The Last Thing on My Mind

Dolly Parton - Dolly - The Last Thing on My Mind

In dit programma weer eens aandacht voor het roemruchte verleden van Dolly Parton met muziek uit haar begin periode zo rond de mid-jaren ‘60 met o.a. Porter Wagoner.
Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass deze keer uit onverwachte hoek namelijk Steve Earle, maar wel samen met The Del McCoury Band.
Vervolgens naar bijzonder fraaie folkmuziek door Jody Stecher en Kate Brislin met een tweetal songs van The Carter Family.
Halverwege het programma nog de agenda

met nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng in dit programma door Frank Jansen met de song “Love Is Like a Circus” en ook nog Wim Pols samen met Calyx met een song van hun album “Fly Back Home to You”.
Vervolgens naar de independent countryartiesten uit de hele wereld met o.a. Andy Martin uit Zwitserland, Diana Reaside uit Canada en treedt Danny Hooper uit Zuid-Australie op als uitsmijtter van dit programma met de song “Already Gone”.

Steve Earle and The Del McCoury Band - The Mountain

Zoals aangekondigd begonnen we het programma met Steve Earle & The del McCoury Band met de songs “Texas Eagle”, Harlan Man en “I’m Still in Love with You”, die staan op het album “The Mountain” in 1999 in Europa uitgebracht door Glitterhouse Records.
In 1997 had Steve Earle het album “El Corazon” of te wel “Het Hart” via Warner Brothers uitgebracht, waarbij tijdens twee songs o.a. “I Still Carry You Around” Steve werd bijgestaan door The Del McCoury Band.
Een zeer bijzonder album met twaalf songs met verschillende stijlen uitgebracht na een zeer moeilijke periode drank en drugs in het leven Steve Earle.
In 1997 was het wel duidelijk dat hij terug was van het verkeerde spoor en van plan was om op de goede weg te blijven.
U kunt als lezer toch nog getuige zijn van Steve Earle hier met de song “I Still Carry You Around” met The Del McCoury Band tijdens een “live” optreden in oktober 1998.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Steve Earle - I Still Carry You Around

De samenwerking op dit album werd zo plezierig gevonden, dat in 1999 hun gezamelijk album “The Mountain” werd uitgebracht in Europa door Glitterhouse Records.
Steve Earle samen met The Del McCoury Band bestaande uit Del McCoury op gitaar met zang, terwijl z’n zoon Ronnie McCoury de mandoline hanteert en eveneens met vokale ondersteuning, diens broer Rob op de banjo, Jason Carter op de viol en Mike Bub op de staande bas.
De “Texas Eagle” is een fraai verhaal over een een blauw met zilverkleurige trein met die naam op de Mopac-Line.
De Missouri Pacific Railroad, een van de eerste spoorwegmaatschappijen van Amerika ten westen van de Mississippi en in de song vertelt Steve Earle over een reis, die hij ooit nog eens met dit trein zou maken naar San Antonio in Texas.
Een social bewogen song net als de “Harlan Man” eveneens geschreven door Steve Earle, dat gaat over jonge mensen, die al op zeer jonge leeftijd moeten werken  in de gevaarlijke mijnen van Kentucky, omdat er niets anders te doen is.
Vervolgens dus ook nog van het alnum “The Mountain” de song “I’m Still in Love With You”, waarbij de groep nog vokale ondersteuning krijgt van Iris DeMent, Stuart Duncan op viool en de befaamde Gene Wooten op dobro, die helaas in 2001 op 52-jarige leeftijd in Nashville TN aan longkanker overleed.
U kunt ook nog even luisteren naar de titelsong van het album “The Mountain” door Steve Earle & The Del McCoury Band. Net als de song “Harlan Man” de in die tijd gevaarlijke mijnbouw als thema.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jody  Stecher and Kate Brislin - Dreaming of You darling

Dan nu naar Jody Stecher en Kate Brislin met twee songs van de Carter familie met om de beginnen “Dreaming of You Darling” gevolgd door “Bye and Bye” .
Deze songs staan op hun album “Songs of the Carter Family” in 2000 uitgebracht door Appleseed Recordings.
Songs uit de mid-jaren ’30 bekend geworden in de folk en vroege countrymuziek door The Carter Family, maar hier in dezelfde sfeer op ingetogen wijze gespeeld en gezongen door het echtpaar Jody Stecher op gitaar en mandoline, Kate Brislin eveneens op gitaar allebei met leadzang vokaal daarbij ook nog geholpen door Larry Hanks en Suzy Thompson.
Tijd voor de lezer om eens kennis te maken met het echtpaar Jody Stecher en Kate Brislin hier met de song “Away Out on the Old Saint Sabbath”, die ook staat op hun album “Songs of the Carter Family”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De titels werden door hen nog enigszins aangepas, want “Dreaming of You Darling” was eerder door de Carter Familie bestaande uit A.P Carter, z’n vrouw Sara en haar nicht en zijn schoonzus, de sublieme gitariste Sara Addington Carter, bekend geworden onder de naam “The Broken Heart Lover”.
“Bye and By” ook al zo’n oude gospelsong werd door A.P. ook wel aangeduid als “I Wouldn’t Mind Dying” en die al reeds eerder bekend was geworden door versies van  Blind Willie Johnson en Washington Phillips en waarvan een gedeelte van de songtekst is overgenomen.
Een mix van twee songs , het dramatische “A Mother’s Last Words to Her Daughter” van Washington phillips  en Johnson’s “Bye and Bye I’m Going to See the King”.
Jody Stecher en Kate Brislin zijn allebei liefhebber van de muziek uit de periode van het begin van de bluegrass en hebben tal van fraaie albums gemaakt, waarvan natuurlijk niet alleen ook deze “Songs of the Carter Family”, maar ook “Our Town” en “Blue Lightning” zeer aanbevelenswaardig zijn.
Bijna geheel in dezelfde stijl van de old-timey muziek van de Carters voor de lezer nog Jody Stecher & Kate Brislin hun versie van de Stanley Brothers gospelsong “We Shall Meet Someday”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - 1977

Dan nu naar de mid-jaren ‘60 voor Dolly Parton hier samen met Porter Wagoner met de song “The Last Thing on My Mind” gevolgd door “Just Because I’m a Woman” en “Blue Ridge Mountain Boy”.
Dolly Parton hier met songs, die staan op het schitterende album “Dolly” uitgebracht door RCA/Legacy en “Legacy” staat voor  “Erfenis”.
Ook voor u nog een bijzondere video-clip van een “live-optreden’ van Dolly Parton en Porter Wagoner hier met een van hun vele versies van de song “The Last Thing on My Mind” tijdens de Porter Wagoner Show.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - The Last Thing on My Mind

Een album bestaande uit 4 CD’s van Dolly en haar verhaal is omvangrijk en eigenlijk nog nooit zo fraai samengevat als in deze Lagacy verzameling met 99 songs verdeeld op 4 CD’s vanaf het begin uit de begin jaren ‘60 met een demo van haar met de song “Gonna Hurry (As Slow as I Can) tot aan het einde van haar contract bij de platenmaatschappij Columbia in de begin jaren ‘90. Wellicht zal Dolly haar terugkomst in de bluegrassmuziek tijdens het millennium missen, maar dat is het enige aspect, dat niet ergens in het album voorkomt.
Daar staat tegenover, dat dit album uitblinkt door muziek uit haar jonge jaren.
In dit programma heb ik slechts muziek laten horen van het eerste album met 26 songs en waarvan dus ook de Tom Paxton song “The Last Thing On My Mind”  door Dolly samen met Porter Wagoner, die haar in de mid-jaren ‘60 in z’n “Porter Wagoner Show” binnenhaalde.

Dolly Parton and Porter Wagoner - Duets

Samen hebben ze ook nog een aantal albums opgenomen, waarvan ook een aantal opnieuw zijn samengesteld en waarbij ik het album Dolly Parton & Porter Wagoner – Duets uit 2008 van harte kan aanbevelen.
Nog zo’n bijzondere video-clip uit die vroege jaren met Dolly Parton tijdens een optreden in de Porter Wagoner Show met haar loflied op “My Blue Ridge Mountain Boy”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank Jansen - Love Is Like a Circus

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma en deze keer weer tijd voor Frank Jansen hier met de song “Love Is Like a Circus”, die staat op z’n album Lolene in 1999 uitgebracht door Country Discovery Records met Mike Headrick op steel, gitaren en dobro samen met nog een aantal Amerikaanse sessie-musici en hier in Nederland Frank Jansen.
Zijn optreden op zondag 22 januari j.l. met Frank Jansen Trio in het Turfschip aan  het Zuideinde 15 te Nieuwkoop had ik jammer genoeg even gemist, maar voor een aantal trouwe luisteraars in dit programma toch nog even een muzikale tegemoetkoming.
Keuze trouwens genoeg, want Frank heeft inmiddels vier albums uitgebracht, waarvan de laatste een fraaie Tribute album aan Marty Robbins, dat in 2005 werd uitgebracht.
Als lezer kunt u ook nog weer even kennismaken met Frank Jansen hier met de song “If I Can’t Hold Her Tonight”, die staat op z’n album “My Way or the Highway”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wim Pols en Calyx - I'm Only Human

Vervolgens “I’m Only Human” een fraaie country gospelsong door Wim Pols samen  met Calyx hier met een song, die staat op hun album “Fly back Home to You”, dat al weer ruim 10 jaar geleden uitgebracht door Dureco werd uitgebracht.
Maar zoals dat vaak gaat met deze muziek, het verjaart nooit.
“Fly Back Home to You” een album met 16 mooie songs, waarbij Wim Pols & Calyx in deze song nog vokaal nog worden bijgestaan door Astrid Langeland, die tevens lead-zangeres is van de “Country Trail Band”, Coby Kuipers en Karin Jacobs van de groep “Profile”.
Voor u in dit bericht nog een fraaie country gospel door The Country Trail Band met Wim Pols en lead-zang door Astrid langeland hier met de song “ ‘Till the Answer Comes”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Andy Martin - Who's Laughing Now

Dan nu aandacht voor de Indepent countrymusici, die via Hillcrest hun muziek hebben toegezonden om te beginnen met Andy Martin uit Zwitserland hier met de song “Who’s Laughing Now”of te wel “Wie lacht er nu”, die staat op z’n album “Honky Tonk Downstairs” in 2007 uitgebracht door Country Elite Special.
Wat in 1987 begon met de studioproduktie van Andy’s “Lovin’s Easy” is op dit moment na 25 jaar.

Andy Martin - 25 Years on the Road

Nauwelijks meer weg te denken in de Europese countrymuziek. Andy Martin vierde dit jaar dus z’n “25 Years on the Road” met het uitbrengen van z’n twaalfde studio album met de titel “Andy Martin – LostHighway”
Natuurlijk kunt u ook nog even kennismaken met Andy Martin en even luisteren naar z’n song “Who’s  Laughing Now”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Diane Raeside - Slow Dance

Vervolgens “Slow dance “ door zangeres/schrijfster en gitariste Diane Reaside uit Scarborough Ontario hier met een song, die staat op haar album “Since You Went Away” uitgebracht door de Canadese platenmaatschappij Roto Noto.
Diana Reaside is ook in Nederland niet onbekend, want in het verleden heeft zij ook al eens opgetreden tijdens het Zevenbergense International Country Music Festival.
Zij verscheen ook al eens met haar  debuut-video “I’m Stronger” via het NCN/CMT Televisie netwerk en bracht ook nog een ander album met de titel “Turning in to Strangers” uit.
Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de video-clip “I’m Stronger” door Diana Reaeside.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Danny Hooper -Already Gone

Dan nu toch echt naar onze uitsmijter uit Zuid-Australie, zanger/schrijver/gitarist Danny Hooper, hier met de song “Already Gone”, die staat op z’n album “The Legacy” in 2008 in eigen beheer uitgebracht.
Alle twaalf songs op dit album zijn door hemzelf geschreven en waarvan “Dreamland” in januari 2011 werd onderscheiden met de Award “Best Contemporary Song”.
Ook dit jaar verkreeg hij weer deze Award voor de song “You don’t need wings to fly”, die is opgedragen aan z’n vriend Sam Bailey, boer, piloot en schrijver van de bestseller “Head over Heels”, die is getroffen door quadriplegie, veroorzaakt door schade aan de hersenen of ruggemerg en die een  verlamming van de vier ledematen veroorzaakt.
Voor meer informatie gewoon even naar de website van Sam Bailey!
 Tot slot van dit bericht kun u nog even kijken en luisteren naar onze uitsmijter hier met de song “Heartache”, die eveneens staat op z’n album “The Legacy”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).
Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.
Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!
Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!
Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!
Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”  
Datum: Jan. 31 ‘12 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Feb. 4 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis
Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*    Artiest/groep ***    Titel muziek ***    Label
1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Steve Earle & The Del McCoury Band   ***   Texas Eagle   ***   Glitterhouse Records
3. Steve Earle & The Del McCoury Band   ***   Harlan Man   ***   Glitterhouse Records
4. Steve Earle & The Del McCoury Band and Iris Dement   ***   I’m Still in Love With You   ***   Glitterhouse Records

5. Jody Stecher & Kate Brislin   ***   Dreaming of You Darling   ***   Appleseed Recordings
6. Jody Stecher & Kate Brislin   ***   Bye and Bye   ***   Appleseed Recordings

7. Dolly Parton and Porter Wagoner   ***   The Last Thing on My Mind   ***   RCA/Legacy
8. Dolly Parton  ***   Just Because I’m a Woman   ***   RCA/Legacy
9. Dolly Parton  ***   My Blue Ridge Mountain Boy   ***   RCA/Legacy

10. Frank Jansen   ***   Love Is Like a Circus   ***   Country Discovery Records
11. Wim Pol & Calyx   ***   I’m Only Human   ***   Dureco

12. Andy  Martin   ***   Who’s Laughing Now   ***   Country Elite Special/Hillcrest
13. Diana Raeside   ***   Slow Dance   ***   Roto Noto/Hillcrest
14. Danny Hooper   ***   Already Gone   ***   Hooper/Hillcrest

Be There Next Week!  Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *