Lady & Gentlemen

LeAnn Rimes - A Good Hearted Woman

Op donderdag, 29 September zal het 22ste jaarlijkse IBMA Award Festival in het historische Ryman Auditorium Theater worden gehouden in aanwezigheid en deelname van het “crème de la crème” van de bluegrassmuziek met als gastheer Sam Bush.

Wie er ook bij zal zijn is Pete Wernick, die de vorige week nog samen met z’vrouw Joan voor een “sightseeing tour” en een optreden in de omgeving van Edam was.

Een mooie gelegenheid nog eens te luisteren naar de muziek uit hun rijke historie.

Vervolgens ook nog aandacht voor de countrymuziek uit Texas met Johnny Bush en een tweetal songs van zijn nieuwe album “Who ‘ll Buy My Memories” gevolgd door LeAnn Rimes met twee songs van haar nieuwe album “Lady & Gentlemen”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en deze keer de DCMA Award winnaar “4 Wheel Drive” en ook Cash on Delivery.

Daarna weer eens aandacht voor de Indepent countrymuziek door de Ier Robert Mizzell en de Texaan Roy Head en treedt vervolgens Taylor Swift op als uitsmijtster van het programma “Countrymusic Round-Up”.

Pete Wernick and Flexigrass - Leaving Town

We begonnen dit programma met de song “Leavin’ Town” door Pete Wernick & Flexigrass en zoals u heeft kunnen horen Joan Wernick met zang en op gitaar. Deze song staat op hun album “What The” in 2007 uitgebracht door Niwot records. Bijzondere bluegrassmuziek met gewaagde instrumenten als vibraphone, saxofoon, clarinet met Pete “Dr. Banjo” Wernick, ook al eens 15 jaarvoorzitter van de IBMA als grote inspirator.

Tijd om eens kennis te maken met de avantgardistische mix van bluegrass en jazz door Pete Wernick en Flexigrass hier tijdens een “live” optreden met de song “Leaving Town”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hot Rize - So Long a Journey

Vervolgens “Walk the Way the Wind Blows” door “Hot Rize” met een song van het “live” album “So Long of a Journey” opgenomen tijdens hun concert in juni 1996 in het “home” theater van Nick en Helen Foster en vervolgens in 2002 uitgebracht door Sugar Hill Records.

De groep Hot Rize trad voor het eerst op in ’76 in “The Hungry Farmer” in Boulder Colorado en bestond uit Tim O’Brien, Pete Wernick, Charles Sawtelle en Nick Foster.

Op 20 maart 1999 overleed echter de Texaan Charles Sawtelle en daarna gingen de overige leden verder met tal van andere activiteiten .

In 2002 kwam de groep weer bij elkaar met Bryan Sutton als gitarist en sedert die tijd treden zij regelmatig op met bijzondere bluegrass muziek.

En dus voor u als lezer u ook nog een “live”-optreden van Hot Rize op 4 november 2010 in de B.B. King Blues Club & Grill NYC met de song “Walk the Way the Wind Blows” met lead-zang door Tim O’Brien tevens op de mandoline en harmoniezang door Nick Foster tevens op de electrische basgitaar en natuuijk Pete Wernick op de banjo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Country Cooking and The Fiction Brothers - Use to Be

En dan verder terug in de tijd met “Use to Be”, de Bill Monroe song, hier door Country Cooking with The Fiction Brothers, die staat op een LP met dezelfde naam als van deze gelegenheidsgroep in 1975 uitgebracht door het legendarische label Flying Fish.

Ver van de staat Kentucky, het hart van de bluegrassmuziek werd in 1970 de groep “Country Cooking” opgericht door banjovirtuoos Pete Wernick, Joan “Nondi” Leonard, sedert 1974 als Joan Wernick door het leven en de bekende Tony Trischka op pedal steel gitaar en banjo, Russ Barenberg op akoestische en elektrische gitaar en John Miller op de bas. Zij zochten regelmatige de grenzen van zowel de country als bluegrassmuziek op

Zij maakten een aantal fraaie albums. In 1974 vertrokken de meeste bandleden en werd de groep opnieuw gevormd door The Wernicks en gitarist/schrijver Alan Senauke en mandolinespeler/schrijver Howie Tarnower ( the Fiction Brothers) en Peggy Haine op de bas. In 1975 werd dit album uitgebracht en kwam er een einde aan de samenwerking toen Pete en Joan Wernick vertrokken naar Colorado.

Johnny Bush - Loud Music and Strong Wine

Dan nu naar Texas voor Johnny Bush hier met de song “Loud Music & Strong Wine” en vervolgens de titelsong van het album “Who ‘ll Buy My Memories”.

Dit verzamelabum van Johnny Bush werd op 3 September j.l. gepresenteerd in ”The Heart of Texas Country Music Museum” in Brady Texas.

Het album bevat 16 songs met een aantal hits uit het rijke verleden van Johnny opnieuw opgenomen zoals ook “Loud Music & Strong Wine”, maar ook nog voor de kenners “The Devil’s Disciple” en Genuine Healer of Time”.

Er zijn ook niet alleen een aantal nieuwe songs aanwezig, zoals “If I Were Me”  en “When Loving Me Was Wrong”, maar ook de bekende “Pop a Top”, waarbij Johnny Bush vokaal wordt bijgestaan door Jim Ed Brown”.

Als Johnny Bush niets anders had gedaan dan het schrijven van Honky Songs als “Whiskey River”, Sound of a Heartache” en “When Consience Hurts the Most” dan zou zijn plaats in de countrymuziekwereld al verzekerd zijn.

Als hij zich alleen al tevreden had gesteld met het zingen van standard versies van bar-krukliedjes als “Green Snakes on the ceiling”, “There Stands the Glass” en “A Moment Is’t very Long” kon hij terugkijken op een fraaie carriere.

Maar de muziek carriere van de inmiddels 76-jarige Bush gaat nog veel verder, want naast de Western Swing met z’n eigen groep de Bandoleros trad hij ook op met Ray Price en Willie Nelson.

Hij vindt het maken en spelen van Texaanse countrymuziek en z’n optredens nog steeds heel leuk en vandaar dit fraaie verzamelalbum, dat via Heart of Texas Records is uitgebracht.

U kunt ook nog even naar een optreden van Johnny Bush tijdens het countrymusic festival 2008 in Furuvik Zweden met een medley van songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!


LeAnn Rimes - A Good Hearted Woman

Dan nu van Texas naar Nashville TN voor LeAnn Rimes hier met de Waylon Jennings/ Willie Nelson song “A Good Hearted Woman” en “The Bottle Let Me Down” de bekende Merle Haggard  song, die staan op haar album “” Lady & Gentlemen” officieel op  27 september, uitgebracht door Curb Records.

Nog even terug in de tijd naar september 2010 toen LeAnn Rimes nog druk bezig was met haar nieuwe album “Lady & Gentlemen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Lady (LeAnn) zingt allemaal nummers van haar eigen favoriete singer-songwriters, die in dit geval de “Gentlemen” zijn, dat verklaart natuurlijk de titel.

Terwijl ze in het verleden zich vooral vergreep aan klassiekers (Purple rain en Me and Bobby McGee bijvoorbeeld), zingt ze ditmaal een fraaie selectie van zorgvuldig uitgekozen nummers, zoals Kris Kristofferson’s  “Help Me Make It Through the Night”, George Jones ‘s “He Stopped Loving Her Today” en Freddy Fender’s “Wasted Days and Wasted Nights”.

Technisch gezien covert ze ook zichzelf nog met de song “Blue”.

Ze nam deze song oorspronkelijk op in 1996 en het betekende de doorbraak voor haar, terwijl het tevens de titelsong van debuutalbum was.

Twee gloednieuwe nummers als bonus track zijn ook nog aanwezig in de vorm van  “Crazy women”, een fijn up-tempo nummer, dat prima past in de nadagen van deze zomer en ook nog “Give”, een mid-tempo ballade.

Samen met Vince Gill en Darrell Brown heeft singer/songwriter LeAnn Rimes een fraai album samengesteld met mooie herinneringen aan top countrysongs uit de jaren ‘70.

U kun als lezer ook nog even luisteren naar LeAnn Rimes versie van “Wasted Days, Wasted Nights”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

4 Wheel Drive - Cotton Eyed Joe

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer natuurlijk aandacht voor de 2011 DCMA Award-winnaar “4 Wheel Drive” met de song “Cotton Eyed Joe” .

Deze song staat op hun album “Another Town” in 2008 uitgebracht door Stoney Man Records.

Voor u ook nog een dynamisch optreden van Four Wheel Drive Live met de song “Cotton Eyed Joe” op 9 december 2007 in “De Amer” in de buurt van Assen Drente.

Met Joost van Es op viool Jürgen Biller op de banjo, Jan Michielsenop gitaar,  Alfred Bonkop de staande bas en tenslotte Edu Grinop de mandoline en allemaal zingen ze natuurlijk!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - Because of me

Vervolgens “Because of me” door Cash on Delivery met lead-zang door Wim van de Vliert.

Deze song staat op hun album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe.

“Cash on Delivery” werd tweede bij de elektrisch spelende groepen tijdens het DCMA Award Gala op 11 September j.l.

Op zaterdag, 13 augustus waren Jacqueline van der Griend en Wim te gast in het radio 2 programma “Tros Muziekcafé”. Er werden 2 nummers gespeeld, waarvan de filmpjes inmiddels ook op YouTube kunt vinden.

Jacqueline van der Griend heeft inmiddels ook haar eerste solo single uitgebracht, getiteld “Car in a Field”.

De song is mede-geschreven door de Amerikaanse singer/songwriter Rob Crosby. Hij heeft ook de instrumentale productie in Nashville verzorgd. Met de nieuwe single is er nu ook een eigen website voor Jacqueline, te vinden op www.jacquelinevandergriend.nl

Een “live” optreden van Cash on Delivery tijdens hun optreden in Kaatsheuvel op 9 november 2008 met een medley van mooie songs. Fraaie  countrymuziek!  Ga er maar even voor zitten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Mizzell - Cajun Dance

Dan nu zoals aangekondigd weer eens aandacht voor Independent countrymusici met hier de Ierse countryzanger Robert Mizzell met de song “Cajun Dance”, die staat  op z’n nieuwe album “Mamma’s Rocking Chair” ook weer uitgebracht door door Ceol Records te Dublin.

Robert komt van oorsprong uit Shreveport in de  Amerikaanse staat Louisiana, dus de song is niet helemaal onverwacht voor iemand, die al meer dan 10 jaar woonachtig is in Ierland en inmiddels samen met z’n groep “The Country Kings” behorend tot de top van de Ierse countrymuziek.

Inmiddels heeft hij 8 albums uitgebracht, waaronder ook nog één met de titel “Louisiana Man”.

Robert Mizzell hier weer eens terug in Louisiana voor de opname van z’n song “Louisiana Saturday Night”, die staat op z’n DVD “The Louisiana Man” en de Hits CD met dezelfde titel, die in 2009 werd uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Roy Head - Fool on a Stool

Vervolgens “Fool on a Stool” ooit in 1994 geschreven door de bekende Duitse countryzanger/schrijver/gitarist  Hermann Lammers Meyer, maar hier gezongen en gespeeld door de Texaan Roy Head.

Deze song staat op z’n album “Still Treatin’ ‘Em Right” dit jaar uitgebracht door Music Master.

Deze song staat tevens op het verzamelalbum, dat ik kreeg toegestuurd door Hillcrest.

Deze firma gevestigd in Cambridge Ontario Canada stelt countrymusici in staat hun muziek onder de aandacht te brengen van country DJ’s over de gehele wereld.

Roy Head is trouwens helemaal niet onbekend in de countrymuziek wereld, want hij is net als Johnny Bush ook al jaren actief in de countrymuziek.

Afkomstig uit Three Rivers Tx vormde hij in 1958 zijn eerste groep “The Traits”. In 1965 had hij een nationale hit met z’n song “Treat Her Right” en die de basis vormde voor z’n verder carriere als pop– singer/songwriter.

In de jaren ‘70 veranderde hij van stijl naar de countrymuziek en kwam in 1975 in de Top 20 terecht met de song “The Most Wanted in Town”.

Roy is nog steeds zeer actief in de muziek en dat blijkt ook wel uit dit nieuwe album “Still Treatin’ ’Em Right” met een verscheidenheid aan Pop, R &B en Country met een knipoog naar z’n 1ste hit “Treat Her Right”.

Taylor Swift - Sparks Fly

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijtster, singer/songwriter Taylor Swift hier met de song “Sparks Fly” of te wel “vonken vliegen”, die staat op haar album “Speak Now” uitgebracht door Big Machine.

Dit album werd in 25 oktober 2010 uitgebracht als opvolger van “Fearless”, dat in 2008 werd uitgebracht. Dit 3e studio-album is eigenlijk een pop-muziek album met hier en daar wat country-accenten en waarvan alle songs door haarzelf zijn geschreven.

Tot slot kunt u als lezer van dit weblogbericht nog even kijken en luisteren naar Taylor Swift hier met de song “Sparks Fly” hier tijdens een “live”- optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep. 27 ‘11 19.00 – 20.00 uur Herutzending op Oct. 01 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Pete Wernick & Flexigrass   ***   Leavin’ Town   ***   Niwot Records

3. Hot Rize   ***   Walk the Way the Wind Blows   ***   Sugar Hill Records

4. Country Cooking & The Fiction Brothers   ***   Used to Be   ***   Flying Fish Records

5. Johnny Bush   ***   Loud Music & Strong Wine   ***   Heart of Texas Records

6. Johnny Bush   ***   Who ‘ll Buy My Memories   ***   Heart of Texas Records

7. LeAnn Rimes   ***   A Good Hearted Woman   ***   Curb Records

8. LeAnn Rimes   ***   The Bottle Let Me Down   ***   Curb Records

9. 4 Wheel Drive   ***   Cotton Eyed Joe   ***   Stoney Man Records

10. Cash on Delivery   ***   Because of Me   ***   Rounder Europe

11. Robert Mizzell   ***   Cajun Dance   ***   Ceol Records/Hillcrest

12. Roy Head   ***   Fool on a Stool   ***   Music Master/Hillcrest

13. Taylor Swift   ***   Sparks Fly   ***   Big Machine

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *