The CMA-Award Winners Are…

The CMA Award Winners Are....

Woensdag, 10 November werden in de Bridgetown Arena in Nashville TN voor de 44ste keer de Country Music Awards uitgereikt.

In dit programma natuurlijk een overzicht en muziek van een aantal winnaars, zoals Miranda Lambert, Blake Shelton en The Zac Brown Band.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass door o.a. de Larry Stephenson Band, Alison Krauss met een soundtrack van een bijzondere film en uit Santa Barbara, Calfornie, Tom Corbett met twee songs van zijn bijzondere album “Tonight I Ride”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma deze keer verzorgd door Ilse de Lange met een song van haar nieuwe album “Next to Me” en daarna de countrygroep Savannah met “Cowboys & Indians”

Daarna weer terug naar de Bridgestone Arena en Country Music Award winnaars, zoals Brad Paisley “live” met z’n song “Water”, het trio Lady Antebellum met “Hello World” en treedt Sugarland op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen dit programma met “Talk to Me Lonesome Heart” door Larry Stephenson en z’n groep hier met een song, die staat op het album “20th Anniversary” in februari van dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records.

Larry Stephenson - Talk to Me Lonesome Heart

Een fraai album met 13 songs opgenomen in de periode 2008-2009 in diverse studio’s, waaronder ook de “Skaggs Recording Studio” in Henderson TN. Aan dit album werkten tal van bluegrass en countrysterren mee, zoals David Parmley van de “Bluegrass Cardinals”, tegenwoordig van “Continental Divide”, Connie Smith en haar echtgenoot Marty Stuart, natuurlijk ook Ricky Skaggs, Del McCoury, Jamie Dailey en Darrin Vincent en Dale Ann Bradley.

Om mee te beginnen een “live” optreden van de Larry Stephenson Band met de song “Sweet Little Miss Blue Eyes” in het Glen Maury Park te Buena Vista Virginia in september 2002.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss - Sitting In the Window of My Room

Vervolgens  “Sitting in the Window of My Room” door Alison Krauss hier met een song, die te horen is in de film “The Divine Screts of the Ya-Ya Sisterhood” in 2002 uitgebracht door Warner/Sony.

De producer T-Bone Burnett, die ook verantwoordelijk was voor de bijzondere muziekfilm “O Brother, Where Art Thou?” heeft ook hier weer een groot aantal songs uit de oude tijd tevoorschijn gehaald opnieuw opgenomen in de oude stijl met een aantal blues gezongen door Jimmy Reed, Cajun songs door Ann Savoy, Taj Mahal met een song van Fats Waller, Richard & Linda Thompson met hun versie van de oude song “Dimming the Day”, maar hier vanavond dus Alison Krauss met haar versie van “Sitting in the Window of My Room”.

Tijd voor een bijzondere video-clip in dit bericht: Alison Krauss hier met o.a. twee leden van Union Station,  Jerry Douglas en Ron Block, met de song “Sitting in the Window of My Room” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De film “The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood” vertoont wel enige overeenkomst met een andere bekende film “Steel Magnolias” en vertelt het verhaal over de toneelschrijfster Sidda Lee Walker, die in New York verblijft, ver van haar oorspronkelijk huis in Lousiana en haar moeder Vivi met wie zij in onmin leeft.

De vriendinnen van haar moeder Vivi, die eveneens behoren tot de club van de Ya-Ya priesteressen, proberen moeder en dochter op een bijzondere manier weer bij elkaar te brengen, maar of dat lukt? Natuurlijk ga ik niets verklappen! Een film met Sandra Bullock en Ellen Burstyn in de hoofdrol

Die film wil je gezien en gehoord hebben! Bel mij nog eens op als uw telefoon het weer doet en laat mij eens weten wat u ervan vindt! U kunt natuurlijk wel even naar de leuke trailer van deze film gaan kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom Corbett - Tonight I Ride

Dan nu naar Santa Barbara, Californie voor Tom Corbett hier met de song “Here Comes the Border” en de Charlie Pride song “Is Anybody Goin’ To San Antone” natuurlijk zeer bekend van de uitvoering door Doug Sahm en de Texas Tornadoes, maar in dit programma nu eens door Tom Corbett en z’n vrienden.

Deze song staat op het album “Tonight I Ride” van Tom Corbett dit jaar uitgebracht door Roundhole Records.

Het 3de album van de westkust musicus Tom Corbett is een voorzetting van z’n muzikale trektocht en waarbij in dit album zijn voorkeur blijkt voor bijzondere verhalen en de geschiedenis van de West.

Allerlei instrumenten zijn te horen op dit album, van mandolins, violen, Bakersfield Telecasters en tot zelfs een Tex-Mex Band.

Tom Corbett (r.) and John McEuen (l.)

Tom Corbett, die in de loop van de jaren al met tal van bijzondere musici heeft samengewerkt, zoals John McEuen van de Nitty gritty Dirt Band, Robin en Linda Williams o.a. bekend van de show “Prairie Home Companion”, wordt bij dit album geholpen door een aantal muzikale vrienden om z’n verhalen te vertellen.

Onder hen Herb Pedersen, Jonathan McEuen, Tom Rozum en Victor Besetti van Los Lobos om er maar een paar te noemen.

De muziekstijl van dit album varieert van bluegrass, een Conjunto dans groep tot een echte vrolijke café dans met de song “Middle of Nowhere”.

Van de twaalfs songs op dit album zijn er elf door Tom Corbett geschreven met hemzelf natuurlijk op z’n favoriete instrument de mandoline en met lead-zang.

Een fraai album voor de liefhebbers van de diverse countrymuzieksoorten, voor iedereen wel wat om je cowboy hoed aan op te hangen en een leuke reis naar de West te maken.

Voor meer informatie kunt u Tom Corbett’s website er nog even op nalezen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda lambert - Only Prettier

Dan nu naar de winnaars van de Country Music Awards, die  woensdagavond, 10 november, werden uitgereikt in de Bridgestone Arena in Nashville.

Uitgeroepen tot “countryzangeres van het jaar” Miranda Lambert” hier met de song “Only Prettier”, die staat op haar album “Revolution” vorig jaar september uitgebracht door Sony.

Miranda Lambert begon de 44ste CMA Award Show met een record van negen nominaties en ging vervolgens weg met een armvol Awards.

De Texas granaat werd uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year” en mocht tevens voor het album “Revolution” de “Album of the Year” Award en “Music Video of the Year” de Award van de song “The House that Built Me” in ontvangst nemen.

De drie eerste countrymuziek Awards, die zij won.

“Only Prettier” Zijn er er nog leuker? Gewoon even kijken en luisteren naar de video-clip van Miranda Lambert hier met de song “Only Prettier”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

CMA Award Winners Miranda lambert and Blake Shelton

Maar het winnen van Awards was een beetje een familieaangelegenheid, want haar vervloofde Blake Shelton werd uitgeroepen tot “Country Zanger van het Jaar” en ontving ook nog eens de Award “Musical Event of the Year” voor “Hillbilly Bone”, z’n duet met Trace Adkins.

Vooral van de Award “Male Vocalist of the Year” was Blake Shelton erg onder de indruk.

Van hem hoorde u trouwens in dit programma de song “The More I Drink”, die ook staat op z’n verzamelalbum “Loaded: The Best of Blake Shelton” op 9 november j.l. uitgebracht door Reprise Records. Een album met 15 tracks en zeer de moeite waard.

“Met zo’n BOB kun je thuiskomen!”. Het echte “Honky Tonk” verhaal van Blake Shelton hier met de song “The More I Drink”, die van oorsprong staat op z’n album “Pure BS” in 2007 uitgebracht door Warner Bros.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

CMA Award Winner -The Zac Brown Band

Vervolgens “As She’s Walking Away” door The Zac Brown Band met Alan Jackson hier met een song, die staat op het album “You get What You Give” op 21 september j.l. uitgebracht door Atlantic.

De Zac Brown Band begon “Country Music Biggest Night” met vier nominaties en werd voor de eerste keer winnaar van een Award.

De groep mocht de “New Artist of the Year Award” in ontvangst nemen en natuurlijk werd deze song ook nog ten gehore gebracht tijdens de Award Show, waarbij Alan Jackson ook niet ontbrak.

“As She’s Walking Away” staat op dit moment terecht op de nr. 1 plek van de Country BillBoard Top 20.

Voor iedereen wel wat in dit weblogbericht en dus ook : The Zac Brown samen met Alan Jackson met de mooie song “As She’s Walking Away”.

Vergeet niet uw vrienden eens te informeren over deze weblog!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Cowboys and Indians

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit Tilburg de groep Savannah hier met de song “Cowboys & Indians”, die staat op het album met hun eigen naam “Savannah” uitgebracht door M.O.D. Record Label.

Voor meer informatie over Savannah en luisteren naar clips van hun album kunt ook eens hun website raadplegen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alvast even een tip voor u als luisteraar en lezer op 26 en 27 December wordt in Rijswijk in de Darling Market weer een fraaie Christmas Country Western georganiseerd en waarbij Savannah op 27 December zal optreden

Voor meer informative even naar het internet en de website van de Darling Market raadplegen.

Ilse de lange - Beautiful Distraction

Vervolgens Ilse de Lange hier met de song “Beautiful Distraction”, die staat op haar album “Next to me”. Een album met 8 songs op 27 augustus van dit jaar uitgebracht door Universal Music.

U kunt ook nog even luisteren naar Ilse de Lange met haar song “Beautiful Distraction” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op woensdag, 17 november om 20.25 zal in het KRO TV-programma Profiel zal uitgebreid aandacht worden besteed aan Ilse de Lange en haar muziekcarriere : “Van Almelo naar Nasvhille”. Mocht u dit programma hebben gemist kunt u natuurlijk altijd in de loop van de volgende week even gebruik maken van deze “link”.

Brad Paisley - Water

En dan nu weer terug naar de Bridgestone Arena in Nashville TN voor Brad Paisley hier met de song “Water”.

Deze song, die van oorsprong staat op z’n album “American Saturday Night”, staat ook op het verzamelalbum “Hits Alive” op 2 november van dit jaar uitgebracht door Arista Nashville.

Een album, bestaande uit twee CD’s met 25  songs, waaronder bijna alle Top 10 country hits van Brad Paisley met een paar uitzonderingen, want “Wrapped Around” uit 2001 en “Welcom to the Future” staan er niet bij.

De tweede CD bestaat uit “live” opnames van z’n H20 tour van dit jaar en op dit album dus ook deze song “Water”.

Maar overigens is het een schitterende introductie van Brad Paisley’s  traditionele countrymuziek en waarbij er op het “live” -album voldoende ruimte is om nog eens zijn van meer dan uistekende gitaarspel en droge humor te genieten.

Award Winner Brad Paisley

Brad Paisley werd uitgeroepen tot “Entertainer of the Year” en dat is echt een grote prijs in countrymuziekland.

Natuurlijk  u als lezer ook nog de vermelde fraaie video-clip van Brad Paisley over z’n “love-affair” met “Water”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lady Antebellum - Hello World

Vervolgens “Hello World” door Lady Antebellum hier met de song, die staat op hun album “Need You Now” op 26 januari van dit jaar uitgebracht door Capitol. De titelsong werd een smashhit en op dit moment is ook de song “Hello World” als single uitgebracht.

Voor de song “Need You Now” mocht het trio Lady Antebellum voor de 2e achtereenvolgende keer de “Single of the Year Award” in ontvangst nemen, terwijl zij ook nog eens werden uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year”.

Voor u ook nog een video-clip van “The Vocal Group of the Year” Lady Antebellum hier met hun fraaie ballade “Hello World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Award Winner Sugarland - Vocal Duo of the Year

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter “Sugarland” hier met de song “Stuck Like Glue” , die staat op hun nieuwste album “The Incredible Machine” op 19 oktober uitgebracht door Mercury.

Het duo Kristian Busk en Jennifer Nettles toch wel een beetje op de bekende tour hier met hun 5e album mochten toch voor de vierde achtereenvolgende keer de “Vocal Duo of the Year Award” in ontvangst nemen.

Tot slot nog een leuke video-clip van onze uitsmijters Kristian en Jennifer of te wel “Sugarland” hier met de song “Stuck Like Glue”, die op dit moment op de nr. 2 met * plek staat van de Billboard Country Top 20.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov.16 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 20 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Larry Stephenson   ***   Talk to Me Lonesome Heart   ***   Pinecastle Records

3. Alison Krauss   ***   Sitting in the Window of My Room   ***   Warner/Sony Soundtrack Movie Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood

4. Tom Corbett   ***   Here Comes the Border   ***   Roundhole Records

5. Tom Corbett   ***   Is Anybody Goin’ To San Anton   ***   Roundhole Records

6. Miranda Lambert   ***   Only Prettier   ***   Sony

7. Blake Shelton   ***   The More I Drink   ***   Reprise

8. The Zac Brown Band ft. Alan Jackson   ***   As She’s Walking Away   ***   Atlantic

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Savannah   ***   Cowboys & Indians   ***   M.O.D. Record Label

11. Ilse de Lange   ***   Beautiful Distraction   ***   Universal Music

12. Brad Paisley   ***   Water   ***   Arista Nashville

13. Lady Antebellum   ***   Hello World   ***   Capitol

14. Sugarland   ***   Stuck Like Glue   ***   Mercury Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *