Across the Borderline

Flaco Jimenez and John Hiatt - Across the Borderline

Het zal ook de luisteraars in deze regio niet zijn ontgaan, dat op zaterdagavond, 26 maart a.s het 60-jarig jubileumconcert van “Accordeonata”  in partycentrum Amicitia wordt gevierd.

Ook in dit programma alvast een voorproefje van accordeonmuziek, maar nu in de countrysfeer met Cajun-muziek uit Lousiana met o.a. Steve Riley & The Mamou Players en Tex-Mex muziek uit het grensgebied van  Texas, New Mexico,Arizona, California en Mexico met Flaco Jimenez samen met o.a. Stephen Stills.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de groep “Blue Highway” en de gelegenheidsgroep “Here Today”.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de region en daarna aandacht voor de nederlandse countrymuziek met nog eens “Change of Key” en Ben & Carmen Steneker met een song uit Ierland.

Daarna gaan we naar Tennessee voor de countryzanger/gitarist T.Jae Christian en treden de legendarische The Doobie Brothers op als uitsmijters van dit programma met de titelsong van hun nieuwe album “World Gone Crazy”.

Blue Highway - Lonesome Pine

We begonnen het programma “Countrymusic Round-up” met de song “Lonesome Pine” gezongen en gespeeld door de bluegrassgroep “Blue Highway”.

Deze song staat op hun album “It’s a Long, Long Road” in 1995 uitgebracht door Rebel Records.

In tegenstelling tot de gelegenheidsgroep “Here Today” is “Blue Higway” nog steeds zeer actief met Jason Burleson op de banjo, mandolinespeler John Edwards, Rob Ickes op de dobro en met zang, Shawn Lane op de viool en mandoline en zang, Tim Stafford op gitaar en zang en tenslotte Wayne Taylor op de bas en eveneens met zang.

Tijd voor een fraaie video-clip met een ‘live” optreden van Blue Highway in The Grand Ole Opry aangekondigd door Ricky Skaggs met twee songs “I’d  Rather Be a Lonesome Pine” en “I’m Going Back to Old Kentucky”, waarbij Ricky Skaggs ook nog meespeelt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Here Today - Lonesoe River

Vervolgens  “Lonesome River” ooit geschreven en bekend geworden door de uitvoering van Carter & Ralph Stanley, maar in dit programma gezongen en gespeeld door de gelegenheidsgroep “Here Today”.

Deze song staat op het gelijknamige album “Here Today” en daar hoort eigenlijk ook nog bij “Gone Tomorrow” in 1982 uitgebracht door Rounder Records.

De groep bestond uit de meer dan uitstekende mandolinespeler David Grisman, gitarist en lead-zanger Vince Gill, banjospeler Herb Pedersen, Jim Buchanan op de viool en tenslotte Emory Gordy Jr. op de bas.

En zoals gewoonlijk bij een goede bluegrassgroep zingen ze ook allemaal mee.

Dit is het enige album, dat door de groep is uitgebracht, want na de opnames ging David Grisman verder met experimentele akoestische jazz in een bluegrass stijl en richtte ook z’n eigen platenmaatschappij Dawg Music op.

Herb Pedersen richtte samen met Chris Hillman de “Desert Rose Band” op en Vince Gill stond aan het begin van een zeer succesvolle carriere in de countrymuziek.

Emmory Gordy Jr. is inmiddels een zeer succesvolle muziekproducer en tevens getrouwd met de bekende countryzangeres Patty Loveless.

Voor u als lezer geen “Here Today” maar terug in de tijd middels een bijzondere “slide-show” video-clip met David Chrisman schitterend op mandoline en Jerry Garcia virtuoos op gitaar met leadzang met de song “I’m Man of Constant Sorrow”

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Steve Riley and The Mamou Players

En dan nu in verband het het jubileumconcert van Accordeonata a.s. zaterdagavond, 26 maart in Amicitia zoals reeds aangekondigd extra aandacht voor de accordeonmuziek in countrystijl met uit Louisiana Steve Riley & The Mamou Players” de toepasselijke song “Paradis des Musiciens”,die staat op hun album “Bone Reve” of te wel “Mooie Droom” in 2003 uitgebracht door Rounder Records. Steve Riley en z’n groep The Mamou Players (uit het plaatsje Mamou in de staat Louisiana) behoren tot de beste Cajun vertolkers en zijn op festivals en in clubs net zo bekend als Beausoleil.

Het is duidelijk dat het Cajun ritme en de melodien van de jaren ‘90 nog steeds veel succes heeft tijdens toernee’s in Amerika, Canada en Europa.

De groep zingt uitsluitend in de Franse taal, waarbij net als door de Pine Leaf Boys heel veel moeite wordt gedaan om de cajun muziektraditie, zoals die nog steeds leeft in zuidwest Louisiana, in stand te houden.

Steve Riley op accordeon en met zang, is ook actief als liedjesschrijver evenals trouwens de violist David Greely en de bekende Peter Schwarz op bass, fiddle en achtergrondzang,Kevin Dugas op drums en Jimmy Domengeaux op gitaar.   De accordeon hier dus in de schijnwerpers bij de cajunmuziek uit de staat Louisiana.

Voor u nog “Musiciens Paradise” uitgevoerd door Steve Riley op accordion en met zang, David Greely op viool, Sam Broussard op gitaar, Kevin Dugas op drums en Brazos Huval op de bas tijdens een optreden in  Baton Rouge op 18 april 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link

Pine Leaf Boys - Pour la Derniere Fois

Vervolgens de songs “Pour La Derniere Fois” of te wel “Voor de laatste keer” gezongen door Courtney Granger, tevens violist van de Cajun-groep “Pine Leaf Boys” gevolgd door “The Wedding March”, die staan op hun album “Back Home” in augustus 2010 uitgebracht door Valcour Records.. Pine Leaf Boys bestaat verder uit Wilson Savoy op accordeon en ook met leadzang o.a. in “The Wedding March” , Jon Bertrand op gitaar, Thomas David op de bas en tenslotte Drew Simon op drums, triangle en ook met zang.

Het album is opgedragen aan alle Cajun musici, waarvan zij deze bijzondere muziek hebben geleerd en aan de danshallen en feesttenten, waar zij de afgelopen jaren met hun muziek hebben kunnen optreden.

De tijden veranderen en met de tijd ook de muziek, maar de groepsleden van “Pine Leaf Boys” proberen het Cajun Frans in hun muziek te behouden, terwijl ze ook wel weten, dat hun dagelijkse leven in het Engels afspeelt.

Pine Leay Boys - The Wedding March

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de Pine Leaf Boys tijdens een optreden in het beroemde Fitzgerald Theater in St.Paul Minneapolis.

Inmiddels behoort dus Courtney Granger als violist/zanger tot de groep.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Flaco Jimenez - The Squeeze Box King

Dan nu een heel andere accordeonist Flaco Jimenez hier samen met Stephen Stills met een bijzondere uitvoering van de song “Change Partners”, die staat op het album “Partners” van Flaco in 1992 uitgebracht door Reprise Records.

De titel van het album is niet zomaar gekozen, want Flaco wordt op dit album vokaal en muzikaal door tal van bekende country en “Americana” coryfeen bijgestaan.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar de “oude meester-accordeonist” met andere partners  met een “live” optreden samen met de legendarische Limburgse Rowwen Hèze tijdens de Uitmarkt 1992 – Kroenenberg.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En ja de Crosby,Stills, Nash & Young liefhebbers zal het niet zijn ontgaan dat ook de bekende Stephen Stills op gitaar en met leadzang aanwezig was met zijn song “Change Partners” met natuurlijk Flaco

Jimenez op de accordion, de bekende Al Perkins op lap steel gitaar en nog vokale ondersteuning door Dwight Yoakam, Emmylou Harris, Holly Dunn en Harry Stinson.

U kunt ook nog even herinneringen ophalen aan Crosby, Stills en Nash middels deze link.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Van dit album ook nog uit Californie de bekende Bakersfieldcountry” zanger/gitarist Dwight Yoakam samen met Flaco in de “Warren Zevon” song “Carmelita en waarbij Flaco ook nog muzikaal wordt bijgestaan door o.a. de bekende Lleland Sklar op de bas.

Ry Cooder John Hiatt en Flaco Jimenez Soundtrack

Vervolgens “Across the Borderline” ooit geschreven door John Hiatt samen met Ry Cooder en James Dickinson, maar vanavond in dit programma ter ere van het 60-jarig jubileum van Accordeonata gespeeld en gezongen door natuurlijk de bekende Tex-Mex accordionist Flaco Jimenez met leadzang door John Hiatt tevens op akoestische gitaar, maar ook met vokale ondersteuning door o.a. Emmylou Harris, Ry Cooder en Linda Ronstadt, die zelf ook een aantal schitterende Tex-Mex albums heeft uitgebracht.

Voor u als lezer nog even ver terug in de tijd voor een “live”-optreden van Ry Cooder en o.a. Flaco Jimenez met de country-klassieker “He’ll Have to Go” in de Tex-Mex sfeer in de BBC2 TV-Show “Grey Old Whistle Test” in 1977.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Schitterende accordion-muziek uit het grensgebied van de VS en Mexico “Across the Borderline” als een muzikale bijdrage aan het jubileumconcert van Accordeonata a.s. zaterdagavond, 26 maart vanaf 20.00 in Amicitia hier in “our hometown” Lekkerkerk.

Zorg, dat u er bij bent.

Toch ook nog even een unieke uitvoering van “Across the Borderline” door Willie de Ville tijdens een “live” optreden in het “Crossing Border”festival in het Lucent Dans Theater in Den haag op 6 oktober 1999.

Willie de Ville overleed in augustus 2009 op bijna 59-jarige leeftijd.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Broken Home Blues

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” en voor degene, die zondagmiddag, 20 maart hebben gekozen voor de Ierse middag in het Cultureel cafe “het gebouw” in Ammerstol natuurlijk ook nog even de Goudse countrygroep “Change of Key” met de song “Broken Home Blues”.

Deze song zal deel uitmaken van hun nieuwe album, dat zal bestaan uit twee CD’s en naar verwachting eind van dit jaar zal worden uitgebracht.

Tot die tijd kunt u deze song ook aantreffen op een promotiealbum uitgebracht door de DCMA met de titel “Country 2011”. Een album met 21 songs door bekende en minder bekende nederlandse countryartiesten en groepen. Voor leden van de DCMA is het album gratis en niet leden kunnen het album ook aanschaffen via de website van de DCMA.

Voor u als lezer ook nog even een kijkje achter de schermen van Change of Key bezig met hun nieuwe album en ondertussen kunt u ook nog luisteren naar hun nieuwe song “Broken Home Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - Homeland

Vervolgens “Home to Donegal” door dochter en vader, Carmen en Ben Steneker hier met een song, die staat op hun album “Homeland” in 2009 uitgebracht door RoodHitBlauw Records.

Een fraai album, waarvan ook een exemplar op DVD is uitgebracht. Deze song heb ik natuurlijk special gekozen voor alle luisteraars, die zondagmiddag j.l. het fraaie optreden van Change of Key en de Canadese groep The Good Brothers met een gastoptreden van de nederlandse super-violist Joost van Es, tevens leider van de bekende nederlandse bluegrassgroep Four Wheel Drive, hebben bijgewoond en dus niet aanwezig konden zijn bij toch ook mooie Ierse middag in het cultureel Café “Het “Gebouw” te Ammerstol.

“Hert fan Fryslân” is voor een echte Fries, zoals Ben Steneker, hetzelfde als “Home to Donegal” voor een Ier.

Carmen en Ben Steneker hier “live” in het radioprogramma “Noardewyn” (Noordewind) van Omrop Fryslan.

Deze song staat trouwens ook in deze Friese uitvoering op het album “Homeland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

T. Jae Christian - I Can't Go Home to Heaven

Dan nu naar Tennessee voor T. Jae Christian hier met de song “I Can’t Go Home to Heaven”.

Dit lied van de voor mij tot dusver onbekende countryzanger/gitarist staat op z’n album “Old Porch swing” in 2002 uitgebracht door Universal Sound Record.

Dit album heb ik gekregen van m’n collega Piet van Mourik, die samen met twee andere countrymuziekliefhebbers elke maandagavond van 20.00-22.00 het mooie radioprogramma “WL Country” via radio Purmerend presenteert, is ook te beluisteren door de inwoners in deze regio via “streaming audio”. U kunt daarvoor deze “link” gebruiken.

Ook nog even tijd om eens kennis te maken met T. Jae Christian hier met de titelsong van z’n album “Marriage on the Rocks”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Doobie Brothers - World Gone Crazy

Dan op naar onze uitsmijters de legendarische Doobie Brothers hier met de song “World Gone Crazy”, de titelsong van hun nieuwe album uitgebracht door Hor Records.

De Doobie Brothers,in de jaren ’70 een van de meest populaire pop/rock-groepen uit Californie, die zich ontwikkelde van een “softe” hippie-boogie band tot een “prima de luxe” soul-popgroep en in die jaren tal van gouden en platinum albums in de VS uitbracht samen met een aantal radiohits zoals “Listen to the Music,” “Black Water,” en “China Grove.”

Tien jaar na hun laatste studio-album “Sibling Rivalry” toch weer een opleving, waarbij de Doobie Brothers weer zijn herenigd met Ted Templeman, de producers van hun Hits uit de jaren ’70.

Samen met hem hebben de Doobie Brothers weer een fraai album gemaakt, die herinneringen oproept aan hun succesvolle jaren en waarbij Tom Johnston, Pat Simmons, John McFee en Mike Hossack in sterke vorm fraaie songs hebben geschreven en op een ontspannen wijze hun muziek maken.

Een fraaie voorbeeld hiervan kunt u als lezer ook nog even meemaken middels een video-clip met onze uitsmijters The Doobie Brothers tijdens een “live” optreden in Ceasars Casino in Atlantic City NJ. hier met hun song “World Gone Crazy”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link.

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@elokay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 22 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 26 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Blue Highway   ***   Lonesome Pine   ***   Rebel Records

3. Here Today   ***   Lonesome River   ***   Rounder Records

4. Steve Riley & The Mamou Players   ***   Paradis des Musiciens   ***   Rounder Records

5. Pine Leaf Boys   ***   Pour la Derniere Fois   ***   Valcour Records

6. Pine Leaf Boys   ***   The Wedding March   ***   Valcour Records

7. Flaco Jimenez & Stephen Stills   ***   Change Partners   ***   Reprise Records

8. Flaco Jimenez & Dwight Yoakam   ***   Carmelita   ***   Reprise Records

9. Flaco Jimenez & John Hiatt   ***   Across the Borderline   ***   Reprise Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Change of Key   ***   Broken Home Blues   ***    Change of key/DCMA /Nash Music

12. Carmen & Ben Steneker   ***   Home to Donegal   ***    RoodHitBlauw/DCMA/Nash Music

13. T. Jae Christian   ***   I Can’t Go Home to Heaven   ***   Universal Sound Record

14. The Doobie Brothers   ***   World Gone Crazy   ***   Hor Records/CO5

Be There next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *