Somehow Tonight

Joe Diffie - Somehow Tonight

In dit programma gaan we net als de vorige week ook terug naar de jaren ‘90 met mooie countrysongs van Trace Adkins en Tanya Tucker en zelfs naar begin 1970 voor de song “Rose Garden” door Lynn Anderson.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass met deze keer Joe Diffie met een drietal songs van zijn album “The Bluegrass Album: Homecoming”.

Vervolgens singer/songwriter Katy Moffatt met een song van haar album “Midnight Radio” en gaan we ook nog naar een “live” optreden van haar in Lichtenvoorde.

Dan is het tijd voor de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse bijdrage in dit programma door de groep “Nickels & Dimes”en de singer/songwriter Bart de Win met een song van zijn nieuwe album “Little World”. 

Daarna gaan we naar Nashville TN voor de hedendaagse countrymuziek met The Band Perry gevolgd door The Rascal Flatts en treden Patty Loveless en Sara Evans op als onze uitsmijter van dit programma met de song “Love Don’t Let me Down” van het album “Country Strong”.

Joe Diffie and

We begonnen dit programma “Country Music Round-Up” met de songs “Rainin’ on Her Rubber Dolly” en de bekende Lester Flatt & Earl Scruggs song “Somehow Tonight” gevolgd door  “Lonesome and Dry as a Bone” door Joe Diffie hier met songs, die staan op z’n nieuwste album “The Bluegrass Album: Homecoming” op 25 oktober vorig jaar uitgebracht door Rounder Records.

Joe Diffie, afkomstig uit Tulsa Oklahoma en op zeer jonge leeftijd al bezig met de countrymuziek, vertrok in 1986 naar Nashville TN, waar hij eerst ging werken in de gitaarfabriek van Gibson, terwijl hij in z’n vrije tijd liedjes schreef.

Toen Holly Dunn in 1989 een grote hit scoorde met de door Diffie geschreven song “There Goes My Heart Again”, kwam er vaart in de muziekcarriere van hem en verwierf hij een contract bij het label EPIC.

In 1990 bracht hij hier z’n eerste album “A Thousand Winding Roads” uit, terwijl z’n eerste single “Home” vrijwel onmiddelijk op de nr. 1 van de countrymuziek overzichten kwam te staan.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kunnen kijken naar een leuke video-clip en kunt u luisteren naar de song “Home” van Joe Diffie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sedert die tijd heeft Joe Diffie tal van succesvolle albums uitgebracht in de traditionele countrysfeer met vooral veel mooie ballades.

Rounder Records kondigde in oktober vorig jaar verheugd aan, dat Joe Diffie, countryzanger/schrijver /gitarist en lid van de Grand Ole Opry, terugkeerde naar de bluegrassmuziek met het album “Homecoming”.

Op dit album, dat werd geproduceerd door Joe Diffie samen met Luke Wooten, wordt Joe bijgestaan door het “creme de la crème” van de bluegrassmuziek zoals o.a. The Grascalls, vokale ondersteuning door Rhonda Vincent, Alecia Nugent, Sonya Isaacs en Bradley Walker met Rob Ickes op de dobro, Aubrey Haynie viool, Bryan Sutton op gitaar, Mike Compton op mandolin, Mark Fain op de bas en Charlie Cushman op de banjo.

Tijd om eens kennis te maken met Joe Diffie en de introductie van het nieuwe album en kunt u even proeven aan een aantal songs van het nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Katy Moffatt - Rosa's Favorite Son

Dan nu in dit programma weer eens tijd voor de countryfolk muziek met hier Katy Moffatf met de song “Rosa’s Favorite Son”,  die staat op haar album “Midnight radio” in 1996 uitgebracht door het Watermelon label.

Bij deze song wordt zij muzikaal bijgestaan door de bekende zanger/schrijver/gitarist Tom Russell, de virtuoze gitarist Andrew Hardin, Hank Bones op bas gitaar en David Mansfield op dobro, viool en slide-gitaar.

Een fraai album, dat werd opgenomen gedurende de “Sneeuwstorm van 1996” in New York en

daar is de muziek van dit album ook uitstekend geschikt voor.

Laat het buiten maar stormen, binnen is het warm en behagelijk met de mooie muziek van Katy Moffatt is de sfeer uitstekend.

U kunt nog even naar een recent leuk optreden van Katy en Hugh Moffatt met hun versie van de Louvin Brothers song “I Don’t Believe You’ve Me My Baby” in de Beachland Tavern in Cleveland, Ohio op vrijdag, 28 mei 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Katy Moffatt - Papacita

Vervolgens ook nog “Papacita” door Katy Moffatt hier met een song, die staat op haar album “Playin’ Fool” op 11 november vorig jaar uitgebracht door Strictly Country Records.

Een mooi luister album met opnames van “live” optredens van Katy in de jaren ‘90, die waren opgenomen door Pieter Groenveld en die dus nu door SCR zijn uitgebracht.

“Papacito” of te wel “Mooie jongen” werd opgenomen op 4 augustus 1995 tijdens haar optreden in het Stonevalley muziektheater te Lichtenvoorde, waarbij zij muzikaal werd bijgestaan door haar broer Hugh Moffatt, Tom Russell, Andrew hardin, Julian Dawson en Rosie Flores.

Katy Moffatt, afkomstig uit Fort Worth Texas en jongere zuster van zanger/schrijver Hugh Moffatt, is nooit echt doorgebroken in de countrymuziek, maar heeft wel veel fans in de rootsmuziek en veel respect van critici voor haar mix van country, folk, blues en pop muziek.

In Nederland is zij ook een graag gezien gast in de akoestische countrymuziek en dat geldt trouwens ook voor haar broer Hugh, waarvan in 1992 tijdens z’n optreden in Wognum ook middels Strictly Country Records het album “The Wognum Sessions” werd geproduceerd en uitgebracht.

Tijdens hetzelfde “live” optreden van broer en zus Moffat in de Beachland Tavern hier nog met de song “Old Flames Can’t Hold a Candle to You”, die ook staat op het album “Playin’ Fool” en destijds opgenomen tijdens hun optreden in Lichtenvoorde.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Trace Adkins - Left Something Turned on at Home

Dan nu naar Nashville TN voor de countrymuziek uit de jaren ‘90 met als 1ste Trace Adkins hier met de song “ Left Something Turned on at Home”, die staat op z’n debuutalbum “Dreaming Out Loud” in 1996 uitgebracht door Captiol.

Trace Adkins, afkomstig  uit Sarepta Louisiana, begon al op jonge leeftijd met de gitaar en koos later voor een muziekstudie aan de “Louisana Tech”, waar hij ook deelnam aan het “American football” team. Na z’n studie ging hij werken op een olieplatform, maar raakte daar ernstig gewond aan z’n hand.

Na enige jaren keerde hij terug naar de muziek en maakte deel uit van het gospelquartet “The New Commitments”. In de begin jaren ’90 ging hij op de solo-tour en speelde in allerlei gelegenheden zoals “Honky Tonk” bars en clubs, waarbij hij de nodige ervaring opdeed.

In de mid-jaren ’90 vertrok hij naar Nashville, waarhij al snel een contract kreeg bij Capitol en vervolgens daar in 1996 zijn vermelde 1ste album uitbracht.

Van dit album kwam de als single uitgebrachte “Every Light in the House” op de 3e plaats van de countrymuziek overzichten terecht, terwijl “I Left Something on at Home” op de nr. 2 plek terecht kwam en de song “”This Ain’t) No Thinkin’ Thing” zelfs een nummer 1 hit werd.

Bij Capitol maakte hij vervolgens best wel een aantal succesvolle albums, maar eind 2008 verkaste hij naar het label “Show Dog” van Toby Keith, waar hij in 2010 het album “Cowboy’s Back in Town” uitgebracht.

Deze video-clip mag u echt niet missen! Fraaie countrymuziek tijdens een “live” optreden van de Canadese countryzanger/schrijver/gitarist George Canyon en Trace Adkins met de song “Left Something Turned on at Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lynn Anderson - Rose Garden

Vervolgens in dit programma uit de jaren ‘70 Lynn Anderson met de wel zeer bekende song “Rose Garden” ook wel aangeduid als “I Never Promised You a Rose Garden”, waarmee zij in die tijd niet alleen een Grammy Award won, maar werd uitgroepen tot “Best Female Country Vocal”.

De song stond lange tijd niet alleen op de nr. 1 positie in de countrymuziek overzichten stond, maar ook wereldwijd in de top van de popmuziek overzichten stond.

Van haar verschenen in de loop van de jaren tal van albums en CD’s, waarbij ik het album “Live from the Rose Garden” van harte kan aanbevelen. Dit album bestaat uit een CD met “live’ opnames, waarbij het publiek nauwelijks is te horen, maar haar begeleidingsgroep des te beter en Lynn Anderson natuurlijk fraai aanwezig met 16 fraaie songs.

Het tweede deel bestaat uit een DVD met mooie opnames van haar live-optreden. Zeer de moeite waard om nog eens herinneringen op te halen.

Voor u als lezer ook nog even terug in de tijd met Lynn Anderson middels een leuke mix van beelden en geluid en natuurlijk met de topper uit de jaren ’70 “Rose Garden”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tanya Tucker - It's a Little Too Late

Het is nooit te laat voor het countrymuziekprogramma “Countrymusic Round-Up”, want op de zaterdagmorgen van 11.00-12.00 is er altijd een heruitzending van dit programma, maar soms is het wel te laat zoals  in “It’s a Little Too Late” door TanyaTucker uit Texas hier met een song, die staat op haar album “Can’t Run From Yourself” in 1993 uitgebracht door Liberty/Capitol Nashville.

Zij had haar eerste countryhit in 1972 toen ze nog maar net 13 jaar was, heeft kans gezien haar zangcarrière uit te bouwen en nog steeds actief te zijn in “countrymusic-land”.

Haar meest recente album “My Turn” verscheen in 2009 met haar vertolking van tal van bekende countrysongs als Buck Owens “Love Is Gonna Live Here” ,White’s “After the Fire Is Gone” en Don Gibson’s “O Lonesome Me”.

Terug naar de jaren ’90 met een “live” optreden van Tanya Tucker hier tijdens een “live” optreden met haar smash-hit “It’s a Little Too Late”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nickels and Dimes - Open the Door

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met om te beginnen de groep

 “Nickels & Dimes” of te wel “Stuivers & Dubbeltjes” met hun song “Open The Door” en dat staat op hun album “Another Spot” in eigen beheer uitgebracht.

Dit album werd op 2 februari 2007 officieel gepresenteerd tijdens een optreden in het theater Villa 29 in Barneveld met veel eigen songs geschreven door Rene Wingelaar en Thomas Manetti. Rene op gitaar en met zang, Thomas op gitaar en achtergrondzang, Arno Cornelissen op bas, Klaas Christiaan Schukken op drums en percussie en tenslotte nog Freddie op de piano.

U kunt ook nog eens kennismaken met Rene Wingelaar hier met zijn versie van de song “For Baby (For Bobbi) tijdens een “live” optreden in Walton on the Hill , Surrey.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bart de Win - Call You in the Morning

Vervolgens “Call You in the Morning” door Bart de Win hier met een song van z’n nieuwe album “Little World” in eigen beheer uitgebracht.

Een zeer fraai album met alternatieve country ook wel “Americana” genoemd voor een groot deel opgenomen in Ron Flynt’s “Jumping Dog” studio in Austin Texas met een aantal Texaanse musici onder wie Walt Wilkins & The Mystequeros en natuurlijk niet te vergeten  de vrouwelijke hoofdrol voor Arianne Knegt.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Bart de Win samen met de Texaanse groep Walt Wilkins & The Mystequeros met de song “Ready” op 28 april 2010 in de Saxon Pub in Austin, Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Call You in the Morning” is geschreven door Bart de Win samen met Arianne, terwijl de overage twaalf songs zijn geschreven door Bart tevens multi-instrumental aanwezig op dit album met o.a. z’n piano, Wurlitzer, accordion en gitaar.

Op naar de zomer met de leuke en grappige song “Summer Dresses” door Bart de Win met natuurlijk ook mooie opnames van z’n vrouw Arianne uit Texas. Deze song staat als 2e track op z’n nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The band Perry - You Lie

Dan nu weer naar Nashville voor een jonge countrygroep aan de horizon “The Perry Band” hier met de song “You Lie”, die staat op het debuutalbum met hun eigen naam uitgebracht door Universal Republic Records.

The Band Perry bestaat uit Kimberly Perry op gitaar en piano met lead-zang en haar broers, Reid op de basgitaar en Neil op de mandoline, accordeon en drums en is afkomstig uit Mobile Alabama.

Met een vader, die z’n kinderen in slaap brfacht met de Rolling Stones, terwijl hun moeder hen wakker maakte met de muziek van Loretta Lynn.

En dat heeft vervolgens geleid tot kinderen, die een mix van country pop en rockmuziek maken begeleid door Bob Doyle de manager van Garth Brooks. In 2008 werkten zij aan hun songs, die vervolgens in de zomer van 2009 hebben geleid tot een contract bij het nieuwe label “Universal Republic Nashville” en hun album op 12 oktober 2010.

Tijd om eens kennis te maken met The Band Perry hier tijdens een akoestische opname van hun song “Independence”, de 9e track van hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rascal Flatts - I Won't Let You Down

“I Won’t Let Go” door de Rascal Flatts hier met een song, die staat op hun album”Nothing Like This” op 16 november vorig jaar uitgebracht door Big Machine Records.

De overstap naar hun nieuwe label “Big Machine Records” heeft weer een frisse wind doen waaien in de muziekkeuze van het vriendelijke trio The Rascal Flatts”. Een aanzienlijke opleving na hun laatste “Unstoppable” album met zelfs een stevige rocksong “Tonight Tonight”.

Maar zoals de fans van hen mag verwachten, ook mooie ballades zoals deze “I Won’t Let Go” , op het album “Nothin Like This” afkomstig van een meer dan uitstekende groep, die door de verandering van label behoorlijk is opgeknapt.

Voor u als lezer ook nog even naar een “live” optreden van de Rascal Flatts met de tranentrekker “I Won’t Let Go” bij de David Letterman Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Patty Loveless and Chris Young - Love Don't Let me Down

Zoals altijd wordt het einde van het programma “Countrymusic Round-Up” weer aangekondigd door de uitsmijter en deze keer zijn dat Patty Loveless en Chris Young met de song “Love Don’t Let Me Down”

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar deze song middels een “slide-show” afkomstig van een “trouwe” fan van Chris Young.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van dit bericht ook nog even achter de schermen kijken bij de film en promotie van “Country Strong”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 1 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 5 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Joe Diffie   ***   Rainin’ On Her Rubber Dolly   ***   Rounder Records

3. Joe Diffie   ***   Somehow Tonight   ***   Rounder Records

4. Joe Diffie   ***   Lonesome and Dry as a Bone   ***   Rounder Records

5. Katy Moffat   ***   Rosa’s Favorite Son   ***   Watermelon Records

6. Katy Moffat   ***   Papacita   ***   Strictly Country Records

7. Trace Adkins   ***   Left Something Turned on at Home   ***   Capitol

8. Lynn Anderson   ***   Rose Garden   ***   Capitol

9. Tanya Tucker   ***   It’s a Little Too Late   ***   Liberty/Capitol Nashville

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Nickels & Dimes   ***   Open the Door   ***   RCS

12. Bart de Win   ***   Call You in the Morning   ***   Bart de Win/Munich Records

13. The Band Perry   ***   You Lie   ***   Universal Republic Records

14. Rascal Flatts   ***   I Won’t Let Go   ***   Big Machine Records

15. Patty Loveless & Chris Young ***   Love Don’t Let Me Down   ***   RCA

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *