Cattle Call

Buddy Miller - Cattle Call

In dit programma aandacht voor het zeer bijzondere album “The Majestic Silver Strings” van de singer/songwriter/musicus en producer Buddy Miller uit Nashville TN.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer door het echtpaar Darin & Brooke Aldridge gevolgd Dierks Bentley met meer hedendaagse bluegrassmuziek van het album “Up on the Ridge”.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countrymuziek met uit Zundert “Conny Lee” en uit Gouda de succesvolle “Change of Key”.

Daarna gaan we terug naar de overkant van de ‘grote plas” voor Zoe Muth &The Lost High Rollers uit Seattle met een song van hun nieuwste album “Starlight Hotel”, vervolgens naar Nashville voor Martina Mcbride met haar nieuwe single “Teenage Daughters” en treden Tim McGraw en Gwyneth Paltrow op als uitsmijters van dit programma.

Darin and brokke Aldridge - I Thought I'd Seen It All

We begonnen het programma met “I Thought I’d Seen It All” of te wel “Ik dacht, dat ik het allemaal al een keer had gezien” en “Sweetest Waste of Time” gevolgd door “It Moves Me” door het jonge echtpaar Darin & Brooke Aldridge bijgenaamd “The Sweethearts of Bluegrass” hier met een songs, die staan op het album met hun eigen naam op 2 maart 2010 uitgebracht door Mountain Home Records.

U kunt ook nog even kennismaken met Darin en Brooke Aldridge middels een interview tijdens de 2009 IBMA World of Bluegrass Festival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darin Aldridge heeft jarenlang deel uitgemaakt als mandolinespeler, guitarist en zanger van de Country Gentlemen en ook nog meegewerkt aan het laatste album met Charlie Waller “Songs of the American Spirit”, dat vlak voor z’n fatale hartaanval op 18 augustus 2004, werd uitgebracht door Pinecastle records.

Met The Country Gentlemen speelde hij ook nog in het Witte Huis en werd door de SPBGMA of te wel “Society for the Preservation of Blue Grass Music in America” vier keer genomineerd als “Mandolinespeler van het Jaar

Na de periode van de Country Gentlemen trad Darin vervolgens regelmatig op als gastspeler bij andere bluegrassgroepen zoals “Blue Highway”, maar inmiddels ook met een eigen groep bestaande uit natuurlijk z’n vrouw Brooke met lead-zang, Jerry Sally achtergrondzang, Eddie Biggerstaff op de bas en hier met gastspelers Tim Crouch op de viool en Rob Ickes op dobro. De Nashville veteran Jerry Sally is trouwens ook de producer van dit album.

Het album “Darin & Brooke Aldridge” een fraai album met traditionele en gospel bluegrass uitgebracht door Mountain Home Music zeer de moeite waard.

Als lezer van dit weblogbericht kunt u ook nog even luisteren naar de song “Corn”, die staat op het bovenvermelde album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - Bottle to the Bottom

Dan nu naar de hedendaagse bluegrass door Dierks Bentley hier met de songs “You’re Dead to Me” en “Bottle to the Bottom”, waarbij hij vokaal wordt bijgestaan door Kris Kristofferson tevens schrijver van deze song en die staat op het album “Up on the Ridge” vorig jaar uitgebracht door Capitol.

De voorlaatste vierde CD  “Feel that Fire” van Dierks Bentley was een beetje een voorzetting van z’n vorige albums en z’n afslag vorig jaar naar de progressieve bluegrass met het album “Up on the Ridge” was dus een complete verrassing.

Tijd om eens kennis te maken met Dierks Bentley “on bluegrass tour” hier met de song “You’re Dead to Me” met o.a. Tim O’Brien op mandoline

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het gepolijste en de precisie van de muziek van “Feel That Fire” werd aan de kant geschoven en Dierks dus hier terug naar de akoestische muziek met een groot aantal gasten, waaronder een belangrijke rol voor de Punch Brothers, Miranda Lambert, Kris Kristofferson, die u hoorde in de song “Bottle of the Bottom” en Del McCoury, die met z’n tenorstem duidelijk aanwezig is in de versie van U2’s “Pride (In the name of Love)” ook op dit album.

Alleen al de aanwezigheid van deze song, geeft al aan, dat het geen album is met traditionele bluegrass, maar meer een overgang van bluegrass naar country, een “crossover” dus.

Met Miranda Lambert zing hij nog een fraai duet in de song “Bad Angel”.

Op het album wordt Dierks verder nog bijgestaan door de andere leden van de Del McCoury band, zoals de broers Rob en Ronnie McCoury, Jason Carter op viool en Mike Bub op de bas, Sam Bush op mandoline en viool, Stuart Duncan op cello en viool, Chris Eldridge en Bryan Sutton op gitaar, Chris Thile op mandoline en Scott Vestal op banjo en ook Vince Gill is nog vokaal aanwezig.

Nog zo’n korte kennismaking met de muziek van het nieuwe album van Dierks hier met de song “Bottle to the Bottom”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Buddy Miller - Why Baby Why

Dan nu naar het nieuwe album “The Majestic Silver Strings van Buddy Miller met om te beginnen een bijzondere uitvoering van Eddy Arnold’s “Cattle Call”.

Van dit fraaie album ook nog de Lefty Frizell song “I Want to be With You” met Buddy Miller samen met Patty Griffin en “Why Baby Why”, ooit geschreven door Darrel Edwards samen met

George Jones, maar hier dus gezongen en gespeeld door Buddy Miller samen met Marc Ribot.

Deze songs staan dus op het album “The majestic Silver Strings” op 1 maart j.l. uitgebracht door het New West  label.

Voor u als lezer eerst nog even naar de show “Three Girls and Their Buddy” bestaande uit  Patty Griffin, Emmylou Harris, Shawn Colvin met Buddy Miller hier met de song “Gasoline and Matches”, die staat op het album “Written in Chalk” van Buddy en Julie Miller in 2009 uitgebracht door New West.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

U heeft al een paar namen gehoord, maar op deze cd wordt Buddy Miller bijgestaan door drie van de grootste gitaristen van deze tijd: Marc Ribot, Bill Frisell en Greg Leisz.

Buddy Miller, singer/songwriter en musicus uit Dayton, Ohio en nu woonachtig in Nashville, heeft tot dusver een vijftal soloplaten en een drietal duo cd’s met echtgenote Julie Miller uitgebracht en dat is voor een vijftigplusser niet meteen een imponerende catalogus, maar dat betekent niet dat hij veel heeft stil gezeten. 

Wie in Nashville een plaat wil opnemen, loopt beter eerst even aan bij Miller voor advies, een helpende hand of een song en wie vriend aan huis is bij onder anderen Jim Lauderdale, Emmylou Harris, The Dixie Chicks, Lucinda Williams en Robert Plant kan men bezwaarlijk een doetje noemen. In dit programma hebben we ook al eens uitgebreid aandacht besteed aan het schitterende album “Nashville” van Solomon Burke ook opgenomen in de studio van z’n eigen huis

Solomon Burke - You're the Kind of Trouble

En dus ook nog eens terug in de tijd met de “late” Solomon Burke hier tijdens een opname-sessie in het huis van Buddy Miller met de song “You’re the Kind of Trouble” met reeds opgenomen stem van Patty Loveless.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met “Majestic Silver Strings” gaat wederom zo’n langgekoesterde wens in vervulling om weer eens zelf een fraai album uit te brengen.

Naast de reeds vermelde topgitaristen leveren ook zangeressen Emmylou Harris, Lee Ann Womack, Patti Griffin, Ann McCrary, Shawn Colvin en natuurlijk ook zijn vrouw Julie Miller een bijdrage aan deze topplaat.

Het levert uiteindelijk een plaat op die moet worden gerekend tot één van de hoogtepunten in zijn oeuvre.

Het album bestaat voornamelijk uit eigen versies van country – en folkklassiekers, als George Jones’ eerste hit “Why Baby Why”, Eddy Arnold’s “Cattle Call”, Roger Miller’s “Dang Me” en de cowboy klassieker “Bury Me Not on the Lone Prairie” samen met enkele andere originelen.

Duidelijk is dat de Buddy Miller met deze plaat een ‘monument’ gemaakt heeft, een monumentale plaat met tijdloze muziek, een must voor een ieder die zich liefhebber van Americana noemt.

Als extra zit er een dvd met de documentaire The Making Of Majestic Silver Strings bij. Hierop een interview met Buddy Miller en het nummer “Why Baby Why”.  

En natuurlijk voor de lezer ook nog deze spetterende versie van “Why Baby Why” door Buddy Miller en z’n vrienden tijdens een “live-optreden” in het Belcourt Theatre in Nashville TN  op 13 januari 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - SMS

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met om te beginnen Conny Lee hier met de song “SMS”, die staat op het verzamelalbum “Country 2011” en afkomstig is van het album “Still Going”, dat in 2009 in eigen beheer werd uitgebracht door Vincet Produkties.

Conny Lee uit Zundert Nrd-Brabant treedt veelal op in het zuiden van het land en Belgie, maar zij timmert ook international aan de weg, want ik kwam al een paar keer haar naam tegen op een promotie-album van Hillcrest uit Canada en dat betekent dat haar muziek ook bij country DJ’s over de hele wereld bekend is.

Een paar weken geleden kwam ik haar naam ook tegen in een Zweeds countryprogramma.

Voor u ook nog even naar een “live-optreden” van Conny Lee hier samen met “Texas Renegade” met de klassieker “Cotton Fields” tijdens het DCMA Award Gala 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Broken Home Blues

Vervolgens “Broken Home Blues” door Change of Key hier met een song, die eveneens staat op het verzamelalbum “Country 2011” uitgebracht door de DCMA ter promotie van de countrymuziek door nederlandse artiesten.

Voor meer informatie over de DCMA kunt natuurlijk even hun website dcma.nl raadplegen, waarbij u dan ook lid kunt worden en dan krijgt dit album toegezonden, maar u kunt het via de website ook aanschaffen.

Op het album 21 songs van niet alleen het “crème de la crème” van de nederlandse countrymuziek, maar ook een aantal minder bekende artiesten met mooie songs.

De song ”Broken Home Blues” van Change of Key zal deel uimaken van hun nieuwe album, dat in de herfst van dit jaar wordt verwacht.

U kunt ook nog weer eens herinneringen ophalen aan Change of Key hier in een “slide-show” met hun nieuwe song “Broken Home Blues” als fraaie muzikale achtergrond.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoe Muth and the Lost Hgh Rollers

Dan nu naar Seattle voor Zoe Muth & The Lost High Rollers met de song “I’ve Been Gone”,de eerste track van hun nieuwe album “Starlight Hotel”, dat deze week officieel zal worden gepresenteerd door Signature Sounds en dat nu al is uitgeroepen tot het beste alternatieve country album van het jaar.

De unieke stem van singer/songwriter en gitariste Zoe Muth roept herinneringen op aan Nanci Griffith en Iris Dement, die ook hun eigen unieke weg in Nashville zochten, terwijl zij een uistekende vertolkster is van haar verhalen over onberekenbare minnaars en de zelfkant van het leven.

Haar begeleidingsgroep bestaande uit de ervaren dobro en pedalsteel speler Dave Harmonson, Ethan Lawton op mandoline, Mike Dermott op de bas en Greg Nies op de drums werd voor dit album nog geassisteerd door Billy Joe Huels op trompet, terwijl Joy Mills en Tom Parker de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

De naam van de groep “The Lost High Rollers” komt uit een tekstregel “All your lost high roller’s rollin’ home today “ uit de song “No Lonesome Tune” van Townes Van Zandt, die tevens de grote inspiratiebron is voor Zoe Muth.

Haar schitterende titels als “You Only Believe Me, When I’m Lying”, “I Used to Call my Heart a Home” van hun eerste album en “If I Can’t Trust You With a Quarter (How Can I Trust You With My Heart)” zouden ook zo afkomstig kunnen zijn van Hank Williams.

Hoog tijd om eens kennis te maken met Zoe Muth & the Lost High Rollers middels een “slid-show” met de song “The Running Kind”. Deze song staat op haar debuutalbum met de naam van de groep als titel in 2009 in eigen beheer uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens“Teenage Daughter” door Martina McBride hier met een song, die op dit moment als single is uitgebracht.

Een mooi verhaal met een groot waarheidsgehalte en dat gaat over puberende kinderen.

En dan weet u al hoe laat het is. “Puberteit”-“Als je ouders vervelend beginnen te doen” (een tekst van een flyer van Loesje) is het thema van deze song, die deel zal gaan uitmaken van het nieuwe album van Martina, dat zal worden uitgebracht door Republic Records.

Voor u als lezer ook nog even naar een “live-optreden” van Martina McBride tijdens de 2011 ACM Awards festival met de song “Teenage Daughters”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw and Gwyneth Paltrow - Me and Tennessee

Dan nu naar onze uitsmijters Tim McGraw en Gwyneth Paltrow hier met de song “Me and Tennessee” uit de film “Country Strong” uitgebracht door Curb.

Het betreft een drama rond een opkomende singer/songwriter, countryster Garret Hedlund, die de “gevallen” ster Gwyneth Paltrow weer moed geeft en samen kans zien hem beroemd te maken en haar comeback te realiseren.

Garret Hedlund - Gwyneth Paltrow - Tim McGraw and Leighton Meesters

Zoiets gaat natuurlijk niet zonder romantische complicaties, waarbij ook haar echtgenoot/manager Tim McGraw en zoals op dit moment regelmatig voorkomt in Nashville een schoonheidskoningin Leighton Meester, die countryzangeres wil worden, een grote rol spele.

In dit programma dus een duet van de “filmechtgenoten” Gwyneth Paltrow en Tim McGraw in de song “Me and Tennessee”.

Dan is het nu jammer genoeg ook al weer tijd voor de laatste fraaie video-clip van Tim McGraw en Gwyneth Paltrow hier met de song “Me and Tennessee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 12 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 16 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Darin & Brooke Aldridge   ***   I Thought I’d Seen It All   ***   Mountain Home

3. Darin & Brooke Aldridge   ***   Sweetest Waste of Time   ***   Mountain Home

4. Darin & Brooke Aldridge   ***   It Moves Me   ***   Mountain Home

5. Dierks Bentley   ***   You’re Dead to Me   ***   Capitol

6. Dierks Bentley   ***   Bottle to the Bottom   ***   Capitol

7. Buddy Miller   ***   Cattle Call   ***   New West

8. Buddy Miller & Patty Griffin   ***   I Want to Be With You Always   ***   New West

9. Buddy Miller & Marc Ribot   ***   Why Baby Why   ***   New West

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Conny Lee   ***   SMS   ***   VincentProdukties/DCMA/Nash Music

12. Change of Key   ***   Broken Home Blues   ***   CoK/DCMA/Nashmusic

13. Zoe Muth & The Lonesome High Rollers   ***   I’ve been Gone   ***   Signature Sounds

14. Martina McBride   ***   Teenage Daughters   ***   Republic

15. Tim McGraw & Gwyneth Paltrow   ***   Me and Tennessee   ***   Curb

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *