Sweetheart, You’re a Lot Like Texas

Kimmie Rhodes - Just One Love

Net als de vorige week ook in dit programma nog eens aandacht voor de Texaanse Kimmie Rhodes, die de volgende week (week 15) voor een aantal concerten in ons land is natuurlijk ook ter promotie van haar nieuwe album “Dreams of Flying”. Naar aanleiding van een verzoek van een luisteraar

ook singer/songwriter Iris Dement weer eens in de schijnwerpers met twee songs van haar album “Infamous Angel” en ook nog haar deelname aan “Real: The Tom T. Hall Project”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer door Larry Sparks met songs van z’n nieuwe album “Almost Home”.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse countrymuziek met “Savannah” en “Colonel Hammond’s Four” met een song van hun album “Five”.

Daarna gaan we naar “the Grand Daddy of All Local Music Venues”, The Continental Club” in Austin Texas voor een “live-optreden van Heybale en deze groep is tevens onze uitsmijter van dit programma.

Larry Sparks - Almost Home

We begonnen het programma met de titelsong van het album “Almost Home” of te wel “Bijna thuis” en “Blue Mountain Melody”door Larry Sparks.

Twee songs van het nieuwe album van Larry Sparks, dat op 15 maart van dit jaar werd uitgebracht door Rounder Records.

Al bijna 50 jaar heeft Larry Sparks zich bezig gehouden met de bluegrass muziek, dat begon met de start van z’n muzikale carriere in 1963, toen hij door de broers Carter en Ralph Stanley werd ingehuurd om de lead-gitaar te spelen in de “Clinch Mountain Boys”.

Na het overlijden van Carter Stanley nam Larry ook de lead-zang voor z’n rekening.

In 1970 was hij inmiddels een ervaren bluegrassmusicus en begon hij met z’n eigen groep “Lonesome Ramblers”.

Een fraai buiten opname van de Larry Sparks & The Lonesome Ramblers hier met de song “A Face in the Crowd”, die ook staat op z’n album “Classic Bluegrass” in 1989 uitgebracht door Rebel Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sedert die tijd vormde hij met zijn schitterende gitaarspel en herkenbare bluegrasszang het centrum van kundige en jonge musici, die bij hem kwamen spelen en ook na enige tijd weer vertrokken.

Larry Sparks werd door de IBMA in 2004 en 2005 uitgeroepen tot “Bluegrasszanger van het Jaar”, terwijl hij voor z’n album “40”, uitgebracht ter gelegenheid van z’n 40-jarig jubileum in 2005, het “Album of the Year” Award in ontvangst mocht nemen.

En nu dus z’n nieuwe album “Almost Home”, waarvan de titel afkomstig is van een oud bluegrass grapje, waarbij iedere song het verhaal vertelt over het verlaten van het ouderlijk huis dan wel over de pogingen om weer terug te keren.

Larry Sparks in ieder geval weer zeer herkenbaar en fraai op lead-gitaar met zang, waarbij wordt geholpen door Carl Berggren op mandoline, Jeff Brown en Don Rigsby met tenorzang, Tyler Mullins op de banjo en Ron Stewart op de viool.

“Almost Home” het nieuwe en zeer fraaie album van Larry Sparks, dat ik heb ontvangen van de programmamakers van WL-Country , dat op maandagavond van 20.00-22.00 wordt uitgezonden via de lokale omroep Purmerend.

Voor u als lezer ook nog de titelsong van z’n album “The Last Suit That You Wear” in 2007 uitgebracht door McCoury Music, waarbij Larry Sparks o.a. werd bijgestaan door J.D. Crowe, Stuart Duncan, Don Rigsby, Ron Stewart en McCoury zelf. Een schitterend album en een fraai voorbeeld voor beginners in de bluegrass.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Iris Dement - Infamous Angel

Dan nu op verzoek weer eens Iris Dement hier met de song “50 Miles of Elbow Room” en de titelsong van het opmerkelijke debuutalbum van Iris Dement “Infamous Angel”, dat in 1992 werd uitgebracht door Philo.

Vervolgens ook nog de  “I Miss a Lot of Trains” ook door Iris Dement hier met een song, die staat op het album “Real:  The Tom T. Hall Project”.

In oktober 1998 werd door het label Sire een schitterend album uitgebracht, waarin een uitgebreide verzameling van Nashville country ontkenners en alt-country enthousiasten een eerbetoon brachten aan de songs van Tom T. Hall.

Het resultaat van die samenwerking was een zeldzaam fraai eerbetoon-album met zeer bijzondere vertolkingen met als hoogtepunten van dit album toch wel de Johnny Cash’s versie van “I Washed My Face in the Morning Dew”, Ralph Stanley’s “The Water Lily”, Syd Straw’s “Harper Valley P.T.A., Kelly Willis “That’s How I Got to Memphis” , Whiskeytown’s “I Hope It Rains at My Funeral” en zoals hier dus Iris DeMent met de song “Miss a Lot of Trains”.

Iris Dement - I Miss a Lot of Trains

Een album met 17 songs met meer dan uitstekende instrumentele begeleiding zoals de luisteraars hebben horen.

Nog een mooie verrassing voor u namelijk een duet van Jacqui Abbott, de lead-zangeres van Engelse groep “The Beautiful South” en Iris Dement tijdens een optreden in 1997 in het BBC TV-programma “Later … with Jools Holland” met de “Iris Dement” song “You’ve Done Nothing Wrong”.

Deze song staat ook op haar album “My Life” in 1994 uitgebracht door Warner bros.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iris, geboren in Arizona, verhuisde als jongste van 14 kinderen op 3-jarige leeftijd met haar zeer vrome familie naar Californie, waar zij in haar jeugd deel uitmaakte van een gospelkoor.

In 1988 vertrok zij naar Nashville en hield zich bezig met het schrijven van liedjes en zag kans om dan toch eindelijk in 1992 haar eerste album met zelf geschreven songs “Infamous Angel” via het Independent label Philo uit te brengen.

Ondanks het gebrek aan belangstelling vanuit de Nashville countrymuziek wereld, werd het album een groot succes en wereldwijd geroemd om de fraaie songs en muzikale begeleiding door o.a. Jerry Douglas, Stuart Duncan, Emmylou Harris, Al Perkins en Pete Wasner.

Voor u ook nog een live-optreden van Emmylou Harris, Irish Dement en Nanci Griffith met de traditional song “Are You Tired of Me Darling”, die staat op Griffith’s album “OtherVoices, Other Rooms” in 1993 uitgebracht door Elektra.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Kimmie Rhodes - Contrabandistas

Dan nu naar Texas voor Kimmie Rhodes hier met de song “Contrabandistas” of te wel “Smokkelaars”en die in deze versie staat op haar verzamelalbum “Jackalopes, Moons & Angels” in 1997 in Europa uitgebracht door Last Call Records.

Dit verzamelealbum bevat songs van Kimmie Rhodes uit de periode 1985 tot en met 1989 en die van oorsprong stonden op drie reeds eerder uitgebrachte LP’s zoals “Angels Get the Blues”, waarop o.a. ook de song “Just One Love”, waarin zij weer eens een fraai duet zingt met Joe Ely.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar de song “Contrabandistas” door Kimmie Rhodes en Willie Nelson, die staat op het album “Picture in a Frame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kimmie Rhodes - Like Love to Me

Vervolgens ook nog “Like Love to Me” door Kimmie Rhodes hier met een song, die staat op haar nieuwe album “Fear of Flying” dit jaar uitgebracht door Sunbird Records.

Een mooi country/folk album met 11 songs, waarvan 10 zijn geschreven door Kimmie en er staat ook nog een een aardige versie op van “Catch the Wind” van de Schotse singer/songwriter Donovan.

Kimmie Rhodes hier op akoestische gitaar en met lead-zang, haar zoon Gabriel op gitaar, keyboards, mandoline, banjo en met achtergrondzang,

Charlie Sexton op bas, John Gardner op drums en percussie, Mike Thompson op key-boards en mandoline, John Mills op clarinet en saxaphone.

De Texaanse singer/songwriter Joe Ely, ook bekend samen met Butch Hancock en Jimme Dale Gilmore “The Flatlanders”, is nog aanwezig met vokale ondersteuning in de song “Catch the Wind”.

Kimmie Rhodes hier met fraaie luistermuziek aanwezig op haar nieuwe album “Fear of Flying” bij “Countrymusic Round-Up” en de volgende week voor een aantal concerten in Nederland ook nog te beluisteren.

In week 15 dus voor een aantal optredens in Nederland en hieral vast even een voorproefje middels deze video-clip met een “live” optreden van Kimmie Rhodes met de song “Just One Love” tijdens een concert in de Zebra Bar in Maidstone op

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Well Allright

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” en alvast even een voorproefje op hun optreden op 16 april a.s. in Gouda de nr. 1 countrygroep van nederland “Savannah” hier met de song “Well Allright”, een song van het laatste album “Savannah”.

Deze song en die van Colonel Hammond’s Four staan trouwens ook op het verzamelalbum “Country 2011” ter promotie van de nederlandse countrymuziek uitgebracht door de DCMA en Nashmusic.

U kunt natuurlijk ook lid van worden van de DCMA en dan krijgt u het album gratis dan wel gewoon via de website van de DCMA dit album bestellen.

Voor u ook nog even naar een “live” optreden van Savannah tijdens het wekelijkse nachtprogramma van Omroep Brabant “Brabantse Nachten zijn Lang”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Colonel Hammond's Four - Dreaming with my Eyes Open

Vervolgens de Clay Walker song “Dreaming with My Eyes Open” door “Colonel Hammond’s Four’, die staat op hun album “Five”.

Op zondag 7 maart 2010 werd dit album door Colonel Hammond’s Four, onder zeer grote belangstelling van Friends, familie en media gepresenteerd.

De naam “FIVE” is gekozen, omdat het de vijfde cd van de band is en omdat de band inmiddels uit vijf personen bestaat.

De cd is geheel opgenomen en gemixed in de home-studio van sologitarist Fred van Geffen.

Een album met 16 songs, waarvan een aantal bekende covers van songs van Roy Orbison, Buck Owens, Bruce Springsteen, Vince Gill en John Fogerty.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Colonel Hammonds Four middels een “slide-show” met beelden van hun optreden tijdens het Starriders Country Gala 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heybale - Honky-Tonk Revisited

Dan nu naar Texas voor een “live” optreden van Heybale, de Honky-tonk en alternatieve-country band uit Austin TX,  hier met de instrumental “Honky Tonk Revisited” gevolgd door “Sittin’ and Thinkin’  tijdens een van hun regelmatige “live” optredens op de zaterdagavond in de Continental Club in 2002 met de bekende Erik Hokkanen, als gastspeler op viool en electrische gitaar als gast.

Van het vermelde optreden is in 2003 een fraai album uitgebracht met als titel “Heybale! ContinentaLive” in eigen beheer uitgebracht.

“Live from the Continental Club” Heybale met de song “House of Secrets”, die staat op hun album “The Last Country Album”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 5 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 9 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Larry Sparks   ***   Almost Home   ***   Rounder Records

3. Larry Sparks   ***   Blue Mountain Melody   ***   Rounder Records

4. Iris Dement   ***   50 Miles of Elbow Room   ***   Philo

5. Iris Dement   ***   Infamous Angel   ***   Philo

6. Iris Dement   ***   I Miss a Lot of Trains   ***   Sire

7. Kimmie Rhodes   ***   Contrabandistas   ***   Last Call Records

8. Kimmie Rhodes   ***   Just One Love   ***   Last Call Records

9. Kimmie Rhodes   ***   Like Love to Me   ***   Sunbird

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Savannah   ***   Well Allright   ***   Savannah/DCMA/Nashmusic

12. Colonel Hammond’s Four   ***   Dreaming with My Eyes Open   ***   CHF/DCMA/Nashmusic

13. Heybale   ***   Honky-Tonk Revisited   ***   Heybale

14. Heybale   ***   Sittin’ and Thinkin’  ***   Heybale

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *