Here in the Real World

Alan Jackson - Here in the Real World

Lezers van dit eerste weblog bericht van 2011 wens ik hierbij nog veel voorspoed en geluk in dit Nieuwe Jaar en hoop, dat u natuurlijk ook dit jaar met veel plezier naar het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” zult kunnen luisteren en/of m’n berichten lezen.

In dit programma special aandacht voor het 20-jarig jubileum van de 1ste tophit van Alan Jackson met een aantal songs van z’n nieuwe verzamelalbum “34 Number Ones”.

We beginnen zoals altijd akoestisch deze keer met muziek van het album “Among the Budded Roses” van “The Old Time Music Group” gevolgd door singer/songwriter Annie Keating met fraaie folkmuziek van haar nieuwe album “Water Tower View”.

Na de agenda met

het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio  is het tijd voor de nederlandse bijdrage in dit programma door Hilde Vos met een song van haar nieuwe album “A Heartbeat Away” en ook nog Dick van Altena met de titelsong van z’n album “Witte Vlienders”. 

Daarna gaan we naar de meer hedendaagse countrymuziek uit Nashville met nog een bekende van The Mavericks gevolgd door de Lucky Tomblin Band uit Austin Texas en treedt Kenny Chesney met een song van zijn nieuwe album “Hemmingway’s Whiskey” op als uitsmijter van dit programma.

The Old Time Music Group - Cumberland Gap

We begonnen dit programma met het verhaal over de “Cumberland Gap”, een passage door de Cumberland Mountains, dat deel uitmaakt van het Appelachie gebergte.

Door middels van deze “Gap”, die zo rond 1750 werd ontdekt, kon men op een gemakkelijke manier vanuit de staat Virginia naar Tennessee en Kentucky trekken.

Deze “Cumberland Gap” werd ook vaak bezongen en hier dus ook door de Old Time Music Group.

“Cumberland Gap” door tal van musici en groepen, zoals ook Lester Flatt & Earl Scruggs bezongen, maar om in de stijl van “The Old Time Music Group” te blijven hier gekozen voor de versie van Frank Fairfield hier tijdens een optreden in het programma van Greg Vandy op 18 november 2009 in de studio van het radiostation Seattle KEXP.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor meer informatie over Frank Fairfield kunt u ook even doorschakelen naar het radioprogramma “Dwars” van Radio 6.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’ll Be All Smiles Tonight” een traditionele Ierse folksong uit zo rond 1880 en door Ierse emigranten meegenomen naar Amerika en daar door talrijke countryzangers en groepen vertolkt, zoals bijvoorbeeld Rosanne Cash, The Louvin Brothers en recent nog door Martina McBride samen met The Chieftains.

Maar vanavond in dit programma dus door de “Old Time Music Group”, die dwars tegen de stroom van vernieuwing nog tijd heeft en neemt voor het vertolken van folk en countrysongs in de oude stijl.

Deze Amerikaanse song en de Ierse folksong “I’ll Be All Smiles Tonight” staan op het album, dat ik van mijn radio collega’s van het countrymuziek programma “WL Country” van radio Purmerend ontving. Dit programma met Piet van Mourik, Dick Groot en Loek Lamers is iedere maandagavond van 20.00-22.00 ook via het internet te beluisteren.

Voor meer informatie!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“The Old Time Music Group” bestaande uit Ed Simpkins op gitaar en harmonica, Debbie Simpkins op autoharp en een “Appelachie dulcimer”Jody Murray op de banjo en Randy Armentrout op de bassviool komt uit het zuidwesten van Ohio en treedt sedert 1979 regelmatig op festivals, countrytentoonstellingen en jaarlijkse ontmoetingen.

Een van de leukste gebeurtenissen was wel hun optreden in 1995 in the Grand Ole Opry Ryman Auditorium voor de uitreiking van de “Traditional Music Awards”

De groep heeft inmiddels 6 albums uitgebracht en waarvan het laatste album een verzamelalbum met de titel “Times Past : 25the Anniversary” in eigen beheer uitgebracht.

Martina Mcbride and The Chieftains - I'll Be All Smiles Tonight

Voor u als lezer ook nog een zeer speciale uitvoering van “I’ll Be All Smiles Tonight” door Martina McBride hier samen met The Chieftains tijdens een optreden in The Grand Ole Opry te nashville TN.

Deze song  staat ook in deze uitvoering op het album “Down the Old Plank Road: The Nashville Sessions” van The Chieftains op 17 september 2002 uitgebracht door RCA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Annie Keating - First of November

Dan nu naar de folk muziek door Annie Keating hier met de song “First of November” en “A Little Too Long” door Annie Keating hier met songs, die staan op haar album “Water Tower View” of te wel “Zicht vanaf de watertoren”,  dat had dus ook in Krimpen aan de Lek kunnen zijn, maar het gaat hier zeker niet alleen maar om mooie vergezichten, maar veel meer voor een terugblik dan wel vooruitzicht.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met het uitzicht van de Watertoren Krimpen aan de Lek

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Water Tower View is al het vierde album van singer/songwriter Annie Keating. Zij maakt geen spectaculaire muziek, maar eerder intieme, gevoelige liedjes. Mooie liedjes – goede teksten en fraaie melodieën.

De arrangementen zijn, mede dankzij bijdragen van bijvoorbeeld Bo Ramsey op electrische gitaar en achtergrondzang, meer dan voortreffelijk, waarbij Keating Americana speelt die van ingetogen folk tot stevige rock gaat, zonder de intimiteit te verliezen.

Annie Keating - Valentine

Na haar succesvolle vorige album, Belmont, dat in 2008 in eigen beheer werd uitgebracht en ook reeds eerder viel te beluistreren in dit programma, presenteert ze met Water Tower View een vaste constante lijn.

Voor u als lezer ook nog even terug naar een “live”optreden van Annie Keating samen met Chris Tarrow en Chris Bonelli ter promotie van haar album “Belmont” in het radioprogramma van Bob Harris op BBC Radio 2.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ze bekijkt de wereld vanuit een watertoren perspectief en dat overzicht vind je terug in haar songs. Zoals altijd ook nu weer geassisteerd door Jason Mercer, die, behalve als bassist, ook fungeert als producer met Chris Tarrows ook op electrische gitaar en Chris Benelli op drums en/of percussie.

“A Little too Long” is een song die volkomen tot leven komt, waarbij de trombone van Josh Rabinowitz een hoofdrol opeist.

Annie Keating blijft wat mij betreft een interessante naam om in de gaten te houden, eentje die je qua geluid ergens mag scharen tussen Lucinda Williams en Gillian Welch. Geen overdaad of pretenties, maar wel ziel en vakmanschap.

Van het album “Belmont” hier ook nog de song “Valentine” door Annie Keating hier tijdens een “live”-optreden in Southpaw op Park Slope in Brooklyn NY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan jackson - Chasin' That Neon Rainbow

Nu van de folkmuziek terug naar het centrum van de countrymuziek met Alan Jackson hier met de song “ Chasin’ That Neon Rainbow” gevolgd door “Here in the Real World” en “As She’s Walking Away” door de Zack Brown Band met natuurlijk ook Alan Jackson hier met songs, die staan op het album “34 Number Ones”, op 22 november j.l. uitgebracht door Sony/Arista Nashville.

Het 20-jarig jubileum van de eerste Top Tien hit van Alan Jackson is een uitstekende gelegenheid om een verzameling als “34 Number Ones” middels een album bestaande uit twee CD’s  uit te brengen met de meeste van z’n topsongs.

Terug naar 1990 voor een zeer fraaie video-clip van Alan Jackson tijdens “Audition Time” met de song “Chasin’ That Neon Rainbow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Technisch gesproken is de titel niet helemaal juist en niet alleen vanwege de drie nieuwe songs op het album met Alan’s versie van de bekende Carter/Kilgore song “Ring of Fire”, de song “Look at Me” en het duet met de Zac Brown Band “As She’s Walking Away”, maar ook vanwege het feit, dat songs als “Here in the Real World” en “Chasin’ That Neon Rainbow” en nog een paar anderen nooit in de Billboard topoverzichten hebben gestaan.

Zonder deze twee songs en o.a. ook “Tonight I Climbed the wall” , “(Who Says) You Can’t Have It All” en “Who’s Cheatin’ Who” zou een verzamelalbum niet compleet zijn en dus tezamen met alle nummer 1 Hits van 1991 tot en met 2008 hier aanwezig.

Alan Jackson heeft zeker nog veel meer te bieden dan alleen maar nummer 1 singles. Mooie songs als  “Pop a Top” , “USA Today” , “A Woman’s Love” en “www.memory” staan er niet op, maar even goed is dit een schitterend countrymuziek verzamelalbum van Alan Jackson, die ik graag hierbij aanbeveel.

Vervolgens natuurlijk ook nog vijf jaar later met nog zo’n fraaie video-clip van Alan Jackson met de song “Here in the Real World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hilde Vos - Living on Lies

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek en aangezien het concert van zondagmiddag, 9 januari van Dick van Altena en Hilde Vos al is uitverkocht als troost in dit programma net als de vorige week Hilde Vos, maar nu met de door haarzelf geschreven song “Living on Lies”.

Dit lied staat op haar eerste album “A heartbeat Away” dit jaar uitgebracht door P&C Inlok en gedistribueerd door Continental Record Service.

Hilde Vos uit Nijmegen, die voor het eerst in de countrywereld met groot optrad tijdens het DCMA Gala 2009 samen met Dick Altena met de song “How’s the World Treating You”. Dick van Altena ook uit de omgeving van Nijmegen, maar dan aan de Betuwse kant heeft haar behoorlijk gepromoot en dat heeft dan ook mede geleid tot dit fraaie album met 12 songs.

Voor u als lezer ook nog een bijzondere promotie video-clip van Hilde Vos hier met de titelsong van haar album “A Heartbeat Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Witte Vlienders

Van Dick van Altena in dit programma nog met de titelsong van z’n album“Witte Vlienders” , dat in 2008 werd uitgebracht door P & C Interlokaal.

Het is zijn vierde cd in het Betuws dialect met deze keer veertien liedjes en waarbij in “Witte Vlienders” Dick herinneringen ophaalt aan een mooie dag in april, bijna zomers waarin witte vlinders plotseling de tuin binnenvliegen.

Zouden het de boodschapers zijn van zijn overleden moeder Bertha die zeggen “Denk aan mij, Vergeet me niet?”. Een mooi album van deze Nederlandse zanger/schrijver/gitarist in het Betuuws dialect! 

Ook nog even terug naar de presentie van het album “Witte Vlienders” door Dick van Altena tijdens een optreden in het Dorpshuis Angeren met het kinderkoor “ De Bavootjes” uit Angeren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Mavericks - There Goes My Heart

Dan nu weer terug naar de US of A met nog eens“The Mavericks” hier met de bekende song “There Goes My Heart”.

Daarvoor hoorde u nog “The Mavericks” met de song “There Goes My Heart”, waarmee de groep met Raul Malo en bassist Robert Earl Reynolds in 1994 grote successen boekte tezamen natuurlijk met tal van andere bekende songs als “Oh, What a Thrill” en de titelsong van hun album “What a Crying Shame”.

In 2007 werd door Universal Music nog een fraai verzamelalbum met de titel “The Essential Collection” of te wel “The Mavericks Gold” uitgebracht en waarop u veel moois van hun eerste 10 jaar kunt terug vinden. Een album bestaande uit twee CD’s.

Natuurlijk ook voor u nog even de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar een “live” optreden van The Mavericks met de song “There Goes My Heart” in Austin TX

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Lucky Tomblin Band - The Keys in the Mailbox

Vervolgens op naar Austin Texas voor The Lucky Tomblin band hier met de song “The Keys in the Mailbox”, die staat op hun album “In a Honky-Tonk Mood” in 2006 uitgebracht door Texas World Records.

Meestal leadzang door Lucky Tomblin, maar in deze song Earl Poole Ball op de piano met lead-zang evenals Red Volkaert op lead-gitaar, Sarah Brown op de bas en John Reed op leadgitaar, Bobby Arnold op rhythm-gitaar en John Hahn op drums.

U kunt ook nog even het optreden van de “Lucky Tomblin Band” met de song “End of the Line” op 27 juli 2007 tijdens het 20ste Country Rendez-Vous Festival in Craponne France

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Chesney - The Boys of Fall

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter , Kenny Chesney  hier met de song“The Boys of Fall” , die staat op het album “Hemingway’s Whiskey” op 28 september van vorig jaar uitgebracht door Sony Nashville/BNA.

Een album met fraaie rustige songs, geen gillende gitaren en brullende versterkers, maar “easy-going” liedjes, die als achtergrondmuziek vanuit een heerlijke ligstoel aan het strand met een passend drankje erbij uitstekend valt te genieten.

Tot slot nog de bijzondere video-clip van Kenney Chesney met de song “The Boys of Fall” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 4 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 8 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Old Time Music Group   ***   Cumberland Gap   ***   The Old Time Music Group  

3. The Old Time Music Group   ***   I’ll Be All Smiles Tonight   ***   The Old Time Music Group  

4. Annie Keating   ***   First of November   ***   Annie Keating

5. Annie Keating   ***   A Little Too Long   ***   Annie Keating

6. Alan Jackson   ***   Chasin’ That Neon Rainbow   ***   Sony/Arista Nashville

7. Alan Jackson   ***   Here in the Real World   ***   Sony/Arista Nashville

8. Zac Brown Band & Alan Jackson   ***   As She’s Walking Away   ***   Sony/Arista Nashville

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Hilde Vos   ***   Living on Lies   ***   P & C Interlokaal

11. Dick van Altena   ***   Witte Vlienders   ***   Interlokaal

12. The Mavericks   ***   There Goes My Heart   ***   Universal Music

13. The Lucky Tomblin Band   ***   The Keys in the Mailbox   ***   Texas World Records

14. Kenny Chesney   ***   The Boys of the Fall   ***   Sony Nashville/BNA

Be There next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *