I Am Strong

The Grascals and Friends - I Am Strong

In dit programma gaan we o.a. terug naar de ‘90 met mooie countrysongs van Mary-Chapin Carpenter en George Strait en zelfs naar 1977 voor een song van Johnny Paycheck.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass met deze keer bijzondere aandacht voor het nieuwe album “Country Classics with a Bluegrass Spin” van The Grascals samen met een aantal vrienden.

Vervolgens uit New England fraaie nostalgische country/bluegrass door Mac McHale & The Old-Time Radio Gang met een tweetal songs van hun album “Get On Board”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse bijdrage in dit programma door Ilse de Lange met de titelsong van haar album “Next to Me” en ook nog uit de provincie Utrecht Maureen McGillavry . 

Daarna gaan we besteden we net als de vorige week aandacht aan de Independent countryartiesten met uit Canada Larry Vannatta vervolgens uit New Zeeland Ann Pascoe met haar single “Scared”, die er de vorige week enigszins bekaaid afkwam en dan naar Nashville TN voor onze uitsmijter van dit programma Jamey Johnson met een song van zijn album “The Guitar Song”.

The Grascals - Country Classics with a Bluegrass Spin

We begonnen het programma met een medley van twee bekende countrysongs n.l. “Born to Boogie” gevolgd door “All My Rowdy Friends Are Comin’ Over Tonight” geschreven en ook zeer bekend van de vertolking door Hank Williams Jr.

Daarna kwam Tom T. Hall ook nog op het podium voor zijn song “The Year That Clayton Delaney Died” gevolgd door “I Am Strong” door The Grascals hier samen met Dolly Parton.

Allemaal songs, die staan op het album “Country Classics with a Bluegrass Spin” op 10 januari van dit jaar uitgebracht door The Cracker Barrel Old Country Store”.

Voor u als lezer om mee te beginnen naar een “live” optreden van “The Grascals”  op 28 september 2010 in de Music City Roots, Loveless Cafe Barn in Nashville met hun versie van de vermelde Hank Williams Jr songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een zeer bijzonder album met 13 tracks, waarbij The Grascals worden geassisteerd door tal van muzikale vrienden zoals Brad paisley, Dierks Bentley, Charlie Daniels, Darryl Worley, Joe Nichols en zoals reeds eerder vermeld Dolly Parton.

The Grascals, een bluegrass groep, die in 2004 werd opgericht en bestaat uit Terry Eldredge and Jamie Johnson uit Indiana, vervolgens uit Kentucky gitarist Danny Roberts en z’n vriend Jimmy Mattingly, vioolspeler uit de staat Kentucky en uit North Carolina bassist Terry Smith en de Canadees  David Talbot op de banjo(en hij kende Terry Eldredge nog van de periode, dat samen speelden bij Larry Cordle).

Ook nog even terug naar de originele uitvoering door countryzanger/schrijver/gitarist Tom T. Hall hier samen met de eveneens legendariscge Gene Watson met de song “The Year That Clayton Delaney Died”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton and The Grascals on stage CMA 2005

De groep kreeg grote bekendheid toen zij eind 2004 samenwerkten met  Dolly Parton tijdens haar tour door de USA. The Grascals brachten eind 2004 een EP uit met drie songs in de 2005 gevolgd door het album met hun naam The Grascals.

Vervolgens verscheen in de zomer van 2006 het album “Long List of Heartaches” in 2008 gevolgd door “Keep on Walking”.

Daarna kwam kampioen banjo speelster Kristin Scott Benson bij de groep voor hun vierde album  “The Famous Lefty Flynn’s”, dat vorig jaar werd uitgebracht.

En nu dus een jaar later is in samenwerking met Cracker Barrel het fraaie album The Grascals & Friends: Country Classics with a Bluegrass Spin” uitgebracht en waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor kankeronderzoek bij kinderen in het St. Jude Children’s Cancer Research Hospital in Memphis Tennessee.

Voor een wel zeer bijzondere video-clip van The Grascals en Dolly Parton met de song “I Am Strong” en videoopnames vanuit het St. Jude Children’s Research Hospital te Memphis TN opgenomen in de maand november 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mac McHale and The Old-Time radio Gang

Dan nu naar Mac McHale & The Old-Time Gang Radio hier met de songs “Little Green Valley” en “Down in Memory Lane” door Alan “Mac” McHale & The Old-Time Radio Gang, die staan op hun album “Get on Board” uitgebracht door het label Fishtraks uit Portsmouth New Hampshire.

Van dit album in dit programma ook nog de song “Little Green Valley”.

Zoals de naam van de groep al enigzins aangeeft, spelen zij akoestische country/bluegrass en folkmuziek in de sfeer van de tijd waar de radio nog “koning” was van de media.

De groep bestaat uit Herman Mcgee uit Kensington, New Hampshire op banjo, gitaar en met zang, Alan “Mac” McHale from Kennebunk, Maine op gitaar, mandoline en met lead-zang, Sally Roc op de staande bas en John Roc op mandoline en gitaar allebei met zang en afkomstig uit Wells in de staat Maine. 

Hoog tijd om eens kennis te maken met Alan “Mac” McHale en The Old-Time Radio Gang hier tijdens een “live” optreden met de song “Little Green Valley”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mac McHale and The Radio Gang

De muziek van Mac McHale & The Old-Time Radio Gang vormt de belangrijkste bijdrage tot de instandhouding van traditionele countrymuziek in de staat Maine.

De groep speelt en zingt mooie herinneringen aan de oude Amerikaanse countrymuziek uit de jaren ‘30 en ‘40 en die de luisteraars terugbrengen naar een unieke periode in de geschiedenis van Amerika, toen de populaire muziek levensechte verhalen vertelde.

Luistermuziek, eenvoudig en eerlijk en vaak soms onschuldig, maar altijd akoestisch met de zes-snarige gitraar, staande bas, viool, dobro en accordeon en waarbij hun optredens in graanschuren, kerken en scholen vaak door de lokale radiostations werden uitgezonden.

Alan “Mac”McHale is krasse lead-zanger/gitarist, die al meer dan 60 jaar zeer actief is met deze muziek is eigenlijk betrokken bij twee groepen, namelijk eentje met de naam “Two Old Friends”, waarin hij samen met de gitarist en banjospeler Emery Hutchins folksongs speelt en deze groep “The Old-Time Radio Gang”.

Samen hebben ze tal van albums uitgebracht, waaronder dus ook “Get On Board” afkomstig uit de song “God’s Ship” uitgebracht door het label Fishtraks uit Portsmouth NH en die ik heb ontvangen van m’n collega’s van WL-Country van de lokale omroep Purmerend, waarvoor natuurlijk m’n dank.

Voor u ook nog de klassieker “Bringing Mary Home” ooit geschreven door John Duffey hier door Alan “Mac” McHale & The Old Time Radio Gang”. Deze song staat trouwens op hun album “New River Train”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mary-Chapin Carpenter - I Feel Lucky

Dan nu naar de jaren ‘90 countrymuziek hier met Mary Chapin Carpenter hier met de song “I feel Lucky”, die staat op haar album album “Come One, Come On” in 1992 uitgebracht door Columbia. Een zeer fraai countrymuziek album.

Voor u als lezer ook nog even terug naar de jaren ’90 met een ‘live’ optreden van Mary-Chapin Carpenter hier met de song “I Feel Lucky” met o.a. als toeschouwer Marty Stuart.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Paycheck - Slide Off Your Satin Sheets

Vervolgens uit de mid-jaren ’70  Outlaw countryzanger/gitarist Johnny Paycheck met de song “Slide Off Your satin Sheets”, die o.a. staat op het “verzamelalbum “The best of Johnny Paycheck” uitgebracht door Curb.

Vlak nadat hij weer eens in de gevangenis had gezeten wegens oplichting en in 1975 vrij kwam, bracht hij heel toepasselijk het album “11 Months and  29 Days”. Dat was namelijk de periode waarin hij vastzat.

Daarna zag hij kans om weer een poosje op het rechte pad te blijven en kwam Johnny Paycheck met de song “Slide Off Your Satin Sheet” en ook zijn versie van “Take This Job and Shove It” hoog in de Top 10 countryoverzichten.

Maar Johnny Paycheck kon zich werkelijk niet gedragen en heeft daarna nog verscheidene malen vastgezeten voor slecht gedrag enzovoort. Hij overleed in 2003 op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes en longemphyseem.

Nu we toch in de vorig eeuw waren nog even verder terug naar een “live” optreden van wijlen Johnny Paycheck hier met de song “Slide Off Your Satin Sheets”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Adalida

Vervolgens “Adalida” door de succesvolle Texaanse countryzanger/schrijver/gitarist George Strait hier met een song, die staat op z’n album “Lead On” in 1994 uitgebracht door MCA Nashville.

Award-winnaar George Strait ontving voor dit album een dubbele platina onderscheiding en dat was dan ook wel met een heel goede reden.

De 10 songs op dit album waren van uitstekende kwaliteit en helemaal geschreven voor de fraaie bariton Strait met de verwachte honky tonk violen en steel gitaar.

Alhoewel er geen echte superhits opstaan, kwamen toch veel van de songs in de countrymuziekoverzichten te staan zoals “I’ll Always Be Loving You”, “What Am I Waiting For” en natuurlijk ook deze vrolijke “Adalida” . Grappig is ook, dat in de beschrijving bij het album ook de tekst van de songs zijn vermeld, zodat eenieder kan meezingen.

“Sugarland” trad ook op tijdens een speciale tribute show voor George Strait als ACM Artist of the Decade” met de song “Adalida”.

Gewoon even luisteren/Just Use the Link!

Ilse de lange - Next To Me

Na het overzicht van de countrymuziek evenemeten is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met om te beginnen de countryzangeres van het jaar Ilse de Lange hier met de song “Next to Me”.

Een album met 8 songs op 27 augustus vorig uitgebracht door Universal Music en op dit moment in Nederland nog steeds bij het Top 10 overzicht van de countrymuziek albums.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Ilse de Lange hier met de song “Next to Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maureen McGillavry on stage

Dan naar Utrecht voor “You’re the First Time I’ve Thought About Leaving” door Maureen McGillavry hier met een song, die als single is aangeboden aan het Canadese muziek marketingbedrijf “Hillcrest Radio Marketing Service” en op een verzamelalbum laten plaatsen.

Dit album werd door deze maatschappij vervolgens aan alle bekende country DJ’s over de gehele wereld gezonden met natuurlijk het verzoek om ook aandacht te schenken aan de verrichtingen van de zogenaamde Independent countryartiesten.

Voor meer informatie over Maureen gewoon even haar website raadplegen!

Larry Vannatta on stage

“Independent” artiesten daar besteden we ook in dit programma “Country Music Round-Up regelmatig aandacht aan, want ook voor deze artiesten geldt vaak, dat “alle begin moeilijk is” en “onbekend maakt onbemind”.

We gaan dan ook voor een dergelijke artiest naar Alberta Canada voor zanger/schrijver Larry Vannatta hier met Larry’s Liner for “Country Music Round-Up”“liner”  en z’n song “Heart on My Sleeve’, die als single is uitgebracht.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om eens te luisteren naar een aantal songs met o.a. ook “My Heart of a Sleeve” door Larry Vannatta.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ann Pascoe - Scared

Tijdens het programma van de vorige week kwam zij er aan het einde van het programma enigszins bekaaid af en daarom alsnog nu geheel compleet “Scared” of te wel “Angstig” door de Nieuw-Zeelandse countryzangeres Ann Pascoe hier met een song, die als single in eigen beheer is uitgebracht.

Nieuw-Zeeland, onze tegenvoeter, van verder weg kan de countrymuziek niet komen, maar ook daar dus behoorlijk populair.

Ann Pascoe, woonachtig in de omgeving van Stratford op Noorder-eiland van Nieuw Zeeland, werkt ook als manager van Stratford radiostation.

Dit radiostation zendt 24 uur per dag countrymuziek niet alleen afkomstig uit eigen land, maar ook natuurlijk Amerika, Engeland, Duitsland en Japan  en dat is iets anders dan het ene uur op de dinsdagavond hier bij uw radiostation “Radio Vrolek

Ann Pascoe heeft inmiddels een aantal albums met haar groep “The Old Dogs” uitgebracht.

Ook in dit programma net als de vorige week nog naar Nieuw Zeeland voor een fraaie video-clip van Ann Pascoe

hier met haar song “We’ve Got Country Song” opgenomen op het terrein van het mooie Taranaki Pioniers dorp in Stratford, Taranaki NZ.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson - Playing the Part

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Jamey Johnson hier met de song “Playing the Part”, die staat op de 1ste CD van z’n album “The Guitar Song” eind vorig jaar uitgebracht door Mercury.

Als u de tijd heeft vooral even kijken naar deze fraaie video-clip met een interview van Jamey Johnson met natuurlijk heel veel muziek ter introductie van zijn bijzondere album “The Guitar Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als opvolger van zijn uiterst succesvolle “That Lonesome Song”, dat in 2008 werd uitgebracht, komt Jamey Johnson hier terug met een ambitieus country-album bestaande uit twee CD’s.

Voor de “hard-core” vinyl liefhebbers is het album zelfs op 3 LP’s te verkrijgen!

Tot slot natuurlijk een speciale video-clip tot als einde van dit bericht van deze week. “Playing the Part” door Jamey Johnson.

Vertel het uw buren en vrienden!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 18 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 22 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek: Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Grascals & Friends   *** Born to Boogie & All My Rowdy Friends Are Comin’ Over Tonight   ***   Blugrascals Records/Cracker Barrel

3. The Grascals & Tom T. Hall   ***   The Year That Clayton Delaney Died   ***   Blugrascals Records/Cracker Barrel

4. The Grascals & Dolly Parton   ***   I Am Strong   ***   Blugrascals Records/Cracker Barrel

5. Mac McHale & The Old Time Radio Gang   ***   Little Green Valley   ***   Fishtraks Records

6. Mac McHale & The Old Time Radio Gang   ***   Down in Memory Lane   ***   Fishtraks Records

7. Mary-Chapin Carpenter   ***   I Feel Lucky   ***   Columbia

8. Johnny Paycheck   ***   Slide Off Your Satin Sheets   ***   Curb

9. George Strait   ***   Adalida   ***   MCA Nashville

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury

11. Ilse de Lange   ***   Next to Me   ***   Universal Music

12. Maureen McGillavry   ***   You’re the First Time I’ve Thought About Leaving  ***   Maureen McGillavry/Hillcrest

13. Larry Vannatta   ***   Heart on My Sleeve   ***   Larry Vannatta/Hillcrest

14. Ann Pascoe   ***   Scared   ***   Ann Pascoe/Hillcrest

15. Jamey Johnson   ***   Playing the Part   ***   Mercury

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

One thought on “I Am Strong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *