Farewell Party

Heybale - Who Will Buy the Wine

In dit programma gaan we voor een “live’ optreden van de Texaanse countrygroep “Heybale” naar hun thuishaven, The Continental Club, in Austin Texas.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer met The Grascals & Friends gevolgd Jim Lauderdale met meer hedendaagse bluegrassmuziek van het album “Could We Get Any Closer?”.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countrymuziek met de Nijmeegse groep “Dix” en de nr.1 bluegrassgroep van Nederland “4Wheel Drive”.

Daarna gaan we terug naar de overkant naar Nashville voor Tim McGraw en Gwyneth Paltrow met een song van de film “Country Strong”, vervolgens de groep Gloriana met hun nieuwste single “Wanna Take You Home”  en treedt Bradley Gaskin op als uitsmijter van dit programma met zijn single “Mr. Bartender”.

The Grascals - I'm Strong

We begonnen het programma met een medley van twee bekende countrysongs n.l. de bekende song “Leavin’ Lousiana in Broad Daylight” door The Grascals hier samen met The Oak Ridge Boys gevolgd door “Pain of Lovin’ You” samen met Dolly Parton en destijds geschreven en ook zeer bekend van de vertolking door Dolly Parton en Porter Wagoner.

Vervolgens “Louisiana Saturday Night” door The Grascals met songs, die staan op het album “Country Classics with a Bluegrass Spin” op 10 januari van dit jaar uitgebracht door The Cracker Barrel Old Country Store”.

Een zeer bijzonder album met 13 tracks, waarbij The Grascals worden geassisteerd door tal van muzikale vrienden zoals Brad Paisley, Dierks Bentley, Charlie Daniels, Darryl Worley, Joe Nichols en zoals u ook reeds hoorde Dolly Parton. The Grascals, een bluegrass groep, die in 2004 werd opgericht en bestaat uit Terry Eldredge and Jamie Johnson uit Indiana, vervolgens uit Kentucky gitarist Danny Roberts en z’n vriend Jimmy Mattingly vioolspeler uit de staat Kentucky en uit North Carolina bassist Terry Smith en de Canadees  David Talbot op de banjo(en hij kende Terry Eldredge nog van de periode, dat samen speelden bij Larry Cordle).

Voor u ook nog even The Grascals hier tijdens een “live”optreden met de song “Louisiana Saturday Night”.

Gewoon even  doorschakelen/Just Use the Link!

De groep kreeg grote bekendheid toen zij eind 2004 samenwerkten met  Dolly Parton in 2004. The Grascals brachten eind 2004 een EP uit met drie songs in de 2005 gevolgd door het album met hun naam The Grascals.

Vervolgens verscheen in de zomer van 2006 het album “Long List of heartaches” in 2008 gevolgd door “Keep on Walking”. Daarna kwam kampioen banjo speelster Kristin Scott Benson bij de groep voor hun vierde album  “The Famous Lefty Flynn’s”, dat vorig jaar werd uitgebracht.

En nu dus een jaar later in samenwerking met Cracker Barrel is het fraaie album The Grascals & Friends: Country Classics with a Bluegrass Spin” uitgebracht en waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor kankeronderzoek bij kinderen in het St. Judes Children’s Hospital in Memphis Tennessee en waarvoor door Jamie Johnson, z’n vrouw Susanne samen met Jenee Fleenor het lied “I’m Strong” werd geschreven.

Natuurlijk ook nog de song “I’m Strong” door de The Grascals tijdens de Music City Roots in de Loveless Cafe Barn te Nashville, Tn op 30 september 2010 geinspireerd door de kinderen in het St Judes Hospital in Memphis Tn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jim Lauderdale - All She Wrote

Dan nu Jim Lauderdale hier met de songs “All She Wrote”, “Tennessee Dawn” en “Honey Hurry Home”, die staan op z’n album “Could We Get Any Closer?” op 18 augustus 2009 uitgebracht door het label Sky Crunch.

Jim Lauderdale, geboren op 11 april 1957 in Statesville North Carolina, is een getalenteerde liedjesschrijver voor o.a. George Strait, Patty Loveless, Vince Gill, George Jones en Kathy Mattea.

Hij is eigenlijk ook een beetje een raadsel, want Jim maakt moderne countrymuziek, dat is vermomd als bluegrassmuziek.

Geen“Newgrass”, waarbij de grenzen van de bluegrassmuziek worden gepasseerd met de introductie van pop en rocksongs en drums en electrische muziekinstrumenten.

Nee, Jim Lauderdale voegt nog iets toe aan de traditional bluegrassmuziek met o.a. de sfeer van de Honky Tonk met fraaie teksten.

De twaalf songs op dit album zijn door hem geschreven met bij twee songs assistentie door Candace Randolph, die ook met achtergrondzang aanwezig is en waarbij hij verder muzikaal wordt ondersteund door o.a. Terry Beaucom , Scott Vestal en Charlie Cushman op banjo, Tim Crouch en Aaron Till op viool, Adam Steffey op mandoline Randy Kohrs op resonator-gitaar en Josh Williams op mandoline.

De laatste jaren heeft Jimmy Lauderdale een aantal fraaie bluegrassmuziek albums uitgebracht, waaronder in 1992 het album “Lost in the Pines” samen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys, in 2006 het album “Bluegrass”, in 2007 “Bluegrass Diaries” en in 2008 “Honey Songs”.

Vorig jaar dus het album “Could We Get Any Closer?” door Jim Lauderdale zeer aanbevelenswaardig!

Jim Lauderdale - This Is the Last Time

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Jim Lauderdale middels een fraaie video-clip hier met de song “This Is The Last Time (I’m Ever Gonna Hurt)” , die staat op z’n album “Bluegrass Diaries.” in 2007 uitgebracht door Yep Roc.

In 2008 ontving  Lauderdale hiervoor de  “Grammy Award for Best Bluegrass Album”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Heybale - Who Will Buy the Wine

Dan gaan we nu naar de “Lone Star State” en the Continental Club in Austin voor een ‘live” optreden van Heybale hier met de song “Who Will Buy the Wine” gevold door “Farewell Party” een fraaie ballade geschreven door Lawton Williams, maar hier gezongen en gespeeld door Heybale, de Honky-tonk en alternatieve-country band uit Austin TX,.

Deze songs staan op hun album “ContinentaLive”, dat tijdens een van hun regelmatige “live” optredens op de zondagavond in de Continental Club in 2002  werd opgenomen en in 2003 in eigen beheer werd uitgebracht.

De naam “Heybale” doet je wellicht denken aan zo’vluchtige countrygroep samengesteld door een aantal jonge rockers, maar de werkelijkeid is heel anders.

Heybale bestaat uit een aantal topmusici uit Austin Texas, die fraaie hedendaagse Honky Tonk songs en Texas swing en boogie-woogiemuziek spelen.

Heybale at the Continental

Grote namen in de groep zoals gitarist Redd Volkaert, die lange tijd als lead-gitarist speelde bij Merle Haggard evenals trouwens Earl Poole Ball, pianist en zanger, die ook nog samen had gewerkt met The Byrds, Johnn Cash en Buck Owens

En dan heeft u inmiddels wel door dat zij ook de jongsten niet meer zijn, maar in ieder geval nog wel muzikaal steeds zeer actief.

Verder nog aanwezig de zeer ervaren bassist Kevin Smith en drummer Tom Lewis en in die tijd het geheime wapen van de groep , de lead-zanger en rhythm-gitarist  Gary Claxton.

Heel toepasselijk voor u als lezer nog eens de fraaie song “We Live in a House of Secrets” door Heybale met lead-zang door Gary Glaxton.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

En op de zondagavond v de opname was ook nog de bekende Erik Hokkanen, als gastspeler op viool en electrische gitaar als gast aanwezig.

Tot verbijstering en verdriet van z’n vrouw en naaste vrienden maakte Gary Glaxton op 6 januari j.l. op 50-jarige leeftijd een einde aan z’n leven.

Hij had meer dan 10 jaar iedere zondagavond samen met Heybale had opgetreden in The Continental Club

Voor u als lezer nog ook een bijzonder fraaie uitvoering  van de song “Farewell Party” door Gene Watson hier met vrienden tijdens een speciale TV-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

4 Wheel Drive - Cotton Eye Joe

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met deze keer de bluegrassgroep “4 Wheel Drive” met “Cotton Eye Joe”.

De nr.1 Bluegrassgroep van Nederland hier met een song, die staat op hun album “Another Town” in 2008 uitgebracht door Stoney Man Records.

Dit album is tot dusver de opvolger van hun eerste album “Nou Doubt About It” of te wel “geen twijfel mogelijk”, dat in 2000 werd uitgebracht.

In 2002 was “4 Wheel Drive” de eerste groep, die zich officeel de “Nr. 1 Europese Bluegrass groep van het Jaar” mocht noemen, terwijl zij ook nog eens twee achtereenvolgende jaren de “Publieksprijs” uitgereikt tijdens de Euopean World of Bluegrass Festival & Trade Show” in ontvangst mochten nemen.

Nog even ter informative ook dit jaar wordt dit jaarlijkse festval weer gehouden en wel op 2, 3 en 4 juni a.s.  zoals vanouds in ‘t Treftpunt in Voorthuizen.

Voor u ook nog een “live” optreden van 4 Wheel Drive hier met de song “Cotton Eye Joe” met Joost van Es op viool met leadzang, Jürgen Biller op de banjo, Alfred Blonk met tenor-zang en op de staande bas en Jan Machielsen op gitaar met achtergrondzang in de countrymuziek show “Somewhere Between”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Dix - Buy Some Time

Vervolgens “Buy Some Time” door de Nijmeegse groep “Dix” hier met een song, die staat op hun album “Sayonara” in 2010 in eigen beheer uitgebracht.

Dix is een band uit Nijmegen en omgeving, die americana en roots speelt. 

De groep bestaat uit Erik van Oijen op akoestische gitaar en met zang, Raymond van Haalen op electrische en akoestische gitaars, Johan van Haalen op drums, Johhny Ariens op staande bas en met zang en tenslotte Tom Ensink op pedalsteel en dobro.

Tijd om eens kennis te maken met de Nijmeegse groep Dix hier met de titelsong van hun album “Sayonara”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Gloriana - Wanna Take You Home

Dan nu naar Nashville voor de song “Wanna Take You Home” door het quartet “Gloriana” bestaande de broers Tom Gossin and Mike Gossin (met zang en op gitaar) en de dames Rachel Reinert (zang en op tambourine, tambourine) en Cheyenne Kimball (zang en op de mandoline)

De groep is opgericht in 2008 en hun eerste single “Wild at Heart” uitgebracht in februari 2009 werd een Top 15 hit in de U.S. Billboard “Hot Country Songs” overzichten.

Hun eerste eveneens succesvolle aldum met hun eigen naam werd in augustus 2009 uitgebracht. Nu dus weer terug met de single “Wanna Take You Home”.

U kunt ook nog even luisteren naar de nieuwe single “Wanna Take You Home”, hedendaagse pop-countrymuziek van Gloriana.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw and Gwyneth Paltrow - Me and Tennessee

Vervolgens nogmaals bij “Countrymusic Round-Up” Tim Mcgraw en Gwyneth Paltrow met de song “Me and Tennessee” uit de film “Country Strong”.

Van de soundtrack van de film is een mooi album met dezelfde titel als de film uitgebracht door Curb.

De film zal met fraaie countrymuziek zal naar verwachting vanaf de maand mei in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Voor u natuurlijk ook nog even een video-clip met Tim McGraw en Gwyneth Paltrow hier met de song “Me and Tennessee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Bradley Gaskin - Mr. Bartender

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Bradley Gaskin hier met de song “Mr. Bartender” op dit moment als single uitgebracht door Columbia.

Toen ik hem voor het eerst hoorde, dacht ik even, dat ik te maken had met de bekende countryzanger/gitarist Travis Tritt.

Tot slot natuurlijk nog onze uitsmijter Bradley Gaskin hier op de solotour tijdens de promotie van z’n muziek in The Bull Lounge van het radiostation WDXB, “Birgmingham’s Better Country” in Birmingham Al.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 19 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 23 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***             BGO Records

2. The Grascals & The Oak Ridge Boys   ***   Leavin’ Lousiana in Broad Daylight   ***   Cracker Barrel

3. The Gracals & Dolly Parton   ***   Pain of Lovin’ You   ***   Cracker Barrel

4. The Grascals   ***   Louisiana Saturday Night   ***   Cracker Barrel

5. Jim Lauderdale   ***   All She Wrote   ***   Sky Crunch

6. Jim Lauderdale   ***   Tennessee Dawn   ***   Sky Crunch

7. Jim Lauderdale   ***   Honey Hurry Home   ***   Sky Crunch

8. Heybale   ***   Who Will Buy the Wine   ***   Heybale

9. Heybale   ***   Farewell Party   ***   Heybale

10. Earl & Randy Sruggs and Dc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. 4Wheel Drive   ***   Cotton Eye Joe   ***   Stoney Man

12. Dix   ***   Buy Some Time   ***   Dix Music

13. Gloriana   ***   Wanna Take You Home   ***   Emblem/Reprise

14. Tim McGraw & Gwyneth Paltrow   ***   Me and Tennessee   ***   Curb

15. Bradley Gaskin   ***   Mr. Bartender   ***   Columbia

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *