Rockin’ My Life Away

Jerry Lee Lewis - Mean Old man

Op dinsdag, 9 november a.s. vanaf 20.00 treedt Jerry Lee Lewis op in de Heineken Music Hall in Amsterdam met in het voorprogramma de “Boogie Woogie Country Girl” Linda Gail Lewis.

In dit programma alvast een voorproefje met niet alleen muziek van z’n nieuwe album “Mean Old Man”, maar ook songs van de “Class of ‘55” en van het album  “The Session” zijn te horen.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met bluegrass deze keer verzorgd door The Peter Rowan Band met songs van hun nieuwe album “Legacy”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma met muziek van Will Stevens uit Stadskanaal en uit Gouda de countrygroep “Change of Key”.

Daarna weer terug naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville TN met Marty Stuart en een song van zijn nieuwe album “Ghost Train”, vervolgens uit Texas The Lucky Tomblin Band en dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit programma de Zac Brown Band samen met Alan Jackson met een song van hun nieuwe album “You Get What You Give”.

Peter Rowan - Legacy

We begonnen dit programma met de songs “Jailer, Jailer”, “Turn the Other Cheek” en de bluegrass gospel “God’s Own Child” allemaal geschreven door Peter Rowan gespeeld en gezongen door de Peter Rowan Band en die staan op het album “legacy” of te wel “Erfenis” op 7 september j.l. uitgebracht door Compass Records.

Tijd voor de eerste video-clip in dit weblog bericht en kunt u een optreden bijwonen van de Peter Rowan Bluegrass band hier met de song “Jailer, jailer”tijdens een optreden in de Music City Roots show in het “Loveless Cafe” in Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep bestaat uit Peter Rowan op gitaar en met lead-zang, Jody Stecher op mandoline, Keith Little op banjo en Paul Knight op de staande bas en alleaal zingen ze natuurlijk mee. De Peter Rowan Bluegrass band kreeg bij het maken van dit fraaie album nog assistentie van een aantal gerenomeerde bluegrass cryfeen, zoals Del McCoury bij deze song met lead-zang en Ricky Skaggs ook op mandoline en met zang.

The Peter Rowan Bluegrass Band

Verder werkten nog Gillian Welch met zang en haar partner Dave Rawlings op gitaar mee en tenslotte Tim O’Brien op de viool.

De muziekcarrière van de inmiddels 68-jarige Peter, afkomstig uit een zeer muzikale familie uit Boston Maine, kreeg grote bekendheid, toen hij in 1964 door Bill Monroe werd gevraagd om als lead-zanger/gitarist deel uit te gaan maken van z’n “Bluegrass Boys”.

In 1967 vertrok hij om samen met mandoline-virtuoos David Grisman deel uit te gaan maken van folk-rock band “Earth Opera Band”, die vaak als “openings-act’ optrad tijdens concerten van The Doors.

Maar persoonlijk vond ik toen zijn terugkeer naar de bluegrass samen met David Grisman, Jerry Garcia, Vassar Clements en John Kahn in de begin jaren ‘70 met de bluegrass groep “Old and in the Way” bijzonder fraai.

Daarna heeft Peter Rowan met tal van gelegenheidscombinaties met oa. Tony Rice, Norman Blake en Don Edwards schitterende luistermuziek in de bluegrass, folk en countrysfeer geproduceerd. Inmiddels dus 68-jaar, maar nog lang niet “Old and in the Way”.

Ook nog een interessante video-clip van Peter Rowan met een toelichting op het uitbrengen van z’n nieuwe album “Legacy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Linda Gail Lewis - In the Boogie Woogie Country Mood

Dat geldt trouwens ook voor Jerry Lee Lewis, die dinsdag, 9 november a.s. weer zal optreden in de Heineken Music Hall en waarbij z’n jongere zus Linda Gail de openingsact zal verzorgen.

Dat doen we natuurlijk ook in dit programma en dus hier Linda Gail Lewis hier met de song “In the Boogie Woogie Country Mood”.

Deze song staat op haar album “Boogie Woogie Country” in 2004 uitgebracht door Castle Music Ltd. Linda heeft inmiddels al een aantal albums uitgebracht o.a.samen met Van Morrison en trouwens ook met haar twee dochters onder de naam Lewis3 in 2006 het album “Perfect World”.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar het jongere zusje van Jerry Lee Lewis middels deze link naar een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jerry Lee Lewis - Sixteen Candles

Vervolgens naar de “oude meester”zelf met de Jerry Lee Lewis versie van Sixteen Candles, die staat op het album “Class  55”Memphis Rock & Roll Homecoming in 1986 uitgebracht door het Smash label.

The Class of ‘55 bestond uit Roy Orbison,Johnny Cash, Carl Perkins en Jerry Lee Lewis. “Sixteen Candles” was daarvoor ooit in 1959 een topper van de Rhthm & Blues doo-wop groep The Crests, waarvan in die tijd meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht.

In 1984 werd de titel en het lied gebruikt voor de romantische film “16 Candles” met o.a. Molly Ringwald.

“Sixteen Candles” door Jerry Lee Lewis. Even een mooie ballade als rustpunt tussen de “Boogie Woogie” en “Rock & Roll”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis - Rock and Roll Medley

Ja, zo zullen de meeste luisteraars zich Jerry Lee Lewis wel herinneren als één van de grote pioniers van de rock & roll hier met een medley van rockers zoals “Good Golly Miss Molly”; “Long Tall Sally”; “Jenny, Jenny”; “Tuttii Frutti” en “Whole Lot of Shakin’ Goin’ On” tijdens een “live”optreden in Londen in 1973 ook in die periode al met medewerking van tal van bekende Britse musici als Peter Frampton en Albert Lee.

Van dit concert is destijds een dubbelalbum op vinyl uitgebracht en bevatte trouwens meer songs dan op CD, die later werd uitgebracht door Polygram.

Met dit optreden en album keerde Jerry Lee Lewis weer terug naar de wortels van de “rock ‘n roll”,nadat hij zich een paar jaar had geconcentreerd op het maken van countrymuziek en albums zoals “Another Place Another Time” en “Honky Tonk” albums met schitterende titels als “She Still Comes Around (To Love What’s Left of Me)” en in 1970 “She Even Woke Me Up to Say Goodbye”. Allemaal op LP natuurlijk, maar met eerst en laatst vermelde album ijn door Raven Records inmiddels op 1 CD uitgebracht.

Voor u ook nog de “heftige” Rock ’n Roll-medley door Jerry Lewis zoals gespeeld tijdens The Session in London 1972.

Even goed opletten want u ook de “Class of ‘55” komt nog voorbij!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis - Mean Old man

Dan nu terug naar 2010 met de inmiddels 75-jarige Jerry Lee Lewis hier met de toepasselijke song “ Rockin’ My Life Away” gevolgd door de song “Hold You in My Heart” samen met Shelby Lynne en vervolgens “Please Release Me” door Jerry Lee Lewis hier samen met Gillian Welch.

Allemaal songs, die staan op z’n nieuwe album “Mean Old Man” op 7 september j.l. uitgebracht door Verve Forecast.

Voor u als lezer van dit bericht natuurlijk ook nog “The Killer” hier tijdens een “live” optreden in TV-show  “The View” van het ABC Network op 8 september j.l. met de 1ste track van z’n nieuwe album “Mean Old Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De titel “Mean Old Man” is niet alleen een mooie woordspeling op z’n vorig album “Last Man Standing”, maar ook nu weer een album met tal van coryfeen uit de rockwereld, zoals Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Kid Rock.

Daarnaast toch ook een aantal bekende namen uit de blues en pop, zoals zanger/gitarist Eric Clapton, Ringo Starr, John Fogerty, Sheryl Crow en Solomon Burke met wie hij heel toepasselijk de song “Railroad to Heaven” zingt.

Het programma “Countrymusic Round-Up” van 12 oktober stond in het teken van een eerbetoon aan Solomon Burke, die op 10 oktober j.l. bij aankomst op Schiphol overleed.

“Not Ready to Retire” Voor u als lezer nog even een korte video-clip van een interview met Jerry Lee over z’n nieuwe album “Mean Old Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Naast een klein beetje aandacht voor de “rock ‘n  roll” en blues ligt de nadruk van dit album “Mean Old Man” toch weer meer op de countrystijl met songs samen met o.a. Tim McGraw, Merle Haggard en Willie Nelson.

 “Mean Old Man” vanuit het Amerikaans vertaald naar vrij het nederlands “Taaie oude rakker”, waarvoor langzaam maar zeker toch de jaren gaan tellen, laat op dit album blijken, dat hij nog steeds z’n piano uitstekend kan bespelen.

Het Boogie Woogie nummer “Rockin’ My Life Away” samen met Kid Rock is daar een prima voorbeeld van, waarbij de piano solo wordt gevolgd door een vurige Slash solo.

Jerry Lee Lewis - Please Release Me

Het zal voor iedereen duidelijk zijn, dat 75-jarige Jerry Lee Lewis zo’n moordend tempo niet meer vol kan houden gedurende een heel concert en daarom zijn er ook weer een aantal fraaie country ballades te verwachten tijdens het a.s. concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Tot slot van dit voorproefje van het z’n optreden in de HMH nog ver terug in de tijd met de song “Release Me”, een song, die ook staat op z’n countryalbum “She Still Comes Around (To Love What’s Left of me)” uit 1968.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Will Stevens - Last Day of Forever

En dat brengt mij gelijk bij de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen gevolgd door de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer muziek van Will Stevens uit Stadskanaal hier met de song “Last day of Forever”, die staat op een “Holdin’ On DVD van Wil in 2006 in eigen beheer uitgebracht.

Op deze DVD staan 12 fraaie countrysongs, waarvan 9 in de Engelse taal en als gebaar naar z’n vele Groningse fans ook nog 3 songs in het Gronings dialect.

Wil treedt niet alleen veel op in Groningen en Drente, maar ook in Duitslands is hij een graag geziene en gehoorde countrymusicus met traditionele countrymuziek.

Een paar weken geleden hoorde en zag ik hem ook in het radioprogramma “Shades of Country” van de lokale omroep Radio Westerwolde op de woensdagavond van 19.00-21.00 en daar kunt u ook hier in de Krimpenerwaard via het internet gewoon naar luisteren.

Voor u als lezer nog even Will Stevens met een video-clip van z’n DVD Holdin’ On hier met de song “Operator, Operator”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Home Is Where the Heart Is

Vervolgens “She Can Hardly Wait” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun succesvolle album “Home Is Where My Heart Is”.

Eigenlijk iets voor de agenda maar op 17 deember a.s. organiseert deze groep een dubbelconcert in Kerstsfeer deze keer niet met The Good Brothers, maar nu met het mannenkoor “Mannenkoorts”. Het concert wordt gehouden in de zaal “Step by Step” aan de Turfmarkt en voor meer bijzonderheden even doorschakelen naar de website van Change of Key!

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Change of Key samen met Savannah met de song “Head over Heels” tijdens het DCMA Award Gala.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Marty Stuart - Little Heartbreaker

Dan nu naar Nashville TN. Voor Marty Stuart hier met de song “Little Heartbreaker”, die staat op z’n nieuwe album “Ghost Train” op 24 augustus van dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

Het 14 studio-album van deze countryhistoricus, Grammy-Award winnaar en Amerikaanse muziek ikoon Marty Stuart, die steeds bezig is de wortels van de countrymuziek, de cultuur en traditionele countrymuziek probeert in stand te houden.

Een album met 14 zelf geschreven songs, waarvan 2 nog samen met ooit z’n schoonvader Johnny Cash en waarbij Marty nog vokaal wordt bijgestaan door z’n vrouw Connie Smith en Kenny Vaughan.

Voor u als lezer nogmaals  Marty Stuart hier tijdens een “live”- optreden met de song “Little Heartbreaker”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Lucky Tomblin band - Get a Little Goner

Dan snel naar Texas voor “Get a Little Goner” door de Lucky Tomblin Band uit Austin TX met een song, die staat op hun album “Honky Tonk Merry Go Round” op 21 september j.l. uitgebracht door Texas World Records.

Ook met hun 4e album zorgt deze Texaanse groep voor fraaie muziek op de zaterdagavond, zowel om te dansen als gewoon om te luisteren.

Leadzang door Lucky Tomblin met Earl Poole Ball op de piano en ook met zang evenals Red Volkaert op lead-gitaar, Sarah Brown op de bas en in “Get a Little Goner” met lead-zang, John Reed op gitaar evenals Bobby Arnold en John Hahn op drums.

Het album is geproduceerd door Lloyd Maines, die natuurlijk ook weer garant staat voor een uitstekende pedal steel.

“Honky Tonk Merry Go Round” een fraai album met 14 pure Texaanse danshalmuziek

Nog even terug in de tijd naar een optreden van de Lucky Tomblin Band tijdens het 20ste Country Rendez-Vous Festival in Caprone Frankrijk met fraaie “western Swing” met de song “End of the Line”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Zac Brown band ft. Alan Jackson - As She's Walking Away

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter de Zac Brown Band hier samen met Alan Jackson met de song “As She’s Walking Away”, die op dit moment hoog genoteerd staat in de countrymuziekoverzichten.

De song staat op het album “You Get What You Give” op 21 september j.l. uitgebracht door Atlantic.

Tja, in deze weblog altijd “links” naar fraaie video-clips! Voor iedereen wel wat en wat te denken van deze : The Zac Brown samen met Alan Jackson met de mooie song “As She’s Walking Away”.

Vergeet niet uw vrienden eens te informeren over deze weblog!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Nov. 2 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 6 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Peter Rowan Bluegrass Band   ***   Jailer, Jailer   ***   Compass Records

3. The Peter Rowan Bluegrass Band   ***   Turn the Other Cheek   ***   Compass Records

4. The Peter Rowan Bluegrass Band   ***   God’s Own Child   ***   Compass Records

5. Linda Gail Lewis   ***   In the Boogie Woogie Country Mood   ***   Castle Music

6. Jerry Lee Lewis   ***   Sixteen Candles   ***   Smash/Polygram

7. Jerry Lee Lewis   ***   Rock & Roll Medley   ***   Mercury/Polygram

8. Jerry Lee Lewis & Kid Rock   ***   Rockin’ My Life Away   ***   Verve Forecast

9. Jerry Lee Lewis & Shelby Lynne   ***   Hold You in My Heart   ***   Verve Forecast

10. Jerry Lee Lewis & Gillian Welch   ***   Please Release Me   ***   Verve Forecast

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury

12. Will Stevens   ***   Last Day of Forever   ***   Maura Music

13. Change of Key   ***   She Can Hardly Wait   ***   Change of Key

14. Marty Stuart   ***   Little Heartbreaker   ***   Sugar Hill

15. Lucky Tomblin Band   ***   Get a Little Goner   ***   Texas World Records

16. Zac Brown Band ft. Alan Jackson   ***   As She’s Walking Away   ***   Atlantic

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *