We’ve Still Got Time

Greg Trooper - We've Still Got Time

Gedurende deze maand zijn Greg Trooper en Gretchen Peters, twee bijzondere Amerikaanse singer/songwriters voor een aantal concerten in nederland, die u eigenlijk niet mag missen en waarvoor in de programma uitgebreid aandacht.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass met deze keer het nieuw verschenen verzamelalbum van Tony Rice met als titel “The Bill Monroe Collection”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door de groep “Panhandle Swing”, die ver terug gaat in de tijd met een tweetal hits van de “King of Western Swing”, deTexaan Bob Wills.

Vervolgens naar de hedendaagse country rock en pop -muziek uit Nashville met Keith Urban en z’n nr. 1 Hit uit de Country Billboard “You Gonna Fly”, vervolgens Martina McBride met een song van haar album “Eleven” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Kenny Chesney met de nr. 2 countrysong van deze week “Reality”.

Tony Rice - I'm On My Way Back to the Old Home

“I’m On My Way Back to the Old Home” door Tony Rice hier samen met de andere leden van de Bluegrass Album Band met een song, die staat op het verzamelalbum “”The Bill Monroe Collection” op 31 januari j.l. uitgebracht door Universal Distribution Rounder”.

Van dit fraaie album in dit programma ook nog de songs “When You Are Lonely” en “Sittin’ Alone in the Moonlight’

Dit album met 14 songs allemaal geschreven door Monroe en eentje samen met Lester Flatt zijn door Tony Rice opgenomen over een periode van 15 jaar met diverse musici.

In Amerika werd het album op 9 oktober vorig jaar uitgebracht als een eerbetoon aan de 100ste geboortedag van Bill Monroe op 13 september 1911 in Rosine Kentucky en verwijzend naar het gitaarspel van Tony Ride als “Gold Standard of Bluegrass Guitar.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een video-clip van The Bluegrass Album Band tijdens een TV-show in 1980 met de song “Back Where I Started Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rice, Rice, Hillman and Pedersen

Ook Tony Rice heeft inmiddels een grote stempel gedrukt op de bluegrassmuziek niet alleen als leider van de “The Bluegrass Album Band” met de bekende J.D. Crowe, Doyle Lawson, Bobby Hicks, Tod Phillps en Jerry Douglas, maar ook door z’n samenwerking met tal van andere gerenommeerde countrymusici als Chris Hillman, Herb Pedersen en z’n broer Larry.

Dit quartet heeft naast drie albums ook nog het album “Rice, Rice, Hillman en Pedersen” gemaakt en waarvan de titel klinkt als de naam van een advocatenkantoor.

Verevolgens ook no z’n deelname aan The Tony Rice Unit,  natuurlijk met z’n broers The Rice Brothers en niet te vergeten “The David Grisman Quintet”.

Sedert de beginjaren ‘90 wordt Tony echter ernstig gehinderd door ernstige problemen met z’n stembanden, maar z’n gitaarspel is nog steeds subliem, waarvan recentelijk nog een aantal fraaie voorbeelden zijn te vinden op de albums, die hij heeft gemaakt met de bekende zanger/schrijver/gitarist Peter Rowan, die ook lange tijd heeft gespeeld als lead-zanger/gitarist bij Bill Monroe.

Voor u ook nog de fraaie instrumental “Cheyenne” door The Bluegrass Album Band.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Greg Trooper - Might Be a Train

Dan nu naar de Americana en singer/songwriter Greg Trooper, die op dit moment tal van concerten geeft in Nederland en a.s. vrijdag, 9 maart optreedt in Rotterdam hier met de songs “Might Be a Train” en “We’ve Still Got Time”.

Deze songs, die staan op z’n album “Upside-DownTown” in 2010 uitgebracht door zijn eigen platenmaatschappij 52 Shakes Records.

Greg Trooper wordt al jaren bestempeld als één van de betere Amerikaanse singer-songwriters, maar ook als één van de meest onderschatte.

Artiesten als Steve Earle, Tom Russell , Billy Bragg en Robert Earl Keen namen songs van hem op.

Greg heeft inmiddels 6 studio cd’s uitgebracht, waarvan ‘Make it through this World’ (2005) topklasse is.

Ook heeft hij twee live cd’s uitgebracht, waarop hij zonder verdere begeleiders laat horen dat hij ook als solo musicus echt tot de allerbesten behoort.

Greg Trooper heeft in de loop der jaren al heel wat fans om zich heen verzameld met zijn krachtige performance en vakkundig geschreven liedjes, die niet alleen overeenkomst vertonen met de Greenwich Village Folk van Bob Dylan en de Memphis blues van Otis Redding , maar ook met de countrymuziek van Hank Williams.

Vorig jaar deed hij een tour door Nederland, waarbij veel zalen snel uitverkocht waren.

Ook zijn nieuwe album Upside-Down Town gooit hoge ogen bij de liefhebbers en dus de hoogste tijd om Greg Trooper eens te bewonderen tijdens z’n concert op vrijdag, 9 maart a.s in LantarenVenster hier in Rotterdam en dus in de regio.

In de agenda straks nog wat meer informatie, maar voor u nu de tijd om alvast eens kennis te maken met een “live-optreden” van Greg Trooper hier bij Stay Tuned Radio in Portsmouth NH  met de song “They Call Me Hank”, de 3e track van het album “Upside-Down Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gretchen Peters and To Russell - Billy 4

Dan nu naar twee andere bekende Amerikaanse singer/songwriters Gretchen Peters & Tom Russell en dan vanavond met nadruk op Gretchen Peters hier met de song “Billy 4”.

Vervolgens ook nog “Guadalupe” geschreven door Tom Russell maar hier vertolkt door Gretchen Peters en Tom Russell.

Deze songs staan op het album “One to the Heart, One to the Head” in 2009 uitgebracht door Western Songs

Pat garrett and Billy the Kid - Billy 4 sung by Bob Dylan

De Bob Dylan song “Billy” en wel versie 4. De song wordt namelijk meerdere malen in de Sam Peckinpah film “Pat Garrett & Billy the Kid” uit 1973 op verschillende wijze door Bob Dylan gezongen, die trouwens in deze film ook nog de rol van “Alias’ speelt.

En zo zijn er dus meerdere versies van hem in omloop.

Natuurlijk kunt u nog luisteren naar de herhaling van dit programma op zaterdag, 10 maart. Maar mocht u dat gemist hebben, dan moet toch echt even luisteren naar deze schitterende ballade over Billy gespeeld en gezongen door Gretchen Peters en Tom Russell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar het album van Gretchen Peters & Tom Russell, twee singer/songwriters/gitaristen, waarvan Gretchen zeer bekend in Nashville en regelmatig optredend met o.a. Barry Walsh op piano en accordeon.

Gretchen Peters - Hello Cruel World

Op woensdagavond, 28 maart treedt zij op in Sociëteit Transvaria weer met Barry, die een top muzikant is en net zijn tweede solo CD heeft uitgebracht, ‘Paradiso’ (inderdaad vernoemd naar…..)! Bovendien ook nog met Christine Bougie een Canadese session muzikante, die haar sporen verdiend heeft en omschreven wordt als één van de meest boeiende en talentvolle gitaristen uit Canada. Ongetwijfeld zullen zij zich concentreren op de promotie van haar nieuwe album “Hello Cruel World” ook weer met een samen met Tom Russell geschreven song en een mooi duet met Rodney Crowell in de song “Dark Angel”. “Stay Tuned” voor dit programma, want de volgende week muziek van dit album!

Maar nu toch nog even weer terug naar de samenwerking met Tom Russell,  meer folksinger/songwriter, oorspronkelijk uit New York, maar al sinds eeuwen in Californie woonachtig, heeft almeer bijzondere albums geproduceerd met heel veel gevoel en emotie voor de sociaal zwakkeren en in Californie en New Mexico.

Dat zijn vooral de gastarbeiders uit Mexico en andere Midden-Amerikaanse staten. Gretchen en Tom hebben bij de keuze van hun songs, die vooral betrekking moesten hebben op de schitterende, maar soms eenzame en ruige natuur en de ontberingen, die de mensen daar moesten doorstaan.

“One to the Heart, One to the Head” een album met zeer bijzondere countrymuziek, wars van het hedendaagse commerciële geluid uit Nashville TN, maar vol met schitterende luistermuziek.

Voor u als lezer nog de mooie ballade “Guadalupe” van het album “One to the Heart, One to the Head”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Panhandle swing - You're From Texas

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma en deze keer de Nederlandse groep “Panhandle Swing” met de Bob Wills song “Ida Red” en de song “You’re from Texas”.

Deze songs staan op hun album “Play the Hits of Bob Wills & His Texas Playboys” in 2005 uitgebracht door Starsound.

Fraai staaltjes van Texas Swing van de Amerikaanse Western Swing musicus, schrijver en bandleader Bob Wills, die wordt beschouwd als mede-uitvinder van de Western Swing en wereldwijd bekend stond als “King van de Western Swing”.

Milton Brown, Spade Cooley en The Light Crust Doughboys waren in de jaren ‘30 en ‘40 eveneens zeer populair met deze muziek, die vooral in Texas, Oklahoma en Californie een zeer grote aanhang hadden.

Bob Wills and His Texas Playboys

Op dit moment is de Amerikaanse groep “Asleep at the Wheel” met o.a. Ray Benson en Austin Texas als basis en met deze “western swing”nog steeds zeer populair.

Ver terug in de tijd hier met een fraaie zwart wit opname van een optreden door Bob Wills & The Texas Playboys met de song “Ida Red”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In Nederland dus ook met de groep Panhandle Swing, bestaande uit Antoon Aukes-drums; Jeroen Sweers-piano vocals; Raymond Nijenhuis- guitar; Harm van Sleen-steelguitar fiddle; Peter van den Bos- fiddle vocals Roelof Klijn- bass en woordvoerder Berry Selles- fiddle en mandolin vocals.

Het album “Play the Hits of Bob Wills & His Texas Playboys” bevat 14 fraaie songs, waarbij de groep vokaal wordt geholpen door Anita Langereis, Cor Sanne en Ruud Hermans en werd weer geproduceerd door Ruud Pennings van de Starsound Studio in Oss met Sven Derix als arrangeur en technicus.

Tijd voor de lezer van dit bericht om ook eens kennis te maken met “Panhandle Swing” hier tijdens een “live-optreden” in Paradiso Amsterdam met de song “You’re From Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Urban - You Gonna Fly

Dan nu naar de hedendaagse country pop en rock muziek uit Nashville met hier Keith Urban met de song “You Gonna Fly”,nog steeds de nr. 1 countrysongs van deze week ”, die staat op z’n album “Get Closer” in 2010 uitgebracht door Capitol/Liberty.

Van dit album zijn er twee uitvoeringen, waarvan hier in de studio “DeLuxe edition” en dat is de standard uitgaven plus7 extra songs, waarvan  drie nog niet eerder uitgebrachte songs van de “get Closer” opnames en vier “live’ opname’s van z’n “Love, Pain & The Whole World Crazy Tour” in 2007.

Met deze song staat Keith Urban trouwens op de 1ste plek van de Country BillBoard

Voor u als lezer ook nog even de sfeer proeven tijdens het CMA Award festival met een video-clip van Keith Urban hier met de song “You Gonna Fly”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Martina McBride - I'm Gonna Love You Through It

Vervolgens ook nog in dit programma “I’m Gonna Love You Through It” door Martina McBride hier met de zeer dramatische song, die staat op haar album “Eleven” op 11 okotber vorig jaar uitgebracht door Universal Republic.

Hier in de studio bij uw Radio Vrolek hebben we de beschikking over het album “Eleven”De Luxe Edition”, die naast de oorspronkelijke 11 songs nog vier bonustracks bevat plus ook nog een DVD. Het kan dus weer niet op.

Op dit moment staat Martina met deze song op de vierde plaats in de Country Bill Board en zoals de naam van het album heeft een bijzondere betekenis, want naast dat het haar elfde album is, bevat het standard album dus ook zoals reeds opgemerkt 11 songs en het werd op 11 oktober officieel gepresenteerd en dat is toch wel een beetje gek of bijzonder.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Martina McBride hier met haar song “I’m Gonna Love You Through It” tijdens het CMA Award festival 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Chesney - Reality

Op de tweede plek staat onze uitsmijter van dit programma Kenny Chesney met de song “Reality”, die staat op z’n album “Hemingsway’s Whiskey” in 2010 uitgebracht door Sony Nashville.

Een album met fraaie rustige songs, geen gillende gitaren en brullende versterkers, maar “easy-going” liedjes, die als achtergrondmuziek vanuit een heerlijke ligstoel aan het strand met een passend drankje erbij uitstekend valt te genieten.

Tot slot nog de bijzondere video-clip van Kenney Chesney met de song “The Boys of Fall”, de eerste track van dit fraaie album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 6 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 10 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Tony Rice   ***   I’m on My Way Back to the Old Home   ***   Universal Distribution Rounder

3. Tony Rice   ***   When You Are Lonely   ***   Universal Distribution Rounder

4. Tony Rice   ***   Sittin’ Alone in the Moonlight   ***   Universal Distribution Rounder

5. Greg Trooper   ***   Might Be A Train   ***   52 Shakes Records

6. Greg Trooper   ***   We’ve Still Got Time   ***   52 Shakes Records

7. Gretchen Peters & Tomm Russell   ***   Billy 4   ***   Scarlet Letters/Western Songs

8. Gretchen Peters & Tomm Russell   ***   Guadalupe   ***   Scarlet Letters/Western Songs

9. Panhandle Swing   ***   Ida Red (Likes the Boogie)   ***   Starsound 

10. Panhandle Swing   ***   You’re From Texas   ***   Starsound 

11. Keith Urban   ***   You Gonna Fly   ***   Capitol/Liberty

12. Martina McBride   ***   I’m Gonna Love Through It   ***   Universal Republic

13. Kenny Chesney   ***   Reality   ***   Sony Nashville

e There Next Week!Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *