Remember Me

Willie Nelson - Remember Me

In dit programma niet alleen bijzondere aandacht voor het album “Remember Me Vol. 1” van Willie Nelson,  dat eind november vorig jaar verscheen, maar ook voor het album “For The Good Times’ van The Little Willies met o.a. Norah Jones in de gelederen.
Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met deze keer uit Gothenburg Zweden de groep “Downtown Ramblers”
Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng in dit programma met Ben en Carmen Steneker en ook nog Wim Pols samen met The Country Trail Band met de fraaie countrygospel “Written in the Stones”.
Vervolgens naar de meer hedendaagse countrypop en -rockmuziek uit Nashville TN  door Ashton Shepherd met “Beer on the Boat”  en we blijven nog even bij “Beers Ago”, een song door Toby Keith van zijn album “Clancy’s Tavern”.
De vorige week kwam hij er als uitsmijter een beetje bekaaid af en dus in de herhaling Craig Campbell en treedt tenslotte deze keer Lauren Alaina op als uitsmijtster van dit programma met de song “One of those Boys”.

Downtown Ramblers - I Never Planned

Zoals reeds aangekondigd starten we dit programma in Scandinavie met de songs “I Never Planned en “After We’re Gone” door de Zweedse groep “Downtown Ramblers” , die staan op hun album “On the Other Side of the City”, dat vorig jaar mei werd uitgebracht door Dtr Music Production.

Deze groep is geen onbekende in Nederland, want vorig jaar traden zij ook op tijdens het EBMA “European World of Bluegrass” festival in Voorthuizen en in 2009 werden zij tijdens de EWOB uitgeroepen tot de beste “European Bluegrass Band.
Hun muziek is gebaseerd op de traditionele bluegrass met allerlei invloeden van buienaf, zoals natuurlijk ook de Zweedse folk, pop en jazz-muziek.
Al die smaken bij elkaar maken er een soort Scandinavische stadse bluegrass van.

Downtown Ramblers at the 2011 EWOB

“Downtown Ramblers” werd in 2003 gevormd en bestaat uit Emelie Junsten als zangeres, Oskar Reuter op mandoline met zang, Pär Öjerot op gitaar eveneens met zang, Martin Blomberg op de banjo en Kalle Annerhult op dubbele bas.
De meeste songs werden door Oskar Reuter geschreven , terwijl er ook een paar bij zijn geschreven in samenwerking met andere bandleden.
Op dit album werden zij ook nog bijgestaan door Tim O’Brien op viool en met zang, Brittany Haas van de groep “Crooked Still” op viool en tenslotte de Sjtörömska Kvartetten op viool.

Het album  “On the Other Side of the City” heb ik ontvangen van Peter Holmstedt van “Hemifrån” .

Just Go There for Fine Music


Hemifrån is een onafhankelijke A & R ( Artist & Repertoire) promotie en distributiemaatschappij gevestigd in het muzikale hart van Zweden en gespecialiseerd in goede muziek vooral in de sfeer van singer/songwriters van Americana, country, blues, rustige westkust –pop en jazz.

Zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen in zijn website en eens te luisteren naar de musici, die via hem hun muziek in Europa promoten.
Hoog tijd om eens nader kennis te maken met de “Downtown Ramblers’ hier met de titelsong van hun album “The Other Side of the City” gefilmd in de No1 Guitarshop in Göteborg, Sweden, op 20 maart 2010.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Little Willies - I Worship You

Dan nu naar de bijzondere countrymuziek van de The Little Willies hier met de Stanley Brothers song “I Worship You” gevolgd door “Remember Me” en de iTunes track  “Pennies on the Floor”
Deze songs staan op hun album “For the Good Times”, dat de vorige week dinsdag, 10 januari 2012 werd uitgebracht door Milking Bull Records.

En zo merkt u wel, dat u hier in het Groene Hart van de Krimpenerwaard niets hoeft te missen van de nieuwste muziek op countrygebied.
Van de uitvoering van “Remember Me” zijn er diverse in omloop en heel toevallig staat deze song ook op het nieuwe album van Willie Nelson, die u zo direct ook nog in het programma is te beluisteren.

The Little Willies bestaat uit vijf vrienden, die allen apart zijn betrokken bij allerlei andere muzikale projecten, maar ze wilden graag ook samen muziek maken.
En heel eenvoudig vormde deze wens tot de oprichting van The Little Willies in 2003.

Nora Jones - For the Good Times

De groep bestaat uit Lee Alexander op de bas, Norah Jones op piano en met lead-zang, Richard Julian op gitaar en eveneens met zang, Dan Rieser op drums en Jim Campilongo op gitaar.
Zij startten destijds met een gemeenschappelijke voorkeur voor de klassieke Amerikaanse countrymuziek van Hank Williams, Willie Nelson en Kris Kristofferson en dat leidde tot een zeer succesvol optreden  in “The Living Room” in New York’s Lower East Side met verschillende songs van hun favorieten

Eerst dachten zij nog van dit optreden een “live-album’ te maken, maar in 2006 verscheen hun studioalbum met hun eigen naam en nu dus op 10 januari  weer een alternatieve klassieke country album met fraaie versies van o.a. Cal Martin’s “Diesel Smoke, Dangerous Curves, een nog mooiere versie van Dolly Parton’s “Jolene” en nog veel meer van dat fraais.
Deze video-clip moet u echt even bekijken en luisteren naar de schitterende vertolking van de Dolly Parton song “Jolene” door The Little Willies. Deze song is tevens de laatste track van het album “For the Good Times”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - Remember Me

Zijn naam heeft u al gehoord en dus nu naar Willie Nelson met een drietal songs van zijn nieuwe album “Remember Me” en we starten met de Hank Snow song “I’m Movin’ On” gevolgd door zijn versie van “Remember Me”.
Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar de titelsong van het fraaie album “Remember Me” door Willie Nelson.
Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens ook nog “Today I Started Loving You Again” geschreven door Merle Haggard en Owens, maar hier dus de versie van Willie Nelson, zoals staat op z’n album “Remember Me Vol. 1” op 22 November 2011 uitgebracht door R&J.
De titel “Remember Me Vol. 1” van de countryicoon Willie Nelson belooft veel goeds voor de toekomst, want het is een schitterend album. Zeer aanbevelenswaardig!
Ik heb begrepen, dat Willie samen met z n oude vriend en producer James Stroud meer dan 30 songs hebben uitgekozen en dat Vol. 2 in de loop van dit jaar wordt uitgebracht.

Gisteravond hoorde ik reeds via m’n radiocollega Piet van Mourik van het radioprogramma “WL-Country” uitgezonden door Radio Purmerend de Hank Snow song “I’m  Movin’ On” .
Via de landelijke omroepen heb ik de muziek van dit album nog niet gehoord, maar ook dus op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 kunt u voor mooie countrymuziek via het internet terecht bij Radio Purmerend.
Dat geldt trouwens ook voor de donderdagavond van 18.00-19.00 bij Gouwestad Radio met Leen van der Hoeven en countryprogramma “Nashville Express”..

Maar nu weer terug naar het fraaie album “Remember Me Vol. 1” van Willie Nelson met zijn 14 eigen keuze’s uit de Billboard Hits van de afgelopen 70 jaar.
Hits van o.a. Ernest Tubb, Johnny Cash, George Jones en Merle Haggard, waarbij Willie Nelson op vakkundige muzikale wijze wordt bijgestaan door het “crème de la crème” van de Nashville musici.

Nog even iets over de song “I’m Moving On”, die in 1950 een nr. 1 hit was van Hank Snow, terwijl Ernest Tubb’s versie in 1950 op de 5e plek stond en de “Merle Haggard & Bonnie Owen’s” song “Today I Started Loving You Again”, die in 1970 hoog in de de country Billboard was genoteerd.
Ook voor u nog de song van Merle Haggard “Today I Started Loving You Again” door de “Texas Troubadour”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - Mariachi

Na de agenda met een overzicht van de muziek evenementen in ded regio is het tijd voor de Nederlands countrymuziek met om te beginnen vader en dochter Ben en Carmen Steneker hier met de song “Mariachi”, die staat op hun album “Never Ending Love”, dat oktober vorig jaar werd uitgebracht door RoodHit Blauw.

“Mariachi” is een Mexicaans (straat)orkest bestaande uit minstens twee violen, twee trompetten, gitaar of vihuela, gitarron en zangers, maar wordt ook gebruikt voor de aanduiding van de muziek- soort die zij ten gehore brengen.
Mariachi’s gaan doorgaans gekleed in Mexico’s nationale kledij, de outfit van de “charro” (ruiter).
U kunt nog even proeven aan de echte Mexicaanse sfeer middels een soundtrack van de film “Desperado” met Antionio Banderas met de song “Cancion del Mariachi”.
Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Country Trail Band - Written in the Stones

Vervolgens “Written in the Stones” door de Country Trail Band samen met Wim Pols.
Deze song staat op hun fraaie countrygospelalbum “Labour of Love”in 2003 uitgebracht door Living Water Music.

Een album met 18 songs, waarvan de meeste zijn geschreven door Wim Pols, maar ook een aantal songs van Marcel Langeland de lead-guitarist en een paar covers.
Astrid de vrouw van Marcel neemte de meeste lead-vocals voor haar rekening, hans Steeds op bas-gitaar en ook zo nu en dan lead-vocals, Johnny Holman op pedal steel, Hans de Heer op piano en natuurlijk Wim Pols met lead-zang en op rhythm-gitaar.

Een leuke buitenopname van The Country Trail Band hier met de country gospel klassieker “Family Bible”  hier met lead-zang door de drummer Ruud van de Meeberg.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ashton Shepherd - Beer on the Boat

Dan nu naar de hedendaagse pop-countrymuziek uit Nashville TN met als eerste Ashton Shepherd met het lijkt wel een feestje met de song “Beer on the Boat”, die staat op haar album “Where Country Grows” op 12 juli vorig jaar door MCA Nashville/Hump Head Records.
Ashton Shepherd voor het eerst in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” en wellicht ook voor de lezer dus even kennismaken met haar, de song en een gezellige dag “Beer on the Bopat”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze singer/songwriter uit het kleine plaatsje Coffeeville Alabama kreeg in 2007 een contract bij MCA Nashville, nadat zij in 2006 tijdens een zangwedstrijd een “openingsact” bij countryzangeres Lorrie Morgan had gewonnen en daar werd waargenomen door een vertegenwoordiger van de platenmaatschappij.

Na het uitbrengen van een aantal succesvolle singles en een optreden in de “Grand Ole Opry” werd in 2008 haar eerst album “Sounds So Good” uitgebracht en vorig jaar dus haar tweede album evenals een EP met de titel “Look It Up”.
Vond u het leuk?  Voor u ook nog een leuke video-clip met Ashton hier met de song “Look It Up”
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toby Keith - Beers Ago

Vervolgens in dit programma Toby Keith met de song “Beers Ago”, die staat op z’n album “Clancy’s Tavern”, dat op 25 oktober 2011 werd uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij Show Dog.
De titel van het album is geinspireerd door de naam van de club van z’n grootmoeder, waar Toby regelmatig als kind kwam.
De meeste van de elf songs heeft hij zelf geschreven dan wel in samenwerking met anderen en waar hij onder het genot van een biertje fraaie herinneringen ophaalt aan het ‘grijze” verleden.
Keith werd in december 2011 uitgeroepen tot “Artist of the Decade” tijdens de “American Country Awards”

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even middels een “slide-show” luisteren naar Toby Keith
met z’n pop-countrysong “Beers Ago”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Craig Campbell - I Bought It

Tijdens de uitzending van de vorige week kwam hij er als uitsmijter een beetje bekaaid af en dus alsnog een herkansing met “I Bought it” door Craig Campbell.
Deze song staat op z’n album met z’n eigen naam uitgebracht door Bigger Picure.
Een fraaie akoestische versie van de song “I Bought It” door Craig Campbell hier tijdens een optredenI in Studio 987 van de Bing Lounge voor het TV & Radiostation KUPL FM in Portland, Oregon.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Laura Alaina - One of those Boys

En dan met een kijkje op de klok onze uitsmijtster van dit programma  een jonge countryster met de naam Lauren Alaina hier met de song “ One of those Boys”, die staat op haar 2e album “Wildflower” uitgebracht door Mercury Nashville.
Laura behoorde samen met de jonge countryzanger Scotty McCreery, die reeds de vorige week in het programma “Countrymusic Round-Up” was te beluisteren, tot de finalisten van Fox’s American Idol 2011.

Ook de 17-jarige Laura Alaina uit Rossville Georgia was reeds op zeer jonge leeftijd actief als zangeres en na het beeindigen van American Idol werd de single “Like My Mother Does” uitgebracht, waarvan in de eerste twee maanden na het uitbrengen reeds 200.000 exemplaren werden verkocht.Tot slot toch ook nog de fraaie video-clip van de jonge Lauren Alaina hier met haar versie van Loretta Lynn’s  “Coal Miners Daughter” tijdens een optreden in het “Witte Huis” te Washington DC in aanwezigheid van Mr. President en Mrs. Obama op 21 november 2011.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.
Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!
Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!
Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!
Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ”  
Datum: Jan. 17 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 21 ‘12 12.00-13.00
Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis
Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*    Artiest/groep ***    Titel muziek ***    Label
1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Downtown Ramblers   ***   I Never Planned   ***   Dtr /NCB
3. Downtown Ramblers   ***   After We’re Gone   ***   Dtr/NCB

4. The Little Willies   ***   I Worship You   ***   Milking Bull Records
5. The Little Willies   ***   Remember Me   ***   Milking Bull Records
6. The Little Willies   ***   Pennies on the Floor   ***   Milking Bull Records

7. Willie Nelson   ***   I’m Movin’ On   ***   R & J
8. Willie Nelson   ***   Remember Me   ***   R & J
9. Willie Nelson   ***   Today I Started Loving You Again   ***   R & J

10. Ben en Carmen Steneker   ***   Mariachi   ***   RoodHitBlauw
11. Wim Pols en The Country Trail Band   ***   Written in the Stones   ***   Living Water Music

12. Ashton Shepherd   ***   Beer on the Boat   ***   Hump Head
13. Toby Keith   ***   Beers Ago   ***   Show Dog

14. Craig Campbell   ***   I Bought It   ***   Bigger Products
15. Lauren Alaina   ***   One of Those Boys   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week!  Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *