All By Myself

Geoff Muldaur and The Texas Sheiks

In dit programma weer eens aandacht voor de “jugband” muziek, herinneringen aan deze folkmuziek uit de jaren ‘20 in een nieuw jasje gestoken door o.a. Geoff Muldaur en de Texas Sheiks

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer door Vince Gill & Friends met twee songs van z’n album “These Days” gevolgd door fraaie countrymuziek uit Texas door Leona Williams met twee songs van haar album “Leona Williams Sings Merle Haggard”.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countrymuziek met uit het Noorden van het land de zangeres Jannet Bodewes met haar song “Dear Johnny” en uit Brabant “The Parking Lot Pickers” met hun versie van “I Still Miss Someone”

Daarna gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor Gradley Gaskin met zijn single “Mr. Bartender” vervolgens ook nog eens Zoe Muth & the Lost High Rollers uit Seattle en treden Brad Paisley samen met Alabama op als uitsmijter van dit programma met hun single “Old Alabama”.

Vince Gill - These Days

We begonnen dit programma met met de song “Give Me the Highway” door Vince Gill samen met de Del McCoury Band en die staat op het album “These Days” in 2006 uitgebracht door MCA Nashville.

Vervolgens ook nog “A River Like You” ook door Vince Gill, maar hier samen Jenny Gill en die eveneens staat op het vermelde album.

Dit album van countryzanger/schrijver/ gitarist Vince Gill,een waar muzikaal meesterwerk, bestaat uit 4 CD’s en waarvan deze song staat op de laatste CD met de titel “Little Brother” The Acoustic Record.

Het album maakte in 2006 deel uit van een project van Vince Gill met over het algemeen nieuwe opnames van recente songs voor vier goed van elkaar te onderscheiden albums namelijk, rock muziek, romantische countrymuziek, honky-tonk country & western en akoestische muziek.

“Somethings Never Get Old” is de titel van deel drie van het album “These Days”, The Country & Western Record” met voor u nog de song “Out of My Mind” door Vince Gill samen met Patty Loveless tijdens  het optreden in de Grand Ole Opry op 14 oktober 2006.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het rock-album is van het begin tot het einde perfect voor de country-rockers door een flitsende start met “Workin’ on a Big Chill” zo uit de stal van John Fogerty met Vince Gill als gitaarvirtuoos vervolgens ook nog samen met Gretchen Wilson in “Cowboy Up” enz.

Vince Gill and The Del McCoury Band

En zo zijn alle albums ware parels in hun soort met als laatste album, “Little Brother’, een geheel akoestisch album met vaak toch wel een bluegrassmaak met 10 fraaie songs, waarbij Vince o.a. wordt bijgestaan door de Del McCoury Band bij de songs “Gold Gray Light of Dawn” en “Give Me the Highway”.

Samen met de Texaanse singer/songwriter en gitarist Guy Clark besluit hij dit fraaie album met”Almost Home.” of te wel “bijna thuis”

Ondanks uitstekende pogingen heeft Vince Gill, een van de top country-hitmakers van de jaren ’90, sedert 2000 geen song meer in de  CountryTop 10 gehad.

Maar het maakt niet zoveel uit, want zijn talent en gevoel, die hij in z’n songs vertolkt, blijven nog steeds meer dan uitstekend.

En het album “These Days” bestaande uit 4 CD’s  is daar een prima bewijs van.

Voor u als lezer nog eens de mogelijkheid om eens te luisteren en kijken naar een video-clip met een opname van Vince Gill samen met Guy Clark hier met de song “Almost Home” eveneens tijdens het reeds eerder vermelde “live” optreden in Nashville Tn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leona Williams - Workin' Girl Blues

Dan nu naar Texas voor Leona Williams hier met de song “Workin’ Girl Blues” gevolgd door de bekende “Someday When Things Are Good” natuurlijk al zeer bekend door Merle Haggard, maar nu dan gezongen en gespeeld door Leona Williams, die ook samen met Merle deze song heeft geschreven.

U hoorde haar ook nog met de Merle Haggard song “Workin’ Man Blues” voor deze gelegenheid omgedoopt tot “Workin’ Girl Blues”.

Natuurlijk voor u ook nog even terug in de tijd voor de song “Workin’ Man Blues” door Merle Haggard tijdens een “live’ optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Deze songs staan op het album “Leona Williams Sings Merle Haggard” op 21 juli 2008 uitgebracht door Ah-Ha Music.

En voor degene, die het nog niet wist nog het volgende: Leona Williams en Merle Haggard vormden in de eind jaren ‘70 een duo voor de opname van de song “The Bull & The Beaver” en Leona ging deel uitmaken van de band van Merle Haggard als achtergrondzangeres, maar verving als snel Bonnie Owens, toen de vrouw van Merle Haggard.

Toen The Bull & The Beaver een Top 10 hit werd, namen zij vervolgens het duet-album met de titel “Heart to Heart” op.

Dat ging allemaal zo voorspoedig en leuk, dat het tweetal ook in het werkelijk leven samen verder gingen en in 1978 trouwden.

Gedurende hun huwelijk schreef Leona een paar van de grootste hits van Merle waaronder “You Take Me For Granted” en natuurlijk samen de songs “The Way I Am”, The Roots of My Raising” en “Big City”.

Hun huwelijk was trouwens op duur niet zo harmonieus als hun muziek.

In 1983 bereikten zij met hun song “We’re Strangers Again” en dat was een beetje symbolisch, want alhoewel zij vrienden bleven, scheidden zij in 1984.

Geen reden voor Leona Williams om zich uit de muziek terug te trekken, zij bleef opnamen en albums maken en werkte o.a. samen met Vince Gill en Johnny Bush bij een aantal van hun albums.

In 1999 bracht zij nog het album “Meld Down Memories” uit en trad vaak op in “The US Girls’, een Musical Variety Show in Branson Missouri.

Uit 2008 dus nog mooie herinneringen aan de muziek uit de tijd met Merle Haggard op een schitterend album met traditionele countrymuziek ”Leona Williams Sings Merle Haggard”.

“Some Days When Things Are Good” hier door Leona Williams hier op gitaar met lead-zang tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Texas Sheiks - Photo by Mary Dean/Courtesy of Cindy Cashdollar

Texas chic: (l-r) Stephen Bruton, Cindy Cashdollar, Johnny Nicholas, Suzy Thompson, Geoff Muldaur and   Jim Kweskin in the Wire Studio at Austin Tx, 2008

Dan fraaie herinneringen aan de jugband muziek met de songs “All By Myself” en “Don’t Sell It, Don’t Give It Away” door Geoff Muldaur & The Texas Sheiks met Geoff Muldaur op de banjo met lead-zang, Suzy Thompson op de viool, Cindy Cashdollar op de dobro, Jim Kweskin op de gitaar, Johnny Nicholas op de kick-drum, Stephen Bruton eveneens op gitaar, mandoline en banjo  en Bruce Hughes op de staande bas.

De song “All By Myself” ooit geschreven door Williams Lee Conley Broonzy en beter bekend als “Big Bill” Broonzy, maar hier dus door Geoff Muldaur & the Texas Sheiks.

Een huiveringwekkend mooi album met 14 songs, die is gemaakt door de muzikale vrienden van en samen met de Texaan Stephen Bruton uit Fort Worth TX. en op 22 september 2009 uitgebracht.

Voor u als lezer nog een bijzonder interview met Geoff Muldaur en Jim Kweskin over de jugband muziek en hun deelname aan het album “Texas Sheiks” met natuurlijk ook zo nu en dan fraaie muziek op 14 november 2009.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Geoff Muldaur onmoette Stephen in 1967, toen hij helemaal van Texas naar Newport, Rhode Island reed om de Jim Kweskin Jugband te horen optreden en waarbij hij vooral was geïnteresseerd in het banjo-spel van Bill Keith.

Stephen Bruton heeft jaren gitaar gespeeld bij o.a. Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, T-Bone Burnett en Delbert McClinton.

Toen Geoff hoorde, dat Stephen ernstig ziek was geworden en chemokuren onderging, nam hij het initiatief  om samen met hem en tal van oude vrienden mooie muziek te maken om weer herinneringen aan vroeger op te halen en de moeilijke tijd enigszins te verzachten.

Stephen Bruton overleed op 9 mei 2009

Alle “Sheiks” van de muziek hebben samen met Stephen Bruton een bijzonder album gemaakt, waarvan alleen maar duidelijk advies is te geven: Onmiddellijk aanschaffen! Texas Sheiks uitgebracht door “Tradition & Moderne” !

Voor u ook nog een “live” optreden van de Texas Sheiks in Austin, TX op 6 december 6, 2009 met de song “Fan it”,  die ook staat op het album “Texas Sheiks”,  lead-zang door Jim Kweskin

Geoff Muldaur op gitaar, Cindy Cashdollar op pedalsteel,  Johnny Nicholas op National Steel, Bruce Hughes op staande bas en  Susie Thompson op viool

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jim Kweskin and The Jug Band - Richland Woman

Vervolgens uit de jugband historie ook nog de Mississippi John Hurt song “Richland Woman” met lead-zang door Maria D’Amato-Muldaur en  die staat op het album “Greatest Hits” door Jim Kweskin & The Jug Band uit de jaren ’70 en in 1988 door Vanguard Records digitaal  “geremastered” en opnieuw uitgebracht met kenmerk VCD 13/14.

Tijd om weer afscheid te nemen van de jug-band muziek met de song “Richland Woman” door Jim Kweskin & The Jug Band met lead-zang door Maria d’Amato-Muldaur met Bill Keith op de banjo tijdens een “live” optreden op het Philadelphia Folk Festival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jannet Bodewes - Dear Johnny

En dan is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met deze keer Jannet Bodewes met haar song “Dear Johnny”.

Jannet Bodewes, van oorsprong uit Emmen, heeft jarenlang deel uitgemaakt van de groningse countrygroep “Eemscreek”.

Maar treedt nu of solo dan wel samen met Alex Freij, die ook in deze song is te horen, dan wel met de countrygroep “Sundown” uit Meppel.

DCMA promotie album 2011

De song “Dear Johnny” staat op het verzamelalbum “Country 2011” ter promotie van de nederlandse countymuziek en artiesten uitgebracht door de DCMA of te wel The Dutch Country Musicx Association, waar u natuurlijk ook lid van kunt worden en dan krijgt u dit fraaie album met 21 songs trouwens als welkomsgeschenk.

U kunt ook nog even luisteren naar Jannet Bodewes hier met de song “Dear Johnny” middels een “slide-show” met natuurlijk harmoniezang door Alex Freij.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Parking Lot Pickers - I Still Miss Someone

Vervolgens “I Still Miss Someone” door “The Parking Lot Pickers” bestaande uit Ron van Opijnen op gitaar, banjo; Rob Roemers eveneens op gitaar en mandoline, lap steel; Jaap Wijn op contrabass ; Jan Timmermans op drums, gitaar en allemaal zingen ze.

De Brabantse groep verkent alle uithoeken van de countrymuziek speelt vooral materiaal uit de gouden periode van de country music, dus de jaren 50/60 en 70 met repertoire van o.a. Johnny Cash, The Louvin Brothers, Ricky Nelson, Buck Owens, Hank Williams, Dave Dudley, Buddy Holly enz.

 Tijd om ook eens kennis te maken met The Parking Lot Pickers hier met hun versie van de song “Man of Constant Sorrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bradley Gaskin - Mr. Bartender

De vorige week hebben de luisteraars de song niet helemaal kunnen horen dus nu opnieuw in het programma “Countrymusic Round-Up Bradley Gaskin hier met de song “Mr. Bartender” op dit moment als single uitgebracht door Columbia.

Toen ik hem voor het eerst hoorde, dacht ik even, dat ik te maken had met de bekende countryzanger/gitarist Travis Tritt.

U kunt deze week ook nog even luisteren naar Bradley Gaskin met z’n single “Mr. Bartender” middelsdeze statische video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoe Muth and the Lost High Rollers - Let's Just Be Friends for Tonight

Vervolgens Zoe Muth & The Lost High Rollers met de song “Let’s Just be Friends for Tonight”, van hun nieuwe album “Starlight Hotel”, dat begin van deze maand officieel werd gepresenteerd door Signature Sounds en dat nu al is uitgeroepen tot het beste alternatieve country album van het jaar.

De unieke stem van singer/songwriter en gitariste Zoe Muth roept herinneringen op aan Nanci Griffith en Iris Dement, die ook hun eigen unieke weg in Nashville zochten, terwijl zij een uistekende vertolkster is van haar verhalen over onberekenbare minnaars en de zelfkant van het leven.

Haar begeleidingsgroep bestaande uit de ervaren dobro en pedalsteel speler Dave Harmonson, Ethan Lawton op mandoline, Mike Dermott op de bas en Greg Nies op de drums werd voor dit album nog geassisteerd door Billy Joe Huels op trompet, terwijl Joy Mills en Tom Parker de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

De naam van de groep “The Lost High Rollers” komt uit een tekstregel “All your lost high roller’s rollin’ home today “ uit de song “No Lonesome Tune” van Townes Van Zandt, die tevens de grote inspiratiebron is voor Zoe Muth.

“Not You”, een song van het eerste album van Zoe Muth en  the Lost Highrollers  hier tijdens een “live” bij Easy Street Records in Seattle op 29 januari 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Brad Paisley ft. Alabama - Old Alabama

Dan nu naar onze uitsmijters Brad Paisley en Alabama hier met de song van z’n album “Old Alabama” , die zal staan op z’n nieuwe album “This Is Country Music”, dat eind van de volgende maand zal worden uitgebracht door Arista/Sony Nashville.

Tot slot natuurlijk onze uitsmijter Brad Paisley hier samen met Alabama op een bijzondere wijze aangekondigd tijdens de 46ste ACM Awards Show met de song “Old Alabama”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 26 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 30 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Vince Gill & The Del McCoury Band   ***   Give Me the Highway   ***   MCA Nashville

3. Vince Gill & Jenny Gill   ***   A River Like You   ***   MCA Nashville

4. Leona Williams   ***   Workin’ Girl Blues   ***   Ah-Ha

5. Leona Williams   ***   Someday When Things Are Good   ***   Ah-Ha

6. Geoff Muldaur & The Texas Sheiks   ***   All By Myself   ***   Tradition & Moderne

7. Geoff Muldaur & The Texas Sheiks   ***   Don’t Sell It, Don’t Give It Away   ***   Tradition & Moderne

8. Jim Kweskin & The Jug Band ft. Maria d’Amato-Muldaur   ***   Richland Woman   ***   Vanguard Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Jannet Bodewes   ***   Dear Johnny   ***   DCMA/Nashmusic

11. The Parking Lot Pickers   ***   I Still Miss Someone   ***   DCMA/Nashmusic

12. Bradley Gaskin   ***   Mr. Bartender   ***   Columbia

13. Zoe Muth & The Lost High Rollers   ***  Let’s Be Friends for Tonight   ***   Signature Records

14. Brad Paisley  ft. Alabama   ***  Old Alabama   ***   Arista/Sony Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *