Your Money and My Good Looks

Gene  Watson and Rhonda Vincent - Gone for Good

In dit programma zoals altijd weer bijzondere countrymuziek met deze keer niet alleen speciale aandacht voor Brad Paisley met zijn nieuwe album “This Is Country Music”, maar ook voor het nieuwe album van Gene Watson en Rhonda Vincent, dat op 7 juni a.s. officieel zal worden gepresenteerd!

Maar zoals van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Charlie Sizemore met mooie verhalen van Tom T. Hall.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countryartiesten met deze keer Ilse de Lange en ook nog Hilde Vos.

Vervolgens is het tijd voor de hedendaagse pop-countrymuziek uit Nashville door Reba McEntire met een song van haar album “All the Woman I Am”, Jake Owen met z’n single “Barefoot Blue Jean Night” en treedt Billy Currington op als de uitsmijter van dit programma.

Charlie Sizemore - Old Dogs, Children and Watermelon Wine

Zoals aangekondigd begonnen we het programma met mooie verhalen van Tom T. Hall n.l. “Another Town” , “Kentucky in the Morning” en “Old Dogs, Children and Watermelon Wine” door Charlie Sizemore.

Deze songs staan op het fraaie album “The Story Is: The Songs of Tom T. Hall” in 2002 uitgebracht door Rebel Records met in totaal zo’n 14 “stories”.

Charlie Sizemore geboren en getogen in het oosten van Kentucky komt uit een muzikale familie, want zowel z’n vader als opa waren banjospelers, terwijl hijzelf op zeer jonge leeftijd al viool speelde.

Hij was zestien jaar, toen hij als opvolger van Keith Whitley als lead-zanger en guitarist bij Ralph Stanley & the Clinch Mountain Boys ging spelen.

Bij deze groep speelde hij bijna tien jaar en werkte gedurende eind ‘70 en de begin jaren ‘80 mee aan tal van schitterende bluegrassalbums.

Daarna begon hij niet alleen met z’n eigen groep “The Charlie Sizemore band, maar ging ook naar de universiteit van Kentucky voor z’n studie politieke wetenschappen en waar hij met success.s afstudeerde.

Ondertussen toerde hij met z’n groep door Amerika en maakte ook nog zo’n zeven albums, waarvan de meeste bij Mark Feeeman’s Rebel Records.

Nog even terug naar dit album van Charlie Sizemore en de mooie songs van Tom T. Hall, waarbij hij wordt bijgestaan door o.a. Kathy Mattea en ook z’n oude muziekvriend Ralph Stanley was nog vokaal aanwezig met ook nog J.D. Crowe op de banjo, Aubrey Haynie op de viool, Randy Khors op de dobro, Danny Barnes op mandoline en natuurlijk Charlie zelf op de gitaar met lead-zang.

U kunt ook nog even luisteren naar  fraaie vertolking van zo’n bijzondere Tom T. Hall song “I Flew over Our House Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gene Watson and Rhonda Vincent - Your Money and My Good Looks

Dan nu Gene Watson samen met Rhonda Vincent hier met de titelsong  van het album “Your Money and My Good Looks” gevolgd door “Gone for Good”.

Dit album wordt op 7 juni a.s. officieel gepresenteerd door het label Upper Management Music en op 9 juni a.s. tijdens de Nashville Record Release party op 9 juni a.s. in het Troubadour Theatre aan de “Musical Valley Drive” in de “Ernest Tubb Record Shop” voor een door Gene en Rhonda gesigneerd exemplaar.

Tijdens de laatste twee albums van Gene Watson “In a Perfect World” en “A Taste of Truth” uitgebracht door het label Sanachie had Rhonda Vincent ook al eens vokale assistentie verleend bij een aantal songs.

Het album “Your Money and My Good Looks” is een een volledig duo-project door de “Koningin van de Bluegrass” en de “Koning van de Country Soul”. 

Rhonda Vincent en Gene Watson hier met een schitterend album met nieuwe songs fraai gecombineerd met een aantal bekende klassiekers.

Alvast even kennismaken  met Gene Watson en Rhonda Vincent hier met de titelsong van hun album “Your Money and My Good Looks”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Twee van de mooiste stemmen in zowel de country als de bluegrassmuziek van countrysterren met een indrukwekkende status, waarvan Gene Watson met 23 Top 10 en 6 nummer 1 Country Hits.

Rhonda Vincent is de meest onderscheiden bluegrasszangeres en musicus met 80 Awards inclusief het record van 10 achtereenvolgende keren uitgeroepen tot “Entertainer of the Year” door de SPBGMA en 7 achtereenvolgende keren uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year” door de IBMA.

En dat staat natuurlijk borg voor een werkelijk schitterend album vol met “echte” countrymuziek met als bonus nog de instrumental “Ashes of Mt. Augustine” door de ACM “Musicians of the Year” met o.a. Stuart Duncan en James Mitchell “Nashville’s Hottest New Guitar Player”.

Binnenkort dus in de winkels te verkrijgen dan wel via het internet te bestellen “Your Money & My Good Looks”.

Vooral niet aarzelen, maar onmiddellijk aanschaffen is mijn devies!

Dit album heb ik al ontvangen via mijn zeer gewaardeerde collega, Piet van Mourik, die samen met andere collaga’s op de maandagavond van 20.00-22.00 het countryprogramma “WL-Country” via Radio Purmerend presenteren.

Toch ook nog even naar een “live” optreden van Gene Watson en Rhonda Vincent hier met de Buck Owens klassieker “Together Again”, die staat op het album “In a Perfect World” van Gene Watson in 2007 uitgebracht door Sanachie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - This Is Country Music

Het kan niet op bij “Countrymusic Round-Up”, want het volgende nieuwe album staat ook al weer klaar!

Het nieuwe album van Brad Paisley met de titelsong “This Is Country Music” gevolgd door “Love Her Like She’s Leaving”, die staan op z’n nieuwe album “This Is Country Music” op 24 mei j.l. dus de vorige week tijdens dit radioprogramma “Countrymusic Round-Up” officieel gepresenteerd in Nashville.

Ik kon er daardoor even niet bij zijn, maar voor u als luisteraar heb ik natuurlijk wel het album om een aantal songs te laten horen.

Van dit album natuurlijk in dit programma ook de titelsong “This Is Country Music”, die al eerder als single was uitgebracht en ook in dit programma al een paar keer op de speellijst stond.

U kunt ook nog even luisteren naar de fraaie ballade “Love her Like She’s Leaving”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heel veel mensen hebben in de achterliggende jaren geprobeerd om een difinitie te geven van “countrymuziek”.

Maar niemand had ooit de moed om zijn album “This Is Country Music” te geven.

Nou ja tot Brad Paisley dan en als je zoiets verklaard dan moet je ook heel veel waar maken.

Ik kan u verzekeren dat,  na het beluisteren van de 15 tracks van het album,  het inderdaad gaat om “Countrymuziek”.

13 songs zijn door Brad Paisley en vrienden zijn geschreven met ook nog de song “Life’s Railway to Heaven” als traditional en heel toepasselijk als laatste song aanwezig.

Traditional countrymuziek in een moderne uitvoering van een zeer succesvolle countryster, die regelmatig optreedt in The Grand Ole Opry en daarbij vaak “Little” Jimmy Dickens en Bill Anderson als een eerbetoon tijdens z’n concert laat optreden om herinneringen op te halen.

Het album “This Is Country Music” met vele nuances zoals bijvoorbeeld ook de country-rock met een eerbetoon aan de groep “Alabama” met de song “Old Alabama” en waarbij de groep ook nog meewerkt met nog een stukje tekst van “Mountain Music”,een van hun tophits uit vroegere jaren.

Brad Paisley and Alabama - Old Alabama

Voor u als lezer nog even een leuke foto van Brad Paisley en Jeff Cook evenals Randy Owen van de groep Alabama hier met hun optreden tijdens de 46ste “Annual Academy Of Country Music Awards” in de MGM Grand Garden Arena op 3 april 3, 2011 in Las Vegas, Nevada.

Ook nog even een fraaie video-clip van het “live-optreden” van Brad Paisley en de groep Alabama tijdens het vermelde festival met de song “Old Alabama”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ilde Lange - Next to Me

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met deze keer weer eens Ilse de lange met de titelsong van haar album “Next to Me”, dat vorig jaar augustus werd uitgebracht door Universal Music.

Zeer recent is van Ilse haar nieuwe DVD “Live in Gelredome”, dat in maart van dit jaar met 23 nummers werd opgenomen en officieel op 3 juni a.s. zal worden gepresenteerd evenals trouwens gelijktig een dubbel CD van het concert met ook 23 songs.

Ilde Lange - DVD Live in Gelredome

Nog even een tip: Bij aankoop van deze DVD maak je kans op vrij kaarten voor het concert “Live Gelredome 2012” dat op 23 maart 2012 zal worden gegeven.

Nu even de tijd nemen voor een fraaie video-clip van Ilse de Lange hier met de song “Next to Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Hilde Vos - Let's Get Over With

Vervolgens “Let’s get It Over With” of te wel “Laten we er maar een eind aan maken” en dat gaat dan natuurlijk over een verhouding tussen twee mensen hier gezongen en gespeeld door Hilde Vos.

Dit lied, geschreven door Dick van Altena, staat op haar album “A Heartbeat Away”. Met de hulp van deze zanger/schrijver/gitarist en producer heeft Hilde Vos haar eerste album uitgebracht, dat destijds werd gepresenteerd in “Het Wapen van Bemmel”, waar zij ook woonachtig is.

Aan het album werkten naast Dick van Altena o.a. verder nog mee violist Joost van Es, Frans Senden op accordion, piano en keyboard, Johan Jansen op pedal steel, Patrick Gerven op gitaar, dobro en mandoline.

Als lezer van dit artikel kunt u nog even kennismaken met Hilde Vos en de song “Let’s get It Over With”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Reba McEntire - When Love Gets a Hold on You

Dan nu naar de hedendaagse pop-countrymuziek uit Nashville Tn. met Reba McEntire hier met de song “When Love Gets a Hold of You”, die staat op haar album “All the Woman I Am” .

Deze song staat op dit moment op de 43plek van de Country Bill Board Top 100.

Reba McEntire, een van de meeste succesvolle countryzangeressen van de jaren ‘80 en ‘90, inmiddels 56 jaar, is zeker nog niet met pensioen gegaan, want vorig jaar bracht zij dus dit album uit via haar platenmaatschappij Starstruck/Valory, waar zij in 2009 ook haar succesvolle album met de bijzondere titel “Consider Me Gone” uitgebracht.

Als lezer van dit bericht, had u haar natuurlijk al gezien in de video-clip van Brad Paisley bij de aankondiging van z’n optreden, maar hier ook nog even een grappig interview van Reba McEntire en haar song “When Love Love gets a Hold of You” tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jake Owen - Bearfoot Blue Jean Night

Vervolgens “Barefoot Blue Jean Night” door Jake Owen hier met een song, die in maart van dit jaar als single is uitgebracht door RCA en die op dit moment op de 24ste plaats staat van de Country Bill Board.

Ongetwijfeld zal deze single op z’n nieuwe album staan, dat in de loop van dit jaar wordt verwacht.

Tot die tijd moet we het doen met de singles “Barefoot Blue Jean Night” , het album “Easy Does It”, dat in 2009 werd uitgebracht door eveneens RCA Nashville en de single “Tell Me”, die staat op het laatstvermelde album, dat vorig jaar de nr. 2 plaats van countryalbum overzichten bereikte.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Jake Owen hier met z’n single “Barefoot Blue Jean Night” middels een fraaie slide-show. Natuurlijk alvast een song voor de vakantie met een “whoa-oh-oh” achtergrondkoor!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Currington - Love Done Gone

Dan met een kijke op de klok tijd voor onze uitsmijter Billy Currington hier met de song “Love Done Gone”, die staat op z’n album “Enjoy Yourself” vorig jaar september uitgebracht door Mercury.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog even luisteren naar de meezinger “Love Done Gone” van Billy Currington middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for the Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 31 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op juni 4 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Charlie Sizemore   ***   Another Town   ***   Rebel Records

3. Charlie Sizemore   ***   Kentucky in the Morning   ***   Rebel Records

4. Charlie Sizemore   ***   Old Dogs, Children and Watermelon Wine   ***   Rebel Records

5. Gene Watson & Rhonda Vincent   ***   Your Money and My Good Looks   ***   Upper Management Music

6. Gene Watson & Rhonda Vincent   ***   Gone for Good   ***   Upper Management Music

7. Brad Paisley   ***   This Is Country Music   ***   Sony Nashville

8. Brad Paisley   ***   Love Her Like She’s Leaving   ***   Sony Nashville

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side  ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Ilse de Lange   ***   Next to Me   ***   Universal Music

11. Hilde Vos   ***   Let’s Get It Over With   ***   P & C /Inlok

12. Reba McEntire   ***   When Love Gets a Hold of You   ***   Starstruck/Valory

13. Jake Owen   ***   Barefoot Blue Jean Night   ***   RCA

14. Billy Currington   ***   Love Done Gone   ***   Mercury

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *