Uncloudy Day

The Stanley Brothers - Uncloudy Day

In dit programma gaan we o.a. terug naar de ‘90 met mooie countrysongs van Vince Gill en Pam Tillis en zelfs naar begin 1980 voor de Roy Orbison song “Crying” door Don McLean.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass met deze keer The Chapmans met een tweeal songs van hun album “Grown Up”.

 Vervolgens uit de voorraadschuur een aantal bluegrass gospelsongs uit het verleden met o.a. The Country Gentlemen en J.D. Crowe & The Kentucky Mountain Boys.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse bijdrage in dit programma door Texas Renegade met een song van hun nieuwe album “Lonestar Girl” en ook nog weer eens uit Nijmegen Hilde Vos. 

Daarna gaan we naar Nashville TN voor de hedendaagse countrymuziek door Brad Paisley met zijn hitsingle “This Is Country Music” vervolgens ook node de Amerikaanse “Countryzangeres van het Jaar”, Miranda Lambert en treedt de groep Crossin Dixon op onze uitsmijter van dit programma met hun song “Goodbye to Henry”.

The Chapmans - Why Did You Lie

“Why Did You Lie” door The Chapmans hier met een song, die staat op hun nieuwste album “Grown Up” en de bekende “Buck Owens song” “Love’s Gonne Live Here” en waarbij de groep vokaal wordt bijgestaan door de bekende blugerasszangeres en mandolinespeelster Rhonda Vincent.

Deze twee songs staan op hun nieuwste album“Grown Up” of te wel “Volwassen geworden”, dat op 9 februari vorig werd uitgebracht door Compass Records.

Om al vast even weer eens kennis te maken met The Chapmans even naar Florida tijdens een pokergame met de song “Losing Again”, die staat op hun album “Follow Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep bestaat uit de vader Bill en zoons Jason, Jeremy en John Chapman op respectievelijk banjo , staande bas, mandoline en tenslotte banjo, gitaar en viool en natuurlijk zingen ze allemaal.

Zij werden verder nog bijgestaan door Stuart Duncan op viool, Rob Ickes op dobro en Noam Pikelny op de banjo.

In tegenstelling tot de gebruikelijke situatie bij bluegrass familiegroepen zoals “The Reno’s” en “The McCoury’s” bij de Chapmans geen voorouders, die betrokken waren bij de muziek, maar wel een gezamelijke liefde voor de muziek van bluegrassgroepen als “Hot Rize” en “Front Range”. Begin 1990 speelden zij voornamelijk tijdens lokale gebeurtenissen en kleine gelegenheden en maakten ook een aantal albums.

In 1998 verhuisden zij naar de staat Missouri en dat was ook het jaar, dat zij door de SPBMA ( Society of the Preservation of Bluegrass Music in America) werden uitgeroepen tot “International Bluegrass Band of the Year”.

De tijd ging snel en in 2009 kwamen zij er achter, dat het al weer twintig jaar geleden was, dat de groep in hun staat Colorado werd opgericht met toen ook moeder Patti. Toen Patti niet meer wilde spelen, nam zoon Jason haar rol over.

Inmiddels dus “Grown Up” en dus tijd voor een fraai album met een toepasselijke titel en tal van songs uit hun verleden in een nieuw jasje gestoken. Zeer de moeite waard!

Voor de lezer ook nog even naar een “live” optreden van The Chapmans hier met de song “Rolling Away on a Big Sternwheeler” in Hillbilly Central , de studio van Compass Records in Nashville Tennessee, dat ooit in het verleden ook wel eens werd beschouwd als het “Grand Central Station of Outlaw Country”.

En natuurlijk staat ook nog deze song op hun nieuwe album “Grown Up”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Country Gentlemen - Lord, I'm Just a Pilgrim

Dan nu uit m’n voorraad bluegrass gospels uit het verleden en voor u gekozen voor de song “ Lord, I’m Just a Pilgrom” geschreven door Doyle Lawson en hier gespeeld en gezongen door The Country Gentlemen, waarvan hij toen deel uitmaakte als mandolinespeler samen met Charlie Waller op gitaar, “Big” Bill Emerson op de banjo en Bill Yates op de bas en allemaal zingen ze natuurlijk.

Doyle Lawson heeft met z’n groep “Quicksilver” talrijke IBMA Awards in ontvangst mogen nemen, waaronder een aantal voor  de “Bluegrassgospel Album of the Year” en hier bij dan ook nog even kennismaken met de gospelsong “My Lord, He Delivered Me” door Doyle Lawson & Quicksilver.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Stanley Brothers - Uncloudy Day

Vervolgens “The Stanley Brothers” met de song “Uncloudy Day”, een unieke opname van de broers uit de begin jaren ‘60 ooit op vinyl uitgebracht als single, maar hier vanavond hierbij uw “Country Music Round-Up” in volle glorie gedigitaliseerd.

Even kennismaken met de song in een country-gospel uitvoering door Willie Nelson samen met Toby Keith en Bebe Winans tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carter Stanley overleed in 1966 op 41-jarige leeftijd in Bristol Virginia, terwijl z’n broer Ralph daarna na enige tijd de draad weer oppakte met de vorming van “The Clinch Mountain Boys”.

De vorige week ontving ik het bericht, dat Ralp Stanley in het ziekenhuis was opgenomen voor het aanbrengen van een “pace-maker”, maar dat hij inmiddels ook weer goed herstellend thuis is en verwacht binnenkort weer te kunnen optreden.

Hij hoopt op 25 februari a.s. in goede gezondheid 84 jaar te worden.

“Uncloudy Day” ooit geschreven door  Roebuck “Pops” Staples en ook zeer bekend  van de uitvoering samen met z’n zoon en twee dochters.

De zeer bijzondere en originele gospel-uitvoering door The Staples Singers met het bijzondere gitaarspel van Roebuck “Pop” Staple mag u echt niet missen. Hoog tijd om weer eens te luisteren naar hun muziek uit 1959 Vindt u het mooi? Vertel het uw buren en vrienden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

J.D. Crowe and The Kentucky Mountain Boys

Als laatste bluegrassgospel in dit programma “It’s Me Again Lord” hier gezongen en gespeel door J.D. Crowe & The Kentucky Mountain Boys hier met een song, die staat op hun album “The Model Church” uit de eind jaren ‘60. J.D. Crowe, een van de meest invloedrijke bluegrassmusicus uit de jaren ‘70, die in 1950 op 13 jarige leeftijd voor het eerst de banjo oppakte, geïnspireerd door de optredens van Lester Flatt & Earl Scruggs.

Als snel maakte hij deel uit van de “Sunny Mountain Boys” van de “King of Bluegrass” gitarist/zanger Jimmy Martin. Na zes jaar samenwerken begon J.D. Crowe in de mid-jaren ’60 met z’n eigen groep “The Kentucky Mountain Boys” met Doyle Lawson op mandoline en zang, Red Allen op gitaar met zang en Bobby Slone op de bas.

Hun samenwerking duurde tot begin jaren ’70, waarna J.D. Crowe een nieuwe groep met de naam “The New South” formeerde.

Waarschijnlijk heel verrassend voor u als lezer “It’s Me Again Lord” nu door de bluegrassgroep “Magnolia Drive” hier tijdens een “live” optreden in het mooie historische Saenger Theater in hun “hometown” Hattiesburg, Mississippi op 21 augustus 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - A Little More Love

Dan nu Nashville TN voor de countrymuziek uit de jaren ‘90 met Vince Gill hier met de song “A Little More Love”.

De zeer succesvolle countryzanger/schrijver en musicus Vince Gill  hier met deze song, die staat op z’n fraaie album “High Lonesome Sound” in 1996 uitgebracht door MCA Nashville.

Twee weken geleden hoorde u hem nog in dit programma “Country Music Round-Up” samen met Gyneth Paltrow in de titelsong van de film “Country Strong”.

Natuurlijk mag in dit bericht een video-clip van Vince Gill niet ontbreken en deze keer in zwart wit vanuit de studio in 1996 hier met de song “A Little More Love”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don McLean - Crying

Vervolgens wat verder terug in de tijd naar  de begin jaren ‘80 en Don McLean hier met de Roy Orbison song “Crying”.

Deze song staat op z’n album “ Chain Lightning “ opgenomen in juli 1978 en vervolgens drie jaar later door het label Hip-O op LP uitgebracht.

In 1997 werd dit album vervolgens door dezelfde maatschappij op CD uitgebracht, terwijl in 2000 door Edsel opnieuw werd gelanceerd.

In de jaren ’80 kwam dit album voor in de Top30 van de albumoverzichten, terwijl deze song “Crying” een Hit-single werd evenals trouwens de Skyliners song “Since I Don’t Have You”.

Aan het album werkten tal van top Nashville musici mee evenals de “backing” groep van Elvis Presley, “The Jordanaires”.

Op dit album staan nog meer “covers”, zoals Buddy Holly’s “It Doesn’t Matter Anymore”, Gene Vincent’s “Lotta Lovin’”, Hank Williams “Your Cheatin’ Heart en Gordon Lightfoot’s “If You Could Read My Mind”.

Een album vol fraaie luistermuziek met mooie herinneringen uit de begin jaren ‘80.

Op een mooie romantische avond bij de open haard voor u als lezer Don Mclean met de song “Crying” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pam Tillis - Blue Rose Is

Uit de jaren ’90  “Blue Rose Is” door Pam Tillis hier met een song, die staat op haar album  “Put Yourself in My Place”, dat in 1991 werd uigebracht door Arista en later in 2001 nog eens door de Bertelmans Music Group.

Met dit album vestigde Pam Tillis, dochter van de legandarische countryzanger/schrijver Mel Tillis, haar eigen naam als countryzangeres.

Een mooie countrymuziek album met traditionele country met ook bluegrass, folk en country-rock songs.

U kunt als lezer ook nog even naar een”live” optreden van Pam Tillis hier met de song “Blue Rose Is” tijdens het SSC Country Music Festival in Silkeborg, Denmarken op zondag 8 augustus 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Texas Renegade - Two Friends

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met om te beginnen Texas Renegade hier met de song “Two Friends”, die staat op hun nieuwste album “Lonestar Girl”.Een album met veertien fantastische songs van voornamelijk eigen makelij.

 “Lonestar Girl” is uitgebracht door Continental/CRS records en bevat naast bijzonder mooie ballads, maar met hun versie van “A Man of Constant Sorrow” ook authentieke bluegrass en zoals wij ze kennen natuurlijk ook het stevige up-tempo werk.

 Aan het album werkten ook nog o.a. mee Gideon van Buitenen (viool), Thecla Rutting (zang),  Ton van Leeuwen (piano) en Theo Phielix (dobro).  

Het album “Lonestar Girl” is verkrijgbaar bij de betere platenzaak en natuurlijk via hun website www.texasrenegade.com

Maar een nog mooiere gelegenheid is uiteraard tijdens optredens in binnen- en buitenland van Texas Renegade.

Voor u ook nog even naar een optreden van Texas Renegade in hun “noordelijke” hometown Blijham hier met hun song “Two Friends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hilde Vos - A Heartbeat Away

Vervolgens “A Heartbeat Away” door Hilde Vos uit Nijmegen en dat is de titelsong haar eerste album vorig jaar uitgebracht door P&C Inlok en gedistribueerd door Continental Record Service. Hilde Vos uit Nijmegen, die voor het eerst in de countrywereld met groot optrad tijdens het DCMA Gala 2009 samen met Dick Altena met de song “How’s the World Treating You”. Dick van Altena ook uit de omgeving van Nijmegen, maar dan aan de Betuwse kant heeft haar behoorlijk gepromoot en dat heeft dan ook geleid tot dit fraaie album met 12 songs.

Een thuiswedstrijd voor Hilde Vos hier voor de promotie van haar album en song “A heartbeat Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - This Is Country Music

Dan zoals reeds eerder aangekondigd terug naar Nashville TN en CMA Award Winner “The Entertainer of the Year” Brad Paisley met de song “This Is Country Music”, die officieel op 10 november vorig jaar werd gepresenteerd tijdens een “live-optreden” van Brad Paisley gedurende de uitreiking van de CMA Awards 2010.

En ofschoon hij op 2 november j.l. net z’n verzamelalbum “Greatest Hits Alive” via Arista Nashville had uitgebracht, voelde hij zich toch geroepen om deze fraaie song “This Is Country Music” alvast te presenteren.

Z’n nieuwe album, waarop dit lied ook zal staan, wordt naar verwachting in de loop van deze lente/ begin van de zomer 2011 uitgebracht.

Paisley verklaarde, dat “This Is Country Music” een “love song is aan zijn fans, die zich herkennen in de teksten van de songs en aan de muziek industrie, die deze muziek uitbrengt en dat een“soundtrack” is van het dagelijkse leven.

De promotie van countrymuziek staat altijd centraal in het programma “Countrymusic Round-Up” en zoals altijd wel aanwezig in m’n bericht een bijzondere aansprekende schitterende video-clip en dus tijd voor countryzanger/schrijver en gitaarvirtuoos Brad Paisley hier met de song “This Is Country Music”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Miranda Lambert - Heart Like Mine

Vervolgens ook nog de Amerikaanse “Countryzangeres van het Jaar” Miranda Lambert hier met de song “Heart Like Mine”, die op dit moment als single is uitgebracht en die staat op haar succesvolle album “Revolution” in 2009 uitgebracht door Sony Music Entertainment.

Op 10 november j.l. begon zij de 44ste CMA Award Show met een record van negen nominaties en ging vervolgens weg met een armvol Awards.

De Texas granaat werd uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year” en mocht tevens voor het album “Revolution” de “Album of the Year” Award en “Music Video of the Year” de Award van de song “The House that Built Me” in ontvangst nemen.

De drie eerste countrymuziek Awards, die zij won.

De song “Heart Like Mine” is inmiddels de 5e song van haar album “Revolution”, die als single is uitgebracht.

U kunt ook nog even luisteren naar Miranda Lambert hier tijdens een “live’ optreden met haar song “Heart Like Mine” op 8 mei 2010 in het Clay County Events Center te Spencer Iowa.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Crossin' Dixon - Goodbye to Henry

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter de groep “Crossin Dixon” hier met de song “Goodbye to Henry”, die op 22 november j.l. als single is uitgebracht door “Stoney Creek Records”.

Vanwege hun fraaie “live” optredens met een mix van Southern rock en hedendaagse countrymuziek trokken zij zo halverwege het eerste decennium van 2000 de aandacht in Nashville TN.

Zanger Jason Miller, drummer Michael Bole en gitarist/zangers Brandon Hyde en Charlie Grantham ui de staat Mississippi traden voor het eerst op in 2002 onder de naam “Kyote Wylde”, maar vanwege hun lange reeks van optredens ( soms meer dan 100 shows per jaar), waarbij talrijke staten werden bezocht werd voor de meer toepasselijke naam “Crossin’ Dixon” gekozen.

In 2006 werden zij door een vriend in contact gebracht met de invloedrijke producent Michael Knox, die er voor zorgde dat zij een contract sloten met Broken Bow Records waarbij hun eerste debuut single “Guitar Slinger” werd opgenomen en uitgebracht, waarna zij weer op tournee gingen om hun single te promoten.

In 2008 werd het album met hun eigen naam als titel uitgebracht, waarop ook het eerder vermelde succesvolle “Guitar Slinger”.

“Crossin’ Dixon” een echte “countryrocker” en een waardige uitsmijter van dit perogramma “Country Music Round-Up”.

“Crossin’ Dixon” heeft inmiddels voor de promotie van hun muziek enige digitale ruimte gereserveerd en daar kunt u nog even nader kennismaken met de groep en natuurlijk ook nog even luisteren naar hun laatste single “Goodbye to Henry”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down forTechnical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 25 ‘11 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Jan. 29 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Chapmans & Rhonda Vincent  ***   Love’s Gonna Live Here   ***   Compass Records

3. The Chapmans   *** Why Did You Lie   ***    Compass Records

4. The Country Gentlemen   ***   Lord, I’m Just a Pilgrim   ***   Time Life Entertainment

5. The Stanley Brothers   ***   Uncloudy Day   ***  Time Life Entertainment

6. J.D. Crowe & The Kentucky Mountain Boys   ***   It’s Me Again Lord   ***   Time Life Entertainment

7. Vince Gill   ***   A Little More Love   ***  MCA Nashville

8. Don McLean   ***   Crying   ***   Hip-O Records

9. Pam Tillis   ***   Blue Rose Is   ***   Arista/BMG

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Texas Renegade   ***   Two Friends   ***   CRS/Inlok

12. Hilde Vos   ***   A Heartbeat Away   ***   Interlokaal/Inlok

13. Brad Paisley   ***   This Is Country Music   ***   Arista  Nashville

14. Miranda Lambert   ***   Heart Like Mine   ***   Sony Music Entertainment

15. Crossin Dixon   ***   Goodbye to Henry   ***   Stoney Creek Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet