A Hundred Miles or More

Alison Krauss - Simple Love

Op 14 april a.s. zal het nieuwe album “Paper Airplane” van Alison Krauss & Union Station door Rounder Records worden uitgebracht. In dit programma alvast even herinneringen ophalen aan deze zangeres en violiste met twee fraaie songs van verschillende albums.

We beginnen dit programma trouwens met muziek van het nieuwe album van The Grascals & Friends en gaan vervolgens terug in de tijd naar 1981 en “The Stonemans” met een aantal songs van hun dubbelalbum “The First Family of Country Music”.

Dan is het tijd voor de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse bijdrage in dit programma door de Leo Koster Band en ook nog Cash on Delivery .

Daarna gaan we naar Nashville TN voor LeAnn Rimes en haar single “Crazy Women” vervolgens ook nog Sugarland met een song van hun album “The Incredible Machine” en treedt Josh Thompson  op als uitsmijter van dit programma met de song “Won’t Be Lonely Long”.

The Grascals and Brad Paisley - Tiger by the Tail

We begonnen het programma met een medley van twee bekende countrysongs n.l. de bekende Buck Owens song “Tiger by the Tail” door The Grascals samen met Brad Paisley gevolgd door “Pain of Lovin’ You” ook door The Grascals maar nu samen met Dolly Parton en destijds geschreven en ook zeer bekend van de vertolking door Dolly Parton en Porter Wagoner.

Vervolgens ook nog “Leavin’ Lousiana in Broad Daylight” door The Grascals hier samen met The Oak Ridge Boys met een song, die staat op het album “Country Classics with a Bluegrass Spin” op 10 januari van dit jaar uitgebracht door The Cracker Barrel Old Country Store”.

Alvast even kennismaken met “The Oak Ridge Boys” hier tijdens een optreden in het TV-programma “Prime Time Country” op 5 augustus 1998 met de song “Leavin’ Lousiana in Broad Daylight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een zeer bijzonder album met 13 tracks waarbij The Grascals worden geassisteerd door tal van muzikale vrfienden zoals Brad Paisley, Dierks Bentley, Charlie Daniels, Darryl Worledy, Joe Nichols en zoals u ook reeds eerder vermeld Dolly Parton.

Dolly Parton and The Grascals - Viva Las Vegas

The Grascals, een bluegrass groep, die in 2004 werd opgericht en bestaat uit Terry Eldredge and Jamie Johnson uit Indiana, vervolgens uit Kentucky gitarist Danny Roberts en z’n vriendJimmy Mattingly vioolspeler uit de staat Kentucky en uit North Carolina bassist Terry Smith en de Canadees  David Talbot op de banjo(en hij kende Terry Eldredge nog van de periode, dat samen speelden bij Larry Cordle). De groep kreeg grote bekendheid toen zij eind 2004 samenwerkten met  Dolly Parton in 2004.

En van vermelde tour ook nog een fraaie video-clip van Dolly Parton samen met The Grascals hier tijdens een optreden op het CMA Festival met de Elvis Presley klassieker “Viva Las vegas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Grascals brachten eind 2004 een EP uit met drie songs in de 2005 gevolgd door het album met hun naam The Grascals. Vervolgens verscheen in de zomer van 2006 het album “Long List of heartaches” in 2008 gevolgd door “Keep on Walking”.

Vervolgens kwam kampioen banjo speelster Kristin Scott Benson bij de groep voor hun vierde album  The Famous Lefty Flynn’s, dat vorig jaar werd uitgebracht. En nu dus een jaar later in samenwerking met Cracker Barrel is het fraaie album The Grascals & Friends: Country Classics with a Bluegrass Spin” uitgebracht en waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor kankeronderzoek bij kinderen in het St. Judes Children’s Hospital in Memphis Tennessee.

Ook nog even een opname van een optreden van The Grascals op 28 januari 2009 in het programma “Bluegrass Underground” in de “Cumberland Caverns” en uitgezonden door WSM.

The Grascals hier met de song “Feelin’ Blue”, die staat op hun album “Keep on Walking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Stonemans - When Snowflakes Fall Again

Dan nu terug in de tijd naar 1981 met “The First Family of Country Music” “The Stonemans” met eerst nog even een instrumental “Under the Double Eagle” gevolgd door “Blue Ridge Mountain Blues”, “When Snowflakes Fall Again”  en de bekende A.P. Carter song “I’m Thinking Tonight of My Blue Eyes” .

Deze songs staan op hun dubbel album “The First Family of Country Music” destijds in 1981 uitgebracht door CMH Country Classics.

De familie Stoneman behoorde in de jaren ‘60 tot de beroemste familiegroepen in de countrymuziek en waren nauw verbonden met hun legendarische vader Ernest “Pop” Stoneman, die een aantal jaren met hen had samengespeeld.

De harde kern van de groep bestond uit zes van de dertien kinderen van het muzikale echtpaart Pop Stoneman en Hattie Frost-Stoneman n.l. Patsy, Scotty, Donna, Jimmy Roni en Van en die oorspronkelijk muziek maakten onder de naam “Blue Grass Champs”.

Al snel kwamen er meer familieleden bij en de groep had veel fans in de omgeving van Washington DC.

The Stonemans - Five Little Johnson Girls

Na enige tijd kwam hun vader Ernest “Pop” Stoneman er ook bij en verschenen zij regelmatig op TV met “live” optredens en kregen zelfs een eigen TV-show.

In 1962 traden zij voor het eerst op in de Grand Ole Opry ,toerden gedurende zo’n tien jaar door Amerika met hun shows en traden regelmatig op in “The Black Poodle” in Nashville TN. In 1966 hadden zij hun eerste country Hit met de song “Tupelo Country Jail” en later ook nog met de song “The Five Little Johnson Girls”.

Voor u als lezer ook nog even terug in de tijd naar een optreden van The Stonemans in The Palomino in Noord Hollywood met “Pop” nog op de achtergrond hier met de song “Five Little Johnson Girls”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1967 werden zij door de CMA uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year”, een jaar later overleed Pop op 75-jarige leeftijd.

Gedurende de jaren daarna onderging de groep tal van wijzigingen, maar werden ook het aantal optredens steeds minder en inmiddels zijn ze de kinderen van Pop en Hattie toch ook met pensioen gegaan, maar treden zo nu en dan toch nog wel eens op.

Terug naar huidige tijd met Patsy, Roni en Donna, die middels deze fraaie video-clip nog eens herinneringen ophalen aan vroeger en zij zijn het muziek maken nog steeds niet verleerd!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss - Simple Love

Dan nu naar Alison Krauss hier met de song “Simple Love” of te wel “Eenvoudige Liefde”, die staat op het album “A Hundred Miles or More : A Collection”.

De titel doet vermoeden, dat het gaat om een verzamelalbum met 16 songs van Alison Krauss, maar dat is niet helemaal juist, want er staan ook 5 songs op, die nog niet eerder op een album waren uitgebracht.

Ook deze “Simple Love” en o.a. het schitterende “Jacob’s Dream” behoren tot nieuwe songs op deze CD.

“A Hundred Miles or More : A Collection” werd op 3 april 2007 uitgebracht door Rounder Records.

Natuurlijk voor u als lezer ook nog een “live’ optreden van Alison Krauss hier tijdens het CMA Award festival in 2007 met de song “Simple Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Sitting in the Window of My Room” door Alison Krauss hier met een song, die staat op de soundtrack van de film “Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood in 2002 uitgebracht door Columbia Records.

Een album met 19 songs door diverse musici, zoals Ann Savoy, Richard & Linda Thompson, Ray Charles, Tony Bennett, Bob Dylan en zoals hier dus ook Alison Krauss, waarbij zij muzikaal wordt bijgestaan door o.a. Jerry Douglas en Ron Block.

Een paar maanden geleden heb ik in dit programma al eens iets meer verteld over deze bijzondere film, die qua opzet een beetje doet denken aan de film “Steel Magnolia’s”, met een aantal vrouwen o.a. Dolly Parton, Shirley McLaine, Olympia Dukakis, Sally Fields en Darryl Hannah en die zich ook afspeelt in de staat Lousiana.

Alison Krauss and Union Station - Paper Airplane

Zoals reeds in de aankondiging van dit programma “Countrymusic Round-Up” vermeld, verschijnt op 12 april van dit jaar van Alison Krauss & Union Station” hun 14e album “Paper Airplane” als opvolger van hun in 2004 uitgebrachte album “Lonely Runs Both Ways” en waarvoor zij drie Grammy’s ontvingen.

Het is trouwens ook het eerste album van Alison Krauss sinds 2007, toen zij in samenwerking met Robert Plant het multi-Award winnende album “Raising Sand” uitbracht en dat werd uitgeroepen “Record of the Year” & “Album of the Year” en waarvoor zij samen met Robert Plant zes Grammy’s ontving. Ik heb dus hooggespannen verwachtingen van haar nieuwe album “Paper Airplane”.

Voor u als lezer ook nog een kleine gedeelte van de film “The Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood” met natuurlijk Alison Krauss met de bijzondere song “Sitting in the Window of My Room”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leo Koster Band in

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met om te beginnen uit Amsterdam e.o. de Leo Koster Band (U kunt via hun website nog even luisteren naar deze fraaie song) hier met de song “Noisy Neighbours” gevolgd door  “Because of Me” door Cash on Delivery hier met een song, die niet alleen staat op hun album “Echoes of Leaving”, maar ook staat op het verzamelalbum “Country 2011” uitgebracht namens de DCMA door Nash Music.

DCMA 2011 album

Een album met 21 songs ingebracht door tal van bekende en minder bekende countrymusici en die middels dit album meer bekendheid kunnen geven aan hun countrymuziek. Het album wordt gratis verstrekt aan de leden van de Dutch Country Music Association, waaronder natuurlijk ook veel country DJ’s, waartoe uw samensteller en presentator van “Countrymusic Round-Up” ook behoort. Neem eens een kijkje in de website van deze vereniging, waarvan u ook lid kunt worden voor een bedrag van  € 18.– per jaar, maar u kunt via de site ook het ablum bestellen.

Onder de bekende groepen, die er op staan o.a. 4 Wheel Drive, Texas Renegade, Savannah en zoals hier de groep Cash on Delivery.

Cash on Delivery - Because of Me

Ga er maar even voor zitten! Voor u als lezer nog even terug naar een optreden van Cash on Delivery met Wim van de Vliert als lead-zanger tijdens een optreden in Kaatsheuvel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook de song “Noisy Neigbours” van de Leo Koster Band staat er ook op. Deze song zal staan op hun nieuwe album, dat in de loop van dit jaar zal worden uitgebracht.

Het album is voor een groot deel opgenomen in Nashville met medewerking van o.a. de bekende pedalsteelgitarist en sessiemuzikant Lloyd Green(o.a. The Byrds) en mandolinespeler Roland White (o.a. The Kentucky Colonels).

Tijd om eens kennis te maken met de Leo Koster Band hier tijdens een “live” optreden in Tivoli/de helling in Utrecht op 1 juni 2008 met de song “Feeling Good”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

LeAnn Rimes - Crazy Women

Dan nu terug naar Nashville TN voor leAnn Rimes hier met de song “Crazy Women”, die in november vorig jaar uitgebracht als single door Curb records.

Een fraaie song van singer/songwriter LeAnn Rimes met een bijzonder tekst.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar LeAnn Rimes hier met de song “Crazy Women” middels een deze clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sugarland - Little Miss

Vervolgens “Little Miss” door Sugarland hier met een song, die staat op hun album “The Incredible Machine” in 2010 uitgebracht door Mercury.

Een fraai album, waarbij “de Luxe” editie bestaat uit een muziek CD met 11 songs en een bonus-DVD.

Ook nog even een “live’ optreden van Sugarland tijdens de “Today Show” op 22 okotber j.l. met de song “Little Miss”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Josh Thompson - I Won't Be Lonely Long

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter en singer/songwriter Josh Thompson hier met de song “Won’t Be Lonely Long”,  die staat op z’n album “Way Out Here” vorig jaar uitgebracht door  Columbia/Sony Music Entertainment.

Tot slot voor u als lezer hier nog Josh Thompson in een bijzondere omgeving met de song “I Won’t be Lonely Long”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 8 ‘11 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Mar. 12 ’11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudesteijn

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Grascals & Brad Paisley   ***   Tiger by the Tail   ***   Cracker Barrel

3. The Grascals & Dolly Parton   ***   Pain of Love   ***   Cracker Barrel

4. The Grascals & The Oak Ridge Boys   ***   Leavin’ Louisiana in Broad Daylight   ***   Cracker Barrel

5. The Stonemans   ***   Under the Double Eagle   ***   CMH

6. The Stonemans   ***   Blue Ridge Mountain  Blues   ***   CMH

7. The Stonemans   ***   When the Snowflakes Fall Again   ***   CMH

8. The Stonemans   ***   I’m Thinking Tonight of My Blue Eyes   ***   CMH

9. Alison Krauss   ***   Simple Love   ***   Rounder Records

10. Alison Krauss   ***   Sitting in the Window of My Room   ***   Columbia

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side ***   agendamusic   ***   Mercury

12. Leo Koster Band   ***   Noisy Neighbours   ***   Leo Koster band/Nash Music

13. Cash on Delivery   ***   Because of Me   ***   Rounder Europe/Nash Music

14. LeAnn Rimes   ***   Crazy Women   ***   Curb

15. Sugarland   ***   Little Miss   ***   Mercury

16. Josh Thompson   ***   Won’t Be Lonely Long   ***   Columbia

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *