Shackles and Chaines

Marty Robbins - Shackles and Chaines

In dit programma terug naar de jaren ‘60 met fraaie muzikale herinneringen aan de veelzijdige countryartiest Marty Robbins.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass door de jonge Sierra Hull, Kathy Mattea en uit het noorden van de staat New York de Bluegrass Award Winners The Gibson Brothers. Vervolgens ook nog aandacht voor het nieuwe bluegrassalbum “Cold Coal Town” van Scott Holstein.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door Frank Jansen met een song van zijn album “Frank Jansen Sings the Hits of Marty Robbins” en ook nog Marcel Smulders van de nederlandase countrygroep Savannah met zijn vertolking van de song “Some Broken Hearts Never Mend”

Vervolgens naar de hedendaagse country rock en pop -muziek uit Nashville met twee songs van het gloednieuwe album “Home” van Dierks Bentley en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Keith Urban, met de nr. 1 countrysong van deze week “You Gonna Fly”.

Sierra Hull - From Now On

We begonnen het programma met het bluegrass wonderkind Sierra Hull hier met de song”From Now On”, die staat op haar debuutalbum “Secrets” in 2008 uitgebracht door Rounder Records. Zij is niet alleen een buitengewone bluegrasszangeres, maar eveneens een begaafde mandoline speelster, die al op 11 jarige leeftijd optrad met Alison Krauss in The Grand Ole Opry. Inmiddels ook opgetreden in Het Witte Huis, de Carnegie Hall en The kennedy Center.

De virtuoze Sierra Hull op mandoline en met lead-zang hier tijdens een “live-optreden” tijdens het Grey Fox Bluegrass festival 2009 met de song “From Now On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kathy Mattea - Coal Tattoo

Vervolgens Kathy Mattea met de song “Coal Tattoo”, die staat op haar album “Coal”, dat in 2008 werd uitgebracht door Captain Potato.

Kathy Mattea een van de giganten van de Amerikaanse countrymuziek, heeft in haar carriere inmiddels zo’n 17 albums opgenomen, waarvan ook zeventien Top 10 singles werden uitgebracht met 5 nr. 1 Hits en twee Grammy Awards ontvangen.

Daarnaast is zij ook bestuurslid van de organisatie “Music Saves Mountains”, waarbij het publiek,de industrie en overheid wordt opgeroepen een einde te maken aan de zogenaamde “mountaintop-removal coalmining”. Haar album “Coal”is geheel gewijd aan dit onderwerp.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met een bevlogen Kathy Mattea met de song “Coal Tattoo”tijdens een “live” optreden in de Paste Studios, Decatur Georgia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Gibson Brothers - Safe Passage

En dan ook nog “Safe Passage” of te wel “veilige overtocht” door The Gibson Brothers hier met een song, die staat op hun album “Help My Brother” in februari 2011 uitgebracht door Compass Records.

Eric en Leigh Gibson, die samen met hun mede bandleden, Joe Walsh op mandoline, Clayton Campbell op de viool en Mike Barber op de bas, vorig jaar op 29 september tijdens het 22ste jaarlijkse IBMA Bluegrass Music Awards Festival werden uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year” en waarbij hun album “Help My Brother” werd onderscheiden de Award “Album of the Year”.

Zij groeiden op op een melkboederij in het noorden van de staat New York, dicht in de buurt van de grens met Canada en spelen al sedert 1983 samen als The Gibson Brothers en het succesvolle “Help My Brother” is al weer het elfde album van deze broers.

Op dit album worden zij naast hun eigen bandleden ook nog bijgestaan door o.a. Claire Lynch, Ricky Skaggs en Alison Brown.

U kunt ook nog even naar een “live”-optreden van The Gibson Brothers met de song “Safe Passage” op 15 september 2011 in  “The Nationale Heritage Museum te Lexington Maine.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Scott Holstein - Boone County Blues

Dan nu naar Scott Holstein met de songs “Boone County Blues en “The Spell”, die staan op z’n debuutalbum “Cold Coal Town” op 25 oktober 2011 uitgebracht in eigen beheer met het label Coal Records.

Een album trouwens met 11 songs, die allemaal door hemzelf zijn geschreven.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een video-clip, die ter promotie van het album “Cold Coal Town” van Scott Holstein beschikbaar is met een aantal fragmenten hiervan.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de lente van 2009 besloot Scott Holstein, nadat hij jarenlang tijdens z’n zwerftocht door Amerika had opgetreden, dat het tijd was om zich te gaan vestigen in “Music City” Nashville en zich te richten op zijn eigen muzikale carriere.

Hij werd daarbij wel geadviseerd en geholpen door Grammy Award Producer winnaar en dobrospeler Randy Kohrs, nadat zij elkaar hadden ontmoet tijdens een muziekfestival in Macon Georgia.

Daar werden dan ook de afspraken gemaakt  die leidden tot een muzikale opnames sessie op 17 augustus 2010 in de “Slack Key Studio” van Randy Kohrs met Randy Kohrs op dobro, Clay hess op lead-gityaar, Scott vestal op de banjo, Aaron Ramsey op de mandoline, Tim crouch op de viool, Jay Waever op de bas en Don Rigsby kwam ook nog even langs voor achtergrondzang.

Scott Holstein

Scott Holstein, die opgegroeid was in deheuvels van het Appalachie gebergte en de kolenmijnbouw industrie van dichtbij had meegemaakt, had inmiddels niet alleen songs over het verleden van deze duistere industrie geschreven, maar ook een fraai eerbetoon aan The Stanley Brothers met de song “Clinch Mountain Hills”.

“Black water” een a cappella van Scott, Randy en Don Rigsby gaat over de overstromingsramp in 1972 in Buffaloo Creek en waarbij honderd en vijftig mensen verdronken toen een dam, waarachter vloeibare kolenafval was gestort, brak nadat de dam een vier dagen voor de ramp nog was goedgekeurd door een overheidsfunctionaris en een mijnbouwingenieur.

De situatie van de mijnbouw in Buffalloo Creek was precies dezelfde als door Katty Mattea ook in haar album werd vermeld, waarbij de bomen werden verwijderd en vervolgens werd de bergen afgegraven voor open mijnbouw. De afgegraven grond en andere smurrie werden vervolgens klakkeloos in een andere vallei gedumpt met als gevolg grondwatervervuiling en natuurvernietiging.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Scott Holstein hier samen met Don Rigsby en de song “Clinch Mountain Hills”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Robbins - Shackles and Chains

Dan nu terug naar de countrymuziek uit de jaren ‘60 met Marty Robbins, maar eerst nog even uit En.1958 de song “Shackles and Chains”.

Voor de luisteraars, die houden van zijn muziek uit z’n “pre-El Paso” periode, heeft Bear Family Records in 1991 een fraai album uitgebracht bestaande uit 5 CD’s met de titel “Marty Robbins Country 1951-1958” met z’n eerste opnames aan countrysongs, rockabilly, zoals z’n vertolking van Maybelene, Hawaiian songs, zoals Aloha Oe en een paar Ray Conniff popsongs.

Op de 5e CD van dit album staat de dramatische countrysong “Shackles & Chains”.

En daar kunt u als lezer ook nog even naar luisteren in de originele uitvoering door Marty Robbins.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Robbins - Hello Heartache

Vervolgens “Working My Way Through Heartache” en “Hello Heartache” door Marty Robbins hier met twee songs, die staan de 2e CD van het verzamel album “Marty Robbins (1960-1966) in 1996 uitgebracht door de Duitse platenmaatschappij “Bear Family Records” uit Hambergen Duitsland.

Dit album staat helemaal boordevol met uitsluitend country en countrypopsongs van Marty Robbins uit de beginjaren ‘60, dus geen “rock’and roll en geen Hawaiian en cowboy songs.

Een album bestaande uit vier CD’s met in totaal zo’n 92 songs en als je ze allemaal wilt beluisteren kost dat ongeveer 5 uur van je tijd.

Maar voor dit programma hieruit een keuze gemaakt met twee fraaie songs uit een periode, dat Marty Robbins een van de meest populaire countrymuzikanten was met een indrukwekkend serie van Top 10 Hits en zogenaamde “pop-crossovers” als de bekende “Don’t Worry” en “Devil Woman”, die ook ergens op dit album staan.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even herinneringen ophalen aan Marty Robbins hier met de song “Hello Heartache”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Life of Marty Robbins

De verzamelalbums van Bear Family zijn soms overweldigend grondig en compleet en daarom soms wel eens vermoeiend, maar dit album is een plezier om naar te luisteren, heel logisch en uitermate plezierig.

Ik beschouw het album dan ook als een “Must” voor de fans van zijn muziek en het behoort tot een van de betere Robbins boxen door Bear Family uitgebracht.

Award winnaar, multi-instrumentalist, schrijver en zanger, autocoureur Marty Robbins, naar wie Clint Eastwood eind 1982 de film “Honkytonk Man” uitgebracht, overleed net voor het uitbrengen van de film in december 1982 aan complicaties na een hartoperatie. 

Niet in het programma, maar voor u als lezer toch ook nog even Marty Robbins met een “Gunfighter”- ballade en nog wel tijdens een “live” optreden in Ahoy te Rotterdam in 1978.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank Jansen - Things That I Down't Know

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma en deze keer Frank Jansen hier met de bekende Marty Robbins song “Things That I Don t Know”, die staat op het album “Frank Jansen Sings the Hits of Marty Robbins”.

Dit album met 14 fraaie Marty Robbins songs zoals ook “Devil Woman” , “Big Iron” en “A White Sport Coat”werd in 2000 uitgebracht door Starsound uit Oss.

Middels een “slide-show” kunt U ook nog even luisteren naar de song “Things That I Don’t Know” door Marty Robbins.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marcel Smulders - Some broken Hearts Never mend

En natuurlijk heeft u als luisteraar meegezongen met “Some Broken Hearts Never Mend” of te wel “Sommige Harten kunnen nooit meer herstellen” zeer bekend door Don Williams, maar in dit programma vertolkt door Marcel Smulders.

Deze song staat op het album “Marcel Smulders Sings the Hits of Don Williams” in 2003 uitgebracht door Starsound.

Een album met 14 bekende Don Williams songs, zoals “Turn Out the Light (and Love Me Tonight), “You’re My Best Friend”, “Tulsa Time” en “I Believe In You”.

Een hele mooie periode voor de Nederlandse countrymuziek toen een aantal nederlandse countrymusici en zangers samen met producer Ruud Pennings samen met arrangeur en technicus Sven Derix in Oss een groot aantal fraaie albums hebben uitgebracht met “Tribute’s” zoals Wim Pols Sings the Hits of Gene Autrey, Jaqueline van der Griend Sings the Hits of Emmylou Harris en Frank Jansen Sings the Hits of Marty Robbins.

Voor u als lezer nog een originele “live” uitvoering door Don Williams van de song “Some Broken Hearts Never Mend”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - Home

Dan nu naar terug naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville TN met hier Dierks Bentley met de songs “Diamonds Make Babies” en de titelsong van z’n album, dat op 7 februari j.l. werd uitgebracht, nadat het tijdens een speciale “Release’ of “presentatie” show op donderdag, 2 februari in het historische Ryman Auditorium werd gepresenteerd door Dierks.

Een heel ander album dan z’n vorige album “Up on the Ridge”, die toch in een meer bluegrass stijl was gemaakt.

Voor u als lezer nog een mooie acoustische versie van “Diamonds Make Babies”door Dierks Bentley tijdens een “live”-optreden voor het countryradiostation KNIX (Phoenix Arizona).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu dus weer terug naar de moderne hedendaagse countrymuziek in de stijl van z’n album “Feel That Fire”, maar dan iets steviger en mooiere songs.

De titelsong “Home” staat reeds deze week op de nr. 2 plek van de Billboard Country Top 10 en zal ongetwijfeld nog wel enig tijd in dit overzicht aanwezig zijn en waarbij ook een aantal andere songs van dit album het vermelde overzicht zullen bereiken.

Vanuit “The Grand Ole Opry” kunt u nog even kijken en luisteren naar een “live’ optreden van Dierks Bentley met de song “Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Urban - You Gonna Fly

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Keith Urban met de nr. 1 countrysongs van deze week “You Gonna Fly”, die staat op z’n album “Get Closer” in 2010 uitgebracht door Capitol/Liberty.

Van dit album zijn er twee uitvoeringen, waarvan hier in de studio “DeLuxe edition” en dat is de standard uitgaven plus7 extra songs, waarvan  drie nog niet eerder uitgebrachte songs van de “get Closer” opnames en vier “live’ opname’s van z’n “Love, Pain & The Whole World Crazy Tour” in 2007.

Tenslotte onze uitsmijter hier met z’n officiele video-clip van de song “You Ganna Fly”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 28 ‘12 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Mar. 3 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Sierra Hull   ***   From Now On   ***   Rounder Records

3. Kathy Mattea   ***   Coal Tattoo   ***   Captain Potato

4. The Gibson Brothers   ***   Safe Passage   ***   Compass Records

5. Scott Holstein   ***   Boone County Blues   ***   Coal Records

6. Scott Holstein   ***   The Spell   ***   Coal Records

7. Marty Robbins   ***   Shackles and Chains   ***   Bear Family Records

8. Marty Robbins   ***  Hello Heartache   ***   Bear Family Records

9. Marty Robbins   ***  Working My Way Through Heartache   ***   Bear Family Records

10. Frank Jansen   ***   Things That I Don’t Know   ***   Starsound

11. Marcel Smulders   ***   Some Broken Hearts Never Mend   ***   Starsound

12. Dierks Bentley   ***   Diamonds Make Babies   ***   EMI

13. Dierks Bentley   ***   Home   ***   EMI

14. Keith Urban   ***   You Gonna Fly   ***   Capitol/Liberty

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *