Sweet Green Eyes

The Good Brothers en Change of Key in Amicitia Lekkerkerk

Op zondag, 20 maart a.s. een dubbelconcert in partycentrum Amicitia in Lekkerkerk van de Canadese countrygroep “The Good Brothers” en de succesvolle Goudse groep “Change of Key”.

In dit programma alvast een voorproefje van hun muziek en ook nog een interview met Marijke de Jong van Change of Key.

We beginnen trouwens met hedendaagse bluegrassmuziek door The Steeldrivers met twee songs van hun album “Reckless”.

Vervolgens terug naar de mid-jaren ‘70 met The Allen Brothers met drie songs van hun album “Sweet Rumors”.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio.

Daarna gaan we naar Texas voor violist en zanger Jody Nix en vervolgens ook nog Gretchen Peters met haar song “Independence Day”, want zij treedt a.s. donderdag, 17 maart op in het “Paard van Troje” in Den Haag.

Taylor Swift treedt op als uitsmijtster van deze editie van “Countrymusic Round-Up” met de akoestische versie van haar song “Back to December”.

The Steeldrivers - The Reckless Side of Me

We begonnen het programma met The Steeldrivers met de songs “The Reckless Side of Me” en “Higher Than the Wall”, die staan op hun album “Reckless” op 7 september 2010 uitgebracht door Rounder Records.

The Steeldrivers bestaat uit een aantal ervaren Nashville sessie-muzikanten, die een mix van bluegrass en soul spelen met Richard Bailey op de banjo, Mike Fleming op bass, Mike Henderson op mandoline, Tammy Rogers op viool en tenslotte Chris Stapleton op guitar en met lead-zang.

Het is de bijzondere stem van Chris Stapleton en die een beetje lijkt op de rauwe stem van Tom Waits, die The Steel Drivers doet onderscheiden van het hedendaagse bluegrassgenre, waarbij meestal een hoge tenorstem als lead-zang aanwezig is.

De hartstochtelijk krakende stem van Chris geeft de Steeldrivers een unieke, ouderwetse sfeer, bluegrass in sepiakleur!

Natuurlijk kunt u als lezer in dit weblogbericht ook nog even kennismaken en  luisteren naar “The Steeldrivers” hier met de eerste song van hun nieuwe album “Reckless”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep werd al snel favoriet tijdens diverse bluegrassfestivals en dat leidde in 2008 tot een contract bij Rounder Records en het verschijnen in dat jaar van het debuutalbum voorzien hun eigen naam met allemaal zelfgeschreven songs.

In 2010 dus opnieuw een album met de titel “Reckless” met 12 songs, die zijn geschreven door Chris Stapleton en waarvan 11 samen met Mike Henderson en ook nog eentje met Ronnie Bowman.

Een album nog steeds in bluegrass sfeer, maar ook met een stijl, die doet denken aan “Outlaw Country” en ook beinvloed door de “rock and roll”.

En dat kan ook bijna niet anders met Mike Henderson, die ooit ook mede-oprichter was van het label “Dead Reckoning”, een alternatieve countrymuziek label zeer bekend van een aantal fraaie Non-Nashville countrymuziek van o.a. Kieran kane en Kevin Wlech.

“The Steel Drivers” uit Nashville TN met hun tweede album “Reckless”zeer aan te bevelen.

Ook nog een super video-clip van The Steeldrivers met een“live-optreden” in de studio met de song “Good Corn Liquor”. Ook deze song staat op hun nieuwe album “Reckless”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Allen Brothers - Who Done It

Dan nu naar de mid-jaren ‘70 voor The Allen Brothers hier met de songs “Who Done It”, de bekende Jessi Colter song “Storms Never Last” en “When Someone Wants to Leave” geschreven door Dolly Parton, die staan op hun album “Sweet Rumors” in 1976 uitgebracht door Rounder Records.

The Allen Brothers, bestaande uit Harley, Greg en Ronnie Allen, zoons van de bluegrass legende Red Allen staan met z’n drien op de hoes afgebeeld.

Zij worden op dit album muzikaal geholpen door o.a. Jerry Douglas op dobro, Ricky Skaggs op viool en mandoline eveneens met vokale ondersteuning hier bij de song “Who Done It”.

Ook nog hun andere broer en dus vierde zoon Neal en hun vader Red op gitaar waren van de partij evenals Eddie Adcock op de banjo, Jimmy Gaudreau op mandoline, John Maulby op viool, Bob “Quail”White op de staande bas en tenslotte Tommy Boyd op de dobro.

Voor u als lezer ook nog terug in de tijd naar een “live-optreden” van The Allen Brothers tijdens een TV-show met een mix van songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Muziek van een bijzonder album uit 1976, een LP dus en jammer genoeg nooit op een CD uitgebracht en dat betekent dus, dat u weer eens ouderwets naar muziek van een vinyl-plaat heeft geluisterd speciaal opgezocht uit de voorraad countrymuziek LP’s met nog steeds een goede kwaliteit.

De song “When Somebody Wants to Leave” staat trouwens nog wel op een schitterend verzamelalbum van Rounder uitgebracht naar aanleiding van “25 Years of Bluegrass on Rounder Records”. Een album bestaande uit twee CD’s met in totaal zo’n 49 songs van het “creme de la creme” uit de bluegrassmuziek.

RED Allen andthe Bluegrass Reunion Band - Down Where the River Bends

Ook nog even kort herinneringen aan hun vader Red Allen hier op gitaar met lead-zang tijdens een “live-optreden” met David Grisman en Herb Pederson met de song “Down Where the River Bends”, die staat op het Award winning album “Bluegrass Reunion”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terugkomend op The Allen Brothers. Van hen verschenen ook nog de albums “Clara’s Boys” en “Are You Feeling It To”.

Na 1980 verdween het trio van het muziektoneel met uitzondering van Harley Allen, die zich meer en meer ging toeleggen op het schrijven van songs en toch ook nog drie solo-albums maakte.

Hij behoorde trouwens ook tot de “Soggy Bottom Boys” uit de film “Oh Brother, Where Art Thou”, waarmee hij in 2002 nog twee Awards verkreeg.

Songs schreef hij o.a. voor Ricky Skaggs, Josh Turner, Rhonda Vincent en Alan Jackson.

Zoals reeds opgemerkt Harley Allen is nog steeds actief en voor u dan ook even de mogelijkheid om aanwezig te zijn tijdens een “live” optreden van hem in de bekende “Stations Inn” in Nashville TN op 19 maart 2010 met de song “Between the Devil and Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Harley Allen 1956 - 2011

(Op het moment van schrijven van dit bericht was het mij nog niet bekend, maar inmiddels moet ik tot mijn verdriet nog melden, dat Harley Allen woensdagmorgen, 30 maart 2011 op 55-jarige leeftijd is aan kanker is overleden.)

The Good Brothers - Fox on the Run

Dan nu in het programma aandacht voor “The Good Brothers”, zoals reeds aangekondigd a.s. zondagmiddag, 20 maart a.s voor een dubbelconcert samen met Change of Key in partycentrum Amicitia hier in “our hometown” Lekkerkerk.

Alvast een voorproefje met The Good brothers hier met een fraaie binnenkomer de song “Fox on the Run” gevolgd door “Stuck on You”.

Deze songs staan op hun album “Restricted Goods”, dat in 2008 werd uitgebracht door HogTown Records.

Hogtown is niet zo maar een naam het is namelijk de bijnaam van Toronto, de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario.

The Good Brothers kunnen omschreven worden als een Canadese legende. Zij zijn acht maal de winnaars van de prestigieuze Juno Award (Canada’s Grammy Awards) en in 2004 opgenomen in de Canadese Country Music Hall of Fame.

Dit jaar komen ze voor de 34e maal op tournee in Europa en daar zijn zij ook geweldig trots op, want dat is waarschijnlijk nog geen enkele Canadese act gelukt.

The Good Brothers of te wel de broers  “Larry, Brian en Bruce” nodigen u uit om te genieten van hun muziek; een mengeling van Canadese country, Ierse Folk en Bluegrass. Ze weten hun publiek telkens weer te pakken met hun uitstekende songkeuze, een uitgelezen show, fraaie vocalen en veel humor. Zelf omschrijven ze hun repertoire als “Good time” muziek.

Alvast voor de lezer van dit bericht even het openingsnummer “Fox on the Run” van The Good Brothers tijdens een “live-optreden” in de “Gibson Centre’ in Alliston Ontario.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Broken Home Blues

Vervolgens “Sweet Green Eyes” of te wel “Lieve groene ogen” door de succesvolle countrygroep Change of Key hier met een song van hun “Award-winning album” “Home Is Where My Heart Is”.

Zoals reeds aangekondigd zullen zij ook a.s. zondagmiddag vanaf 15.00 optreden in  Amicitia hier in Lekkerkerk.

In het programma “Countrymusic Round-Up” vertelt Marijke de Jong tijdens een interview over hetgeen de bezoekers van het concert aan countrymuziek kunnen verwachten en ook over het nieuwe album van Change of Key, waaraan nog druk wordt gewerkt.

Na het interview met Marijke de Jong in het programma “Country Music Round-Up” natuurlijk Change of Key alvast met een voorproefje van hun nieuwe album met de song “Broken Home Blues”

Nogmaals Zondag, 20 maart a.s. een dubbel concert samen met The Good Brothers, nadat zij op 19 september ook samen zullen optreden in de “Nieuwe Aanleg” in Almen in de buurt van Zutphen.

Voor u als lezer ook nog even een kijkje achter de schermen van Change of Key bezig met hun nieuwe album en ondertussen kunt u ook nog luisteren naar hun nieuwe song “Broken Home Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jody Nix - Twin Fiddles Turn Me On

Van Lekkerkerk naar Texas voor Jody Nix met de titelsong van z’n album “Twin Fiddles Turn Me On” opgenomen in de Eagle Audio Recording te Fort Worth Texas en uitgebracht door Hillside Records.

Jody Nix met lead-zang en op viool wordt bijgestaan door Junior Knight op steel– acoestische en lead-gitaar, Robert Weeks op mandoline en ook nog op viool, op de drums Dixie Hankins met Brandy Weeks op de bas en “Tim “Professor”Alexander op de piano.

Een fraai album met mooie traditionele Texaanse countrymuziek

Tijd om eens kennis te maken met de Texaanse violist en zanger Jody Nix en z’n Texas Cowboys uit Big Spring TX  hier met de song “Sorry, Sad & Lonesome.

Deze song staat op z’n album “Fiddle Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gretchen Peters - Independence Day

Vervolgens “Independece Day” geschreven en gezongen door Gretchen Peters hier met een song, die staat op haar verzamelalbum “Circus Girl” met “The Best of Gretchen Peters” in 2009 uitgebracht door Scarlet.

Een album met tal van bekende songs zoals “On a Bus to St. Cloud” van haar album “Secret of Life”, “The Aviator’s Song” van het album “Halcyon”, maar toch ook een tweetal tot dusver niet uitgebrachte songs “Don’t You Know me” en “Nobody’s Girl”.

Op 17 maart 2011 in het Paard van Troje: Gretchen Peters & Barry Walsh Aanvang 20.30 Hoewel ze eerst vooral bekend werd door het schrijven van nummers voor anderen, staat Gretchen Peters tegenwoordig vooral zelf op het podium.

U kunt alvast even luisteren naar Gretchen Peters met de song “Indepence Day” tijdens een “live-optreden” tijdens het jaarlijkse Cambridge Folk Festival 2010 op 31 juli 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Taylor Swift - Back to December

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster Taylor Swift, die de vorige week maandag, 7 maart optrad in Ahoy, hier in dit programma met de akoestische versie van “Back to December”, die staat op haar album “Speak Now” en dan gaat het om DeLuxe Editie met bonus videos en 8 bonus tracks waaronder dus deze akoestische versie.

Tot slot onze uitsmijtster Taylor Swift hier in een fraaie video-clip met de song “Back to December”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 15 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 19 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. The Steeldrivers   ***   The Reckless Side of Me   ***   Rounder Records

3. The Steeldrivers   ***   Higher Than the Wall   ***   ***   Rounder Records

4. The Allen Brothers   ***   Who Done It   ***   Rounder Records

5. The Allen Brothers   ***   Storms Never Last   ***   Rounder Records

6. The Allen Brothers   ***   When Somebody Wants to  Leave   ***   Rounder Records

7. The Good Brothers   ***   Fox on the Run   ***   Hogtown Records

8. The Good Brothers   ***   Stuck on You   ***   Hogtown Records

9. Change of Key   ***   Sweet Green Eyes   ***   Change of Key

10. Change of Key   ***   with an interview with Marijke de Jong in connection with their concert together  with The Good Brothers on Sunday,March 20 in Partycentre “Amicitia” at Lekkerkerk NL

11. Change of Key   ***   Broken Home Blues   ***   Change of Key/DCMA/Nash Music

12. Jody Nix   ***   Twin Fiddles Turn Me On  ***   Hillside Records

13. Gretchen Peters   ***   Independence Day   ***   Scarlet

14. Taylor Swift   ***   Back to December   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *