Christmas for Cowboys

John Denver - Christmas for Cowboys

In dit programma alvast een voorproefje op de Kerst met muziek van het album “Christmas in Concert” door John Denver. 

We gaan ook nog naar Canada, want de vorige week kregen we een telefonisch verzoek om eens iets te laten horen van het album van Moses Butt uit Yellowknife, Northwest Territories.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass en deze keer door Nothin’ Fancy uit Lexington Virginia met hun nieuwe album met hun eigen naam.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer de groep Savannah en ook nog Jaqueline van der Griend met haar single “Car in a Field”.

Dan is het weer eens tijd voor de hedendaagse countrymuziek met aandacht voor het jubileumalbum van Randy Travis samen met o.a. Josh Turner en treedt de Zac Brown Band op als uitsmijter van dit programma met een song van hun album “You Get What You Give”.

Nothin' Fancy - Look Out My Back Door

We begonnen het programma met de songs “Lookin’ Out My back Door”, “House Built With Love” en “Darkness and Dirt” door de bluegrass groep “Nothin’ Fancy hier met een songs van hun nieuwe album met hun eigen naam “Nothin’ Fancy uitgebracht door Virginia Dreams Records.

De groep “Nothin’ Fancy’ uit Lexington in de Shenandoah Valley inVirginia werd in 1994 opgericht en speelt energieke bluegrass, dat varieert van traditionals tot Americana en van rustige folkmuziek tot stevige dansmuziek.

Nothin’ Fancy bestaat uit zanger/schrijver Mike Andes op de mandoline, gitaar en met zang, Gary Farris eveneens op gitaar, Tony Shorter op de bas, Chris Sexton op de viol en cello en Mitchell Davis op de banjo.

Ze kwamen in 1994 samen om als groep deel te nemen aan een muziekgroepswedstrijd en waarbij zij vervolgens werden uitgeroepen tot winnaars. Na een periode van bijna 10 jaar op de toer voor het geven van concerten, werd in 2002 door Pinecastle Records hun debuutalbum “Once Upon a Road” uitgebracht, waarbij de Award-winnaar Don Rigsby als producent optrad.

In 2009 werd hun vierde album “Album # 7” uitgebracht door Pinecastle Records, de platen-maatschappij van de legendarische Col. Tom Riggs en die begin 2010 werd opgeheven in verband de slechte gezondheidstoestand van Riggs.

Nu dus Nothin’ Fancy bij Virginia Dreams Records met hun nieuwste album met een aantal eigen songs geschreven door Mike Andes en Chris Sexton, maar wellicht herkende een aantal luisteraars ook hun versie van Credence Clearwater Revival’s “Lookin’ Out My Back Door” .

“Nothin’Fancy” heeft ook al eens in Nederland opgetreden, naast andere concerten in o.a. The Ryman Auditorium, The Lincoln Center in New York City en “The Birchmere in Alexandria Virginia. Sedert 2001 treden zij ook op als gastheer tijdens hun eigen festival in Buena Vista Virginia.

Om te beginnen kunt u als lezer ook nog even kennismaken met Nothin’ Fancy hier tijdens een “live” optreden met de song “Pass Me By” in het “Weeks Music Auditorium” in Buffelo, Missouri.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Moses Butt - Pick Me Up on Your Way Down

Dan nu een heel stuk noordelijker voor Moses Butt uit Hayride Northwest Territories Canada hier met zijn versie van de song “Pick Me Up on Your Way Down” en de fraaie gospelsong “He Took Your Place”.

Een fraaie gospelsong ooit geschreven en bekend geworden door Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountin Boys, maar in dit programma op speciaal verzoek van mevr. De Graaf uit Brummen, nu gespeeld en gezongen door Moses Butt uit Yellow Northwest Territories Canada.

“Pick Me Up On Your Way Down” uit de jaren ‘60 is bekend geworden door de vertolking door Charlie Walker, maar hier dus ook door Moses Butt

De songs staan op z’n album “Country and Gospel Classics” in eigen beheer gemaakt door “Chip’s Studio” uit Yellowknife Northwest Territories Canada.

Moses Butt - Yellowknife NT

Dat is in het uiterste noordwesten van Canada op zo’n 60 graden NB en waar het op dit moment zo’n 15 graden onder nul is.

Yellowknife is de hoofdplaats van deze provincie met zo’n 42 duizend inwoners en het ligt aan zeer groot meer met de naam “Great Slave Lake”.

Dit meer is genoemd naar de “Slavey” Indianen stam en is het op 1 na de grootste meer van Canada met een lengte van 480 km en een breedte variërend tussen 19 en 109 km en een maximale diepte van 614 meter.

Heel veel zoetwater daar in die provincie met een oppervlakte van 1,346 miljoen km2 en om nog even verder te gaan met de getallen een bevolkingsdichtheid van 3 inwoners/100 km2, terwijl wij hier in Nederland een bevolkingsdichtheid kennen van ruim 401inwoners/km2.

Wilt u dus in alle rust uw vakantie eens doorbrengen neem dan eens een vlucht naar Yellowknife in het noorden of Hayride in het zuiden aan de Great Slave Lake om daar in de zomer aan het strand te lopen, dan wel een trektocht te maken door de uitgestrekte bossen langs heel veel meren, riviertjes en beken.

“He Took Your Place”, jammer genoeg niet door Moses Butt, maar hier ook een schitterende vertolking van deze mooie gospel door Buck White op mandoline, z’n dochters Sharon op gitaar en Cheryl allebei met zang.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Denver - Christmas in Concert

Dan nu naar het “live” Kerst concert van John Denver met de song “Christmas for Cowboys”, gevolgd door“Chrismas Like a Lullaby”.

Een mooie “live” sessie van John denver met o.a. Patty Loveless en Clint Black  onder de mooie sterrenhemel van Montana tijdens Kerst met de song “Christmas for Cowboys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog het grappige “The Marvelous Toy” of te wel “Het schitterende stuk speelgoed” gespeeld en gezongen door John Denver hier tijdens z’n optreden op 19 en 20 December 1996 in de D.A.R. Constitution Hall te  Washington DC.

Het is een concertzaal in Washington DC, die in 1929 werd gebouwd door de organisatie “Daughters of the American Revolution, dat nog steeds hun bezit is en waar jaarlijks een ledenconventie wordt gehouden.

Maar op 19 en 20 December 1996 dus een kerstconcert door John Denver en waarvan RCA op 25 setember 2001 een fraai album heeft uitgebracht met 24 songs.

Even nog een ander concert met “Oh Holy Night” door John Denver op 19 december 1996 tijdens zijn optreden in “The Today Show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als u het als luisteraar leuk vindt, kan ik u nauurlijke volgende week dinsdag, 20 december meer hiervan laten horen. Gewoon even doorgeven!

Dit album is niet zo bekend en moeilijk verkrijgbaar en in dit programma voor u wellicht een eerste kennismakking.

John denver - Rocky Mountain Christmas

Veel bekender zijn z’n studioalbums “Rocky Mountain Christmas” en “Christmas Like a Lullaby” uit respectievelijk 1996 en 1995.

John Denver werd geboren in Roswell, New Mexico en woonde het grootste deel van zijn leven in Aspen, Colorado. In de jaren ’60 begon hij zijn zangcarrière bij The Mitchell Trio, een folkgroep die zich vooral richtte op politieke en sociale satire.

In 1969 begon John Denver zijn solocarrière. Zijn nummer “Leaving, on a Jetplane” werd een nummer-1-hit voor Peter, Paul and Mary.

Enkele jaren later kwam voor John Denver zelf de grote doorbraak, eerst met “Take Me Home, Country Roads” en een jaar later met “Rocky Mountain High”.

Op 12 oktober 1997 stierf Denver voor de kust van Monterey (Californië) toen het vliegtuig dat hij bestuurde, een Rutan Long-EZ, die hij kort daarvoor had gekocht, neerstortte. John Denver had veel ervaring als piloot van verschillende vliegtuigen en men vermoedt, dat de problematische omschakeling van benzinetank naar de reservetank van het vlietuig de oorzaak is geweest van het neerstorten in de Pacific.

Voor u als lezer van dit bericht nog even herinneringen op halen aan John Denver met z’n “Christmas Like a Lullaby” middels deze sfeervolle slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah met hun optreden in Amicitia Lekkerkerk

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer weer eens de nr. 1 countrygroep van Nederland Savannah met de song “When the Walls Come Tumbling Down”, die staat op hun album met hun eigen naam uitgebracht door M.O.D. Record label.

Op vrijdagavond, 6 januari a.s. zullen zij optreden samen met Dick van Altena en Cor Sanne met hun theatershow “Back to the Country” in het Crown Theater aan de van Cleefkade 15 te Aalsmeer.

Nog even terug naar de CD-presentatie door Savannah van dit album in Theater 013 in Tilburg 2009 met een fragment van een aantal songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jacquelinen van der griend - Car in a Field

Vervolgens “Car in a Field” door Jacqueline van der Griend, de lead-zangeres van de countrygroep “Cash on Delivery” hier met de single, die in juli van dit jaar werd gepresenteerd.

Het lied werd geschreven door Rob Crosby.

Op 11 juni j.l. trad zij nog op samen met deze Amerikaanse singer/songwriter in het “TROS Muziekcafe” met het door hen geschreven song “All of My Life”.

Er zijn inmiddels plannen voor een nieuw album, waarvoor er al een paar op de plank liggen o.a. ook geschreven door Ruud Hermans.

U kunt ook nog even luisteren naar de nieuwe single van Jacqueline van der Griend middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Travis - 25 Anniversary Celebration

Dan nu naar het 25-jarig jubileum van Randy Travis hier samen met Josh Turner met de song “TIME”.

Een fraaie song met afkortingen, waarin de man wordt gewaarschuwd z’n vrouw te verliezen als er geen tijd is voor “TLC” of te wel “Tender Loving Care”  en daar moet je “Time” voor nemen.

Randy Travis—25 Anniversary Celebration uitgebracht door Warner Brothers een mooi countrymuziek album met 17 songs en tal van countrymuziekvrienden zoals Willie nelson, Lorrie Morgan, Connie Smith,Brad paisley en Carrie Underwood.

Voor u ook nog een leuke slide-show hier met de song “T.I.M.E.” door Randy Travis en Josh Turner.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Travis - No Holdin' back

Vervolgens ook nog de song “He Walked On Water” door Randy Travis hier met Kenney Chesney en waarbij Randy nog eens terug gaat naar 1989 en z’n album “No Holdin’ Back” in dat jaar ook al uitgebracht door Warne Bros. Dat album bestond uit tien fraaie songs met traditionele countrymuziek, Honky Tonk en waarbij zijn vertolking van Brook Benton’s “It’s Just a Matter of Time” m.i de mooiste song is. “He Walked On Water” viel als “ zoetsappige en sentimentele” ballade een beetje uit de toon.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar het gelegenheidsduo Randy Travis en Kenney Chesney hier met de song “He Walked on Water”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown band - Keep It in Mind

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter de Zac Brown Band hier met de song “Keep Me in Mind” of te wel “Vergeet mij niet”, die staat op z’n album “You Get What You Give” uitgebracht door Southern Ground.

Op dit moment staat deze song op de 3e plaats van de Country Top 100 is nog steeds in opgaande lijn.

Voor u tot slot nog een video-clip met een “live’ optreden van de Zac brown Band tijdens het 40ste jaarlijkse CMA Festival in juni van dit jaar in Nashville TN hier met de song “Keep Me In Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 13 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 17 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Nothin’ Fancy   ***   Lookin’ Out My Back Door   ***   Virginia Dreams Records

3. Nothin’ Fancy   ***   House Built With Love   ***   Virginia Dreams Records

4. Nothin’ Fancy   ***   Darkness and Dirt   ***   Virginia Dreams Records

5. Moses Butt   ***   Pick Me U on Your way Down   ***   Moses Butt/Chip’s Studio

6. Moses Butt   ***   He Took Your Place   ***   Moses Butt/Chip’s Studio

7. John Denver   ***   Christmas for Cowboys   ***   RCA Records

8. John Denver   ***   Chrismas Like a Lullaby   ***   RCA Records

9. John Denver   ***   The Marveleous Toy   ***   RCA Records

10. Savannah   ***   When the Walls Come Tumbling Down   ***   M.O.D. Record Label

11. Jaqueline van der Griend   ***   Car in a Field   ***  Nash Music

12. Randy Travis ft. Josh Turner   ***     T.I.M.E.   ***   Warner Bros.

13. Randy Travis ft. Kenney Chesney   ***   He Walked on Water   ***   Warner Bros.

14. Zac Brown Band   ***   Keep Me in Mind   ***   Southern Ground

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *