Can’t Cash My Checks

Jamey Johnson - Can't cash My Checks

In dit programma special aandacht voor Jamey Johnson en zijn het nieuwe album “The Guitar Song”. Maar zoals altijd beginnen we het programma met akoestische countrymuziek deze keer met een mix van country en stringband door The Coal Porters hier met hun nieuwe album “Durango”. Vervolgens gaan we gewoon door op de akoestische toer met Chip Taylor & Carrie Rodriguez met muziek van het zeer recent uitgebrachte album “The New Bye & Bye”. Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda

met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlands bijdrage aan dit programma met muziek van het album “Buenas Noches from Dixie Aces” en uit het Westland Paul van Dongen met een song van zijn album “Me,Myself and I”.

Daarna weer terug naar de hedendaagse country-pop uit Nashville Tn. met de Zac Brown Band samen met Alan Jackson, Blake Shelton en treedt Marty Stuart op als uitsmijter van dit programma.

The Coal Porters - Let's Say Goodbye (Like We Said Hello)

“Sail Away, Ladies” en “Midnight Moonlight ” door The Coal Porters en die staan op hun album “Durango { April 17-April 31} en uitgebracht door Prima Records en dat betekent in eigen beheer uitgebracht door Sid Griffin, tevens de leider van The Coal Porters.

Het album werd zoals de titel als vermeld opgenomen gedurende de periode 17 en 31 april 2009 in de Cozy Tone studio van Ed Stasius in Durango Colorado.

We begonnen dit programma trouwens met de door Sid geschreven song “Let’s Say Goodbye (Like We Said Hello)”

De Coal Porters werden 19 jaar geleden samengesteld als een electrisch spelende groep met Sid Griffin, ex “Long Ryder” als centrale figuur.

Naast muziek is Sid ook zeer actief en succesvol als muziekjournalist en schrijver van boeken als “Million Dollar Bash:Bob Dylan, The Band & The Basement Tapes”.

Toen hij in 1990 naar Londen vertrok, ging hij samen werken met de Schotse humorist Neil Robert Herd met als resultaat een bijzondere beslissing om hun werk in een bluegrassversie te spelen gedurende een liefdadigheidsconcert in Londen.

Dat bleek zo goed te bevallen, dat zij hierin verder gingen.

In 2006 werd The Coal Porters als een opwindende en dynamische bluegrass combo samengesteld uit Carly Frey – fiddle and vocals; Dick Smith – diesel banjo and vocals; Sid Griffin vocals, mandolin, harmonica and autoharp; Andrew Stafford, bass & and Neil Robert Herd guitar and vocals.

The Coal Porter’s hebben een aantal concerten in Europa en de VS gegeven en ontvingen zeer positieve reacties op hun voorlaatste album “Turn the Water Oh Boy!”.

Maar voor nu dus hier in dit programma “The Coal Porters” met hun album “Durango” een fraai album niet alleen met 13 songs, maar ook met een korte documentaire over de groep.

Natuurlijk voor u als lezer ook nog een leuke video-clip van The Coal Porters met de song “No More Chains”, die ook staat op hun album “Durango” hier tijdens een “live” optreden tijdens het Americana Music Festival 2010 in de studio van Music Fog te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chip Taylor and Carrie Rodriguez - The New Bye and Bye

Dan nu naar Chip Taylor samen met Carrie Rodriguez hier met de song “Don’t Speak English”, die van oorsprong stond op het album “The Trouble with Humans”, die in 2003 op de nr. 1 plaats stond van de “Americana’ muziek.

Vervolgens “Your name is on my lips” ook door Chip Taylor en Carrie Rodriguez hier met  een song, die samen met de voorgaande track staat op het nieuwe album “The New Bye & Bye” uitgebracht door de platenmaatschappij Train Wreck Records” van Chip Taylor, maar vanwege de vele fans hier in Nederland door Continental Records Service.

Een bijzonder album met vier nieuwe songs en vervolgens ook nog 13 van de mooiste songs uit de Train Wreck jaren 2002—2007. Een mix dus van een nieuw album en een verzamelalbum.

Voor de liefhebber dus nu vier nieuwe tracks plus een aantal mooie herinneringen van het duo Chip Taylor en Carrie Rodriguez.

Chip Taylor met lead-zang, akoestische gitaar en harmonica en Carrie met zang en op viool.

“Welcom to The New Bye & Bye”. In veel Amerikaanse gospels wordt deze uitdrukking “Bye & Bye” vaak gebruikt om de periode na de dood aan te geven, maar het wordt hier natuurlijk bedoeld om aan te geven, dat het om muziek gaat, die was opgenomen tijdens de vijf-jarige samenwerking van de New Yorker singer/songwriter/gitarist Chip Taylor en de Texaanse vioolspeelster en zangeres Carrie Rodriguez van 2001 tot en met 2006.

In deze periode traden zij ook een aantal malen met groot success op In Nederland en werden albums als “Let’s Leave This Town”, The Trouble with Humans,  Red Dog Tracks en “Live from the Ruhr Triennale” uitgebracht.

Nog even terug in de tijd van het duo Chip Taylor en Carrie Rodriguez hier tijdens een optreden in Engeland met de song “Sweet Tequilla Blues”, die staat op hun album “Let’s leave This Town” uit 2002.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson - The Guitar Song

Dan nu zoals aangekondigd muziek van het nieuwe album van Jamey Johnson hier om te beginnen met “Lonely at the Top”, gevolgd door “Playing the Part” en “The Guitar Song” , de titelsong van het album door Jamey Johnson met “Whispering” Bill Anderson”.

Een mooie verhaal over een gitaar in persoonsvorm, die over zijn ervaring vertel en graag weer hoopt op een goeie countryzanger zoals Merle Haggard.

Tijd voor u als lezer voor wellicht eerste kennismaking met Jamey Johnson hier tijdens een “live’ optreden tijdens de David Letterman Show met de song “Lonely at the Top”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson - Playing the Part

Wanneer was het de laatste keer, dat er iemand in de countrymuziek een dubbele studio album uitbracht?

Als opvolger van zijn uiterst succesvolle “That Lonesome Song”, dat in 2008 werd uitgebracht, komt Jamey Johnson hier terug met een ambitieus country-album bestaande uit twee CD’s.

Voor de “hard-core” vinyl liefhebbers is het album zelfs op 3 LP’s te verkrijgen!

Als u de tijd heeft vooral even kijken naar deze fraaie video-clip met een interview van Jamey Johnson met natuurlijk heel veel muziek ter introductie van zijn bijzondere album “The Guitar Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De twee CD’s hebben zoals verteld door Jamey elk een apart thema.

De 1ste CD wordt aangemerkt als een “Black Album” en dat gaat natuurlijk zoals wel vaker in de countrymuziek over donkere en moeilijke situaties in het leven, liefde en verlies.

De eerste song “Lonely at the Top”, die u ook hoorde is daar een goed voorbeeld van.

Er staan trouwens nog meer van die songs met bijzondere titels op zoals bijvoorbeeld “Can’t Cash My Checks” en “That’s How I Don’t Love You”.

Het tweede album is meer een album met verlossende thema’s zoals de titelsong “The Guitar Song” en “Good Morning Sunrise”.

Toch klopt het ook weer niet helemaal, want van het eerste album hoorde u de song “Playing the Part” over het overleven van moeilijke tijden in Hollywood.

Nou, dat is toch wel positief, terwijl op het tweede album nog de song “California Riots” staat en dat qua tekst en tempo eigenlijk beter op het zwarte album had kunnen staan.

Maar al met al een zeer fraai album van Jamey Johnson, die ik van harte kan aanbevelen.

Tot slot van dit deel voor u ook nog een leuke video-clip met een mix van songs en optredens van Jamey Johnson met ook nog een korte toelichting door Bill Anderson op de carriere van Jamey Johnson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Aces - If The Jukebox Took Teardrops

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer muziek van het album “Buenas Noches from Dixie Aces”  en de “Honky Tonk-song” “If the Jukebox Took Teardrops” door natuurlijk de groep Dixie Aces, die na 25 jaar samenwerken op 1 juli j.l. uit elkaar zijn gegaan, waarbij o.a. lead-zangeres Gerry van Koot en haar echtgenoot Wout van Koot verder zijn gegaan als countryband onder de naam “” Terry White Band” en Bert Smeets c.s. verder zijn gegaan als de leukste “Rock ‘n Roll band” van Limburg de “Aces Again”.

Nog even terug in de tijd van de Dixie Aces naar een optreden in hun “hometown” Roermond tijdens het zomer TV-programma van Limburg 1 “De groeten ….uit Roermond” op 9 juli 2008 met de song “Masquerade of a Fool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Paul van Dongen, Wim Pols, Thecla Rutting en Calyx - I Wonder Where You Are Tonight

Vervolgens “I wonder where you are tonight”, een ijzersterke song en tekst van Johnny Bond hier gezongen door Wim Pols met Paul van Dongen in een hoofdrol.

Paul, van oorsprong de bassist van “Calyx”, heeft een aantal countryklassiekers in een fris en fruitig nieuw jasje gestoken. Hij heeft deze muzikale make-over vormgegeven via een oud bluegrass instrument, de autoharp.

Het idee om een autoharp CD te gaan opnemen, is geboren tijdens de uitvoeringen door Calyx van de theatershow “The History Of Country Music”. Bij die concerten kreeg Paul altijd veel respons op dit autoharp nummer “Wildwood Flower”, waarbij bleek dat er veel belangstelling was voor dit zo in onmin geraakte instrument. “Me, Myself and I” het nieuwe album met 13 liedjes van Paul van Dongen uitgebracht door Nash Music, waarbij Paul wordt bijgestaan door de andere leden van Calyx. Again”.

De “Johnny Bond” song “I Wonder Where You Are Tonight” hier eens in een akoestische versie door Del McCoury en Ronnie Reno.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Zac Brown band and Alan Jackson - As She's Walking Away

Dan nu naar Nashville TN voor de nieuwste countrypopsongs hier met de Zac Brown Band hier samen met de countryzanger/gitarist Alan jackson met de song “As She’s Walking Away”, die staat op het album “You get What You Give”  op 21 september van dit jaar uitgebracht door Atlantic.

Een fraai album me heel veel “feel good” popcountrymuziek waarbij de groep ook nog wordt bijgestaan door Jimmy Buffet.

Tja, in deze weblog altijd “links” naar fraaie video-clips! Voor iedereen wel wat en wat te denken van deze : The Zac Brown samen met Alan Jackson met de mooie song “As She’s Walking Away”.

Vergeet niet uw vrienden eens te informeren over deze weblog!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Who Are Yoy, When I'm Not Looking

Vervolgens “Who Are You, When I’m Not Looking” door Blake Shelton hier met een song, die staat op z’n album “All About Tonight”, dat op 10 augustus van dit jaar werd uitgebracht door Warner Bros . Een mini album of te wel een “six-pack” met een knipoog naar de manier, waarop bier soms wordt verpakt.

Het is z’n tweede mini-album van dit jaar, want in mei verscheen z’n vorige six-pack met de titel “Hillbilly Bone”. Tot dusver is voor hem 2010 een succesvol jaar met twee belangrijke Awards en dan ook nog een album in top countrymuziekoverzichten.

Voor u als lezer ook nog een mooie video-clip van Blake Shelton hier met z’n song “Whou Are You When I’m Not Looking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart - Little Heartbreaker

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Marty Stuart hier met de song “Little Heartbreaker”, die staat op z’n nieuwe album “Ghost Train” op 24 augustus van dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

Het 14 studio-album van deze countryhistoricus, Grammy-Award winnaar en Amerikaanse muziek ikoon Marty Stuart, die steeds bezig is de wortels van de countrymuziek, de cultuur en traditionele countrymuziek probeert in stand te houden.

Een hele mooie introductie van z’n nieuwe album “Ghost Train” door Marty Stuart met leuke en humorische herinneringen uit het begin van z’n carriere.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 14 zelf geschreven songs, waarvan 2 nog samen met ooit z’n schoonvader Johnny Cash en waarbij Marty nog vokaal wordt bijgestaan door z’n vrouw Connie Smith en Kenny Vaughan.

Tot slot van dit bericht natuurlijk nog onze uitsmijter Marty Stuart tijdens een “live”- optreden hier met de song “Little Heartbreaker”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 26 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 30 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***  BGO Records

2. The Coal Porters   ***   Let’s Say Goodbye (Like We Said Hello)   ***   Prima Records

3. The Coal Porters   ***  Midnight Moonlight   ***   Prima Records

4. The Coal Porters   ***   Sail Away, Ladies   ***   Prima Records

5. Chip Taylor & Carrie Rodriguez   ***  Don’t Speak in English   ***   Train Wreck Records/Continental Record Service

6. Chip Taylor & Carrie Rodriguez   ***   Your Name Is on My Lips   ***   Train Wreck Records/Continental Record Service

7. Jamey Johnson   ***   Lonely at the Top   ***   Mercury Records

8. Jamey Johnson   ***   Playing the Part   ***   Mercury Records

9. Jamey Johnson   ***   The Guitar Song   ***   Mercury Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Dixie Aces   ***   If the Jukebox Took Teardrops   ***   That’s Entertainment  

12. Paul van Dongen   ***   I Wonder Where You Are Tonight   ***   Nash Music

13. Zac Brown Band & Alan Jackson   ***   As She’s Walking Away   ***   Atlantic

14. Blake Shelton   ***   Who Are You When I’m Not Looking   ***   Warner Bros

15. Marty Stuart   ***   Little Heartbreaker   ***   Sugar Hill Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *