “Desperado” in 1973 uitgebracht door Asylum.

De song is geschreven door Don Henley en Glenn Free en bereikte destijds de 64ste plaats op de Billboard Hot 100, maar bijna 40 jaar later zijn er nog steeds heel veel luisteraars, die mooie herinneringen hebben aan dit lied.

De groep bestond toen uit Glenn Frey op akoestische gitaar met lead-zang, Don Henley op drums met achtergrondzang, Randy Meisner op de bas met achtergrondzang en tenslotte Bernie Leadon op electrische gitaar, mandoline en eveneens met achtergrondzang.

Natuurlijk hebben in de loop van de jaren tal van groepen en zangers ook dit fraaie drinklied in hun repertoire opgenomen, maar het volgens mij gaat er nog niets boven het origineel.

Wellicht wilt u als lezer nog eens herinneringen ophalen aan de “Tequilla Sunrise” door “The Eagles” en natuurlijk kan dat in dit bericht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Blomsteel - Barbed Wire

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementgen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer Mark Blomsteel uit Rotterdam en de song “Barbed Wire” of te wel “Prikkeldraad”, die staat op z’n album met z’n eigen naam vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

De 28-jarige geboren Rotterdammer Mark Blomsteel heeft dit album opgenomen in de beroemde Treasure Isle Recorders studio in Nashville.

De studio waar o.a. Jason Aldean al zijn platen opneemt en waar ook grootheden als Johnny Cash, Dolly Parton, Waylon Jennings en super groep Alabama ooit achter de microfoon hebben gestaan. 

Voormalig manager van The Beach Boys, Fred Vail, heeft Mark onder zijn hoede genomen en alsof dit allemaal nog niet bijzonder genoeg is, was het neusje van de zalm van de studio muzikanten bereid om aan het album mee te werken. 

Tijd om eens kennis te maken met de Rotterdammer Mark Blomsteel hier met de song “Barbed Wire”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - When Music Calls My Name

Vervolgens “An Old Suitecase filled with Yesteryears” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun nieuwe album “When Music Calls My Name” en die a.s. zaterdagavond en zondagmiddag tijdens hun concert in het Theater Concordia officieel zal worden gepresenteerd.

De meeste toeschouwers hebben dan al een exemplaar in hun bezit, want in de toegangsprijs zit tevens  de overhandiging van dit fraaie dubbelalbum.

Het beloofd daar in Haastrecht weer een heel bijzonder muzikaal weekeinde te worden.

De Nederlandse inbreng in dit programma staat ook op het verzamelalbum “Country Music 2012”, die door de Dutch Country Music Association dit voorjaar is uitgebracht ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

Aangekondigd door het duo Gentle Blue (Mireille en Ruud) tijdens het DCMA-Award Gala 2011 “Change of Key” hier met de song “An Old Suitcase Filled with Yesteryears”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Steve Garner - Every Sinner Every Saint

Dan nu net als de vorige week aandacht voor de buitenlandse Independent musici met als eerste de Amerikaan Steve Garner hier met de titelsong van z’n album “Every Sinner Every Saint” vorig jaar

in eigen beheer uitgebracht.

Steve Garner hier tijdens een bijzonder optreden als trompetspeler bij het bluegrass concert van Little Roy and Lizzy  op 13 maart 2011 in “The Branch Ministries” te Hot Springs AR.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “Every Sinner, Every Saint” ofwel voor iedere zondaar is er een toekomst, iedere heilige heeft een geschiedenis en dat betekent dus een album met countrygospel muziek.

Deze song heeft hij ter kennismaking gestuurd naar de distributiemaatschappij Hillcrest in Cambridge Ontario en die heeft deze song tezamen met de songs van nog 17 andere countrymusici op een album geperst en verzonden aan de bekende country DJ’s in de wereld om hun luisteraars deze muziek onder de aandacht te brengen, waarvan acte!

Voor een ook nog even een kleine introductie van Steve Garner met de song “Every Sinner, Every Saint”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Belle Cannon - My Better Years

Ook de song “My Better Years” door de Engelse Belle Cannon staat op het vermelde verzamel album van Hillcrest maar oorspronkelijkk staat het op haar debuut album “Rewind”.

Dit album is in eigen beheer uitgebracht door Bellejar Records en werd opgenomen in Nashville TN met o.a. Grammy  Award winning musici Brent Mason op gitaar, Gordon Moat op keyboard en Larry Franklin op viool (Hij maakt deel uit van Vince Gill Time Jumpers)

Haar muziek is een mix van traditionele countrymuziek, bluegrass, honky-tonk, pop & rock en voor iedere countrymuziek liefhebber zal haar debuutalbum een plezierige kennismaking zijn.

Natuurlijk kunt u ook nog even kennismaken met Belle Cannon en muziek van haar album.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ross McGregor - What Was My Heart Thinking

Dat geldt ook voor onze uitsmijter Ross McGregor uit Gosford New South Wales Australie hier met de song “What Was My Heart Thinking”, die staat op z’n album “Here to Forget”. Ook deze song kwam ik tegen op het vermelde verzamelalbum van Hillcrest.

Ross, een hard werkende en getalenteerde country, blues en rock-artiest uit Gosford aan de Centrale Oostkust van Australie, is tevens de leadzanger van de “Summerland Kings”, maar met z’n solo-album “Here to Forget” heeft hij met verscheidene andere EP’s van de laatste 10 jaar heeft hij ook succes.

Het album bestaat uit een verzameling van 6 “covers” zoals de Jerry Lee Lewis song “Who Will Buy the Wine” en songs van o.a. Charlie Feathers en Eddie Rabbit en 5 “originals” in eigen beheer uitgebracht.

Voor meer informatie over onze uitsmijter Ross McGregor kunt u natuurlijk even z’n website raadplegen en kunt ook gelijk even kennismaken met z’n muziek!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 17 ‘12 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Apr. 21‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Mac Wiseman   ***   Love Letters in the Sand   ***   CMH Records

3. Benny Martin & Josh Graves   ***   Salty Dog Blues   ***   CMH Records

4. The Bluegrass Cardinals   ***   Just a Little Talk with Jesus   ***   CMH Records

5. Mac Wiseman   ***   Shackles & Chains   ***   CMH Records

6. Toby Keith   ***   How Do You Like Me Now?!   ***   Dreamworks

7. Travis Tritt   ***   Here’s a Quarter (Call Someone Who Cares)   ***   Warner Brothers

8. Martina McBride   ***   Independence Day   ***   RCA

9. Dixie Chicks   ***   Tonight the Heartaches on Me   ***   Monument Records

10. Garth Brooks   ***   Two Pina Coladas   ***   Capitol Records

11. The Eagles   ***   Tequilla Sunrise   ***   Asylum

12. Mark Blomsteel   ***   Barbed Wire   ***   Mark Blomsteel/DCMA/Nash Music

13. Change of Key   ***   An Old Suitcase Filled with Yesteryears   ***   MKC/DCMA/Nashmusic

14. Steve Garner   ***   Every Sinner, Every Saint   ***   Tate Music Group/Hillcrest

15. Belle Cannon   ***   My Better Years   ***   BelleJarRecords/Hillcrest

16. Ross McGregor   ***   WhatWas My Heart Thinking   ***   RM/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *