Paper Airplane

Alison Krauss and Union Station - Paper Airplane

De Texaanse singer/songwriter Kimmie Rhodes zal in de eerste twee weken van april voor een aantal concerten in Nederland zijn en dan natuurlijk ook met een aantal songs van haar nieuwe country/folkalbum “Dreams of Flying” en dus in dit programma alvast een voorproefje van haar muziek.

Ook weer eens aandacht voor de Transatlantic Sessions met o.a. Michelle Wright en Iris Dement.

We beginnen natuurlijk met de bluegrass en zoals u ook in deze weblog al heeft kunnen lezen zal op 12 april a.s. de officiele presentatie plaatsvinden van het album “Paper Airplane” van Alison Krauss & Union Station en dus hier bij “Countrymusic Round-Up” alvast muziek van hun nieuwe album.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de region en daarna aandacht voor de nederlandse countrymuziek met Linda Dixie & The Train en “Desperado” met een song van hun album “Feels Like a Dream”.

Daarna gaan we naar  Noord-Ierland voor Justin McGurk hier samen met Sinnead Taggert, vervolgens naar Australie voor de countryzanger/gitarist Darin Warner en treedt de Zwitser Andy Martin op als uitsmijter van dit programma.

Alison Krauss and Union Station - Lay My Burden Down

“Lay My Burden Down” door Alison Krauss & Union Station hier met een song van hun nieuwe album “Paper Airplane”, het lang en met spanning verwachte album, dat op 12 april a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Rounder Records.

En jawel hoor, het is een fraai album met 11 met zorg uitgekozen songs.

Een fraaie start voor de lezer met een schitterende video-clip van Alison Krauss & Union Station hier met de titelsong van hun nieuwe album “Paper Airplane”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is ook alweer het 14e album van Alison Krauss & Union Station en het vervolg op het album “Lonely Runs Both Ways”, dat in 2004 werd uitgebracht en waarvoor zij drie “Grammy’s” ontvingen.

Het is voor Alison Krauss haar eerste album sedert haar internationaal veel geprezen en Multi-platina samenwerking met Robert Plant, dat resulteerde in het album “Raising Sand” en waarvoor het duo zes “Grammy’s “ ontving, waaronder “Record of the Year” en “Album of the Year”.

Alison hier natuurlijk met lead-zang op en viool, Dan Tyminski op gitaar, mandoline en ook met lead-zang, Barry bales op de bas, Ron Block op gitaar en banjo en “last but not least” Jerry Douglas op dobro en de drie laatstgenoemden allen ook met achtergrondzang aanwezig.

“Paper Airplane”, het fraaie nieuwe album van “Alison Krauss & Union Station” hier alvast bij uw lokale omroep Vrolek en vanaf 12 april officieel in de winkels verkrijgbaar.

Nog zo’n fraaie video-clip in sepia met de mening van de groepsleden van de groep over kennis en kunde bij het maken van hun schitterende muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kimmie Rhodes - One by One

En dan nu naar Texas voor Kimmie Rhodes binnenkort voor een aantal optredens in Nederland, waarover later in de agenda iets meer informatie.

“One by One” door Kimmie Rhodes hier met een song, die staat op haar nieuwe album “Dreams of Flying” dit jaar uitgebracht door Sunbird Records.

Een mooi country/folk album met 11 songs, waarvan 10 zijn geschreven door Kimmie en er staat ook nog een een aardige versie op van “Catch the Wind” van de Schotse singer/songwriter Donovan.

Kimmie Rhodes hier op akoestische gitaar en met lead-zang, haar zoon Gabriel op gitaar, keyboards, mandoline, banjo en met achtergrondzang,

Charlie Sexton op bas, John Gardner op drums en percussie, Mike Thompson op key-boards en mandoline, John Mills op clarinet en saxaphone.

De Texaanse singer/songwriter Joe Ely, ook bekend samen met Butch Hancock en Jimme Dale Gilmore “The Flatlanders”, is nog aanwezig met vokale ondersteuning in de song “Catch the Wind”.

Kimmie Rhodes hier met fraaie luistermuziek aanwezig op haar nieuwe album “Dreams of Flying” bij “Countrymusic Round-Up” en binnenkort ook nog te beluisteren tijdens een aantal concerten in Nederland.

U kunt als lezer ook even kennismaken met Kimmie Rhodes hier met de Rodney Crowell “’Til I Gain Control Again”  tijdens een “live’ optreden op 25 januari 2010 in The Breeze Bar in Maidstone Kent Engeland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kimmie Rhodes and Willie nelson - Hard Promises to Keep

Nu ook nog even terug in de tijd naar Kimmie Rhodes hier samen met Willie Nelson met de song “Hard Promises to Keep”, of te wel “Moeilijke beloftes om the houden”en die staat op haar album “West Texas Haven” in 1996 uitgebracht door Transatlantic Records.

Mooie herinneringen aan een tijd, waarin zij op dit album ook nog wordt bijgestaan door Waylon Jennings en Townes vanZandt en zoals hier natuurlijk onmiskenbaar Willie Nelson.

Voor u ook nog “slide-show” met een duet van Kimmie Rhodes en Joe Ely uit 1989 met de song “Just One Love”. Deze song staat op haar album “Angels Get the Blues” in 1989 uitgebracht door Heartland Productions en op haar verzamelalbum “Jackalopes, Moons & Angels” op 1 januari 2000 uitgebracht door Sunbird Records/Last Call.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Transatlantic Sessions Volume One - Michelle Wright - Guitar Talk

Van Transatlantic Records naar de Transatlantic Sessions, een schitterend samenwerkingsverband van Amerikaanse, Schots, Ierse en Engelse singer/wongwriters en in dit geval zelfs Canada met Michelle Wricht hier met de song “Guitar Talk” en die staat op het album “The Original Transatlantic Sessions” Volume One” in 2009 uitgebracht door Whirlie Records

Voor u als lezer van dit bericht ook nog even naar de “live-Transatlantic” sessie-opname van Michelle Wright met de song “Guitar Talk” met vokale ondersteuning door Karen Matheson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iris Dement - Let the Mystery Be

Vervolgens in dit programma ook nog Iris DeMent met haar song “Let the Mystery Be”, die van oorsprong staat op haar zeer bekende debuut album “Infamous Angel” in 1992 uitgebracht door Philo Rounder Records, maar dus ook in een andere uitvoering op het reeds vermelde Transatlantic Sessions album

En natuurlijk mag ook Iris DeMent niet ontbreken tijdens de sessie met haar song “Let the Mystery Be” met Russ Barenberg op gitaar, Jay Ungar op viool, bouzoukiespeler Dónal Lunny en Molly Mason op de bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nitty Gritty Dirt Band - Will the Circle Be Unbroken

“Will the Circle Be Unbroken” ooit uit het verre verleden zeer bekend geworden door de uitvoering hiervan door The Carters en in 1972 zelfs de titel van een fraaie album van de “Nitty gritty Dirt Band” met tal van legendarische countryzangers en zangeressen, zoals Roy Acuff, Maybelle Carter, “the King of Bluegrass Jimmy Martin en Merle Travis.

Maar in dit programma nu in een “Transatlantic” uitvoering met de canadese Michelle Wright op gitaar en met lead-zang, Amerikaanse Iris DeMent met zang en de Ierse violiste en zangeres Mairead Ni Mhaonaigh met tal van Schotse, Ierse en Amerikaanse musici onderwie de bekende violist Aly Bain samen met violist Jay Ungar de muzikale leiding van het project en gitarist en madolinespeler Russ Barenberg, Jerry Douglas op dobro en “lapsteel”

Aly Bain is een van de stuwende kracht achter de Transatlantic Sessions, waarvan er inmiddels een viertal zijn gehouden, die hebben geresulteerd in schitterende albums met folkmuziek en waarvoor vorig jaar de serie werd onderscheiden met de BBC Radio 2 Folk Award.

Aan deze eerste sessie, die in 1995 “live” werd opgenomen in Montgreenan Mansion House Hotel in Ayshire werkten verder o.a. ook nog mee uit Amerika singer/songwriter Guy Clark en countryzangeres Kathy Mattea en uit Canada Kate en Anna McGarrigle.

Voor u als lezer ook nog de gospel “Will the Circle be Unbroken” tijdens de Transatlantic Sessie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Linda Dixe and The Train - Easy on the Eyes

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met Linda Dixie & The Train hier met de song “Easy on the Eyes”.

Wellicht zijn er nog een aantal luisteraars, die zich hun optreden in het voorjaar van 2007 in het Cultureel Café “het Gebouw” nog herinneren. Lange tijd niets meer van ze gehoord, maar ze zijn er dus nog steeds.

Deze song staat trouwens op het verzamelalbum “Country 2011”, dat ter promitie van de Nederlandse countrymuziek is uitgebracht door de DCMA.

En daar kunt u als luisteraar natuurlijk ook lid van worden. Voor meer informatie gewoon even naar de website van de DCMA!

Desperado - Grains of sand

Vervolgens“Grains of Sand” door de countrygroep Desperado hier met een song, die staat op hun 3e album “Feels Like a Dream” met 3 “live’bonus tracks in 2008 uitgebracht door Nash Music.

Op het album, dat geproduceerd is door Rob Crosby, staan gastoptredens van Pam McBeth en Rob Crosby. De meeste songs op het album zijn geschreven door Rob Crosby, een tweetal songs zijn gecomponeerd door Leon Priest.

Desperado bestaat uit: Leon Priest op piano en keyboard, Bert van der Mullen op de bas, Johan Hakkens op gitaar, Wim Hagen op drums en Humphrey Wenas met zang.

Voor u als lezer tijd om ook weer eens te luisteren en kijken naar een fraaie video-clip, beschikbaar gesteld door Leon Priest, van een “live” optreden van Desperado hier samen met de Amerikaanse countryzanger/gitarist Steve Wariner en Wim van de Vliert tijdens het Floralia Festival 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin McGurk and Sinnead Taggert - The Price

Dan nu voor Noord-Ierse countrymuziek naar Justin McGurk hier samen met Sinnead Taggart met de song “The Price”, die staat op z’n album “Nothing Whithout” zeer recent in eigen beheer uitgebracht. Ook deze song van Justin staat op het promotiealbum van Hillcrest.

Voor meer informatie over deze countryzanger  en z’n vele albums kunt u ook nog naar z’n website www.justinmcgurk.co.uk

Deze song staat trouwens ook op een promotiealbum van Hillcrest uit Cambridge Ontario, die onafhankelijke countrymusici in staat stelt om hun favoriete song en naam via de verspreiding aan serieuze countrymuziek DJ’s over de hele wereld bekend te maken.

En zo kan ik u dus als luisteraar en lezer ook in staat stellen eens kennis te maken met wellicht onbekende dan wel minder bekende countryartiesten.

U kunt u ook nog even luisteren en kijken naar Justin McGurk samen met Sinnead Taggert tijdens een optreden met de song “The Price” middels deze clip.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Darin Warner - Bottom of the Glass

Vervolgens “Bottom of the Glass” door de Australier Darrin Warner hier met een song, die staat op z’n album “No Regrets”

Darin Warner, die niet alleen in 2006 en 2007 een Award ontving als “liedjesschrijver”, maar ook in 2007 werd uitgeroepen “countryzanger van het jaar” in South Australia, bracht in 2008 het album “Still Pictures” uitbracht en vorig jaar z’n album “No Regrets.

Zeer de moeite waard.

Natuurlijk kunt u ook nog even kennismaken met Darin Warner en de song “Bottom of the Glass” middels deze youtube-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Andy Martin - A-11

Dan nu voor onze uitsmijter naar Zwitserland voor Andy Martin hier met de song “A-11”, die staat op z’n album “Eleven” dit jaar uitgebracht via Elite Special.

De titel “Eleven” is toch wel bijzonder leuk gevonden, want het is het elfde album van deze Zwitserse countryzanger/schrijver/gitarist met elf songs en totaal elf personen waren in Nashville betrokken bij de totstandkoming van dit album.

A -11

Al meer dan 20 jaar is Andy Martin actief in de Europese countrymuziek en meermalen genomineerd en altijd met z’n “Live” band onderweg met inmiddels honderden optredens in tot dusver 11 landen, he!, alweer het getal 11 dus, maar hier gaat het dus om een countrysong op A-11 van de jukebox

Voor meer informatie over deze Zwitserse countryzanger/gitarist kunt u even z’n website raadplegen, maar u kunt ook nog eens luisteren naar zijn countrymuziekprogramma “Pure Country” op zaterdag van 13.00-14.00 uitgezonden door “Country Radio Switzerland”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 29 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 2 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Alison Krauss & Union Station   ***   On the Outside Looking In   ***   Rounder Records

3. Alison Krauss & Union Station   ***   Lay My Burden Down   ***   Rounder Records

4. Kimmie Rhodes   ***   Hard Promises to Keep   ***   Transatlantic Records

5. Kimmie Rhodes   ***   One By One   ***   Sunbird Records

6. Michelle Wright   ***   Guitar Talk   ***   Whirlie Records

7. Iris DeMent   ***   Let the Mystery Be   ***   Whirlie Records

8. Michelle Wright, Iris DeMent, Mairead Ni Mhaonaigh   ***   Will the Circle Be Unbroken   ***   Whirlie Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Linda Dixie & The Train   ***   Easy on the Eyes   ***   LDTT/DCMA/Nash Music

11. Desperado   ***   Grains of Sand   ***   DCMA/Nash Music

12. Justin McGurk ft. Sinnead Taggart   ***   The Price   ***   Justin McGurk/Hillcrest

13. Darin Warner   ***   Bottom of the Glass   ***   Darin Warner/Hillcrest

14. Andy Martin   ***   A-11   ***   Elite Special/Hillcrest

Be There next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *