Isn’t It Grand Boys

Saint Patrick's Day - Isn't It Grand Boys

Zaterdag a.s. is het 17 maart en dat betekent Saint Patrick’s Day ook wel “Paddy’s Day” genoemd en dat is een nationale feestdag in Ierland en natuurlijk ook in sommige delen van Amerika.

In dit programma dus bijzondere country & folkmuziek met The Chieftains samen met o.a. Ricky Skaggs, Martina McBride en John Prine.

Vervolgens niet alleen een “live’ optreden van The Clancy Brothers & Tommy Makem met een tweetal fraaie Irish Pub-songs, maar ook van The Irish Rovers met hun bijzondere meezinger “Donald, Where’s Your Trousers”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door de groep “Music Road Pilots” en ook nog eens de Goudse countrygroep “Change of Key” met een song hun nieuwe album, dat op 21 en 22 april a.s. in Haastrecht zal worden gepresenteerd.

Dan weer terug naar de Ierse countrymuziek met Daniel O’Donnell, Frank McCaffrey en dan is het ook al weer tijd voor laatste song met een ode aan Ierland door Rosanna Cash met de song “40 Shades of Green”.

The Chieftains - Down the Old Plank Road

Saint Patrick’s Day .

Een Iers feestje in Amerika met The Chieftains met achtereenvolgens samen John Hiatt, Bela Fleck en Jeff White met de titelsong van het album “Down The Old Plank Road: The Nashville Sessions” vervolgens ook nog met Ricky Skaggs hier met “Cindy” .

Tijd voor de eerst video-clip in dit bericht in Ierse sfeer natuurlijk met Ricky Skaggs hier samen met The Chieftains met de song “Cindy”. Zij maken er wel een heel leuk feestje van!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het album “ The Nasville Sessions ” in september 2002 uitgebracht door RCA. Een schitterend album, waaraan door tal van bekende Amerikaanse countrysterren zoals Earl Scruggs, Vince Gill, Buddy & Judy Miller, Gillian Welch & David Rawlings, The Del McCoury Band en nog vele anderen waaronder Martina McBride die U hoorde met “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Een van de vele Ierse folksongs op deze bijzondere CD en dat allemaal ter ere van Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland.

Saint Patricks Day 2012

Van deze bisschop wordt verteld, dat hij als jongen van 16 jaar door Ierse plunderaars als slaaf werd verkocht, maar na 6 jaar wist te ontsnappen en ging studeren bij de bisschop St Germain van Auxerre.

Hij werd opgeleid tot priester en ging vervolgens terug naar Ierland om de heidenen daar te bekeren.

De Druiden waren het daar natuurlijk niet mee eens, maar hij wist het vertrouwen te winnen van de koning, die ook toetrad tot het katholieke geloof.

St Patrick stichtte veel kloosters, scholen en kerken. 30 jaar was hij actief als bisschop en zijn sterfdag 17 maart 461 AD is thans niet alleen meer een katholieke feestdag, maar wordt meer beschouwd als een algemene feestdag.

De viering van Saint Patrick’s Day kwam in 1737 naar Amerika, want dat was het 1ste jaar dat deze dag publiekelijke werd gevierd in Boston Massachesetts.

Voor u als lezer van dit bericht de zeer fraaie video-clip van een “live-optreden” van Martina McBride samen met The Chieftains met de song “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Chieftains - Further Down the Old Plank Road

Als gevolg van het grote succes  van The Chieftains met hun album “The Nashville Sessions” werd door RCA het vervolg album “Further Down the Old Plank Road” in September 2003 uitgebracht.

Ook aan dit album met 16 tracks werken weer tal van Amerikaanse musici en groepen mee.

Even terug naar de Amerikaanse country en naar 1993 voor een “live” optreden van Carlene Carter hier met de stevige country-rocker “Every Little Thing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Om U even een indruk te geven o.a. Emmylou Harris, Don Williams, Patty Loveless The Nitty Gritty Dirt Band, Ricky Skaggs, Doc Watson en van dit album ook nog The Chieftains hier met samen met Carlene Carter met de song “Bandit of Love” en “The Cheatin’ Waltz”.

Carlene is de dochter van June Carter en haar eerste echtgenoot, de bekende “Mister Country” , Carl Smith, die in de jaren ‘50 tot en met ‘70 behoorlijke success boekte met 30 Top 10 Bill Board Country Hits en eveneens ere-lid was van de “Country Music Hall of Fame”.

Hij overleed in 2010 op 82 jarige leeftijd. Nog even terug naar z’n dochter Carlene, die sinds 1978 actief is in de countrymuziek en inmiddels zo’n 12 albums op haar naam heeft staan.

The Chieftains and Joe Ely (3rd from left)

Vervolgens ook nog The Chieftains met Joe Ely en de songs “The Moonshiner”of te wel “drankorgel” en “I’m a Rambler” en “Ik ben een zwerver”, die eveneens staan op het vermelde fraaie album.

Joe Ely kennen we niet alleen als solo-artiest, maar toch vooral ook zijn deelname aan de legendarische Texaanse alternatieve country en Americana-groep “The Flatlanders” in samenwerking met de andere leden  Butch Hancock en Jimmie Dale Gilmore.

In dit programma ook nog de dramatisch droevige song “The Girl I Left Behind” door The Chieftains samen met John Prine hier met lead-zang.

Tijd om weer eens kennis te maken met Joe Ely hier tijdens een “live” optreden met de Robert Earl Keen song “The Road Goes on Forever”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Thge Clancy Brothers - Isn't It Grand Boys

Dan gaan we nu naar een live optreden van The Clancy Brothers samen met Tommy Makem met een tweetal Ierse pub-songs met om te beginnen “Beer, Beer, Beer” en “Isn’t It Grand”, die u ook terug kunt vinden op het album “Reunion” destijds uitgebracht door RCA, maar inmiddels ook staan op albums uitgebracht door Sony en Sanachie.

Ver terug in de tijd naar 1965 aan het begin van de carriere van The Clancy Brothers en Tommy Makem hier met de wel zeer bekende song “The Wild Rover” tijdens een show met als gastheer Pete Seeger.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Clancy Brothers and Tommy Makem zijn een familie van Ierse zangers en muzikanten,die de Ierse muziek enorm populair hebben gemaakt, zowel in Ierland alswel in de Verenigde Staten waarheen zij geëmigreerd zijn.

De broers waren; Liam, Paddy en Tom Clancy; later kwam Tommy Makem daarbij.

Tom en Pat emigreerden naar de USA in de vroege jaren vijftig en werden daar acteurs.

Liam en zijn vriend Tommy Makem, geboren in Keady, County Armagh de zoon van ballade-zangeres Sarah Makem, gingen in 1956naar de U.S.

De Clancys traden op en maakten albums tot 1969; toen besloot Makem een solo-loopbaan te beginnen en later verliet Liam de groep in 1975 en werd vervangen door zijn broer Bobby Clancy en hun neef Robbie O’Connell.

Later vormde Liam toch weer een duo met Tommy Makem . De originele leden kwamen later alleen bij elkaar voor herinnerings-concerten.

Tot mijn spijt moet ik nog melden, dat inmiddels alle vermelde broers en Tommy Makem zijn overleden, Tom Clancy overleed als eerste van de groep in 1990, Tommy Makem in 2007 en Liam Clancy als laatste in 2009, maar hun liedjes nog altijd gezongen en zeer gewaardeerd.

The Clancys en Tommy Makem produceerden zo’n 55 albums en maakten talloze tournees in Ierland.

Tot slot voor u nog een zeer fraaie “slide-show” als eerbetoon aan The Clancy Brothers & Tommy Makem hier met de song “Isn’t It Grand Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Irish Rovers - Donald Where's Your Trousers

Vervolgens een wel heel bijzondere pub-song,“Donald, Where’s Your Trousers” door The Irish Rovers hier tijdens een “live’ optreden, maar als u op zoek gaat naar hun muziek, dan zult u dit lied ook aan treffen op het mooie dubbelalbum met de titel “The irish Rover Gems” in eigen beheer uitgebracht. “Donald, Where’s Your Trousers” een schitterende pub-song met leedvermaak over de Schotten, die dus een paar eeuwen geleden hun broeken hebben ingeruild en rokken zijn gaan dragen en bekend staan als “Ladies from Hell”.

De Irish Rovers allemaal afkomstig uit Ierland, maar inmiddels genaturaliseerd tot Canadezen en woonachtig in de omgeving van Toronto zijn oorspronkelijk begonnen en samengesteld in 1963 , maar die natuurlijk nog zeer regelmatig optreden in Ierland en in de omgeving van hun geliefde noordwestkust van Ierland.

Zeer recent is hun 40-ste album met de titel “Drunken Sailor” uitgebracht, vol met verhalen over de zee en waarin ook nog een song over de ondergang van de Titanic op 14 april 1912, dus al bijna honderd jaar geleden.

U kunt ook nog even luisteren naar een van de mooiste “pub-songs”, Donald, Where’s Your Trousers” door “The Irish Rovers” middels een toepasselijke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Music Road Pilots -Just to See You Smile

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma en deze keer de Nederlandse groep Music Road Pilots hier met de “Tim McGraw” song “Just to See You Smile”, die staat op hun album “When She Gets Closer to Me” in de zomer van 2010 in eigen beheer uitgebracht.

Deze groep is sedert begin 2008 actief en bestaat uit Albert Rumengan op lead gitaar en zang, Andre Sommer op Pedal Steel gitaar, Danny Hendriks op rythym gitaar, Edu Nolten op basgitaar,Hans Molenaar op drums en tenslotte Peter van den Bos op viool. En met uitzondering van de drummer zingen ze ook allemaal.

Voor u nog de Music Road Pilots hier met een “live” optreden met de song “Just to See You Smile” tijdens het “West Country” Festival in Bain de Bretagne (France).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of key - An Old Suitecase Filled with Yesteryears

Vervolgens “An Old Suitcase Filled with Yesteryears” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”, dat zoals reeds eerder aangekondigd op zaterdag, 22 en zondag, 23 april zal worden gepresenteerd in zaal Concordia in Haastrecht.

Deze song staat trouwens ook op het verzamel-album “Country Music 2012” uitgebracht door de Dutch Country Music Association kortweg de DCMA genoemd en die het album ter promotie van de nederlandse countrymuziek heeft uitgebracht in februari van dit jaar.

Een verzamelalbum met 22 songs van bekende en minder bekende countrymusici en groepen zoals Jaqueliene van der Griend, Ben en Carmen Steneker, Savannah, Albert West en Desperado en Woodwind uit Oud-Beijerland.

Tijdens het DCMA Gala 2011 heeft het publiek al eens kennis kunnen maken en in dit programma dus de luisteraars van “Countrymusic Round-Up” en nu dus u als lezer met de fraaie ballade “An Old Suitcase Filled With Yesteryears”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daniel O'Donnell - I'm Going to Be a Country Boy

Dan nu weer terug naar de Ierse country muziek met hier Daniel O’Donnell met de song “I’m Going to be a Country Boy Again”, die staat op z’n album “Country Boy” uitgebracht door DPTV Media.

Daniel komt uit Kincasslagh, County Donegal en is inmiddels niet alleen behoorlijk beroemd geworden door carriere in de muziek met heel veel albums, maar ook door zijn huwelijk in 2001 met de zakenvrouw Majella McLennan en behoorde tot Queen’s New Year’s Honours List, waarbij hij ook nog de eervolle MBE (Member of the British Empire) ontving voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie.

Tijd om eens kennis te maken met Daniel O’Donnell en kunt u als lezer van dit bericht luisteren naar z’n song “I’m Going to Be a Country Boy Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank McCaffrey - Ill Never Pass This Way Again

Vervolgens “I’ll Never Pass this Way Again” door Frank McCaffrey hier met een song, die staat op z’n album “When I Was a Lad” in mei 2010 uitgebracht door Rosette.

Frank McCaffrey, uit Westport in de County of Mayo Ierland, is al sedert de jaren ‘70 actief in de Ierse muziek, eerst als bassist in de groep “Margo & the Country Folk” vervolgens in 1975 met z’n eigen groep “Band of Gold, maar sedert 1983 op de solo-tour.

Grappig is trouwens ook om te vermelden, dat Margo een zus is van Daniel O’Donnell, een muzikale familie dus.

U kunt ook nog even kennismaken met Frank McCaffrey hier met de song “I’ll Never Pass This Way Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Cash - 40 Shades of Green

En dan is het ook al weer tijd om afscheid te nemen van Ierlan en de mooie muziek met heel toepasselijk “40  Shades of Green ” of te wel “ 40 tinten groen “ door Rosanna Cash.

Deze song werd in 1959 geschreven door haar vader Johnny Cash toen hij op een tour in Ierland was. De term “40 Shades of Green” bestond echter al en Carter heeft deze mooie term gebruikt.

De song staat op het album “Transatlantic Sessions” Volume 2 in 1998 uitgebracht door Iona Records.

Rosanna Cash  geboren op 24 mei 1956 in Memphis Tennessee is de dochter van de bekende Johnny Cash en z’n eerste vrouw Vivian Liberto. Na de scheiding van haar ouders in de begin jaren 60  groeide zij op bij haar moeder in Zuid Californie, maar vertrok later toch weer naar Nashville, waar zij haar carriere in de countrymuziek verder opbouwde, trouwde met de bekende countryzanger/schrijver/gitarist Rodney Crowell.

Na haar scheiding in 1991 vertrok zij naar Manhattan in New York, waar zij in 1995 trouwde met producer, schrijver/gitarist John Leventhal en inmiddels lezingen geeft en ook is als actief als schrijfster.

Rosanna Cash - 40 Shades of Green

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Rosanna Cash hier met de song “40 Shades of Green”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 13 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 17 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Chieftains, John Hiatt, Bela Fleck & Jeff White   ***   Down the Old Plank Road   ***   RCA

3. The Chieftains & Ricky Skaggs   ***   Cindy   ***   RCA

4. The Chieftains & Martina McBride   ***   I’ll Be All Smiles Tonight   ***   RCA

5. The Chieftains & Carlene Carter   ***   Bandit of Love/The Cheatin’ Waltz   ***   RCA

6. The Chieftains & Joe Ely   ***   The Moonshiner/I’m a Rambler   ***   RCA

7. The Chieftains & John Prine   ***   The Girl I Left Behind   ***   RCA

8. The Clancy Brothers & Tommy Makem   ***   Beer, Beer, Beer   ***   Shanachie

9. The Clancy Brothers & Tommy Makem   ***   Isn’t Grand Boys   ***   Shanachie

10. The Irish Rovers   ***   Donald Where’s Your Trousers   ***   Rover Records

11. Music Road Pilots   ***   Just to See You Smile   ***   MRP/DCMA/Nash Music

12. Change of Key   ***   An Old Suitcase Filled With Yesteryears   ***   MKC/DCMA/Nash Music

13. Daniel O’Donnell   ***   I’m Going to Be a Country Boy Again   ***   DPTV Media

14. Frank McCaffrey   ***   I’ll Never Pass this Way Again   ***   Rosette

15. Rosanna Cash   ***   40 Shades of Green   ***   Iona Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *