Who’s to Blame, Signorita?

Texas Tornados - Who's to Blame, Senorita?

In dit programma gaan we weer eens uitgebreid aandacht voor de muziek uit het grensgebied tussen de V.S. en Mexico en dat betekent de Texas Tornados met oa. Doug Sahm, Augie Meyers, Freddy Fender en Flaco Jimenez.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en tal van “Sweethearts”.

Vervolgens uit West Virginia Ginny Hawker met fraaie akoetische countrymuziek van haar album “After It’s Gone”.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countryartiesten met Dwayne & the TexMexplosions en ook nog “Rowwen Hèze” in de Tex-mex sfeer

Vervolgens is het weer eens tijd voor de independent countrymuziek met uit Canada Blake Emmons met een song van z’n album “I Can Be”.

Vervolgens uit Australie Clelia Adams en treedt Maryanne uit Adelaide NSW op als uitsmijtster op met de song “Country Blood”.

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Boys ft. Iris Dement - Ridin' That Midnight Train

We begonnen de uitzending met de song “ Ridin’ That Midnight Train” door een “Clinch Mountain Sweetheart” n.l. Iris Dement tezamen met Ralph Stanley & The Clinch Mountian Boys”.

Deze song staat  op het album “Clinch Mountain Sweethearts” door Ralph Stanley & Friends en werd in 2001 uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD-1770.

Ralph Stanley wordt op dit album niet alleen vergezeld door vrouwen uit de hedendaagse countrymuziek zoals Sara Evans en Chely Wright, maar ook vrouwen uit het recente verleden van de folk en countrymuziek zoals  Joan Baez, Maria Muldauer en Melba Montgomery.

Iris Dement, een zeer gewaardeerde songer/songwriter van folk en countrymuziek, geboren in 1961 in Paragould in Arizona en van wie in de jaren ‘90 een drietal albums werden uitgebracht, waaronder het zeer bekende “Infamous Angel”.

De eind jaren 90 begin 2000 waren moeilijker voor haar, maar in 2004 verscheen toch ook nog het gospel folk album “Lifeline”.

Tijd voor de eerste video-clip met een ‘live-optreden” van Doc Watson en een aantal muzikale vrienden zoals Ricky Skaggs op mandoline ook met zang, Tony Rice virtuoos op de gitaar, jerry Douglas op dobro, David Grisman eveneens op mandoline en Marc O’Connor op de viool met de song “Ridin’ On That Midnight Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sara Evans - Are You Tired of Me, My Darling

Vervolgens van dit album ook nog Sara Evans met de song “Are You Tired of Me, Darling’.

Sara Evans uit Franklin Missouri is een zangeres met een voorliefde voor traditionele countrymuziek, die in 1996 een contract kreeg bij RCA en vervolgens in juli 1997 haar debuut album Three Chords & the Truth uitbracht.

Sedertdien heeft zij vijf albums uitgebracht, waarvan de laatste “Stronger” op 8 maart van dit jaar.

Voor u als lezer ook nog de song “Are You Tired of Me, Darling?” tijdens een “live-optreden” door Nancy Griffith vokaal bijgestaan door Iris Dement en Emmylou Harris!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pam Tillis - Rhinestoned

En tot slot van dit album nog een andere “Sweetheart” met “Will You Miss Me” gezongen door “Pam Tillis” hier tezamen met Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys.

Een song, die dus ook staat op het album “Clinch Mountain Sweethearts”  met 16 tracks.

Pam Tillis, dochter van de bekende countryzanger Mel Tillis, groeide op temidden van de countrymuziek in Nashville, maar koos toch haar eigen weg door eerst in San Francisco Cal. Als zangeres actief te zijn in een jazz-rock groep, maar vertrok later toch naar Nashville om als liedjesschrijfster werkzaam te zijn  bij Tree Publishing.

In de jaren ’90 vertrok zij naar Arista Nashville waarvoor zij een aantal zeer succesvolle singles zoals “Don’t Tell Me What to Do” en albums als “Homeward Looking Angel” uitbracht.

Al met al boekte Pam Tillis dertien Top 10 country hits en werd zij in 1994 door de CMA uitgeroepen tot “Zangeres van het Jaar” , terwijl zij in 1999 een Grammy Award ontving voor “Best Country Collaboration with Vocals”.

Zj is nog steeds zeer actief in de countrymuziek, want in 2007 werd nog haar fraaie album “Rhinestoned” uitgebracht, waarbij zij instrumentale assistentie werd verleend door o.a. Aubrey Haynie, Sam Bush, Patrick Buchanan en Bryan Sutton.

Er zijn talrijke uitvoeringen van de Carter song “Will You Miss Me, When I’m Gone” en deze keer heb ik gekozen voor de versie van Kieran Kane samen met Emmylou Harris, Barry en Holly Tashian met ook nog Jerry Douglas op dobro en Mark O’Connor op viool.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ginny Hawker - Play Me The Waltz of the Angels

Dan nu naar West Virginia voor Ginny Hawker hier met de song “Play Me the Waltz of the Angels”.

“Wall of Bottles” of te wel “Een muur van flessen””  door Ginny Walker hier met een song van haar album “After It’s Gone” uitgebracht door Rounder Records.

En van dit album n dit programma ook nog de songs “Play Me the Waltz of the Angels” en “This Last Request”.

Een album met 13 songs in een traditionele countrysfeer met akoestische muziek en dat is niet zo vreemd, want Ginny Hawker is een onvervalste zangeres uit de heuvels van West Virginia, die opgroeide met de traditionele countrymuziek van Hank Williams, Ray Price en de Carter Family.

Ginny Hawker and Tracy Schwarz on staage

Samen met haar man Tracy Schwarz en Kay Justice bracht zij in 1999 het album “Bristol” een eerbetoon aan de Carter Family via Coppercreek uit, terwijl zij in 2004 samen met haar man het album “Draw Closer” via Rounder uitbracht en vervolgens in 2009 nog samen met Hazel Dickens en Carol Elizabeth Jones het album  “Heart of a Singer” ook via Rounder.

Voor een nadere kennismaking met Ginny Hawker en Tracy Schwarz kunt even hun website bezoeken!

Dit fraaie album “After It’s Gone” werd geproduceerd door multi-instrumentalist Dirk Powell in zijn studio in Louisiana, waarbij Dirk zelf ook nog is te horen op o.a. piano en accordeon.

Verder werkten nog mee Richard Comeaux op pedal-steel, Kevin Wimmer op viool, Eric Frey op staande bas, Jesse Wells op mandoline, Glen Fields op drums en natuurlijk echtgenoot Tracy Schwarz op gitaar met achtergrond zang.

Veel bekende namen uit de cajun muziek en omgeving van Dork Powell verlenen dus muzikale assistentie.

Courtney Granger, een neef van Cristine Balfa, de vrouw van Dirk Powell, violist en zanger, zingt ook nog een duet op dit album met Ginny Hawker.

“After It’s Gone” een fraai luisteralbum van Ginny Hawker uitgebracht door Rounder zeer de moeite waard en onmiddellijk aanschaffen is mijn advies!

U kunt ook nog luisteren naar de song “Play the Waltz of the Angels” uitgevoerd door Buck Owens en The Derailers.

Gewoon even doorschakelen/Jus Use the Link!

Texas Tornados - Who's to Blame, Senorita?

Dan nu naar het grensgebied van de V.S. en Mexico met de zeer herkenbare Tex-Mex muziek met de songs “Who’s to Blame, Senorita? en  “My Sugar Blue” door de Texas Tornadoes hier met songs van hun nieuwe album ““¡Está Bueno!” op 2 maart 2010 officieel gepresenteerd door Bismeaux Records. Texas Tornados was en is een Tejano groep en waarvan de muziek een samensmelting is van rock, country en diverse Mexicaanse stijlen.  Nadat Freddy Fender, Flaco Jeminez, Augie Meyers en Doug Sahm voor het eerst eens samen optraden tijdens een concert in Los Angeles wisten zij, dat zij deze muziek een grotere bekendheid zouden kunnen geven.

Oorspronkelijk aangekondigd en werkend onder de naam Tex-Revue kozen zij al snel de naam Texas Tornados en dat was de naam van een song geschreven door Doug Sahm en ook een titel van z´n album van de Sir Gouglas Quintet uit de begin jaren ´70.

In november 1999 kwam door het overlijden van Doug Sahm een bijna einde aan de “Texas Tornadoes”, terwijl Freddy Fender overleed op 14 oktober 2006.

De zoon van Dough Sahm, die ook in de jaren ‘90 al meespeelde heeft de draad weer opgepakt en samen met de oude bekenden, zoals Augie Meyers en Flaco Jeminez samen met een aantal uitstekende musici als Louie Ortega op gitaar en Michael Guerra op de bajo sexta een uitstekend album uitgebracht met 13 songs, die voor een deel al waren opgenomen nog met Freddy Fender, die voor dit album nog vier songs schreef en ook zong, waaronder de song “If I Could Only”.

Texas Tornados - She Never Spoke Spanish to Me

Vervolgens “She Never Spoke Spanish to Me” door de “originele” Texas Tornadoes hier met een song, die staat op hun album met hun eigen naam “Texas Tornadoes” in 1990 uitgebracht door Reprise Records.  

Voor u als lezer ook nog een “live-optreden” van de Texas Tornados in San Antonio met de song “She Never Spoke Spanish to Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De titel van deze song is natuurlijk afgeleid van song “Spanish Is the Loving Tongue” zeer bekend van de vertolking door Bob Dylan.

“Texas Tornados” was het debuutalbum van deze 4-mans formatie, waarbij de groep met de 5e track “Soy de San Luis” in dat jaar de Grammy Award “Best Mexican/American Performance” ontving.

Het legendarische viertal met een aantal muzikale vrienden  hier tijdens een ‘live” optreden met de song “Soy de San Luis”  of te wel “Ik kom uit San Luis”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dwayne en The Texmexplosion - Marina

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met deze keer verder met Tex-Mex uit Limburg door “Dwayne & The TexMexplosion” hier met hun versie van de bekende song “Marina”.

Deze song staat op het album “Dwayne & the Texmexplosion In San Antonio” op 17 september vorig jaar uitgebracht en zelfs met medewerking van Flaco Jimenez, die hen had uitgenodigd voor een optreden in Texas.

Dwayne Verheyden uit het Limburgse Montfort staat met deze song ook op het verzamelalbum “Country 2011’ uitgebracht door de DCMA ter promotie van de countrymuziek door nederlandse musici.

Tijd om middels bericht ook eens kennis te maken met Dwayne Verheyden & The Texmexplosion tijdens een optreden op het Nachos Festival in Maastricht met o.a. Marina.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Rowwen Heze - De Peel in Brand

Vervolgens  “De Peel in Brand” door Rowwen Hèze hier met een song, die staat op hun album “Boem” .

Dit album is één van hun succesvolste en werd in augustus 1991 uitgebracht door Hans Kuster Music om vervolgens 48 weken in de nederlandse Top Album overzichten te staan.

Op dit album ook nog de zeer bekende singles “Bestel mar” en “Kroenenberg”.

Rowwen Hèze is een in 1985 opgerichte band uit America (gemeente Horst aan de Maas) die in het Limburgs zingt. De muziek varieert van gevoelige ballads tot snellere Tex-Mex- en folknummers.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de schitterende zonsondergang in De Peel “De Peel in Brand” door Rowwen Hèze tijdens hun Theater Show Saus.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Emmons - You Can Fight Hell

Dan nu weer eens aandacht voor de Independent Countrymuziek met uit Canada Blake Emmons hier met de song “”You Can Fight Hell”, die staat op z’n album “I Can Be” uitgebracht door het label “Thinking Songs Records”.

Deze song staat ook op  het verzamelalbum van Hillcrest, een promotie maatschappij van countrymuziek, die de songs van de “Independent Country Artiesten” verzameld, op een CD perst en

vervolgens stuurt naar bekende country DJ’s over de hele wereld.

Blake Emmons is zeer bekend in Canada door  gedurende vijf seizoenen op te treden als gastheer in het TV-programma “Funny Farm”, een soort Canadees antwoord op het Amerikaanse programma “Hee Haw”.

Voor een nadere kennismaking met Blake Emmons kunt even z’n website bezoeken dan wel de site van Thinking Song Records waar u ook nog even kunt luisteren naar een aantal songs.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Clelia Adams - Wildflowers

Vervolgens naar Australie voor de song “When You Fall in Love” door Clelia Adams hier met een song, die staat op haar album “WildFlowers”.

Clelia komt van oorsprong uit Italie, maar emigreerde met haar ouders naar New South Wales .

In 1996 bracht zij haar eerste solo-album met de toepasselijke titel “Fine Company” uit. Zij was namelijk in 1990 succesvol geopereerd aan een tumor in haar hersenen en moest voor heel veel functies zoals praten en zingen weer helemaal opnieuw beginnen.

In 2001 bracht zij vervolgens het album “Bring It On” uit met tijdloze songs van Jimmy Rodgers, Hank Williams en de jongere garde als John Prine en K.D. Lang.

En in 2008 haar 5e studio album “Wildflowers” in eigen beheer en waarvan deze song is aangeboden bij de Canadese promotie firma Hillcrest.

U kunt ook nog even luisteren naar de “Song of the Year” van het album “Wildflowers” door Clelia Adams tijdens een ‘live-optreden”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maryanne - Country Blood

Dan is het nu toch echt tijd voor onze uitsmijtster van het programma ook uit New South Wales Maryanne hier met de titelsong van haar album“Country Blood” en die ook staat op het reeds eerder vermelde verzamelalbum van Hillcrest.

Tot slot ter promotie van de Australische Independent Countrymuziek kunt u ook nog kennismaken met Maryanne en naar een aantal songs van haar debuut album “Country Blood” luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 14 ‘11 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Juni 18 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and Irish Dement   ***   Ridin’ That Midnight Train   ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and Sara Evans   ***   Are You Tired of Me, Darling   ***   Rebel Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys and Pam Tillis   ***   Will You Miss Me   ***   Rebel Records

5. GinnyHawker   ***   Play Me the Waltz of the Angels   ***   Rounder Records

6. GinnyHawker   ***   This Last Request   ***   Rounder Records

7. GinnyHawker   ***    Wall of Bottles   ***   Rounder Records

8. Texas Tornadoes ***   Who’s to Blame, Senorita?   ***   Bismeaux Records

9. Texas Tornadoes ***   My Sugar Blue   ***   Bismeaux Records

10. Texas Tornadoes ***  Spanish Is the Loving Tongue   ***   Reprise Records

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***                Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Dwayne & The Texmexplosion   ***              Marina   ***   DCMA/Nashmusic

13. Rowwen Hèze   ***   De Peel in Brand   ***   Hans Kusters Music

14. Blake Emmons   ***   You Can Fight Hell   ***   Thinkin Song Records/Hillcrest

15. Clelia Adams   ***   When You Fall in Love   ***   Clelia Adams/Hillcrest

16. Maryanne   ***   Country Blood   ***   Maryanne/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *