MM MM MM MM MM – Dallas TX

Tori Sparks - MM MM MM MM MM

In dit programma weer eens meer aandacht voor de alternatieve countrymuziek met The Crows en ook nog Tori Sparks, die in oktober voor een optreden in Nederland zal zijn.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass en muziek van het album, dat is uitgebracht ter ere van de 100ste geboortejaar van Bill Monroe, de “vader van de Bluegrassmuziek”. Vervolgens ook nog Charlie Moore & The Dixie Partners met hun eerbetoon aan Clyde Moody.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en deze keer twee DCMA Award winnaars de groep “Savannah” en ook nog Ilse de Lange.

Vervolgens terug naar Nashville TN voor Connie Smith en titelsong van haar album “Long Line of Heartaches” gevolgd door George Strait met een song van zijn nieuwe album “Here for the Good Time” en treedt Nick 13 uit Californie op als uitsmijter van dit programma.

Michael Cleveland - Dark as the Night

“Dark as the Night”, “Blue as the Day” natuurlijk een Bill Monroe song hier gespeeld door Michael Cleveland met de hulp van Dan Tyminski en Vince Gill.

Deze song staat op het album “Let ‘Er Go Boys” van de blinde violist Michael Cleveland, dat op 23 mei 2006 werd uitgebracht door Rounder Records.

Michael heeft inmiddels als bluegrass violist al verscheidene keren de IBMA Award als “Violist van het Jaar” ontvangen en wordt op dit album ook nog bijgestaan door Rob Ickes op dobro, Charlie Cushman op banjo en Jesse Brock op de mandoline.

Maar de echte bluegrasssterren verlenen vokale ondersteuning zoals Larry Sparks, Del McCoury, de reeds vermelde Dan Tyminski en Vince Gill en “last but not least” verscheidene malen onderscheiden zangeres Dale Ann Bradley.

Tijd voor  een bijzonder fraaie video-clip van een “live-optreden  van Vince Gill, Dan Tyminski en Michael Cleveland  op 24 juni 2010 in de Ryman Auditorium te NasvilleTN met song “Dark as the Night, Blue as the Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bill Monroe Centennial Celebration

De song “Dark as the Night” staat ook op het speciale “Tribute” album met de titel “Bill Monroe Centennial Celebration” “A Classic Bluegrass Tribute” op 23 augustus van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

Een eerbetoon aan de “Father of Bluegrass”, Bill Monroe, de uitvinder van de stijl van muziek en de naam Bluegrassmusic en die op 13 september 2011 werd geboren in Rosine Kentucky.

Op 12 t/m 14 september werd in Owensboro Ky, de vestigingsplaats van het Internationale Bluegrass Museum tijdens een schitterend festival de 100ste geboortejaar van Bill Monroe gevierd met deelname door o.a. The Rodney Dillard Band, Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys, Bill Clifton, Edde en Martha Adcock samen met Tom Gray , The Earl Scruggs Family & Friends en J.D. Crowe & the New South.

The Grascals - Will You Be Loving Another Man

Terug naar het fraaie Tribute album “Bill Monroe Centennial Celebration”, want in dit programma ook nog The Grascals met de song “Will You Be Loving Another Man”, die oorspronkelijk staat op hun album “Long List of Heartaches” en ook nog het zeer bekende duo “Dailey & Vincent” met de song “Close By”, dat zal staan op hun binnenkort te verschijnen album.

Zoals altijd natuurlijk in het programma “Countrymusic Round-Up” beginnen we met een flink tempo met The Grascals hier samen met Bradley Walker met de song “Will You Be Loving Another Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Moore and the Dixie Partners - Jealous Heart

Dan nu terug naar de midjaren ‘70 met Charlie Moore & The Dixie Partners hier met de songs “Jealous Heart”, “I’ll Break Out Again Tonight” en “Next Sunday Is My Birthday”.

“Next Sunday is My Birthday” is een song van Nathan en Smith en zeer bekend van de vertolking door Hank Williams, maar hier de zeer fraaie versie van Charlie Moore & The Dixie Partners en die staat op het album “A Tribute to Clyde Moody”, een eerbetoon aan Clyde Moody dus.

Voor u als lezer toch nog de mogelijkheid om even te luisteren naar de song “I’ll Break Out Again Tonight”, maar nu in een versie van 1972 door de Texaan Darrell McCall en z’n vrouw Mona middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Clyde Moody, ook bekend onder de naam “Hillbilly Waltz King” behoorde trouwens ook tot de stichters van de Amerikaanse blugrassmuziek.

Eind jaren ‘30 begon hij z’n muzikale carrier bij de J.E. Mainer’s Mountaineers Stringband en werkte later samen met oa. Merle Travis en Grandpa Jones.

In 1940 maakte hij deel uit van Bill Monroe’s Bluegrass Boys en mede gelet op Bill Monroe’s Centennial Celebration  dus niet geheel toevallig dit eerbetoon in het programma “Countrymusic Round-Up.

Tot de hoogtepunten van Clyde Moody’s carriere behoorde toch ook het feit, dat hij drie keer optrad in het “White House” en tevens de schrijver/gitaarspeler was van de beroemde “Shenandoah Waltz”, waarvan meer dan een millioen exemplaren werden verkocht.

Ook werd hij door de bekende Tom Parker voor een periode van zes weken ingehuurd om in 1955 de toen nog jonge Elvis Presley op gitaar en met zang te begeleiden.

Maar nu terug naar Charlie Moore & The Dixie Partners met dit fraaie eerbetoon uit 1973 met muziek en een stijl van spelen, die veel overeenkomst vertoonde met die van Clyde Moore.

Van het vermelde album hoorde u ook nog de songs “Jealous Heart” en de Charlie Moore’s versie van de traditional “I’ll Break Out Again Tonight”.

“A Tribute to Clyde Moody” werd in 1973 uitgebracht door Old Homestead Records met Charlie Moore op gitaar met lead-zang, Bill Napier eveneens op gitaar met zang en met o.a. Danny Proctor op de staande bas, Ben Green op de banjo, Curley Lambert op de mandolin en Terry Beaucom op de viool.

Toch ook nog even luisteren naar zo’n andere dramatische ballade “The Legend of the Rebel Soldier” hier door Charlie Moore & The Dixie Partners.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Crows - Fate

Dan nu in dit programma weer eens naar de alternatieve countrymuziek met uit Nashville TN “The Crows” hier met de  songs “Fate” of te wel “Het Lot” en “Don’t Stop Now”.

Deze twee songs staan op hun album “One Flew over the Cornfield” ooit in 1991 op cassette uitgebracht, maar dit jaar opnieuw in een nieuw jasje als een speciale hernieuwde kennismaking in eigen beheer op CD uitgebracht.

Het trio, in de eind jaren ’80 en begin jaren ’90 zeer actief in de omgeving van Nashville, bestaat uit

Sue Braswell (Lucky Feather) hier met zang en op de harmonica, Keith Miles (Heckle the Crow Boy)  op gitaar en met zang, Jack Sundrud (Jeckle) op de staande bas en zang.

Een fraai album met een mix van bluegrass, folkmuziek en een fikse dosis humor, waarhij ze werden bijgestaan doorVel Corw op dobro, gitaar en met zang, Crow Magnum op mandoline en banjo, Edgar Alan Crow op gitaar en Djangle Rightfoot op de tambourine. In 1991 werd als afscheid van hun samenwerking de cassette uitgebracht en nu 20 jaar later bij de herstart van hun muziek carriere hun tijdloze muziek op een mooie CD.

The Crows zijn op dit moment bezig  met opnames in een studio in Nashville, zodat het nieuwe album tegen Kerstmis van dit jaar in cd-vorm kan verschijnen.

Tori Sparks - The Scorpion in the Story

Vervolgens in het programma MM MM MM MM MM door Tori Sparks hier met een song van haar album “The Scorpion in the Story”, dat in 2009 werd uitgebracht door Glass Mountain Records.

Tori Sparks, singer/songwriter uit Florida, kwam in 2003 voor het eerst in de schijnwerpers toen zij als student aan de universiteit van de staat Florida een EP uitbracht.

Vervolgens In 2004 het fraaie album “Rivers & Roads” met 12 zelf geschreven songs, die mooie herinneringen oproept aan de stijl van Rosanne Cash in haar goede dagen.

Dit album “Scorpion in the Story” bevat 13  zelf geschreven songs met ook nog de bonus track “Background Music”.

Het betreft allemaal verhalen over ontmoetingen en gebeurtenissen in 2009 tijdens haar tournee door Amerika.

De inspiratie voor song MM MM MM MM MM ontstond tijdens haar optreden in Dallas Texas.

In de maand oktober zal Tori Sparks voor een aantal optredens in Europa zijn. Op vrijdag, 28 oktober a.s. zal zij vanaf 17.00 optreden tijdens het radioprogramma “Blueprint” van de lokale omroep “Parkstad” in Veendam dit keer vanuit Grandcafé Rembrandt met als gastheer en presentator Thomas Kaldijk.

U kunt natuurlijk deze uitzending ook middels “streaming audio” via het internet beluisteren, maar daarbij “live” aanwezig zijn is nog leuker.

Tori Sparks - Until Morning/Come Out of the Dark

Ongetwijfeld zal zij tijdens haar tournee veel aandacht schenken aan haar nieuwe album “Until Morning/Come Out of the Dark”, een album bestaande uit twee CD’s met ieder zeven zelfgeschreven songs, waarbij zij ook nu weer werd bijgestaan door o.a. Steve Bowman, Viktor Krauss, Joe Garcia, David Henry en Fats Kaplan.

Nog even terug in de tijd om nog eens te luisteren en kijken naar Tori Sparks hier met de titelsong van haar eerste album “Rivers & Roads”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hemifran Just Go There!

De albums van Tori Sparks en The Crows ontving ik van Peter Holmstedt,een Zweed, die met zijn bedrijf Hemifrån,  singer/songwriters en hun albums/muziek promoot en distribueert over Europa. Het gaat dan voornamelijk CD’s  van Amerikaanse singer/songwriters in de Americana sfeer en een aantal Scandinavische artiesten, die vaak ook dit soort muziek maken.

Ilse de Lange - Next to Me

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer natuurlijk aandacht voor de 2011 DCMA Awardwinnaars  met om te beginnen Ilse de Lange hier met de titelsong van haar album “Next to Me” vorig jaar uitgebracht door Universal Music.

Dit album werd uitgeroepen tot “Album van het Jaar”, terwijl Ilse op een eervolle 2e plaats werd gekozen  als “Zangeres van het Jaar”.

In het programma van dinsdag, 6 september,  had ik nog een interview met Danielle Poot van de Goudse countrygroep Change Key, die tijdens het Gala werd uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar” en hierbij natuurlijk nog onze felicitaties aan alle winnaars van een Award.

Wellicht al bekend bij u als lezer, maar toch sommige muziek is tijdloos en daarbij behoort zeker ook deze fraaie titelsong “Next to Me” van Ilse de Lange.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Honky Tonk Baby

Vervolgens “Honky Tonk Baby” door de countrygroep “Savannah” hier met een song, die staat op het album met hun eigen naam “Savannah” in 2009 uitgebracht door het Amerikaanse M.O.D. record label.

Tijdens het DCMA Award Festival, dat op 11 September j.l. werd gehouden in theater “de Lievekamp” te Oss was het weer raak voor Savannah, want de band ontving net als vorig jaar en 2009 de Award “Band van het Jaar”, terwijl evenals vorig jaar en 2009 guitarist Joe Brozio de Award “Instrumentalist van het Jaar” ontving.

Om gezondheidsredenen heeft Joe Brozio op 6 september j.l. de countrymuziek “Savannah” moeten verlaten en zijn plaats wordt ingenomen door een “oude bekende” Peter v. d. Heuvel/Peter Hill.

Voor meer informatie en muziek van Savannah :

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Bij de electrisch spelende groepen werden “Cash on Delivery” en “Colonel Hammond’s Four” respectievelijk 2e en 3e. Voor meer informatie over de Award-winnaars kunt u natuurlijk even de website van de DCMA raadplegen

Connie Smith - Long Line of Heartaches

Dan nu terug naar Nashville TN voor Connie Smith hier met de titelsong van haar album “Long Line of Heartaches” op 23 augustus j.l. uitgebracht door Sugar Hill Records.

Connie Smith, inmiddels met haar 70 jaar toch ook wel een veteraan in de countrymuziek wereld en echtgenoot van Marty Stuart, treedt nog regelmatig op in de Grand Ole Opry in Nashville TN

“Long Line of Heartache”, een fraai studio album met 12 songs geproduceerd door Marty Stuart.

Een kijkje achter de schermen bij  de totstandkoming van haar eerste album sedert 15 jaar met mooie muziek en leuke anekdotes verteld door Connie Smith.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Drinkin' Man

Vervolgens “Drinkin’ Man” door George Strait hier met een song, die staat op z’n album “Here for a Good Time” op 5 september j.l. uitgebracht door MCA Nashville.

“Still Going Strong” geldt zeer zeker ook voor George Strait hier met z’n 39ste studio album in z’n 30-jarige carriere met toch ook wel een herkenning van zijn lange carriere met o.a. z’n duet met Faith Hill in de song “ A Showman’s Life”, waarbij hij “de herfst” van z’n countrymuziek bezingt.

George Strait, inmiddels ook 59,  herinnert u als luisteraar van het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” ook nog aan de eindigheid van het leven middels de mooie balade “I Allways Remeber You”.

U kunt ook nog even luisteren naar die mooie ballade “Drinkin’ Man” door George Strait middels een slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nick 13 - 101

Dan is het tijd voor onze uitsmijter van dit programma Nick 13 met de song 101, die staat op z’n debuutalbum met zijn artiesten naam “Nick 13” dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

Vanuit de staat Californie en 2011 mooie herinneringen aan de klassieke Californische countrymuziek uit de jaren ‘50 en ‘60 geproduceer door “Roots” musici Greg Leisz en Jasmes Intveld met oa. Ook nog de bekende pedalsteel speler Lloyd Green.

Tijd om eens kennis te maken met onze uitsmijter van dit programma Nick 13 hier tijdens een “live” optreden op  16 augustus j.l. in Tractor Tavern aan de Ballard Avenue 5213 te Seattle met de song “101”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep. 20 ‘11 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Sep. 24 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Grascals   ***   Will You Be Loving Another Man   ***   Rounder Records

3. Dailey & Vincent   ***   Close By   ***   Rounder Records

4. Michael Cleveland ft. Dan Tyminski and Vince Gill   ***   Dark as the Night   ***   Rounder Records

5. Charlie Moore & The Dixie Partners   ***   Jealous Heart  ***   Old Homestead Records

6. Charlie Moore & The Dixie Partners   ***   I’ll Break Out Again Tonight   ***   Old Homestead Records

7. Charlie Moore & The Dixie Partners   ***   Next Sunday Is My Birthday ***   Old Homestead Records

8. The Crows   ***   Fate   ***   The Crows Return/ Hemifrån

9. The Crows   ***   Don’t Stop Now   ***   The Crows Return/ Hemifrån

10. Tori Sparks   ***   MM MM MM MM MM   ***   Glass Mountain Records

11. Ilse de Lange   ***   Next to Me   ***   Universal Music

12. Savannah   ***   Honky Tonk Baby   ***   M.O.D. Records

13. Connie Smith   ***   Long Line of Heartaches   ***   Sugar Hill Records

14. George Strait   ***   Drinkin’ Man   ***   MCA Nashville

15. Nick 13   ***   101   ***   Sugar Hill Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *