Johnny at the Door

Dale Watson and The Texas Two - The Sun Sessions

Op dit moment toert de Texaanse countryzanger Dale Watson weer voor een aantal optredens door Nederland voor de promotie van z’n nieuwe album “The Sun Sessions”.
In dit programma natuurlijk extra aandacht voor hem en “The Texas Two”.
Voor fraaie traditionele country en Honky Tonk gaan we naar de Zweed Red Jenkins hier samen met o.a. Billy Yates en Becky Hobbs.
Maar zoals u van ons gewend bent beginnen met de bluegrass en deze keer weer eens aandacht voor The Bray Brothers samen met Red Cravens bij de start van hun radioprogramma “Cornbelt Country Style”.
Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door Dick van Altena en Sandra Vanreys met twee songs van hun gezamenlijke album “Vaya Con Dios”.
Vervolgens naar de hedendaagse country pop en –rockmuziek uit Nashville TN  door de groep “Love and Theft” met hun single “Angel Eyes” vervolgens de groep Gloriana en treedt Uncle Kracker op als uitsmijter van dit programma met de song “My Hometown”.

The Bray Brothers and Red Cravens - Cornbelt Country Style

De luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up” waren ook aanwezig bij de start van het programma “Cornbelt Country Style” van het radiostation WHOW Clinton in de staat Illinois met “Buckin’Mule”, de openingstune met aankondiging door de presentator.
Vervolgens The Bray Brothers & Red Cravens met de songs “Blue Eyed Darling”, zes coupletten van “Girl in the Blue Velvet Band” en “Thinking About You”.
Als u als lezer de uitzending heeft gemist, maar hierbij toch nog even kennismaken met The Bray Brothers & Red Cravens en heeft u de gelegenheid om te luisteren naar de song “Red Rocking Chair” die ook staat op het album “Prairie Bluegrass”.
Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Met “The Bray Brothers & Red Cravens” terug in de tijd naar de vroege dagen van de bluegrass. De opnames zijn van de begin jaren 60 met Nate Bray met eerste zang en op mandoline, z’n broer Francis Bray op staande bas, Harley Bray bariton en op de banjo, Red Cravens tenor en op de gitaar. Gedurende de jaren ‘60 was de bluegrassmuziek aanzienlijk meer bekend en populairder geworden en de status van “regionale bijzonderheid van de Zuidelijke staten” ontgroeid en heel veel jonge musici uit alle delen van Amerika wilden graag aan dit plezier deelnemen.
Afkomstig uit Champaign behoorde de groep Bray-Cravens tot de top van bluegrass groepen van de staat Illinois.

The Bray Brothers and Red Cravens - 419 West Main Urbana

Gedurende de jaren 50 waren zij druk bezig met hun optredens, maar bereikten ze in 1960 een keerpunt, toen Ed Cravens ging scheiden en een poosje ging inwonen bij de Bray Brothers in 419 West Main in Urbana.
Zij oefenden zo’n beetje dan en nacht en speelden samen met iedereen, die langs kwam zoals ook hier op dit album met John Hartford en vielen daardoor steeds meer op met hun bijzondere stijl.
Tenslotte speelden zij regelmatig in het programma “Cornbelt Country Style” van het radiostation WHOW in Clinton Illinois.

Om te voorkomen dat zij iedere week van Urbana naar Clinton moesten reizen, stuurden zij “live”tapes, die waren opgenomen in hun huis.
Twee albums zijn uitgebracht, waarvan 1tje met de straatnaam en huisnummer van hun apartement “419 West Main ” en “Prairie Bluegrass” door Rounder Records inmiddels op een CD geperst. Bijzondere bluegrass muziek uit de staat Illinois, zeer de moeite waard en voor deze unieke countrymuziek opnames moet U echt bij het het programma “Countrymusic Round-up” zijn hier bij uw Radio Vrolek in het “groene Hart van de Krimpenerwaard.

Toch nog verder terug in de tijd om eens te luisteren naar zo’n “traditional” “The Girl in the Blue Velvet Band” hier vertolkt door Hylo Brown op gitaar met lead-zang samen met The Timberliners, waaronder u heeft natuurlijk al herkend ook Earl Scruggs op de banjo, Josh Graves op de dobro en Clarence “Tater” Tate op viool. Bluegrass uit de eind jaren ’50.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Red Jenkins - The Bartender (It's All on the Jukebox)

Dan nu naar de Zweedse countryzanger Red Jenkins hier samen met Ed Bruce  en de titelsong van het album “The Bartender (It’s All on the Jukebox)”aangekondigd door een oude opname van z’n goede  vriend uit Nashville TN, Merle Kilgore.

Merle,  zeer bekend als schrijver van songs als “Ring of Fire” samen met June Carter, “More and More” bekend van de vertolking door Web Pierce en “Wolverton Mountain” samen geschreven met Claude King, trad eveneens op als manager voor tal van artiesten zoals Hank Williams Jr. overleed in 2005 tijdens een behandeling aan longkanker in Mexico.
Van dit album ook nog de songs “Jones on the Jukebox” met Red jenkins in duet met Becky Hobbs en Easier Said Than Done” of te wel “gemakkelijker gedzegd dan gedaan” door Red jenkins hier samen gezongen met de bekende countryzanger/schrijver Billy Yates. Het album “The Bartender (It’s All On the Jukebox” werd in oktober 2007 uitgebracht door Red Hot Songs.
Tijd om eens kennis te maken met Red Jenkins hier middels het zicht op een fraaie jukebox en de song “The Bartender”.
Gewoon even doorschakelen/just Use the Link!

Red jenkins Sings Frank Dycus

Terug naar zanger/schrijver Red Jenkins, die wordt beschouwd als een van de eerste en echte pioniers van de Zweedse countrymuziek en is al meer dan 40 jaar actief met de echte “Honky Tonk”. Hij heeft sedert zijn debuut in de jaren ‘60 verscheidene albums uitgebracht.
Z’n eerste Amerikaanse opnames vonden plaats in 1979 in de studio van Marty Robbins met hulp van de “meester-songwriter” Frank Dycus. In 1983 nam hij weer een album op met Dycus deze keer in de studio van RCA met steelspeler Sonny garrish als producer.Sinds die tijd was hij regelmatig voor opnames in Nashville en TexasU kunt ook nog even kijken en luisteren naar een ‘live” optreden van Red jenkins en Becky Hobbs in december 2007 te Avesta Zweden hier met de song “Jones on the Jukebox”. Op het album is het een meer dan uistekende uitvoering, maar het geluidopname van deze video-clip is niet zo denderend.
Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Red Jenkins - Neon Bible ( The Honky Tonk Testament)

In Januari 2007 bracht Red Jenkins twee duet albums uit, die zeer positief werden ontvangen, waarvan deze “The Bartender” in Nashville geproduceerd door Billy Yates en de andere “Neon Bible (The Texas Honky Tonk Testament)” geproduceerd in Texas door de bekende Johnny Bush samen met Darrell McCall. Ook Augie Meyers en Amber Digby doen hieraan nog mee.Red heeft natuurlijk ook in Zweden tal van Country Awards ontvangen en heeft zeer recent weer een schitterend duet album uit met de titel “Hank and Jack”. Zeer aanbevelenswaardig. “Jones on the Jukebox”. Natuurlijk kunt u daarom ook nog even luisteren naar de uitvoering, die staat op  het album!
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson and The Texas Two - The Sun Sessions

Dan nu aandacht door “Dale Watson and The Texas Two” hier met de songs “Down, Down, Down, Down”, het heel toepasselijke “Johnny at the Door” en “My Baby Makes Me Gravy”.
Dale Watson en The Texas Two” hier met songs, die staan op het album “The Sun Sessions” in Nederland in september vorig jaar uitgebracht door Continental Song City.
“Johnny at the Door” staat trouwens ook op z’n album “People I’ve Known, Places I’ve Been”, dat in 2007 werd uitgebracht door Palo Duro Records.

The Johnny Cash Cabin in Henderson TN

Het zal liefhebbers niet onbekend zijn dat rootsrocker Dale Watson een groot fan is van Johnny Cash.
En die link werd nog maar eens duidelijk gelegd toen Dale door zijn vriend Johnny Knoxville (van de film Jackass) werd uitgenodigd om in zijn nieuwe cabin een CD op te nemen. En dat leidde in 2007 tot z’n  album “From The Craddle To The Grave”.
Johnny Knoxville had dit onderkomen in Henderson TN vlakbij Nashville TN drie dagen voor de dood van Johnny Cash op 12 september 2003 aangekocht
Dale verklaarde: “Eerst leek het gewoon een leuk idee en ik was vastbesloten om niets in mijn liedjes aan Johnny Cash te laten herinneren, maar de geest van The Man in Black leek daar nog heel erg nadrukkelijk aanwezig en heeft toch een groot stempel gedrukt op. In drie dagen schreef hij tien songs geheel in “Cash” stijl.

Johnny Cash's Tennessee Three

“The Sun Sessions”, werd opgenomen in de legendarische studio’s waar Elvis, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Howling Wolf, Roy Orbison en natuurlijk ook Johnny Cash vroege schreden in hun carrières gezet hebben.
Geheel in de geest van Johnny’s Tennessee Three heeft hij met bassist Chris Crepps en drummer Mike Bernal een verzameling van allemaal originele nummers opgenomen in kleine bezetting.
En deze komt hij tijdens The Sun Sessions Tour deze week ten gehore brengen in tal van gelegenheden in Nederland, waarover in de agenda straks meer informatie.
“My Baby Makes Me Gravy” als lezer van dit bericht mag u deze bijzondere video-clip van Dale Watson & The Texas Two niet missen!
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena en Sandra Vanreys - Roses in the Snow

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma en deze keer door Dick van Altena hier samen met Sandra Vanreys met de songs “When My babySwings” en “Roses in the Snow”.
 Deze songs staan op het album “Vaya Con Dios” of te wel “ga met God”, dat op 15 december vorig jaar officieel gepresenteerd.

WL-Country - Radio Purmerend

“When My Baby Swings” hoorde ik gisteravond in het radioprogramma “WL-Country” van m’n collega en vriend Piet van Mourik, dat zoals duidelijk mag zijn op de maandagavond van 20.00-22.00 wordt uitgezonden door Radio Purmerend, waarbij Piet het eerste uur verzorgd met fraaie traditionele countrymuziek, terwijl het tweede uur vaak geheel gevuld is met bluegrass en gepresenteerd wordt door Dick de Groot of Loek Lamers. Purmerend ligt natuurlijk niet naast de deur, maar u kunt het programma ook via het internet volgen. Gewoon even Radio Purmerend opzoeken. Piet heeft er dus voor gezorgd, dat ook via Radio Vrolek terecht het fraaie mini album van Dick van Altena en Sandra Vanreys wordt gepromoot.

“Vaya Con Dos” is de derde mini-CD uit de reeks “Singer-songwriters Sessions” van Dick van Altena en waarbij de cd’s geheel in singer/songwriter stijl worden opgenomen, dus enkel met gitaar en zang her en der aangevuld met bas, dobro en/of mandoline.
Een beperkte oplage, maar het album waarschijnlijk wel te verkrijgen tijdens een optreden van Dick en/of Sandra en anders even via de website van Dick van Altena.
Natuurlijk kunt u in dit bericht ook nog aanwezig zijn bij een “live’ optreden van Dick en sandra hier met de song “When My Baby Swings”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Love and Theft - Angel Eyes

Dan nu naar de country pop- en rockmuziek uit Nashville TN met hier de groep “Love and Theft”met hun single “ Angel Eyes” te wel “opgepast voor dergelijke ogen”, die als single is uitgebracht door RCA Nashville.
Love and Theft, een countrymuziek duo bestaande uit Stephen Barker Liles en Eric Gunderson, die beiden gitaar spelen en zingen.

Oorspronkelijk waren ze als trio met Brian Bandas, die ook gitaar speelde en de lead-zang voor zn rekening nam, gestart in 2007 in Nashville TN.
Love and Theft kwamen voor het eerst begin 2009 in de countyrymuziek overzichten voor met hun single “Runaway”, dat zelfs terecht kwam in de Top 10 on Billboard Hot Country Songs.
Hun eerste album “World Wide Open” werd vervolgens op 25 augustus 2009 gepresenteerd.

In 2011 gingen Stephen Barker Liles en Eric Gunderson als duo verder met een contract bij RCA Nashville, waar hun single “Angel Eyes” in november 2011 werd uitgebracht.
U kunt als lezer ook nog luisteren naar deze twee aardige jongens hier met hun single “Angel Eyes”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gloriana - (Kissed You) Good Night

Vervolgens “(Kissed You) Goodnight” door het trio Gloriana hier met de single, die in oktober vorig jaar werd uitgebracht door Emblem/Warner Brothers en in Europa door WEA.
De single zal ongetwijfeld deel uit gaan maken van hun nieuwe album “A Thousand Miles Left Behind”, dat in de loop van dit jaar zal worden uitgebracht.

Gloriana bracht in 2009 hun debuutalbum met hun eigen naam uit en vervolgens in 2010 nog eens met een aantal extra songs zoals “The World Is Ours Tonight”.
In mijn ogen enigzins “gladde” pop-countrymuziek door inmiddels het trio Gloriana, maar ongetwijfeld zijn er ook voor deze stijl liefhebbers en het is er ook natuurlijk plaats hiervoor in het programma “Countrymusic Round-Up”.
Inmiddels kunt u ook al eens kennisnemen van deze song middels een vakkundig gemaakte video-clip van Gloriana hier met de song “(Kissed You) Good Night”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Uncle Kracker - My Hometown

Dan nu snel naar onze uitsmijter Uncle Kracker hier met de song “My Hometown” als single uitgebracht door Top Dog/Atlantic. Deze song zal ook staan op z’n album “Postcards from Home”, dat in de loop van dit jaar zal worden uitgebracht.
Mathew Shafer  afkomstig uit de staat Mississippi en opgegroeid in Harrison Township Michigan is van huis uit een rock-musicus en DJ bekend onder de naam “Uncle Kracker” werkte veel samen Kid Rock.
De naam “Uncle Kracker” is afgeleid van zijn favoriete “snack” fabrikant , the Kraft Cracker Company uit Flint, Michigan.

In juni 2000 bracht hij zelf zijn eerste album “Wide Open” geproduceerd door Kid Rock uit, dat zeer hoog en tien maanden in de Billboard Album 200 stond en waarvan tot november 2001 2x multi-platinum exemplaren in Amerika over de toonbank waren gegaan. Het album was eveneens zeer gewild in Canada (platinum)en Australie (goud).
Zeer succesvol dus.
Sedertdien in 2002 en 2004 nog twee albums uitgebracht via Lava Records en vervolgens in 2009 het album “Happy Hour”via Atlantic Records
Tot slot voor u als lezer nog even naar het radiostation FM 106.1 Mhz of te wel WMIL Milwaukee Wisconsin voor een akoestisch optreden van Uncle Cracker met de song “My Hometown”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).
Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.
Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!
Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!
Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!
Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”  
Datum: Jan. 24 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 28 ‘12 12.00-13.00
Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis
Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*    Artiest/groep ***    Titel muziek ***    Label
1. Country Gazette   ***    Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***    BGO Records

2. The Bray Brothers & Red Cravens   ***   Opening Theme + Blue Eyed Darling   ***   Rounder Records
3. The Bray Brothers & Red Cravens   ***   Girl in the Blue Velvet Band   ***   Rounder Records
4. The Bray Brothers & Red Cravens   ***   Thinking About You   ***   Rounder Records

5. Red Jenkins & Ed Bruce   ***   The bartender (It’s All On the Jukebox)   ***   Red Hot Songs
6. Red Jenkins & Becky Hobbs   ***   Jones on the Jukebox   ***   Red Hot Songs
7. Red Jenkins & Billy Yates   ***   Easier Said Than Done   ***   Red Hot Songs

8. Dale Watson & The Texas Two   ***   Down, Down, Down, Down, Down   ***   Continental Song City
9. Dale Watson & The Texas Two   ***   Johnny at the Door   ***   Continental Song City
10. Dale Watson & The Texas Two   ***   My Baby makes Me Gravy   ***   Continental Song City

11. Dick van Altena & Sandra Vanreys   ***   When My Baby Swings   ***   Continental Record Service
12. Dick van Altena & Sandra Vanreys   ***   Roses in the Snow   ***   Continental Record Service

13. Love and Theft   ***   Angel Eyes   ***   RCA Nashville
14. Gloriana   ***   (Kissed You) Good Night   ***   Emblem/Reprise
15. Uncle Kracker   ***   My Hometown   ***   Top Dog/Atlantic

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *