Country Strong

Country Strong

Op 7 januari j.l. is in Amerika de film “Country Strong” met o.a. Gwyneth Paltrow, Tim McGraw en Garrett Hedlund uitgebracht en in dit programma van de soundtrack alvast een aantal songs.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass door “The Hagar’s Mountain Boys” en Charlie Sizemore.

Vervolgens ook nog naar de Canadese singer/songwriter Amelia Curran met een song van haar nieuwste album “Hunter, Hunter” en gaan dan gelijk door naar Nashville TN voor de nieuwe single van Brad Paisley “This Is Country Music”.

Halverwege het programma met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is tijd voor de nederlandse bijdrage in dit programma en daarvoor zorgt Conny Lee met een song van haar album “Don’t Think (It’s Over Yet)” en ook nog de Nr. 1 countrygroep van nederland “Savannah”. 

Daarna besteden we weer eens aandacht aan de Independent countryartiesten met uit Schotland Lisa McHugh vervolgens uit Aschendorf Duitsland Herman Lammers Meyer met een song van zijn album “Nashville Is Rough on the Living” en treedt uit New Zeeland Ann Pascoe met haar single “Scared” op als uitsmijtster van dit programma

Charlie Sizemore Band - Pay No Attention to Alice

“Pay No Attention to Alice” ooit in de jaren ‘60 geschreven door verhalenverteller/zanger/schrijver Tom T. Hall , maar hier vanavond bij “Countrymusic Round-Up” gespeeld en gezongen door Charlie Sizemore en z’n band.

Deze song zal staan op het nieuwe album “Heartache”, dat naar verwachting begin 2011 zal worden uitgebracht door Rounder Records.

“Besteedt geen aandacht aan Alice” is een verhaal, waarbij in verhouding met het met alcohol doortrokken country & western repertoire bijna niets voorstelt.

De song is geschreven in een stijl en benadering, die doet denken aan de “alternatieve country” uit de jaren 90,  25 jaar later dus.

Tom T. Hall -  Pay No Attention to Alice

Deze song staat trouwens ook op een verzamelalbum, die als promotie van de muziek met songs van Dixie en Tom T. Hall werd uitgereikt, tijdens de “World of Bluegrass 2010”, dat werd gehouden van maandag, 27 September t/m zondag, 3 oktober in het Nashville Convention Centre. 

Voor u ook nog even naar een “live” Charlie Sizemore met de song “Alison’s Band” tijdens The North Carolina State Bluegrass Festival in Cherokee, NC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar het promotiealbum van Dixie & Tom T. Hall met 22 songs, die door hen zijn geschreven en door tal van bekende en minder bekende bluegrass groepen zijn gespeeld, zoals hier dus Charlie Sizemore, ooit lead-zanger/gitarist van The Stanley Brothers, Don Rigsby & Midnight Call, Josh Williams, Chris Jones & The Nightdrivers en is uitgebracht door hun eigen platen maatschappij “Good Home Grown Music”.

Good Home Grown Music - Go There!

Van dit album in dit programma ook nog”The Hager’s Mountain Boys”  met de titelsong van hun nieuwe album“Where’s the Lonesome”, dat binnenkort zal worden uitgebracht door “Mountain Fever Records”.

Tha Hagar's Mountain Boys - Where's the Lonesome

“The Hager’s Mountain Boys” uit Roxboro Virgina voor mij tot dusver onbekend, maar zij hebben inmiddels in eigen beheer een drietal albums uitgebracht door Blake Johnso op de bas met leadzang, z’n vader Mike Johnson op gitaar en achtergrondzang, Cliff Smith op de banjo, David Nance op dobro geasxsisteerd door  Rick Allred op mandolin en Ron Stewart op viool.

Natuurlijk kunt u als lezer ook eens kennismaken met The Hagar’s Mountain Boys hier tijdens een “live” optreden tijdens het SPBGMA (Society of the Preservation of Blue Grass Music in America) in februari 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amelia Curran - Bye Bye Montreal

Dan nu naar de folkmuziek van Amelia Curran uit St. John New Foundland hier met de song “Bye Bye Montreal”, die staat op haar album “Hunter Hunter” in 2009 uitgebracht door Six Shooter Records. Amelia Curran uit St. John New Foundland, die zo’n tien jaar geleden verhuisde naar Halifax Nova Scotia heeft al een groot aantal albums uitgebracht, zoals War Brides (2006), Lullaby for Barflies (2002), Trip Down Little Road (2001), and Barricade (2000) en in 2009 dus het album “Hunter Hunter. Zij ontving vorig jaar vier Award Nominaties van Nova Scotia Music and Industry Awards, waaronder de “Album of the Year”,  “Female Artist Recording of the Year”, “Folk Artist/Group Recording of the Year” en “SOCAN Songwriter of the Year”.

In November 2010 werd zij tijdens de Canadian Folk Music Awards Festival in Winnipeg uitgereoepn tot “Solo Artist of the Year”.

“Hunter, Hunter” het mooie ingetogen folkmuziekalbum van Amelia Curran en zeer aanbevelenswaardig!

Tijd voor u als lezer om eens nader kennis te maken met Amelia Curran hier tijdens een “live” optreden op 24 februari 2009 in het theater Starlight in Waterloo Ontario met Phil Sedore op gitaar en achtergrondzang als openings act voor Luc Doucet & the White Falcon.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - This Is Country Music

Vervolgens terug naar Nashville “This Is Country Music” door Brad Paisley hier met een song, die officieel op 18 november vorig jaar werd gepresenteerd tijdens een “live-optreden” van Brad Paisley gedurende de uitreiking van de CMA Awards 2010.

En ofschoon hij op 2 november net z’n verzamelalbum “Greatest Hits Alive” via Arista Nashville had uitgebracht, voelde hij zich toch geroepen om deze fraaie song “This Is Country Music” alvast te presenteren.

Z’n nieuwe album, waarop dit lied ook zal staan, wordt naar verwachting in de loop van deze lente/ begin van de zomer 2011 uitgebracht.

Paisley verklaarde, dat “This Is Country Music” een “love song is aan zijn fans, die zich herkennen in de teksten van de songs en aan de muziek industrie, die deze muziek uitbrengt en dat een“soundtrack” is van het dagelijkse leven.

De promotie van countrymuziek staat altijd centraal in het programma “Countrymusic Round-Up” en zoals altijd wel aanwezig in m’n bericht een bijzondere aansprekende schitterende video-clip en dus tijd voor countryzanger/schrijver en gitaarvirtuoos Brad Paisley hier met de song “This Is Country Music”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Country Strong - Gwyneth Paltrow

Dan nu naar de soundtrack van de film “Country Strong” van de hoofdrolspeelster Gwyneth Paltrow hier met de titelsong “Country Strong” en van de mannelijke hoofdrolspeler Garrett Hedlund de song “Chances Are”.

U kunt alvast ook nog even naar het optreden van Gwyneth Paltrow tijdens de uitreiking van de CMA Awards in 2010 hier samen met Vince Gill met de titelsong van de film en het album “Country Strong”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Liars Lie” of te wel “Leugenaars liegen” door Lee Ann Womack hier dus ook met een song uit de film “Country Strong” en waarvan een muziek album is uitgebracht door RCA op 25 oktober 2010.

Een verhaal rond een snel populair wordende countryzanger/schrijver in dit geval Garrett Hedlund, die de uit de gratie geraakte countryzangeres Gwynett Paltrow op sleeptouw neemt naar de top van de countrymuziek.

Zulke zaken gaan natuurlijk gepaard met romantische complicaties met o.a. de echtgenoot en tevens manager van Gwyneth Paltrow, vertolkt door Tim McGraw en een schoonheidskoningin vertolkt door Leighton Meesters, die ook countryzangeres wil worden. Ook een zeer herkenbare situatie in de hedendaagse countrymuziek.

Natuurlijk ook nog een fraaie video-clip van de andere hoofdrolspeler van de film “Country Strong” Garrett Hedlund hier met de song “Chances Are”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het wel en wee van sterren als Britney Spears en Michael Jackson inspireerden de schrijvers van Country Strong.

In de film speelt Gwyneth Paltrow een gevallen zangeres, die werkt aan haar comeback.

“We maken artiesten groot en vieren hun succes, maar bij de eerste tekenen van zwakte, genieten we van hun ondergang”, legt Shana Feste uit aan het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Feste schreef en regisseerde “Country Strong”, met in het centrum countryzangeres Kelly Canter, die na een succesvolle carrière verslaafd raakt en in afkickklinieken belandt.

“Country Strong” op 25 oktober uitgebracht door RCA/Sony en de film werd op 17 december 2010 voor het eerst gepresenteerd in Nashville TN en daarna in beperkte mate vertoon, maar is in geheel Amerika vanaf 7 januari te zien.

Als lezer kunt u nog even luisteren naar Lee Ann Womack hier met de song “Liars Lie” ook uit de soundtrack van de film middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “Country Strong” geschreven door Chris Martin, de echtgenoot van Gwyneth Paltrow is inmiddels genomineerd voor Golden Globe Award

Wanneer  “Country Strong in Europa zal worden uitgebracht is mij nog niet bekend, maar zodra ik daar iets over verneem zal ik u natuurlijk informeren, maar u kunt een romantische film verwachten met een uitstekende “soundtrack”, waaraan o.a. ook nog wordt meegewerkt door countrysterren als Sara Evans en Trace Adkins.

U kunt alsvast even kijken naar de “trailer” van de film “Country Strong”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Conny Lee - Crazy Arms

En dan is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” met om te beginnen Conny Lee hier met haar versie van de bekende song “Crazy Arms”, die staat op haar album “Don’t Think (It’s Over Yet)”

Deze song werd ooit in de jaren ’50 geschreven door Ralph Mooney en Chuck Seals en als sedert 1956 zeer bekend door de uitvoering van Ray Price.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee timmert ook international flink aan de weg, want deze song heeft zij door het Canadese muziek marketingbedrijf “Hillcrest Radio Marketing Service” op een verzamelalbum laten plaatsen. Dit album werd zeer recent door deze maatschappij vervolgens aan alle bekende country DJ’s in de hele wereld gezonden met natuurlijk het verzoek om ook aandacht te schenken aan de verrichtingen van de zogenaamde Independent countryartiesten.

Op zondagmiddag 27 Maart a.s. zal Conny Lee trouwens weer deelnemen aan  de Holland Happening’s Artiestenmiddag in Party Centrum Flamingo aan de Lengweg 150 in Hoogvliet, maar daarover t.z.t. meer informatie in de agenda van dit programma.

U kunt ook nog even kennismaken met Conny Lee hier tijdens een “live” optreden met haar versie van de song “Crazy Arms”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - My Reputation

Vervolgens “My Reputation” door Savannah hier met de 1ste track van hun album “Savannah”die staat op het album met hun eigen naam “Savannah” uitgebracht door M.O.D. Record Label.

Tijdens de fraaie Christmas Country Western op 27 December j.l. speelde deze groep in de Darling Market te Rijswijk ZH.

Op dit moment toeren zij door Nederland met de theatershow “Back to the Country”, waaraan ook door Dick van Altena en Cor Sanne wordt meegewerkt.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een video-clip van Savannah met de song “My Reputation”  hier tijdens een “live” optreden in Rodeo Jacks’s Hemsby Village Hall, Norfolk U.K.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lisa McHugh - I'm a Little Bit Lonely

Dan nu naar Schotland voor Lisa McHugh hier met de song “I’m a little bit lonely”, die staat op haar debuutalbum “Old Fashioned Girl” in eigen beheer uitgebracht.

Ook Lisa maakte gebruik van de mogelijkheden van Hillcrest om haar debuutalbum onder de aandacht van de countrymuziek liefhebbers over de hele wereld te brengen.

Natuurlijk ook even kennismaken met Lisa McHugh hier met de song “I’m a Little Bit Lonely” tijdens een optreden in het Showcase TV programma “A Little Bit of Ireland”.

Het programma wordt gepresenteerd door Richard O’Brien uit Dublin en opgenomen in de studios van de Ierse Community TV in Brighouse West Yorkshire.

Dit programma wordt elke maand uitgezonden via Sky Showcase 201 en is ook beschikbaar via Freesat 403.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hermann Lammers Meyer - Little Jack Daniels

Evenals trouwens de doorgewinterde Duitse countryzanger/schrijver Hermann Lammers Meijer uit Aschendorf in de buurt van Papenburg vlakbij de grens met de provincie Groninegn hier met de song “Little Jack Daniel”,  die staat op z’n album “Nashville is Rough on the Living” door Desert Kid Records uitgebracht.

De song “Little Jack Daniel” komt uit een ver verleden destijds bekend geworden door “Little Jimmy Dickens” en u kunt als lezer ook nog even luisteren naar deze uitvoering middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Hermann wordt in Europa meestal begeleid door de groep Emsland Hillbillies, maar voor dit album hebben een aantal Texaanse musici hem bijgestaan.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Hermann Lammers Meyer tijdens een TV-optreden in Denemarken hier met de song “Good Old Days”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ann Pascoe - Scared

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster, de Nieuw-Zeelandse countryzangeres Ann Pascoe hier met een song“Scared” of te wel “Angstig”, die als single in eigen beheer is uitgebracht.

Nieuw-Zeeland, onze tegenvoeter, van verder weg kan de countrymuziek niet komen, maar ook daar dus behoorlijk populair.

Ann Pascoe, woonachtig in de omgeving van Stratford op Noorder-eiland van Nieuw Zeeland, werkt ook als manager van Stratford radiostation.

Dit radiostation onderdeel van een keten zendt 24 uur per dag countrymuziek niet alleen afkomstig uit eigen land, maar ook natuurlijk Amerika, Engeland, Duitsland en Japan  en dat is iets anders dan het ene uur op de dinsdagavond hier bij uw radiostation “Radio Vrolek

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar de uitzending van het radiotstation.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ann Pascoe heeft inmiddels een aantal albums met haar groep “The Old Dogs” uitgebracht.

Ook Ann Pascoe heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheden van Hillcrest om haar muziek te promoten en zo kunt u als luisteraar en lezer ook vernemen, dat countrymuziek over de gehele wereld populair is.

Tot slot van dit bericht nog naar Nieuw Zeeland voor een fraaie video-clip van Ann Pascoe

Hier met haar song “We’ve Got Country Song” opgenomen op het terrein van het mooie Taranaki Pioniers dorp in Stratford, Taranaki NZ.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 11 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 15 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Hagar’s Mountain Boys   ***   Where’s the Lonesome   ***   Mountain Fever Records/Good Home Grown Music

3. Charlie Sizemore   ***   Pay No Attention to Alice   ***   Rounder/Good Home Grown Music

4. Amelia Curran   ***   Bye Bye Montreal   ***   Six Shooter Records

5. Brad Paisley   ***   This Is Country Music   ***   Arista Nashville

6. Gwyneth Paltrow   ***   Country Strong   ***   RCA/Sony

7. Garret Hedlund   ***   Chances Are   ***   RCA/Sony

8. Lee Ann Womack   ***   Liars Lie   ***   RCA/Sony

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury

10. Conny Lee   ***   Crazy Arms   ***   Vincent Produkties/ Hillcrest

11. Savannah   ***   My Reputation   ***   M.O.D. Record Label

12. Lisa McHugh   ***   I’m a Little Bit Lonely   ***   Lisa McHugh/Hillcrest

13. Hermann Lammers Meyer   ***   Little Jack Daniel   ***   Desert Kid Records/Hillcrest

14. Ann Pascoe   ***   Scared   ***   Ann Pascoe/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

One thought on “Country Strong

  1. Hallo Jan.

    Aleereerst wens ik jou & alle luisteraars nog een geweldig, gezond & muzikaal 2011 toe.

    Bedankt dat je ook deze keer weer “Crazy Arms” op de playlist hebt gezet!!
    Succes met je programma.

    Groetjes Conny Lee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *