Ain’t No Piece of Cake

The Lucky Tomblin Band - Ain't No Piece of Cake

In verband met de uitreiking van de CMA Awards stonden de programma’s van “Countrymusic Round-Up” van de afgelopen weken bol van de hedendaagse country pop-muziek.

De rust is inmiddels weer gekeerd en dus danook terug naar de meer traditionele countrymuziek met LeAnn Rimes, Mark Chesnutt en zelfs Garth Brooks.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass door de oude meester Ralph Stanley met een aantal gasten en zijn we ook nog bij een “live” optreden van Joe Val & The New England Bluegrass Boys in januari 1981.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met een

overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma deze keer verzorgd door de Amsterdamse groep “The Pedro Delgados” en uit Brabant Bart de Wit.

Daarna maken we een uitstapje naar Austin,Texas voor de Lucky Tomlbin Band en ook nog de groep “Heybale” met een song van hun album “The Last Country Album”.

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, Blake Shelton met de song “All About Tonight”.

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Boys

“Another Night” door Joe Diffie & Ralph Stanley en daarvoor nog “If That’s the Way You Feel” door Patty Loveless, Vince Gill & Ralph Stanley en we begonnen dit programma met de song “Pretty Polly” door Patty Loveless & Ralph Stanley allemaal samen met The Clinch Mountain Boys.

Het dramatische verhaal van “Pretty Polly” hier gezongen door Ralph Stanley & Patty Loveless begeleid door The Clinch Mountain Boys tijdens een “live” optreden!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Songs, die staan op de schitterende album “Clinch Mountain Country” , die is uitgebracht door Rebel onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van gastspelers zoals Marty Stuart, George Jones, Patty Loveless, Vince Gill, Alison Kraus, Ricky Skagss en in de eerstvermelde song dus met Joe Diffie.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Vince Gill, Patty Loveless en Ralph Stanley samen met  The Clinch Mountain Boys met de song “If That’s the Way You feel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De eerder vermelde Joe Diffie is een  countryzanger/schrijver/gitarist uit Tulsa Oklahoma en actief sinds de jaren 90 met hedendaagse countrymuziek met inmiddels zo’n 11 elf albums op zijn naam, maar had ook zes jaar gespeeld bij de bluegrass groep “Special Edition”.

Joe Diffie and Ralph Stanley - Another Night

Op 25 oktober j.l. bracht Joe Diffie het fraaie “The Bluegrass Album : Homecoming” via Rounder Records uit met de hulp van tal van bluegrass coryfeen als Rhonda Vincent, Alecia Nugent en The Grascals.

 In mei 1997 begonnen Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys met een serie opnames, die werden gehouden in Nashville Tennessee.  De bedoeling van Ralph Stanley was om een album op te maken met een aantal van zijn favoriete collega musici.

Een dergelijk project, opgenomen in 1992 had het succesvolle album “Saturday Night, Sunday Morning” opgeleverd.

“Clinch Mountain Country” werd opgenomen over een periode van 8 maanden en het resultaat daarvan is zo’n 36 tracks met schitterende bluegrass songs. 

30 zangers en zangeressen met een breed spectrum van muzikale genre zoals folk, country, gospel, bluegrass en rock hielpen graag mee om dit album “Clinch Mountain Country” tot een schitterende werkelijkheid te maken.

Het eind resultaat is dan ook een dubbel CD bestemd voor de geschiedenis van bluegrass.

“Another Night” tijdens een “live’ optreden op 9 augustus 1991 van de toen 20-jarige Alison Krauss  in de Little Black Creek Waterpark in de buurt van Hattiesburg, MS. Met Tim Stafford op gitaar, Alison Krauss natuurlijk viool, Barry Bales op drums, Adam Steffey mandoline en Alison Brown op de banjo.

Het geluid van de opname klinkt niet fraai, maar is wel uniek!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joe Val and The New England Bluegrass Boys

Dan nu terug in de tijd naar een schitterend “live” optreden van Joe Val & The New England Boys hier met de “Louvin Brothers” klassieker “Satan’s Jewelled Crown”.

In 1981 bestond de EWOB of te wel het European World of Bluegrass nog niet, maar er vonden al wel schitterende bluegrass optredens plaats o.a. in destijds het huis van “Strictly Country” in Harpel in de buurt van Vlagtwedde van Rienk Janssen.

En tijdens zo’n optreden de songs “Ocean of Diamonds” and “Satan’s Jewelled Crown” door Joe Val & The New England Bluegrass Boys.

Twee songs, die staan op het album “Joe Val & The New England Bluegrass Boys “Live in Holland. En dat “live “optreden vond plaats op 24 januari 1981 in the home of Strictly Country Records in Harpel.

En zult U wellicht zeggen “Harpel?”, waar mag dat nou toch weer liggen.

Wel, dat ligt in de buurt van Vlagtwedde en Stadskanaal tussen de riviertjes Mussel Aa en Ruiten-Aa in Westerwolde en dat ligt in het zuidoosten van de provincie Groningen.

Als U volgende jaar uw zomervakantie in Nederland wilt blijven en nog niet weet, waar u naar toe wilt gaan, neem dan eens op de fiets een kijkje in deze omgeving. De schitterende Ruiten-Aa route of de vesting route o.a. langs Bourtange. Echte Nederlandse country.

Maar nu toch weer terug naar  de zanger/schrijver en mandolinespeler, Joe Val, geboren op 25 juni 1926 in Everett Maine.

Voor u als lezer ook nog even terug in de tijd naar een “live” optreden van Joe Val & The New England Bluegrass Boys  tijdens de Bluegrass Ramble Radio Show in 1984 (Columbus Ohio) hier met de song “The Lonesome River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij begon als gitaarspeler, maar kon ook prima met de banjo en mandoline overweg. Zijn professionele carriere startte hij met de Radio Rangers en ging verder met achtereenvolgens The Berkshire Mountain Boys en de progressieve Charles River Valley Boys.

En alhoewel hij met tal van andere progressieve bluegrass groepen speelde, ging zijn voorkeur toch uit naar de meer traditionele bluegrass muziek.

Joe Vale and The New England Bluegrass Boys - One Morning in May

In 1970 richtte hij richtte z’n groep “The New England Blyegrass Boys”. Net toen hij en zijn groep meer bekendheid kreeg, werd Joe Val in  de begin jaren 80 getroffen door kanker en overleed aan deze rampzalige ziekte op 11 juni 1985.

In 1981 dus nog een live optreden met Joe Val dus op de mandoline en met lead en tenorzang, Dan Paisley op gitaar en ook met lead en tenor zang, Paul Sivius op de banjo en baritonzang en Eric Levinson op de bas.

Muziek, die dus staat op het album “Live in Holland” door Joe Val & The New England Bluegrass Boys uitgebracht door Strictly Country Records.

Soms ben ikzelf verbijsterd over de fraaie video-clips, die ik soms op mijn zoektochten in “You Tube” weer aantref.

Ook deze unieke video-clip van een buitenopname van Joe Val & The New England Bluegrass Boys uit 1984 (één van Joe Val’s laatste opnames) met twee schitterende bluegrass traditionals “The Fields Have Turned Brown” en “ Sunny Side of the Mountain” mag u niet missen! Vertel het aan al uw bluegrassvrienden!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

LeAnn Rimes - Blue

Dan nu verder country uit de jaren ‘90 en LeAnn Rimes met de titelsong van haar weergaloze album “Blue” in 1996 uitgebracht door Curb Records. Met dit mooie album bracht zij vreugde en plezier voor alle liefhebbers van de countrymuziek in de mid-jaren ‘90.

Voor deze song “Blue” ontving LeAnn Rimes een Grammy Award, maar het hele album “Blue” met songs geschreven door de beste countrysongwriters, zoals Allan, Owens en Tyler is een plezier om naar te luisteren

Met dit album kreeg de toen 15 jarige LeAnn Rimes meer welverdiende aandacht in de countrymuziek.

Natuurlijk ook nog een fraaie video-clip van de jeugdige LeAnn Rimes hier met de song “Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Chesnutt - It Sure Is Monday

Dan uit Beaumont Texas Mark Chesnutt met de song “It Sure Is Monday” of te wel “Het is zeker maandag” , die staat op het verzamelalbum “Boot Scootin’” in 2002 uitgebracht door TM Century of te wel Triton Media Century uit Dallas Texas.

Een album met 21 songs van verschillende countryzangeres/zangeressen zoals ook David Allan Coe, Wade Hayes, Tim Mcgraw, Alan Jackson, Wynonna en Skeeter Davis.

Van oorsprong staat deze song op z’n 3e album “Almost goodbye” in 1993 uitgebracht door MCA en

stond destijds ook nog in de Top Countrymuziek overzicht van herfst ‘93.

Een blik van herkenning? Heeft U dat ook wel eens op de maandagmorgen? Een fraaie video-clip van Mark Chesnutt hier met de song “It Sure Is Monday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Garth Brooks - Shameless

Vervolgens nog “Shameless” door Garth Brooks hier met een song, Deze song staat op het reeds vermelde verzamelalbum “Boot Scootin’”

“Shameless” ooit een ‘rock-power ballad” van Billy Joel hier door Garth Brooks omgetoverd tot countrymuziek uit de jaren ‘90, want deze song staat van oorsprong op z’n album “Ropin’ the Wind” in 1991 uitgebracht door Capitol.

Voor u als lezer ook nog even terug naar een “live” optreden van Garth Brooks met de song “Shameless”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Pedro Delgados - Girl o' Mine

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit Amsterdam de groep The Pedro Delgados” hier met de song “Girl o’ Mine”.

Deze song staat op hun album “Sing High Sing Low” op 22 april van dit jaar uitgebracht door Munich records.

“Girl o’ Mine” is met z’n ruim 3 minuten één van de langste nummers en ook even een rustige adempauze op dit album.

The Pedro Delgados staan garant voor fikse bluegrass met banjo, mandoline, staande bas en wasbord. De band bestaat uit ex-leden van punk- psychobilly- en garagerockcombo’s als Human Alert, Asmodeus en Hi-Dramatic, dan weten we ook hoe die bluegrass gespeeld wordt: alsof de ratten eraan gevroten hebben en de politie achter ze aan zit. Kortom, dik feest bij deze Amsterdammers. Ze krijgen op dit album trouwens ook nog muzikale ondersteuning door leden van de Hackensaw Boys en Arnold Lasseur van de Hillbilly Boogiemen.

Natuurlijk even kennismaken met The Pedro Delgado’s hier met de song “Can’t Stop This Train” in het Vondelpark tijdens een “live”sessie speciaal voor 3VOOR12/Amsterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bart de Win - Tears and Wine

Vervolgens “Tears and Wine” door Bart de Win hier met een song, die staat op z’n album “The Simple Life” vorig jaar December uitgebracht door Double Click. Jarenlang heeft Bart deel uitgemaakt van de “Vaste Mannen” van Gerard van Maasakkers en tevens actief als begeleider van tal van vocalisten als bijv. de Zuid-Afrikaanse zanger/schrijver/gitarist Gert Vlok Nel en ook Stevie Ann.

In janauri 2011 wordt naar verwachting z’n nieuwe album”Little World” uitgebracht en waarover t.z.t. meer.

Voor u ook nog een video-clip met een “slide-show’ van Bart de Win hier met de titelsong van z’n fraaie album The Simple Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just The Link!

Lucky Tomblin Band - Ain't No Piece of Cake

En dan nu naar Austin Texas voor The Lucky Tomblin Band hier met de song “Ain’t No Piece of Cake”

of te wel “Dat is niet niks” door The Lucky Tomblin Band hier met een song van album met hun eigen naam “The Lucky Tomblin Band”.

De groep bestaat uit de leider van de groep Lucky Tomblin als lead-zanger, de bekende zanger en schrijver Earl Poole Ball op piano, Cindy Cash Dollar op steel en lap steel gitaar, Red Vollkaert op lead-gitaar en Sarah Brown op bas en met zang.

Ook de bekende accordionist en key-boardspeler/zanger Augie Meyers werkt nog mee aan dit fraaie Texaanse countrymuziek album.

AWA Award 2008 - Earl Poole Ball (l.) and Lucky Tomblin (r.)

De band ontving in 2007 de Will Rogers Award, terwijl zij in 2008 door de AWA ( Academy of Western Artists –Pure Country) werden uitgeroepen tot “Duo Group of the Year”

Op 23 octover j.l. werd in de Cheatham Street Warehouse in San Marcos Texas hun nieuwe album “Honkytonk Merry  Go Round” door de groep gepresenteerd.

Natuurflijk kunt u daar nog getuige van zijn middels een korte video-clip op genomen door Steve Jones.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heybale - Livin' in a Cheap Motel

Vervolgens “Livin’ in a Cheap Motel”  door de bijzondere Texaanse countrygroep “Heybale” hier met de song, die staat op hun album “The Last Country Album” in 2008 uitgebracht door het label Shuffle 5.

Heybale is een samenstelling van een aantal top musici uit Austin met de Continetal Club aan de Mainstreet in het centrum als “thuishaven” met oa. gitarist en zanger Redd Volkaert, die lange tijd bij Merle Haggard heeft gespeeld en ook vaak wordt gevraagd als sessie-musicus, Earle Poole Ball op de piano ook als zo’n veteraan, die ook bij Merle Haggard heeft gespeeld evenals trouwens bij Johnny Cash, verder terug in de tijd bij The Byrds en Buck Owens.

Hij was tevens de schrijver en zanger van deze song “Livin’ in Cheap Motel”.

Verder behoren Gary Wayne Claxton met lead-zang en Kevin C. Smith op de bas tot Heybale.

De groep kreeg nog hulp van o.a. Cindy Cash Dollar op dobro en pedal-gitaar.

Voor u ook nog even een “live” optreden van Haybale in de Continental Club in februari 2008 met de song “Wishful Thinking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - All About Tonight

Een onze uitsmijter Blake Shelton staat ook al weer klaar met de laatste song “All About Tonight”, de titelsong van z’n sixpack op 10 augustus uitgebracht door Warner Brothers en die ook staat op zijn verzamelalbum “Loaded: The Best of Blake Shelton” op 9 november j.l. uitgebracht door Reprise.

Tot slot natuurlijk nog een video-clip van onze uitsmijter, Blake Shelton, hier tijdens een “live” optreden met de song “All About Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov.23 ‘10 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Nov. 27 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Patty Loveless   ***   Pretty Polly   ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Patty Loveless and Vince Gill   ***   If That’s the Way You Feel   ***   Rebel Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Joe Diffie   ***   Another Night   ***   Rebel Records

5. Joe Val & The New England Bluegrass Boys   ***   Satan’s Jewelled Crown   ***   Strictly Country Records

6. Joe Val & The New England Bluegrass Boys   ***   Ocean of Diamonds   ***   Strictly Country Records

7. LeAnn Rimes   ***   Blue   ***   Curb Records

8. Mark Chesnutt   ***   It Sure Is Monday   ***   MCA

9. Garth Brooks   ***   Shameless   ***   Capitol

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records

11. The Pedro Delgados   ***   Girl o’ Mine   ***   Munich Records

12. Bart de Win   ***   Tears and Wine   ***   Double Click

13. The Lucky Tomblin Band   ***   Ain’t No Piece of Cake   ***   The Texas World Records

14. Heybale   ***   Livin’ in a Cheap Motel   ***   Shuffle

15. Blake Shelton   ***   All About Tonight   ***   Reprise

Be There next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet!