Country Music’s Biggest Night

Country Music's Biggest Night with Brad Paisley and Carrie Underwood

Op woensdag, 10 november worden in de Bridgetown Arena te Nashville TN voor de 44ste keer de Country Music Awards uitgereikt, waarbij Brad Paisley en Carrie Underwood als gastheer resp. gastvrouw zullen optreden.

In dit programma alvast een voorproefje met Brad Paisley in de hoofdrol met muziek van z’n nieuw album “Hits Alive”.

Uit Texas nog eens twee mooie songs van het trio “Dixie Chicks”.

Maar zoals altijd beginnen we met de Bluegrass deze keer verzorgd door Rhonda Vincent & The Rage.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlands bijdrage aan dit programma deze keer verzorgd door Ilse de lange met de titelsong van haar nieuwe album “Next to Me” en daarna Texas Renegade  met een song van hun nieuwe album “Lonestar Girl”.

Daarna weer terug naar de hedendaagse country uit Nashville Tn met Toby Keith en een song van zijn nieuwe album “Bullets in the Gun” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Sugarland met de song “Stuck Like Glue”.

Rhonda Vincent - The Court of Love

We begonnen dit programma met “The Court of Love” gevolgd door “In the Garden By the Fountain” en “When the Bloom Is Off the Rose” door Rhonda Vincent & The Rage hier met songs, die staan op het album “Taken” op 21 september van dit jaar uitgebracht door “Upper Management Music”.

He, wat “Upper Management Music” ja dat heeft u goed gezien.

Rhonda Vincent hier met haar twee dochters tijdens een “live” optreden met de song “When the Bloom Is Off the Rose” gedurende het Podunk Bluegrass Festival in East Hartford Conn. in augustus 2010

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rhonda heeft na het uitbrengen van haar album “Destination Life” door Rounder Records haar eigen platenmaatschappij opgericht om in relatieve vrijheid haar albums uit te brengen.

Rhonda Vincent door de Wall Street Journal gekroond tot de “Nieuwe Koniging van de Bluegrass” en inderdaad de meeste onderscheiden musicus in deze soort, is een zeer betrokken persoonlijkheid, die de oprechtheid vanhet platteland mixt met de glamour-stijl van de grote stad tezamen met gevoelige songs uit de bergen.

Zoals gewoonlijk wordt ze weer bijgestaan door The Rage, bestaande uit Hunter Berry op viool, Mickey harris op akoestische bas, Ben Helson op de gitaar en Aaron Mcdaris op de banjo en waarbij Rhonda natuurlijk weer de mandoline voor haar rekening neemt.

Op dit album wordt de groep nog bijgestaan door een aantal gasten waaronder Dolly Parton in de song “In the Garden by the Fountain”, Sally Berry in de song “When the Bloom Is Off the Roses” en Bryan Sutton op gitaar.

Tensel Sandker (l.) and Sally Berry Sandker (r.)

Natuurlijk niet te vergeten ook haar twee dochters, die optreden onder de naam “Next Best Thing” helpen haar mee.

“Taken” door Rhonda Vincent met een mix van hedendaagse country en moderne bluegrass, waar zij toch weer hoog in de bluegrassmuziek overzichten zal verschijnen.

Voor u als lezer toch ook nog even een professioneel opgenomen video-clip van Rhonda Vincent hier met de song “I’ve Forgotten You”, die ook staat op haar album DVD “Ragin’ Live” in 2005 uitgebracht door Rounder.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Chicks - Everybody Knows

Dan nu naar Texas voor de Dixie Chicks hier met de songs “Everybody Knows” en “Cowboy Take Me Away”, die staan op het album “The Essential Dixie Chicks” op 25 oktober j.l. uitgebracht door het label “Wide Open Records/Legacy”.

Een verzamelalbum van de Dixie Chicks, bestaande uit twee CD’s,  met in total zo’n 30 songs uit de periode 1999 tot 2002.

Een zeer fraaie verzameling van hun topsongs, klassieke tracks en favorieten persoonlijk door de drie dames uitgezocht.

Voor u als lezer natuurlijk de Dixie Chicks hier met de song “Everybody Knows”, die staat op hun album “Taking the Long Way” in 2006 uitgebracht door Wide Open Records/Columbia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Dixie Chicks zeer bekend van een aantal concerten, waarvan de verschillende albums allemaal de “Diamant” status behaalden.

Het album “Wide Open Spaces”uit 1998 en “Fly” in 1999 warden ongekend populair, waarmee de Dixie Chicks zeven Grammy Awards in de wacht sleepten.

Dixie Chicks

Hun reputatie bij “live” optredens stonden garant voor de verkoop van meer dan 100 miljoen dollars aan concerttickets en uitverkochten shows over de hele wereld.

Uitgesproken songs, zoals “Goodbye Earle” maakten het duidelijk, dat de Dixie Chicks zich door niemand lieten weerhouden en ik verwijs daarbij ook nog maar even naar hun in Amerika niet in dank afgenomen visie over de inval van Amerika in Irak.

Dit Essential 2-CD album bevat al hun grootste hits zoals “Ready to Run” “Not Ready to Make Nice” , “Landslide” en zoals u hoorde “Cowboy Take Me Away” en is een perfecte weergave van hun carriere totdusver..”

Misschien bent u het leven in de grote stad en de drukke randstad ook wel eens zat!

Dan is het tijd voor de fraaie video-clip van de Dixie Chicks met de song “Cowboy Take Me Away”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - This World

Dan nu alvast even de gastheer van de CMA Award show woensdagavond, 10 november te Nashville TN, Brad Paisley hier met de songs “This World” en “He Didn’t Have to Be”, die staan op het verzamelalbum “Hits Alive” op 2 november van dit jaar uitgebracht door Arista Nashville.

Voor u als lezer alvast even naar een “live” optreden van Brad Paisley met de song “The World” middels een verrassende video-clip.

Deze song staat ook op  zijn album “Time Well Wasted”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De titel van het album “Hits Alive” is een enigszins misleidende naam voor het eerste muzikale overzicht van de carriere van Brad Paisley.

Het wekt de suggestie, dat het gaat om een album met “live’ opnames, terwijl het gaat om een CD met een aantal studio hits en een album met concert opnames van z’n H20 Tour van dit jaar.

Een album met 25  songs waaronder bijna alle Top 10 country hits van Brad Paisley met een paar uitzonderingen, want “Wrapped Around” uit 2001 en “Welcom to the Future” staan er niet bij.

Ook nog een fraaie video-clip van de mooie ballade “He Didn’t Have to Be” door Brad Paisley, die staat op z’n album “Who Needs Pictures” in 1999 uitgebracht door Arista.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar overigens is het een schitterende introductie van Brad Paisley’s  traditionele countrymuziek en waarbij op het “live” -album er voldoende ruimte is om nog eens zijn van meer dan uistekende gitaarspel en droge humor te genieten.

Maar morgenavond is hij dus gastheer tijdens “Country Music Biggest Night” vanuit de Bridgestone Arena in Downtown Nashville samen trouwens met Carrie Underwood van s’avonds 19.00 tot 22.00.

Even luisteren naar de aankondiging! 

Ook Brad Paisley is , naast Miranda Lambert, de Zac Brown Band, Lady Antebellum en Keith Urband weer genomineerd o.a. als “Entertainer of the Year”.

Ook is hij genomineerd voor “Countryzanger van het Jaar” en “Music Video of the Year”met de song “Water”.

Verder komen er nog tal van gasten optreden waaronder Martina Mcbride, Tim McGraw, Sara Evans, Kellie Pickler, LeAnn Rimes en Darius Rucker.

Tot slot van deze special natuurlijk  voor u als lezer ook nog de vermelde fraaie video-clip van Brad Paisley over z’n “love-affair” met “Water”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ilse de Lange - Next to Me

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer de countryzangeres van het jaar Ilse de Lange hier met de titelsong van haar album “Next to Me”.

Een album met 8 songs op 27 augustus van dit jaar uitgebracht door Universal Music.

Een tijdje hoorden we niet zoveel van haar, maar dat was ook niet zo verwonderlijk, want ze was met een aantal liedjes vertrokken naar een studio in Nashville.

Bij een mooi album hoort natuurlijk ook een fraaie promotie video-clip en dus hier Ilse de Lange hier met de song “Next To Me”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Texas Renegade - Texas Renegade

Vervolgens “Texas Renegade” gezongen en gespeeld door  ….. Texas Renegade hier met een song van hun nieuwe album “Lonestar Girl”.

Op deze splinternieuwe CD staan veertien fantastische songs van voornamelijk eigen makelij. Lonestar Girl is uitgebracht door CRS Records/Inlok en bevat een unieke combinatie van bijzonder mooie ballads, authentieke bluegrass,  tot stevig up tempo werk.

 Met name ook de medewerking van enkele top musici maken dit album tot een muzikaal hoogstandje met oa. Gideon van Buitenen (viool), Benjamin Peled (violist bij Het Concertgebouw Orkest – viool), Thecla Rutting (zang),  Ton van Leeuwen (piano) en Theo Phielix (dobro).   

Het eerstvolgende optreden van de Texas Renegades in deze regio is op zondagmiddag 21 November in zaal Flamingo in Hoogvliet en waar u natuurlijk ook dit nieuwe album kunt aankopen.

U kunt ook nog even naar een “live” optreden van Texas Renegade op 24 april j.l. in “Het Oude Wapen” te Blijham, de thuishaven van hun steunpunt Noord!

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Toby Keith - Sundown

En we blijven nog even in Nashville voor een optreden van Toby Keith hier met de bekende Gordon Lightfoot “Sundown” tijdens een “live” optreden.

Deze opname staat op z’n nieuwe album “Bullets in the Gun” op 5 oktober van dit jaar uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij “Show Dog Universal Music”.

Opgepast er zijn twee versie’s van dit album, het 1ste album met 10 songs en ook nog een zogenaamde “Deluxe Edition” met nog vier nieuwe songs opgenomen tijdens een “live’ optreden, waaronder dus deze “Sundown” en een stevige versie van Johnny Paycheck’s “11 Months & 29 Days”

Voor u als lezer toch ook nog even een video-clip van Toby Keith hier tijdens een “live” optreden met de song “Sundown” in The Fillmore op de Irving Plaza te New York.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sugarland - Stuck Like Glue

Vervolgens “Stuck Like Glue” of te wel “Vastgeplakt als lijm” door Sugarland hier met een song van hun nieuwste album “The Incredible Machine” op 19 oktober uitgebracht door Mercury.

Het duo Kristian Bush en Jennifer Nettles toch wel een beetje op de bekende tour hier met hun 5e studio album.

Tot slot nog een leuke video-clip van onze uitsmijters Kristian en Jennifer of te wel “Sugarland” hier met de song “Stuck Like Glue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov.9 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 13 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent   ***   The Court of Love   ***   Upper Management Music

3. Rhonda Vincent  ft. Dolly Parton ***                In the Garden by the Fountain   ***   Upper Management Music

4. Rhonda Vincent ft. Sally Berry  ***   When the Bloom Is Off Roses   ***   Upper Management Music

5. The Dixie Chicks   ***   Everybody Knows   ***   Wide Open Records/Legacy

6. The Dixie Chicks   ***   Cowboy Take me Away   ***   Wide Open Records/Legacy

7. Brad Paisley   ***   The World   ***                   Arista Nashville

8. Brad Paisley   ***   He Didn’t Have to Be   ***   Arista Nashville

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Ilse de Lange   ***   Next to me   ***   Universal Music

11. Texas Renegade   ***   Texas Renegade   ***   CRS Inlok

12. Toby Keith   ***   Sundown   ***   Show Dog Universal Music

13. Sugarland   ***   Stuck Like Glue   ***   Mercury Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *