Cajun Moon

Ricky Skaggs - Honey (Open That Door)

In dit programma speciale aandacht voor het nieuwe album “Country Hits Bluegrass Style” van de bluegrass legende Ricky Skaggs en trouwens ook voor de countryzanger Tracy Byrd, want van hem is net een fraai album verschenen met twee CD’s uit de periode rond de eeuwwisseling.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass en deze keer terug naar begin jaren ’70 met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys. Muziek uit een verbazingwekkende periode van Ralph Stanley met vier stemmige bluegrasszang.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer de groep “Cash on Delivery” en vervolgens Ilse de Lange met een song van haar album “Next to Me”.

Dan is het weer eens tijd voor de hedendaagse countrymuziek met uit Texas Blake Shelton vervolgens Kira Isabella uit Ontario, Canada en treedt de Zac Brown Band op als uitsmijter van dit programma.

 

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Boys - The Lonesome River

“The Lonesome River”. De vorige week had ik de originele uitvoering van deze song door Carter & Ralph Stanley in het programma opgenomen, maar deze week speciaal voor Siem de Ruiter, voorzitter van de ANBO en zangvereniging Zanglust hier in Lekkerkerk een schitterende vier-stemmige bluegrass versie door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Als lezer van dit bericht kunt u zich ook nog overtuigen van de schitterende en messcherpe samenzang van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys in de song “The Lonesome River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Siem was de vorige week te gast in de studio met mooie verhalen over z’n periode als hofmeester op schepen van de Rotterdamse Lloyd en naturlijk ook uw eigen presentator als marconist bij o.a. Vinke Rotterdam en Ned Gulf Tankers. Wij werden trouwens geheel in maritieme stijl vanuit de pantry van Radio Vrolek goed verzorgd door onze steward Andre Slooff.

Wilt u als luisteraar ook eens een uitzending van Countrymusic Round-Up” bijwonen? Natuurlijk kan dat. Gewoon even contact met ons opnemen via 0180-664080 , via danwel een berichtje achterlaten op deze website.

Dan nu terug naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys, want we begonnen het programma met de song “Little Birdie”.

Dat smaakt naar meer, dus nog maar even terug naar dat fraaie album met de instrumental “Hard Times”, die toch nog goed uitpakten voor Ralph Stanley.

Dr Ralph Stanley

Vervolgens ook nog “The Fields Have Turned Brown”, een song van Carter Stanley en hier dus door z’n broer Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys uit de verbazingwekkende periode van 3 jaar in de begin jaren ‘70 .

De in 1996 overleden bekende bluegrassvernieuwer, zanger/schrijver en mandolinespeler John Duffey van o.a. The Country Gentlemen en Seldom Scene, deed ook nog mee.

De songs staan op het verzamelalbum met de naam “Ralph Stanley” en is in 1995 uitgebracht door Rebel Records bestaande uit vier CD’s, waarbij ook Ralph’s introductie met a capella bluegrass-gospelzang in de bluegrassmuziek.

Een krachtige wederopstanding van de Clinch Mountain Boys na het overlijden van Carter Stanley op 1 December ‘66 met Curley Ray Cline op viool, Jack Cooke op de bas, Ricky Lee op lead-gitaar schitterende lead-zang door gitarist Roy Lee Centers en waarbij ook Keith Whitley en Ricky Skaggs voor het eerst optraden.

Voor u ook nog de song “The Fields Have Turned Brown’ tijdens een live-optreden van de bluegrassgroep “Seldom Scene” met lead-zang door John Starling op gitaar en John Duffey, de tenor,  op mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ricky Skaggs - Country Hits Bluegrass Style

Dan nu naar Ricky Skaggs met een song van z’n nieuwe album “Honey(Open) That Door” en “Cajun Moon”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een interview met Rick Skaggs over z’n nieuwe album en trouwens ook over z’n vrijheid om de muziek, die hij graag wil maken.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Songs, die staan op z’n nieuwe album “Country Hits Bluegrass Style” op 19 juli van dit jaar uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij “Skaggs Family Records”.

Ricky Skaggs, in 1954 geboren in Cordell Kentucky trad voor het eerst op 7-jarige leeftijd op tijdens een TV-show van Lester Flatt & Earl Scruggs en maakte op 15-jarige leeftijd 3 jaar lang deel uit van de Clinch Mountain Boys en dat was dus de periode eind jaren ‘60 begin jaren ‘70.

Er bestaats zelfs nog een film-opname van de toen 7-jarige Ricky Skaggs, die mocht optreden met Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys hier met de song “Ruby”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ricky Skaggs and Family

(left Buck White, Cheryl White, Ricky Skaggs and right Sharon White)

Op het album “Country Hits Bluegrass Songs” wordt Ricky o.a. bijgestaan door z’n vrouw Sharon White-Skaggs, z’n schoonzus Cheryl, allebei trouwens met zang en z’n schoonvader Buck White op de piano met ook nog o.a. Cody Kilby op leadgitaar en Andy Leftwich op viool.

Multi-instrumentalist Ricky Skaggs zelf op de gitaar, mandoline, piano en zoals u natuurlijk wel begrijpt voor deze gelegenheid ook de “Cajun triangle”.

Hij heeft inmiddels een punt in z’n carriere bereikt, waaarbij hij kan doen en laten wat hij wil in de muziek.

Dat is het voordeel van een icoon: Wat je doet is vaak niet zo belangrijk alswel het feit dat je het nog steeds doet.

De ervaren instrumentalist op gitaar, mandoline, viool en banjo bezit ook nog eens die gevoelige eenzame bluegrass tenorstem waarschijnlijk afkomstig uit z’n periode met Ralph Stanley’s Clinch Mountain Boys traditionele bluegrass.

Na die periode naar de meer progressieve bluegrass met o.a. de Country Gentlemen en z’n eigen groep “Boone Creek” en “Kentucky Thunder.

Daarnaast speelde hij ook nog in de band van Emmylou Harris en maakte met haar het zeer succesvolle album “Roses in the Snow” in 1980 uitgebracht door Warner Brothers.

Inmiddels al heel veel albums op z’n naam en dit album “Country Hits Bluegrass Style”geeft u precies wat het zegt. Een aantal van z’n eigen hits uit de jaren ‘80 tezamen met een paar bluegrass klassiekers van oa. Flatt & Scruggs.

Geen nieuwe richtingen voor Ricky Skaggs, maar wel een heel aanbevelenswaardig album.

Nog een fraaie “slide”-show van Ricky Skaggs met de muziek van z’n album “Country Music Bluegrass Style” hier met de song “Honey (Open That Door).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tracy Byrd - Something to Brag About

Dan nu herinneringen aan Tracy Byrd van z’n album “It’s About Time” hier met  de songs “Something to Brag About” of te wel “Iets om over op te scheppen” en “Proud of Me”.

Deze songs staan op z’n album “It’s About Time” in 1999 uitgebracht door RCA/BMG Entertainment.

Op 18 oktober van dit jaar verscheen er echter een dubbelalbum met de titel “It’s About Time” & “Ten Rounds” uitgebracht door T-Bird Americana bestaande uit 2 CD’s, die inmiddels in Nederland apart niet meer verkrijgbaar zijn.

Een hernieuwde kennismaking met Tracy Byrd op 17 December 1966 geboren in Beaumont Texas evenals trouwens twee andere zeer bekende countryzangers Mark Chesnutt en George Jones.

Tracy Byrd - It's About Time- Ten Rounds

Na z’n studie op Southwest Texas State vond hij een muzikale plek samen met Mark Chesnutt bij de locale club “Cutters”.

Toen Mark Chesnutt grote nationale successen boekte en vertrok naar Nashville, vormde Byrd zijn eigen lokale groep en nam die muzikale plek bij Cutters over.

In 1992 tekende hij een contract bij MCA in Nashville TN, maar moest een jaar wachten, voordat hij in hun schema paste en zijn muziek uit te brengen.

“Holdin’ Heaven” werd z’n eerste grote success en een nr.1 hit gevolgd door meer nieuwe songs als “Lifestyles of the Not So Rich and Famous” en “I’m From the Country.”

Omdat MCA Nashville al zoveel grote countrysterren onder contract had, vertrok hij naar RCA waar hij dus onder meer de reeds vermelde albums maakte en ook succes boekte met een aantal toppers in de countrymuziekoverzichten van 2001 en 2002 met o.a. een vernieuwde “Ten Rounds With Jose Cuervo”

Na nog twee albums bij RCA nam hij afscheid van deze maatschappij  en maakte in 2006 het album “Different Things”  bij een onafhankelijk label met de naam “Blind Mule Records”. (What’s in a Name).

Naast z’n muzikale carriere is Byrd ook in 2003 begonnen met z’n eigen lijn van voedingsproducten en is trouwens ook een actieve buitenmens en dat is ook niet zo vreemd als u eens de volgende video-clip bekijkt.

Gastvrijheid in de country samen met Tracy Byrd hier met z’n song “I’m from the Country” (and I Like It That Way) middels een leuke videoclip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery at Amicitia Lekkerkerk

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer weer eens Cash on Delivery of te wel “Boter bij de Vis” hier met de song “When Do I) Get to be Me.

Lead-zang door Wim van de Vliert en Jacqueline van der Griend.

Natuurlijk ook nog voor u een ‘live” optreden van Cash on Delivery hier met hun versie van de Vince Gill topper “High Lonesome Sound”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ilse de lange - Beautiful Distraction

Vervolgens “Beatiful Distraction” of te wel “Schitterende afleiding” door Ilse de Lange hier met een song, die staat op haar album “Next to me” in 2010 utgebracht door Universal Music.

Ik heb het in een vorige uitzending natuurlijk al eens verteld, maar nog maals bewijst Ilse met het album “Next To Me”, dat ze als geen ander perfecte radioliedjes kan schrijven.

“Almost” en “Carousel” van dit album zijn twee van de beste popliedjes die ze tot op heden op plaat heeft gezet.

Het 8-track-concept van Ilse DeLange blijkt een schot in de roos. Strenge kwaliteitscontrole gaat weliswaar ten koste van de kwantiteit, maar er staat geen slecht nummer op Next To Me.

Deze “light”versie van Ilse DeLange is prima te verteren. Nog even voor uw herinnering Ilse de lange heeft ook ooit deel uitgemaakt van de groep “Cash on Delivery” als lead-zangeres.

Voor u als lezer ook nog even kijken en luisteren naar Ilse de lange hier met de song “Beautiful Distraction”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Blake Shelton - Honey Bee

Dan nu voor de hedendaagse countrymuziek terug naar Texas voor Blake Shelton hier met de song “Honey Bee”,die staat op z’n album “Red River Blue”, dat in juli van dit jaar werd uitgebracht door Warner bros.

Zowel de song “Honey Bee”, het album “Red River Blue” en de video-clip “Honey Bee” waren dit jaar door de CMA of te wel “Country Music Association” genomineerd voor een Award evenals Blake Shelton als “Entertainer of the Year”.

Blake Shelton and Miranda Lambert _ CMA Award Winners 2011

De nominaties werden niet omgezet in een Award, maar hij ging toch niet met lege handen naar huis, want zoals vermeld kreeg hij de Award als “Countryzanger van het Jaar” .

Zijn echtgenote, Miranda Lambert, ontving op diezelfde avond trouwens vijf countrymuziek Awards, waaronder ook de Award “Countryzangeres van het jaar”.

Geen CMA-Award voor deze fraaie video-clip van Blake Shelton, maar toch zeer de moeite waard om nog eens te kijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kira Isabella - Love Me Like That

Vervolgens “Love Me Like That” door Kira Isabella uit Ottawa, Ontario. Zij is een Canadese countrymuziek artieste, die in 2009 een contract tekende bij Sony Music Canada.

Haar eerste single “Love Me Like That,” werd uitgebracht in 2011 en verscheen in het Canadese Hot Top 100 overzicht.

Naast deze single werd ook nog de song “A Real Good Radio” uitgebracht en die verdient natuurlijk dit programma “Countrymusic Round-Up” van de lokale omroep “Vrolek” hier in het Groene Hart van de Krimpenerwaard”.

Tijd om eens kennis te maken met de jonge zangeres Kira Isabella hier met haar single “Love Me Like That”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown Band - Keep Me in Mind

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter de Zac Brown Band hier met de song “Keep Me in Mind” of te wel “Houdt Mij in Gedachte”, die staat op z’n album “You Get What You Give” uitgebracht door Southern Ground.

Tot slot nog een fraaie video-clip van onze uitsmijter de Zac Brown Band hier met de song “Keep Me in Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 6 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 11 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Little Birdie   ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   The Lonesome River   ***   Rebel Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Hard Times   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   The Fields Have Turned Brown   ***   Rebel Records

6. Ricky Skaggs   ***   Honey (Open That Door)   ***   Skaggs Family Records

7. Ricky Skaggs   ***   Cajun Moon   ***   Skaggs Family Records

8. Tracy Byrd   ***   Something to Brag About   ***   T-Bird Americana

9. Tracy Byrd   ***   Proud of Me   ***   T-Bird Americana

10. Cash on Delivery   ***   (When Do I) Get to Be Me   ***   Rounder Europe

11. Ilse de Lange   ***   Beautiful Distraction   ***   Universal Music

12. Blake Shelton   ***   Honey Bee   ***   Warner Bros.

13. Kira Isabella   ***   Love Me Like That   ***   Sony Music Canada

14. Zac Brown Band   ***   Keep Me in Mind   ***   Southern Ground/Atlantic

Be There Next Week! same Time, Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *