Paper Airplane

Alison  Krauss and Union Station - Paper Airplane

In dit programma speciale aandacht voor Alison Krauss & Union Station, die op hun  Europese “Paper Airplane Tour” op woensdag, 11 juli a.s. zullen optreden in Theater Carre te Amsterdam. Vervolgens eens terug naar de countrymuziek uit de jaren ‘90 met Mark Chesnutt, de groep Ricochet en ook nog de pianist Floyd Cramer met mooie herinneringen aan z’n “Last Date”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass nog verder terug in de tijd met Jim & Jesse, The Osborne Brothers en met een terugblik op Pasen ook Betty Jean Robinson met de bijzonder dramatische bluegrass gospel “Tramp on the Street”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door akoestische countrygroep Except 2 en ook nog Maureen MacGillavry met de Dolly Parton song “To Daddy”.

Daarna weer eens terug naar de Independent countrymusici met Larry Vannatta uit Alberta Canada, Shar Stephens uit Smyrna,Tennessee en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters met deze keer McAdoo en Perkons en de song “Haggard had It Right” van hun album “Band of Brothers”.

Jim and Jesse - The Midnight Train

We begonnen het programma met de twee broers Jim en Jesse & The Virginia Boys met “The Midnight Train” en vervolgens The Osborne Brother met ook voor de line-dancers de mooie “Kentucky Waltz” en de song “Tramp on the Street” door Betty jean Robinson

Deze drie songs staan op het verzamelalbum met de titel “50 Years of Bluegrass Hits” Volume 1 in 1992 uitgebracht door CMH Records. Een album met 25 bluegrasstracks afkomstig van twee LP’s met tal van bekenden, zoals Mac Wiseman & The Osborne Brothers, Lester Flatt & The Nashville Grass, Carl Story & His Rambling Mountaineers, Benny Martin , The Stonemans en Merle Travis.

Maar terug naar Jim & Jesse McReynolds & The Virginians, één van de bekendste bluegrassgroepen uit de geschiedenis, die aan de top van de bluegrass en countrymuziek bleven door met hun tijd mee te gaan.

Ooit begonnen als een traditionele broers-duo met Jim op gitaar en Jesse op de mandoline.

Deze keer geen “Midnight Train” voor u, maar wel de bekende traditional uit 1900 “Freight Train” hier tijdens een “live-optreden van Jesse & James and The Virginia Boys.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Osborne Brothers - Kentucky

The Osborne Brothers ook al zo’n vermaard “broers-duo” met Bobby en Sonny Osborne uit Hyde Kentucky, maar opgegroeid in Dayton Ohio.

Bobby. Al sinds de jaren ‘50 zeer actief in de bluegrassmuziek en zo rond de mid-jaren ‘90 ging Sonny, niet alleen banjospeler , maar tevens gerenommeerd maker van dit instrument met pensioen, waarna z’n broer Bobby zeer herkenbaar aan z’n flamboyante kleding en enorme hoed verder ging met de bluegrassgroep Rocky Top-Xpres.

Recht uit het bluegrass hart van Kentucky en “live” vanuit The Grand Ole Opry The Osborne Brothers hier met hun ode aan “Kentucky”. Een schitterende herinnering middels deze video-clip, die u echt even moet bekijken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Betty Jean Robinson and The Nashville Grass - A Tramp on the Street

Vervolgens dan in dit programma ook nog Betty Jean Robinson hier met de dramatische song “Tramp on the Street” hier met The Nashville Bluegrass van Lester Flatt, waar zij veel vaker mee speelde. Daarnaast heeft zo nog een groot aantal album in de bluegrass gospel sfeer uitgebracht. Dit alles dus op het fraaie album “50 Years of Bluegrass Hits”bestaande uit 4 CD’s

Zeer de moeite waard om in uw bezit te hebben en anders gewoon zo nu en dan een song aanvragen hierbij uw programma “Vrolek’s Country Music Round-up”.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar deze schitterende uitvoering van de traditional “A Tramp on the Street” door Betty Jean Robinson samen met The Nashville Grass.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss and Union Station - Paper Airplane

Wellicht een beetje vroeg maar om het concert bij te wonen van Alison Krauss & Union Station in Amsterdam moet u er heel snel bij zijn. Hier met de song “On the Outside Lookin In” en vervolgens hun versie van de zeer fraaie Richard Thompson song “Dimming of the Day”

Bluegrass artieste Alison Krauss en haar band Union Station doens tijddens hun Paper Airplane Tour 2012 ook Carré in Amsterdam aan en wel op woensdag 11 juli.

De Paper Airplane Tour is de eerste internationale tournee van de groep sinds de uitverkochte tour door Groot-Britannië en Ierland in november 2011.

Op 12 april 2011 werd het langverwachte album Paper Airplane van Alison Krauss & Union Station uitgebracht.

Het album kwam meteen binnen op de derde plaats van de Top 200 Billboard Album Chart, steeg tot nummer 11 in het Verenigd Koninkrijk en belandde in de top 10 van Ierland en van Scandinavië. Paper Airplane is het veertiende album van Krauss en haar band en is de opvolger van “Lonely Runs Both Ways” uit 2004, dat drie Grammy Awards won.

Na de release van dat album volgde een uitverkochte tournee in 2005 door Groot-Britannië, waaronder twee shows in het Hammersmith Apollo in Londen.

Alison Krauss and Robert Plant - Raising Sand

In 2007 bracht Alison Krauss, in samenwerking met Robert Plant, het internationaal vermaarde album “Raising Sand” uit. Dit album leverde het gelegenheidsduo verschillende platina albums op en maar liefst zes Grammy’s, waaronder ‘Single van het jaar’ en ‘Album van het jaar’. Ook ontving Raising Sand een nominatie voor de Mercury Prize en werden er tot op heden ruim drie miljoen exemplaren verkocht.

Alison Krauss zal dit jaar op tournee gaan met haar eigen Union Station met daarin natuurlijk Dan Tyminski (gitaar, mandoline en zang), Barry Bales (bas en achtergrondzang), Ron Block (banjo, gitaar en achtergrondzang) en Jerry Douglas (Dobro-gitaar en achtergrondzang).

Alison Krauss’ ontegenzeglijke talent is het gemak, waarmee zij de kloof tussen roots en country, rock en pop overbrugt.

Sinds zij als veertienjarige in 1985 een contract tekende met Rounder Records heeft Alison Krauss al meer dan 12 miljoen albums verkocht en een ongelooflijk aantal van 26 Grammy’s gewonnen en dat is het hoogste aantal, dat een vrouwelijke artiest ooit in ontvangst heeft mogen nemen en het op drie na hoogste aantal van alle Grammy-winnaars in de geschiedenis van de Grammy Awards.

Haar live shows zijn een adembenemende ervaring, die haar vele fans voor geen goud zullen willen missen.

Transatlantic Sessions Vol. 5 - Dimming of the Day

Voor u als lezer hoog tijd om ook eens te kijken en luisteren naar Alison Krauss hier met de song “Dimming of Day” bij de opname van het Trans Atlantic Sessions Vol. 5 album in maart 2011 te Schotland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Chesnutt -My Heart's To Broke ( To Pay Attention)

Dan nu naar de countrymuziek uit de jaren ‘90 met de Texaan Mark Chesnutt hier met de song “My Heart’s Too Broke ( To Pay Attention)”, die staat op z’n album “Almost Goodbye” en de titel zegt eigenlijk al genoeg mooie “Honky Tonk muziek” op het 3e album van Mark Chesnutt in 1993 uitgebracht door MCA.

Voor als lezer niet de hierboven vermelde song, maar toch nog even de titelsong van het album “Almost Goodbye” door Mark Chesnutt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ricochet - Daddy's  Money

Vervolgens in dit programma de groep “Ricochet” met de song “Daddy’s Money”, die staat op hun album met de naam van de groep en in februari 1996 werd uitgebracht door Sony.

In 1993 werd de groep opgericht, maar in 1994 gingen zij echt van start met een aantal tournee’s en in de Zuiden van de V.S. en de Westkust en bouwden daar een geode band op met talrijke fans.

In 1995 kregen zijn een contract bij Columbia Records en brachten in het voorjaar van ‘96 dit album uit en werd toen uitgeroepen tot een van de meest succesvolle nieuwe country groep.

Hun volgende album “Blink of the Eye” werd echter een commerciele flop, ofschoon zij met drie singles van dit album toch nog redelijk success hadden.

Het laatste album van Ricochet “What You Leave Behind” werd uitgebracht in 2000.

Een fraaie slide-show voor u met Ricochet en de song “Daddy’s Money!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Floyd Cramer - Last Date

Dan “Last Date” door de uitzonderlijke pianist Floyd Cramer , die in de jaren ‘50 veel samenwerkte met Chet Atkins in Nashville TN en met hem een andere koers in de countrymuziek inzette.

In 1957 verscheen z’n debuutalbum met de titel “That Honky Tonk Piano” met in de jaren ‘60 een grote hit met “Last Date”. Van 1965 tot 1974 bracht hij jaarlijks een album uit met de titel “The Class of….album” met een verzameling hits van dat jaar in zijn mooie stijl van spelen.

In 1980 scoorde hij nog een hit met de thema-song van de bekende TV-serie Dallas, terwijl hij in 1988 op 55-jarige leeftijd z’n laatste drie albums “Country Gold” “Just Me and My Piano” en “Special Songs of Love” uitbracht. Floyd Cramer overleed op Oudejaarsdag 1997 op 64-jarige leeftijd.

Weemoed en een rustpunt in het programma met Floyd Kramer hier tijdens een “live-optreden” op de piano met z’n “Last Date”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Except-2 - Sweet Marie (photo ©Henk Eggens )

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer weer eens voor de akoestische countrygroep Except-2 hier met de song “Sweet Marie”.

Deze song staat trouwens ook op het verzamelalbum, dat de vorige maand is uitgebracht door de Dutch Country Music Association kortweg DCMA genoemd ter promotie van de countrymuziek door Nederlandse musici.

Nog even terug naar Except-2 met als nestor Jaap Spijk op de dobro en gitaar, Rob Nijman op de mandoline en banjo, Ruud de Bruin op gitaar en met lead-zang, Mireille op de staande bas met lead-zang en Franklin Smith eveneens op gitaar met zang.

Voor meer informatie gewoon even naar de website van Except-2.

Mireille en Ruud de Bruin vormen trouwens ook nog een duo onder de naam “Gentle Blue”, waarvan ook nog een song aanwezig is op het DCMA album. Maar daarover een volgende keer.

Even terug naar de tijd toen de leden van de groep bestond uit mannen “Except-2”(Mireille met lead-zang op de staande bas en Noëlle van der Hagen op viool) met de song “Travelin’ Soldier” op 26 januari 2007 in Theater “De Tobbe” te Voorburg.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maureen McGillavry - To Daddy

Vervolgens “To Daddy” door Maureen MacGillavry hier met een song, die staat op haar album “Turn Your Back” (To All Those Things You Have Seen) in 2007 in eigen beheer uitgebracht.

Ook staat de song “To Daddy” op de vermelde verzamel CD, die niet in de handel verkrijgbaar is, maar alleen aan de leden van de vereniging wordt verstrekt. Neem eens een kijkje in de website van de DCMA!

Tijd om weer eens kennis te maken met Maureen McGillavry hier met de song “Turning Away” in het wijkcentrum “de Akkers” te Spijkenisse tijdens het 13 jarig jubileum Stichting “Kota Paku” op 26 november 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Larry Vannatta - Working Class Man

Nu op naar de independent countrymusici aan de overkant van die grote plas.

Larry Vannatta uit Alberta Canada met de titelsong van zijn album “Working Class Man” dit jaar in eigen beheer uitgebracht.

Van dit album met 12 songs hebben de luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up” ook al eens de eerste track van het album “Paradise” kunnen horen.

Larry is inmiddels al lang geen vreemde meer in de countrymuziek, want hij heeft zich de afgelopen twintig jaar met succes bezig gehouden met het schrijven en opnemen van songs. Vorig jaar werd hij door de European Country Music Association uitgeroepen tot “Songwriter of the Year”.

De Country Music Association van de provincie Alberta maakte dit jaar bekend, dat hij is genomineerd voor de Awards “Countryartiest van het Jaar” en “Fankeuze van het Jaar” en het beloofd dus ook weer een succesvol jaar te worden voor Larry Vannatta.

Terug naar het verleden in het Verre Westen van Canada met Larry Vannatta middels een fraaie video-clip met de song “Working Class Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Shar's Country Classics - Walkin' Papers

Vervolgens in dit programma uit Smyrna Tennessee Shar Stevens met de song “Walkin’ Papers”, die staat op haar album “Shar’s Country Classics – Back to Country” in 2010 uitgebracht door Ramuk Records.

De vermelding “Classics” in de titel van het album is zeer zeker van toepassing, want Shar heeft er voor gekozen om een paar van de bekendste songs uit de countrymuziek geschiedenis zoals “Heartaches by the Number”, “Just Someone I Used to Know” en “Heart over Mind” op te nemen.

De arrangementen zijn zeer tradionele country met veel viool en steel gitaar en met herinneringen aan de gloriedagen van Jean Shepard en Kitty Wells.

Het is een mooi album met een hernieuwde kennismaking met countrysongs uit een ver verleden op een traditionele manier.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even kennismaken met Shar Stephens, want zij heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar muziek.

Natuurlijk kunt ook nog even luisteren naar haar song “Walkin’ Papers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

McAdoo Perkins - Haggard Had It Right

Vervolgens op naar onze uitsmijters van dit programma, Mike McAdoo en Jim Perkins, hier met de song “Haggard Had It Alright”, die staat op hun album “Band of Brothers” ook in eigen beheer on 2010 uitgebracht door Dealers Choice.

Twee singer/songwriters, die ruim 20 jaar als muziekpartners optreden en die volgens henzelf zijn geinspireerd door Merle Haggard en zijn muziek en ook deze song zelf hebben geschreven.

Op het album “Band of Brothers” staan 16 songs, dus eigenlijk vol van de rand tot aan het gaatje van de CD.

Tijd voor de laatste en leuke video-clip van McAdoo Perkins hier met de 5e track van hun album “Band of Brothers”, “Haggard had It Right”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

One Stair Down for Technical Details

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 10 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 14 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Jim & Jesse and The Virginia Boys   ***   The Midnight Train   ***   CMH Records

3. The Osborne Brothers   ***   Kentucky Waltz   ***   CMH Records

4. Betty Jean Robinson & The Nashville Grass   ***   A Tramp on the Street   ***   CMH Records

5. Alison Krauss & Union Station   ***   On the Outside Looking In   ***   Rounder Records

6. Alison Krauss & Union Station   ***   Dimming of the Day   ***   Rounder Records

7. Mark Chesnutt   ***   My Heart’s Too Broke (To Pay Attention)   ***   MCA Nashville

8. Ricochet   ***   Dad’s Money   ***   RCA/Sony

9. Floyd Cramer   ***   Last Date   ***   RCA

10. Except-2   ***   Sweet Marie   ***   Except-2/DCMA/Nash Music

11. Maureen MacGillavry   ***   To Daddy   ***   Maureen McGillavry/DCMA/Nash Music

12. Larry Vannatta   ***   Working Man Class   ***   Larry Vannatta/Hillcrest

13. Shar Stephens   ***   Walkin’ Papers   ***   Ramuk/Hillcrest

14. McAdoo Perkins   ***   Haggard Had It Right   ***   McAdoo Perkins/Hillcrest

Be There Next Week, Same Time, Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *