Working in Tennessee

Merle Haggard - Working in Tennessee

In dit programma speciale aandacht voor de “outlaw” countryzanger/schrijver/gitarist Merle Haggard met een drietal songs van z’n nieuwe album “Working in Tennessee”, dat 4 oktober j.l. officieel is uitgebracht door Vanguard Records.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met een aantal songs, geschreven door het echtpaar Dixie en Tom T. Hall en gespeeld en gezongen door de groep Carolina Road, Heather Berry samen met Tony Mabe en ook nog de jonge Isaac Moore.

Vervolgens ook nog eertoon aan Johnnie Wright, die de vorige week dinsdagmorgen, 27 september, op 97-jarige leeftijd overleed in z’n huis in Madison TN.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en deze keer weer eens de Leo Koster Band en ook nog The Parking Lot Pickers.

 Dan weer eens aandacht voor de toppers uit de Canadese countrymuziek met o.a. Carolyn Dawn Johnson, Dean Brody en treedt “de Countryzangeres van het Jaar2011” Terri Clark vervolgens op als uitsmijtster van dit programma.

Carolina Road - Back to My Roots

We begonnen het programma trouwens met de bluegrass groep “Carolina Road” met de song “A Light in the Window Again”,  die staat op hun album “Back to my Roots”, die officeel op 11 oktober a.s. zal worden uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Tijd voor de eerste video-clip met een optreden van de bluegrassgroep “Carolina Road” met de instrumental “Foggy Mountain Rock”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heather Berry and Tony Mabe - Walk Slow

Vervolgens  Heather Berry en Tony Mabe met de song “Walk Slow” met Heather op gitaar en met lead-zang, Tony Mabe met zang en op de autoharp en Jamie Collings op de staande bas.

Deze song staat op een verzamelalbum, die  kreeg toegestuurd door het schrijversechtpaar Dixie en Tom T. Hall, een album niet voor de verkoop, maar er kennismaking voor de luisteraars van o.a. “Countrymusic Round-Up”, wel zal deze song ook nog als single worden uitgebracht door Mountain Fever Records.

Heather en Tony, sedert 2006 een echtpaar hadden zelf ook al een muziekcarrière opgebouwd. Heather had met haar eigen groep al zes albums uitgebracht en was tweemaal genomineerd als bluegrasszangeres van het jaar door de SPBGMA en met haar samenwerking in de “Daughers of Bluegrass” ook in het bezit van twee Awards. Tony, een multi-instrumentalist, speelde o.a. bij de James King Band en Danny Paisley and the Southern Grass.

Voor u ook nog een video-clip van een optreden van Heather Berry en Tony Mabe hier met de song “Local Flowers” tijdens het Clack Mountain Festival 2009 in Morehead Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Isaac Moore on stage with Ralph Stanley & Clinch Mountain Boys

Dan “I Wish That I Could’ve Met Carter” geschreven door Dixie Hall hier op fraaie wijze gezongen door de heel jonge Isaac Moore met muzikale begeleiding door James Allan Shelton op ditaar, Dewey Brown op viool, Don Rigsby op mandoline, Beth Lawrence op de bas en Steve Sparkman op de banjo en dat betekent dus een hoog “Clinch Mountain Bluegrass Boys” gehalte.

Deze song zal als single worden uitgebracht door Blue Circle Records.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van de jonge Isaac Moore met de song “I Wish That I’Could’ve Met Carter” tijdens een optreden op het IBMA World of Bluegrass festival 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnnie and Jack - For Old Times Sake

Dan nu verder met een eerbetoon aan Johnnie Wright, die op 27 september j.l. overleed.

Voor hem ver terug in de tijd naar 31 januari 1949 in het Fox Theatre Building in Atlanta Georgia Johnnie & Jack hier met de songs “What About You?” en “For Old Times Sake” . Bluegrass/countrymuziek uit de jaren 49/57 uit Nashville Tennessee van het duo Johnnie & Jack, dat staat op het album “For Old Times Sake”in 2003 uitgebracht door Bear Family Records.

Deze schitterende versie van “For Old Times Sake” van Johnnie & Jack and The Tennessee Boys” opgenomen op 31 januari 1949 in het Fox Theatre Building, 600 Peach Tree Street Atlanta georgia was eveneens te beluisteren in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnnie & Jack doorbraken gedurende de eind jaren ‘40 -’50  de gewoonte van de “zingende country broers” met een aantal duidelijke wijzigingen. Ten eerste waren ze geen broers, maar niet meer dan zwagers van elkaar en ten tweede introduceerden zij een geheel nieuw “Latijnse” ritme in de countrymuziek en ten derde een ongedwongen samenspelen met hun groep The Tennessee Mountain Boys. Er valt nog heel veel te vertellen over dit duo en de Tennessee Mountain Boys, waarin o.a. ook Chet Atkins als nog violist z’n carriere begon.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om nog eens te kijken en luisteren naar een filmopname van een optreden van Johnnie & Jack and the Tennessee Mountain Boys met een gast-optreden van Culley Holt, de baszanger van de beroemde Jordanaires met de song “Honey, I need You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Aan de samenwerking van dit duo kwam op 7 maart 1963 abrupt een einde toen Jack Anglin onderweg naar de herdenkingsdienst voor Patsy Cline, Hawkshaw Hawkins en Cowboy Copas, die twee dagen eerder door een vliegtuig ongeluk omkwamen,  te snel reed, uit de bocht vloog en verongelukte. Johnnie ging vervolgens alleen verder en had in 1965 z’n enige hit ”Hello Vietnam”, maar trad toch vooral op als promotor en begeleider van z’n vrouw Kitty Wells, die in 1952 zeer beroemd werd met de song “It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels,” .

Kitty Wells - It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels

Natuurlijk mag ze niet ontbreken in dit programma “Makin’ Believe” en “It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels” door Kitty Wells samen met Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys”hier met twee songs, die staan ophet album “God’s Honky Tonk Angel” in 2000 uitgebracht door Edsel.

 Voor u dan  ook een fraaie filmopname van Kitty Wells samen met de Tennessee Mountain Boys niet ontbreken hier tijdens een optreden in de Grand Ole Opry met de song “I Never Claimed to Be an Angel” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2000 ging het echtpaar Johnnie Wright en Kitty Wells met pensioen, maar hun toerbus stond nog steeds naast hun huis geparkeerd.

Johnnie verklaarde bij hun afscheid tijdens een interview samen met z’n vrouw zittend op z’n bank, dat ze een goed en prettig leven hadden gehad.

Dinsdag 27 september overleed Johnnie op 97 jarige leeftijd en onze gedachten gaan uit naar Muriel Deason beter bekend als Kitty Wells nu 92 jaar, die alleen achterblijft na een huwelijk van 74 jaar. Wat moet je dan nog met zo’n verdriet. Veel sterkte toegewenst.

Tot slot van dit eerbetoon nog eens Kitty Wells tijdens een “live”optreden met de song “Making Believe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle haggard - Working in Tennessee

Dan nu naar de inmiddels 74-jarige Merle Haggard hier  met de titelsong van zijn album “Working in Tennessee gevolgd door “Under the Bridge” en “Truck Driver’s Blues”, dat op 4 oktober j.l. werd uitgebracht door Vanguard Records.

De song “Working in Tennessee” een fraaie western swing vertoont meer overeenkomst met de vriendelijke  en keurige versie van Hank Thompson dan die van de ruige Bob Wills.

“Working in Tennessee” Merle Haggard’s  tweede album voor dit label en overeenkomstig zijn leeftijd in een iets langzamer tempo en zachter dan z’n vorige album “I Am What I Am”.

Natuurlijk een fraaie video-clip van een “live” optreden van Merle Haggard in het Sunset Station Amphitheater in Las Vegas met de song “Working in Tennessee.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 11 songs, waarbij hij zo nu en dan refereert z’n leeftijd zoals bijvoorbeeld in de song “Sometimes I Dream”, maar hij verwijst ook naar hetgeen er te horen is via de radio in de song “Laugh It Off”.

Op het album ook een aantal oude favorieten zoals “Cocaine Blues”, “Jackson” en een nieuwe versie van “Working Man Blues”.

Merle Haggard, die in 2008 aan longkanker werd geopereerd, waarbij een deel van z’n long werd weggenomen, is gelukkig goed hersteld en samen met een aantal familieleden op dit album aanwezig, zoals z’n vrouw Teresa, die niet alleen met een grappige vokale bijdrage in de “Johnny Cash en June Carter-Cash song “Jackson”, maar ook bij het schrijven van een aantal songs.

In de song “Sometimes I Dream” werkt hij samen met z’n dochter Jenessa, terwijl z’n zoon Tim ook nog is te horen.

Een fraai countrymuziek album van Merle Haggard en voor hem geldt gelukkig in ieder geval “The Party Is Not Over Yet”.

Ook nog even een amateur-opname van het duet van Merle en z’n vrouw Teresa hier met u verie van “Jackson”. Natuurlijk lang niet zo fraai als op het album, maar toch wel leuk om eens te zien.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leo Koster Band on DCMA Country 2011

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer de Leo Koster Band hier met de song “Noisy Neighbours”.

Deze song zal staan op hun nieuwe album, dat in 2012 zal worden uitgebracht en voor een groot deel is opgenomen in Nashville met medewerking van o.a. de bekende pedalsteelgitarist Lloy Green en mandolinespeler Roland White

Tijdens het DCMA Award Gala op 11 septmber jl traden zij op met 4 songs, waaronder ook deze “Noisy Nighbours”

Deze song staat ook op het verzamelalbum “Country 2011’ uitgebracht namens de DCMA door Nash Music. Een album met 21 songs ingebracht door tal van bekende en minder bekende countrymusici en die middels dit album meer bekendheid kunnen geven aan hun countrymuziek.

Voor een nadere kennismaking met de Leo Koster Band en hun muziek:

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Parking Lot Pickers - I Still Miss Someone

Ook de song “I Still Miss Someone” door de Parking Lot Pickers staat er op.

De vier-mans formatie bestaat uit  Ron van Opijnen op gitaar en banjo; Rob Roemers op gitaar, mandoline en lap steel; Jaap Wijn op contrabass ; Jan Timmermans  op drums en gitaar en allemaal zingen ze.

De Gelders/Brabantse groep verkent alle uithoeken van de countrymuziek speelt vooral materiaal uit de gouden periode van de country music, dus de jaren 50/60 en 70 met repertoire van o.a. Johnny Cash, The Louvin Brothers, Ricky Nelson, Buck Owens, Hank Williams, Dave Dudley, Buddy Holly enz.

Op zaterdag, 12 november vanaf 20.00  zal deze groep optreden in ’t Turfschip aan de Zuideinde 15-17 te Nieuwkoop.

Tijd om eens kennis te maken met de “Rockabillies” Parking Lot Pickers hier met de Slim Rhodes song “Gonna Romp and Stomp”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Caroyn Dawn Johnson - I'd Still Have You

Dan nu naar de Canadese toppers met als eerste hier Carlyn Dawn Johnson met de song “I’d Still Have You” ”, die staat op haar album “Love Rules” vorig jaar uitgebracht door Universal Music Records.

Een aardige akoestische introductie van haar single “I’d  Still Have You” door Carolyn Dawn Johnson hier samen met haar mede-schrijver Walt Aldridge.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link! 

En natuurlijk ook nog voor de lezer de mogelijkheid om te luisteren naar de opname van de song “I’d Still Have You” zoals op het album “Love Rules”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dean Brody - Little Yellow Blanket

Vervolgens “Little Yellow Blanket” door Dean Brody hier met een song, die staat op z’n album “Trail in Life” op 12 juli van dit jaar uitgebracht door Open Road Records.

Door de Canadian Country Music Assosiation werd hij vijf keer genomineerd voor een Award n.l.  Voor Fans’ Choice Award, Single of the Year for “Trail In Life”, Album of the Year, Songwriter of the Year and Male Artist of the Year.

Daarbij kwamen ook nog een aantal nominaties voor Brody’s team nl. voor Album Design of the Year and Website of the Year.

Tijdens de Award show, die op 27 september j.l.werd gehouden in Hamilton Ontario werd Dean Brody uitgeroepen tot “Liedjesschrijver van het Jaar”, terwijl hij ook nog de Awards “Single of the Year”en “Album of the Year” in ontvangst mocht nemen.

U kunt ook nog even naar de voorbereidingen van het CCMA Festival in Hamilton met natuurlijk de schijnwerpers op Dean Brody.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Reid werd uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” en Terri Clark tot “Countryzangeres van het Jaar” en zij is onze uitsmijtster van dit programma.

Terri Clark - Here for a Good Time

En dan nu naar onze uitsmijtster Terri Clark, Canadese Countryzangeres van het Jaar 2011 hier met de song “We’re For a Good Time”, die staat op haar album “Roots & Wings” , die op 13 september j.l. uitgebracht door Bare Track Records.

Tenslotte kunt u ook nog kijken en luisteren naar het optreden van Terri Clark, CCMA Countryzangeres van het Jaar 2011, tijdens het CCMA Festival met de song “Here For a Good Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Techical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 4 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 8 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   *** Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***               BGO Records

2. Carolina Road   ***    A Light in the Window Again   ***   Rural Rhythm Records

3. Heather Berry & Tony Mabe   *** Walk Slow   ***   Mountain Fever Records

4. Isaac Moore   *** I Wish That I Could’ve Met Carter   *** Blue Circle Records

5. Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys   ***  What About You?   ***  Bear Family Records

6. Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys   ***  For Old Times Sake   ***   Bear Family Records

7. Kitty Wells   ***   It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels   ***  Edsel

8. Kitty Wells   ***   Making Believe   ***    Edsel

9. Merle Haggard   ***    Working in Tennessee   ***   Welk/Vanguard Records

10. Merle Haggard   ***   Under the Bridge   ***   Welk/Vanguard Records

11. Merle Haggard   ***   Truck Driver’s Blues   ***   Welk/Vanguard Records

12. Leo Koster Band ft. Lloyd Green      ***   Noisy Neighbours   ***  LKB/DCMA/Nash Music

13. The Parking Lot Pickers   ***   I Still Miss Someone   ***  Parking Lot Piers/DCMA/Nash Music

14. Carolyn  Dawn Johnson   ***   I’d Still Have You   ***   Angelin Entertainment Inc./Universal Music

15. Dean Brody   ***   Little Yellow Blanket ***   Open Road Records

16. Terri Clark   ***    We’re Here for a Good Time   ***   Bare Track Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *