Hard Bargain

Emmylou Harris - Dear Darlin' Kate

Vorige week vrijdag, 3 juni trad Emmylou Harris op in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en vanavond in dit programma met zeer bijzondere country en folkmuziek, niet alleen uit haar rijke muzikale verleden, maar ook van haar nieuwe album “Hard Bargain”, dat op 26 april j.l. officieel werd gepresenteerd.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer van “Those Boys from Indiana”, Tony Holt & The Wild Wood valley Boys” met muziek van hun nieuwste album “Lost Highways & Treasured Memories”.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countryartiesten met deze keer uit Noord-Brabant  Conny Lee en uit het Hoge Noorden, de Tex-Mex groep, “Tekielja”.

Vervolgens is het weer tijd voor de countrymuziek uit Nashville door Jamey Johnson en “Icon”Trisha Yearwood dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster, Dianna Corcoran uit Australie, met een song van haar album “Keep Breathing” en dat geldt natuurlijk voor ons allemaal!

Tony Holt & the Wildwood valley Boys - Just Another Souvenir

“Just Another Souvenir” door Tony Holt & The Wildwood Valley Boys” hier met een song, die staat op hun nieuwe album “Lost Highways & Treasured Memories” op 18 januari van dit jaar uitgebracht door Old Heritage Records.

Van dit album in dit programma ook nog de songs “Get a Little Dirt on Your Hands” en “I’ll Be Broken Hearted”.

Tijd om eens kennis te maken met “Those Boys from Indiana” , Tony Holt & The Wildwood Valley Boys hier met de song “West Virginia Rain” tijdens een “live-optreden” op het 22ste Appalachian Fiddle & Bluegrass Association Festival 2010 in het Mountain View Park te Wind Gap, Pennsylvania.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de aankondiging van dit programma had ik Tony Holt & The Wildwood Vallei Boys reeds aangekondigd als “Those Boys from Indiana”.

Tony en Aubrey Holt hebben ook ooit deze bluegrass groep opgericht, maar sinds een aantal jaren zijn ze dus verder gegaan onder de naam “The Wildwood Valley Boys”.

De groep treedt vooral op in de V.S. en Canada en heeft in het zuidoosten van de staat Indiana z’n basis, terwijl de naam van de groep afkomstig is van de naam van de boerderij “Wildwood Farm” van de grootouders van Tony Holt.

The Wildwood Valley Boys is in 1992 opgericht en heeft in de achterliggende jaren al veel verschillende bezettingen gekend, maar de Holt-familie bleef centraal met inmiddels 5 albums uitgebracht via Rebel Records en nu dus nummer zes via Old Heritage Records.

Tony Holt, woonachtig in Milan Indiana, hier op gitaar en lead-zang, vader Aubrey Holt, de bekende liedjes-schrijver voor o.a. Alison Krauss, The Cherryholmes en The Grascals eveneens op gitaar met zang en ook woonachtig in Milan In., Tom Patrick op de staande bas en Jeremy Blankenship op de banjo.

De twee laatstvermelde musici komen uit de buurstaat  Ohio en zingen zoals in de meeste bluegrassgroepen natuurlijk ook mee.

Voordat we in dit bericht afscheid nemen van deze groep uit Indiana nog even terug naar het festival in Wind Gap met de song “Daylight’s Burning”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmylou Harris - Half as Much

Dan zoals de vorige week reeds aangekondigd Emmylou Harris in verband met haar optreden in het Koninklijk Theater Carre in Amsterdam met eerst nog even een aantal songs uit haar rijke muzikale verleden.

We beginnen met een “live” optreden van haar The Ryman Auditorium met de song “Half As Much” tijdens een ‘live” optreden in de periode van 30 april tot en met 2 mei 1991 in de Ryman Auditorium in Nashville Tennessee met de Nash Ramblers met de Curley Williams song “Half as Much”.

Voor u als lezer ook nog deze bijzonder video-clip van Emmylou Harris tjdens een “live’ optreden met de song “Half as Much” in 1950 geschreven door Curley Williams en vooral bekend door de vertolking hiervan door Hank Williams Sr.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Nash Ramblers bestond uit Larry Atamanuik op drums, Roy Huskey Jr. op de staande bas, Sam Bush op de mandoline en gitaar, Al Perkins op de dobro en banjo en akoestische gitaren en Jon Randall Stewart op akoestische gitaar en mandoline.

Zoals meestal in de bluegrassmuziek zingen alle musici ook nog eens mee en dat maakt het extra gezellig en aangenaam om te horen.

Van dit optreden is natuurlijk een album uitgebracht met de titel “At The Ryman” en er is trouwens ook nog een buitengewoon fraaie DVD van dit optreden uitgebracht en in de handel verkrijgbaar.

Emmylou Harris - I Still Miss Someone

Gevolgd door “I Still Miss Someone” ooit geschreven door Johnny Cash, maar hier natuurlijk heel herkenbaar door Emmylou Harris.

Deze song staat op haar album “Bluebird” in 1989 uitgebracht door Reprise Records met 10 songs, waarbij Emmylou Harris muzikaal wordt bijgestaan door niet alleen tal van coryfeen uit de countrymuziek zoals Marty Stuart op mandoline, Barry Tashian en Paul Kennerley op gitaar, maar ook de Canadese zusters Kate en Anna McGarricle met de laatstvermelde ook nog op aacordeon en ook Bonnie Raitt op slide-gitaar en zang.

Vervolgens hoorde u ook nog de bekende Bob Dylan folksong “When I Paint My Master” nu door Emmylou Harris en de zeer herkenbare Nash Ramblers. Deze song staat op het verzamelalbum “Portraits” van Emmylou Harris in 1996 uitgebracht door Reprise.

Emmylou Harris - When I Paint My masterpiece

Een album bestaande uit 3 CD’s met 61 songs uit de periode 1974 tot en met 1992 van Emmylou Harris met niet alleen hoogtepunten van tal van fraaie albums zoals Luxury Liner, Roses in the Snow en Blue Kentucky Girl, maar ook duetten uit haar vroege periode met Gram Parsons en de Trio albums met Dolly Parton en Linda Ronstadt.

U moet toch ook nog echt even luisteren naar Emmylou Harris’s versie van “When I Paint My Masterpiece” middels een fraaie slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dusty Trails and Emmylou harris - Order Coffee

Dan gaan we nog even door met Emmylou Harris met het bijzondere “Order Coffee”, die staat op het album “Dusty Trails” van Vivian Trimble en Josephine Wiggs, die in de jaren 2000 optraden onder de naam “Dusty Trails” en een voorliefde hadden voor “klassieke filmmuziek”.

Dit album werd in 2000 uitgebracht door Atlantic Recording Corporation.

Emmylou Harris at the Brugge Concert 2011 (photo Alex Vanhee)

Op haar 64ste blijft Emmylou Harris een van de interessantste namen uit het Amerikaanse countrymilieu. Eerder dit jaar bracht de zangeres met het uitstekende nieuwe album “Hard Bargain” haar zesentwintigste studio-cd uit.

En van dit album hoorde u de songs  “Six White cadillacs” en “Darlin’ Kate”, een afscheidsbrief aan haar vriendin Kate McGarrigle, die vorig jaar januari op 63-jarige leeftijd overleed in Montreal Canada.

Deze songs staan dus op haar nieuwe album “Hard Bargain”, dat op 26 april van dit jaar werd uitgebracht door Nonesuch.

Emmylou Harris (photo Mark Hemphrey)

Mocht u als lezer niet bij het concert van Emmylou Harris in Amsterdam zijn geweest dan kunt u toch nog even naar haar zeer recente  optreden met de song “Six White Cadillacs” in het “South by Southwest (SXSW)” IFC Crossroads House in Austin TX

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 13 songs, waarvan er 11 door Emmylou Harris zijn geschreven, terwijl de titelsong “Hard Bargain” is geschreven door Ron Sexsmith en de 13e song van het album “Cross Yourself” door Jay Joyce.

Jay bespeelde trouwens ook nog een aantal instrumenten als gitaar, mandoline en piano en trad tevens op als producent.

Het hele album werd met drie musici opgenomen, waaronder dus Emmylou Harris op gitaar, de reeds vermelde Jay Joyce en Giles Reeves op percusie, drums en piano.

Naast de normale audio CD is er ook nog een “Deluxe Edition” en dat album bevat nog een DVD met zes optredens van Emmylou Harris met songs van dit album evenals een aantal interviews.

Emmylou Harris, nog steeds een topartiest in de country en folkmuzieksfeer hier met een album met “Americana” muziek.

Als een soort eerbetoon aan het lied “Dear Darlin’ Kate” op het album “Hard Bargain”door Emmylou Harris nog even terug naar betere tijden met Kate & Anna McGarricle bij de opname van Jesse Winchester’s song “Skip Rope Song”, die staat op het album “The McGarricle Hour” in 1998 uitgebracht door het label Hannibal.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - Cowboyboots or Business Suit

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met deze keer weer eens Conny Lee uit Etten-Leur Noord Brabant hier met de song “Cowboy Boots or Business Suit”, die staat op haar mini-CD “Still Going” uitgebracht door Vincent Produkties.

Voor u ook nog even terug naar het DCMA Gala 2010 met een optreden van Conny Lee samen met Texas Renegade hier met de song “Cotton Fields”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tekielja - Lutje Loug

Vervolgens naar het “Hoge Noorden” voor “Lutje Loug”  of te wel “Klein Dorpje” door de Groningse Tex-Mex groep “Tekielja” hier met een song, die staat op hun album “Tou Mor”.

Een album met 16 bekende countrysongs vrij vertaald naar het gronings.

“Lutje Loug” is van origine de song “little Bit Is better Than Nothing” van Doug Sahm en die kent u vast nog wel van de Texas Tornadoes.

Ook nog even naar het “Hoge Noorden”  en daar kunt u luisteren naar de Groningse versie van de song “He’ll Have to Go” door de Tex-Mex groep “Tekielja”.

Deze song staat op hun album “Wakker Worden!”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson - The Dollar

Dan nu weer naar de overkant voor Jamey Johnson hier met de titelsong van z’n album The Dollar”.

De eerste track van z’n fraaie debuutalbum, dat op 31 januari 2006 werd uitgebracht door BNA en met 11 songs een mooi inzicht geeft van traditionele countrymuziek met bijzondere “Honky Tonker’s “, als deze “The Dollar” en “Ray Ray’s Juke Joint” en fraaie ballades zoals “My Saving Grace”.

In 2006 was hij een nieuwkomer uit Alabama met een donkere stem en veel zelf geschreven muziek van een veteraan en eigenlijk is dat ook zo. Terwijl hij van 1994 tot 2002 werkzaam was bij “Marine Corps Reserve” was hij ook bezig met optredens in Honky Tonks in z’n eigen “Cotton State”.

Daarna vertrok hij naar Nashville en verdiende z’n geld door het verkopen van “songs”, te werken bij een industriële pompen bedrijf en het herstellen van door stormen verwoeste huizen.

En waar kun je beter over zingen dan over jouw eigen ervaringen?

In 2008 werd het mooie album “That Lonesome Song” uitgebracht in 2010 door het fraaie album “The Guitar Song” bestaande uit twee CD’s. Zeer de moeite waard!

U kunt als lezer van dit weblogbericht ook nog even luisteren naar Jamey Johnson met de song “The Dollar” middels een fraaie ‘slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Trisha Yearwood - How Do I Live

Vervolgens naar de gevestigde icoon  Trisha Yearwood hier met de song “How Do I Live”, die staat op haar verzamelalbum “Icon” vorig jaar uitgebracht door MCA Nashville.

Een uitstekend album met 12 hoogtepunten uit haar carriere zoals “She’s in Love with the Boy”, “Wrong Side of Memphis”, “The Song Remembers When” en “I Would Love You Anyway”.

Voor u ook nog een fraai optreden van Trisha Yearwood met de song “How Do I Live” middels een video-clip met dramatische achtergronden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dianna Corcoran - Thank You for Cheating on Me

Dan is het nu weer tijd voor onze uitsmijtster uit Parkes, New South Wales Australia, Dianna Corcoran, twee keer onderscheiden als “Golden Guitar Winner” hier met de song “Thank You for Cheating on Me”, die staat op haar album “Keep Breathing” in 2010 in eigen beheer uitgebracht.

Met dit album boekt zij op dit moment groot succes in Australie en werd zij uitgeroepen tot “Australian Country Music’s Independent Artist Of The Year”, terwijl de song “Thank You for Cheating on Me” vorig jaar werd uitgeroepen tot “Single of the Year”

Tijd om eens met haar kennis te maken  en is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip met onze uitsmijtster, Dianna Corcoran met de song “Thank You for Cheating On Me” met een tekst, die overeenkomt met de inmiddels beroemde uitlating van Johan Cruijff “Elk nadeel heeft z’n voordeel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: June 7 ‘11 19.00 – 20.00 uur heruitzending op 11 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Tony Holt & The Wildwood Valley Boys   ***                Get a Little Dirt on Your Hands   ***   Old Heritage Records

3. Tony Holt & The Wildwood Valley Boys   ***                I’ll Be Broken Hearted   ***   Old Heritage Records

4. Tony Holt & The Wildwood Valley Boys   ***                Just Another Souvenir   ***   Old Heritage Records

5. Emmylou Harris & The Nash Ramblers   ***  Half As Much   ***   Reprise Records

6. Emmylou Harris   ***   When I Paint My Masterpiece   ***   Reprise Records/Wea

7. Emmylou Harris   ***   I Still Miss Someone   ***   Reprise Records

8. Dusty Trails & Emmylou Harris   ***   Order Coffee   ***   Atlantic Records

9. Emmylou Harris   ***   Six White Cadillacs   ***   Nonesuch

10. Emmylou Harris   ***   Darlin’ Kate   ***   Nonesuch

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Conny Lee   ***   Cowboyboots or Business Suit   ***   Vincent Produkties

13. Tekielja   ***   Lutje Loug   ***   Tekielja/OAB

14. Jamey Johnson   ***   The Dollar   ***   BNA

15. Trisha Yearwood   ***   How Do I Live   ***   MCA Nashville

16. Dianna Corcoran   ***  Thank You for Cheating On Me   ***   Dianna Corcoran

Be There next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet!