Santa Is Back in Town

Happy Christmas to you All

In deze donkere en gure dagen van december is het programma geheel gevuld met de countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende Kerstsongs, die U via  diverse radiostations kunt horen, maar “iets heel anders” met bluegrass en country songs door o.a. Rhonda Vincent, Open Road, Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys, Larry Sparks en ook nog David Parmley & Continental Divide.

Vervolgens nog uit Canada Michelle Wright met een song van haar Kerstalbum en Marty Stuart, die een lans breekt voor Santa, die zich ook best heel eenzaam kan voelen in het rottige en koude weer.

Verder ook toch heel bijzonder Elvis Presley samen met Wynonna Judd met de song “Santa Claus Is back in Town”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio.

Daarna gaan we gewoon door met Nederlandse country in Kerstsfeer door Cash on Delivery en ook nog Savannah met het toepasselijke “Silver Bells”.

Vervolgens terug naar de Kerst in Texas met Billy Keeble, uit Nashville Alison Krauss en treedt de groep Tractors op als onze stevige uitsmijter met een bijzondere uitvoering van de song “Santa Looked a Lot Like Daddy”.

Rhonda Vincent - O Christmas Tree

We begonnen dit programma met Rhonda Vincent en The Rage met de bekende song “O Christmas Tree”.

Deze track is de titelsong van het verzamelalbum “O Christmas tree” in 2002 uitgebracht door Rounder Records met kenmerk Rounder 513 , die met Rhonda Vincent en haar groep ook een nog een aantal andere kampioenen in huis hebben.

Rhonda Vincent werd reeds 7 keer uitgeroepen tot “Beste zangeres van het jaar” hier op mandoline en met lead-zang,  Ron Stewart op viool en banjo, Bryan Sutton gitaar  Carl Jackson achtergrond-zang en tenslotte “last but not least” Darrin Vincent op acoestische bas en harmonie-zang en wellicht overbodig om nog te vertellen, maar Darrin is de broer van Rhonda, die samen met Jamie Daily ook reeds een zeer groot aantal IBMA bluegrass Awards in ontvangst hebben genomen.

Tijd voor een muzikale onderbreking en natuurlijk door Rhonda Vincent hier met de song “ I’ve Forgotten You” in de wintertijd. Deze song staat op haar album “Ragin’ Live” in 2005 uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Vervolgens nog in dit programma “Christmas Time Is Near” door de bluegrassgroep Open Road en ook deze song staat op het vermelde verzamelalbum “O Christmas Tree”.

Ralph Stanley and the Clinch Mountain Boys - Beautiful Star of Bethlehem

Daarna ook nog “Beautiful Star of Bethlehem” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met een song, die staat op het album “Christmas in the Mountains” uitgebracht door Rebel Records.

The Clinch Mountain Boys hier nog met Keith Whitley op gitaar en met lead-zang, Jack Cooke op de bas en baritonzang en Troy “Renfro” Profitt op lead-gitaar en natuurlijk on-miskenbaar Ralph Stanley met z’n tenorstem.

Deze song staat ook op hun album “Clinch Mountain Gospel” opgenomen in juni 1977 en op LP uitgebracht door Rebel Records, natuurlijk allang grijs gedraaid, maar gelukkig in 2001 op een CD geperst met kenmerk REB-CD-1571.

Beautiful Star of bethlehem

Als rechtgeaarde bluegrassmuziek liefhebber kunt u nog even kijken en luisteren naar een optreden van Ralph Stanley & Clinch Mountain Boys.

Met lead-zang door de legendarische Keith Whitley op gitaar en met leadzang met de twee bluegrass gospels “Ive Just Seen the Rock of Ages” en “Beautiful Star Of Bethlehem” en de bluegrass traditional “Nobody’s Love Is Like Mine”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Larry Sparks - Blue Christmas

Dan gaan we nu naar Larry Sparks met zijn bijzondere uitvoering van “Blue Christmas” of te wel  “Een eenzame Kerst”door “Larry Sparks “.

Larry Sparks werd ook al twee keer tijdens een IBMA Award festival uitgeroepen tot bluegrasszanger van het jaar, terwijl zijn album “40” werd uitgeroepen tot beste bluegrass album van het jaar 2005.

 De song “Blue Christmas” staat trouwens ook op het reeds eerder vermelde verzamelalbum “Christmas in the Mountains” “Bluegrass songs for the season”.

“Christmas Time A-Coming”! Tijd voor de lezer van dit bericht om te kunnen luisteren naar de aankondiging van Larry Sparks. Deze song staat op zijn album “Christmas in the Hills” in 2000 uitgebracht door Rebel Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

David Parmley and Continental Divide - Christmas in the Mountains

Vervolgens “Christmas in the Mountains” door David Parmley en z’n groep Continetal Divide” hier met een song, die staat op het album “A Pinecastle Christmas Gatherin’”.

Een verzamelalbum in 2003 door Pinecastle Records uit Orland Florida uitgebracht.

Een opname uit 1996 en waarbij David Parmley hier op gitaar en met lead en bariton zang werd bijgestaan door Scott Vestal op banjo en met zang, Mike Anglin op de bas, Aubrey Haynie op de viool, Jimmy Brown op de mandoline en harmony zang en tenslotte Larry Atamanuik op percussie.

Robin and Linda Williams - Shotgun Shells in the Christmas Tree

“Shotgun Shells”door Robin en Linda Williams hier met een song, die staat op hun kerstalbum “The First Christmas Gift” in 2005 uitgebracht door Red House Records.

Robin en Linda Williams, twee country folk veteranen sedert de begin jaren ‘70, die een fraai kerstalbum hebben gemaakt met 12 songs, waarvan de meeste door hen zelf zijn geschreven.

Dus geen overbekende songs nog eens door hen vertolkt, maar een kennismaking met nieuw materiaal zoals deze “Koperen geweerkogelhulzen in de Kerstboom”.

U kunt als lezer ook nog luisteren naar de bijzondere Kerstsong “Shotgun Shells on a Christmas Tree”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Michelle Wright - I Know Santa's Been Here

Dan nu naar Canada voor Michelle Wright hier met de song “I Know Santa’s Been Here” van het album “A Wright Christmas” uitgebracht door Savannah Music.

Een “Wright Christmas”, het Kerstalbum van de Canadese countryster Michelle Wright, reeds meerdere malen uitgeroepen tot Canadese countryzangeres van het Jaar.

Een album met 12 Kerstsongs met een aantal traditionele songs in een verrassende nieuwe versie en een aantal songs uit deze donkere December periode van haar keuze en een originele Kerstsong.

Sinds zij haar eerste Award in 1989 heeft Michelle Wright in veel muziek theaters zoals Los Angeles en Toronto in totaal 31 Awards in ontvangst genomen.

Op woensdag, 21 december treedt zij op in Neat’s Coffee Shop in Burnstown Ontario en donderdag in St Jacobs On. met haar tour “ I’m Dreaming Of A Wright Christmas 2011”

En dan is het tijd een video-clip met een heel andere Kerstsong “I Know Santa’s Been Here” door Michelle Wright van haar album “A Wright Christmas”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart - Even Santa Gets the Blues

Vervolgens “Even Santa Gets the Blues” door Marty Stuart en deze song staat op het verzamelalbum “Very Special Acoustic Christmas” in 2003 uitgebracht door Lost Highway.

 Marty Stuart, de historicus van de countrymuziek, geboren op 30 september 1958 in Philadelphia Missouri, was in z’n prille jeugd al helemaal weg van de countrymuziek, leerde op 12-jarige leeftijd gitaar en mandoline spelen en maakte toen ook al deel uit van de bluegrass groep “The Sullivans” .

Hij ontmoette Roland White van de vroeger Kentucky Colonels, die hem uitnodigde om eens te komen spelen bij de groep van Lester Flatt.

En dat was het begin van een heel bijzondere carriere in de countrymuziek. In 1983 trouwde hij met Cindy, een dochter van Cash en zo behoorde hij ook een beetje bij Cash-Carter clan, maar dat huwelijk duurde niet zolang.

Connie Smith and Marty Stuart at the Grand Ole Opry

In 1997 trouwde hij vervolgens met z’n jeugdvriendin en zangeres Connie Smith en op 23 augustus van dit jaar bracht zij haar album “Long Line of Heartaches” geproduceerd door haar man, Marty Stuart dus.

Voor de countryblues liefhebbers nog Marty Stuart hier met zijn “Even Santa Claus Gets the Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Elvis Presley and Wynonna Judd - Santa Claus Is Back in Town

Dan als verrassing Elvis Presley samen met Wynonna Judd met de song “Santa Claus is Back in Town”, die staat op een heel bijzonder album met herinneringen aan Elvis Presley, waarbij niet alleen heel technisch maar ook heel goed passend hedendaagse countrysterren een duet met Elvis zingen.

Op 14 oktober 2008 bracht RCA/Sony het album “Christmas Duets” van Elvis Presley uit, terwijl Elvis nooit een duet heeft opgenomen.

34 jaar na zijn overlijden dus met behulp van de nieuwste studiotechnieken en 10 welwillende hedendaagse countrysterren zoals hier Wynona Judd , maar ook nog o.a. Carrie Underwood, LeAnn Rimes,  Sara Evens, Amy Grant. Reba McEntire

En natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar deze bijzondere uitvoering.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - December

Dan is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met in Kerstsfeer met om te beginnen de bekende countrygroep “Cash on Delivery” hier met de song “December” en deze song staat op het album “The best of Country Christmas” in 1999 uitgebracht door Mirasound Red Hat..

Geen video of geluidsclip in Kerstsfeer van een nederlandse groep dus vandaar maar voor de liefhebbers hier nog “If We Make It Through December” vertolkt door Alan Jackson met fraaie winterafbeeldingen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Silver bells

Vervolgens ook nog de bekende “Silver Bells” hier vertolkt door Savannah en deze song, staat eveneens op het net vermelde verzamelalbum.

Een album met 16 Kerstsongs door verschillende countryartiesten en groepen,, zoals Jan Willem Roy, Jany Szabo, Richard Schneider en Brigitte Nijman, waar een poos al niets meer van gehoord hebben in dit programma.

Maar natuurlijk ook nog steeds bekende groepen zoals hier Savannah, 4 Wheel Drive, Frank Jansen.

Van het reeds eerder vermelde album “Christmas Duets” kunt u ook nog even luisteren naar “Silver Bells”, een duet van Elvis Presley met Ann Muray met op de achtergrond ook nog Gordon Stoker met The Jordanaires.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Keeble - Dear Santa

Dan nu naar Texas voor de Independent countryartiest Billy Keeble met Texas Pride Band met de titelsong van zijn fraaie Kerstalbum “Dear Santa” in 2008 uitgebracht door Global Records.

Billy Keeble treedt vooral om in de omgeving van Dallas/Fort Worth met op woensdag, 21 december een optreden bij Theo’s Grill & Bar in Grand Prairie TX.

U kunt ook nog even naar Texas om even te luisteren naar de mooie Kerstsong van Bille Keeble inclusief de tekst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss - Shimmy Down the Chimney

“Shimmy Down the Chimney” door Alison Krauss hier met een song, die staat op een verzamelalbum met de gelijknamige titel in 2004 uitgebracht door Capitol Records Nashville.

Een fraai verzamelalbum met 17 countrysongs in kerstsfeer met o.a. Dwight Yoakam, Jo Dee Messina, The Judds, Toby Keith e.v.a.

Voor u als lezer ook nog een fraaie “slide”-show van Alison Krauss met de bijzondere Kerstsong “Shimmy Down the Chimney”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Tractors - Santa Looked a Lot Like daddy

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter “The Tractors” hier met hun bijzondere versie van de song “Santa Looked a Lot Like Daddy”, die staat op een verzamelbum “The Essential Country Christmas –Silver bells” uitgebracht door Hip-O.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar The Tractors, een groep getalenteerde Nashville sessiemusici met een voorkeur voor de country-rockmuziek, hier met hun versie van de song “Santa  Looked a Lot Like Daddy”.

Deze song staat trouwens ook op hun eigen album “Have Yourself a Tractors Christmas” in 1995 uitgebracht door Arista en in 2000 nogmaal door BMG Special Products.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 20 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 24 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent   ***   O Christmas Tree   ***   Rounder Records

3. Open Road   ***   Christmas Is Near   ***   Rounder Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Beautiful Star of Bethlehem   ***   Rebel Records

5. Larry Sparks   ***   Blue Christmas   ***   Rebel Records

6. David Parmley & Continental Divide   ***   Christmas in the Mountains   ***   Pinecastle Records

7. Robin & Linda Williams   ***   Shotgun Shells on a Christmas Tree   ***   Red House Records

8. Michelle Wright   ***   I Know Santa’s Been Here   ***   Savannah Music

9. Marty Stuart   ***  Even Santa Gets the Blues   ***   Lost Highway

10. Elvis Presley & Wynonna Judd   ***   Santa  Is back in Town   ***   RCA/Sony

11. Cash on Delivery   ***   December   ***   Mirasound Red Hat

12. Savannah  ***   Silver Bells   ***    Mirasound Red Hat

13. Billy Keeble   ***   Dear Santa   ***   Global Records

14. Alison Krauss   ***   Shimmy Down the Chimney   ***   Capitol Records

15. The Tractors   ***   Santa Looked a Lot Like Daddy   ***   Hip-O

Wishing You All a Merry Christmas - Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *